Spring naar bijdragen

Geopatra

Leden
 • Aantal bijdragen

  1483
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Geopatra geplaatst

 1. Het grootste probleem van die afgekloven appel is dat ie wel erg duur is. Als je voor trends gevoelig bent is dat naar ik aanneem geen bezwaar, maar ik ben helemaal niet trendgevoelig. Apple adepts zijn nmm. allemaal heel erg trendgevoelig. Laten we nou eerlijk zijn: welke zot gaat er 's nachts voor een winkel liggen omdat er een nieuw model afgekloven appel uit komt. Verder had ik een Netbook, maar ben daarvan terug gekomen, omdat ze te traag zijn en het scherm te klein is. Thuis geef ik bij verre de voorkeur aan mijn desktop met fors scherm, waarop je meerdere beelden naast elkaar kunt zetten om te verwerken. Daarnaast is er een goeie laptop. En kwa smartphone heb ik de voorkeur gegeven aan een android 2.3 systeem, dat lekker door mijn werkgever wordt betaald. Kortom: ik heb helemaal niets met afgekloven appels en ben ook helemaal niet trendgevoelig. Dat heb je soms met "ouwe carambaletjes".(om een of andere reden werd het woord carambalen vervangen door carambalen ... om te janken, eigenlijk: ) Verder moet iedereen vooral doen wat hij zelf nodig vindt op dit gebied. Zullen we nu dan maar weer over gaan tot interessantere onderwerpen. Geopatra.
 2. 1: Waarom moet een nederlander op een nederlander stemmen ? Het lijkt het songfestival wel. 2: Waarom toch op iemand stemmen met een voorgeschiedenis als hij ? 3: Waarom toch zoiets als geocacher van de maand : het nivo daalt nmm. en dat ook nog met iets dat ik sowieso al idioot vind en nooit objectief is en zal zijn! 4: Ga toch cachen ! Geopatra.
 3. Er zijn in Nederland alleen al zoveel caches dat niemand er ooit aan toe gaat komen ze allemaal gevonden te hebben ! Waarom dan toch iedere keer weer dat gedram van sommige cachers om van de cacheeigenaar vooral dingen te eisen. Alsof de cacheeigenaar ,dank zij wie je een heel leuk spelletje kunt spelen - meer is het niet overigens, ook al wordt het her en der anders beleefd - blij moet zijn dat hij/zij caches mag plaatsen. Als andere cachers een tijdje andere zaken aan het hoofd hebben of minder gemotiveerd zijn beginnen cacheeigenaars toch ook niet te zeuren dat ze daar toch geen caches voor geplaatst hebben, want iedereen moet en zal iedere week toch echt een paar keer op pad moeten om caches te vinden. Als cacheeigenaar heb je inderdaad ook plichten - natuurlijk - maar wees blij dat er cacheeigenaars bestaan anders zou het hele spelletje niet kunnen. Om dan ook nog maar even over minachten te jammeren is helemaal de limit. Hou toch op met dat gezeur en gezever en toon ook eens begrip voor anderen. Weet jij welke reden er achter zit dat iemand even uit de roulatie is ? En ga aub ook niet zeuren over bezet houden van plekjes. Er is ruimte genoeg, ook in Nederland. Geopatra.
 4. Ik vind dat er teveel van wordt uitgegaan dat het beschadigen, vernielen, stelen van cachemateriaal gebeurd door medegeocachers. Ik ben geneigd - zonder bewijslast overigens - dat er ook gedacht moet worden aan voorbijgangers, hondenuitlaters, lieve jeugd ,dieren, boze buurmannen. Zeker als er bij herhaling iets gebeurd zou ik het buiten de geocachinggemeenschap zoeken. Daarnaast zijn er natuurlijk ook bepaalde gefrustreerde typetjes die het gedurende een periode leuk vinden om caches te mollen, stelen, verleggen etc. etc.. De website is nu eenmaal vrij toegankelijk en gps is tegenwoordig op alle smartphones standaard. Dus ja, wellicht ga ik ook wel PM only , dat sluit in ieder geval een deel potentiele mugglers e.d. uit. Geopatra.
 5. Ik vrees dat er maar 1 ding tegen te doen is en dat is stoppen met caches leggen. Dat vind ik nog steeds geen interessant alternatief! Mijn enigszins ruime ervaring op dit gebied leidt tot de conclusie dat hoe mooi je het ook doet, hoe zorgvuldig je een plaats ook kiest, hoe goed of hoe slecht je de cache of aanwijzing ook verbergt, hoe groot of hoe klein de cache is, hoe verlaten of dicht bevolkt een plek ook is, open en bloot of uit het zicht: altijd en eeuwig verdwijnt er wel weer iets. Recent herplaatste ik een aanwijzing en binnen een week waait die toch heel forse boom om. Men gaat maar weer eens een snoeironde houden. Nou net die ene dode boom wordt verwijderd. Een goed afgeschermde plek blijkt een jaar later open en bloot te zijn. Het hek wordt verwijderd. Een onderhoudsarme fietsroute: ieder jaar verhuizen er weer mensen en worden de beelden, schilden of wat dan ook verwijderd. Midden in het bos , enkele meters van een pad af : het wordt weer gevonden. Tav. kokertjes : dieren die er mee aan de haal gaan. Ik denk dat ook vaak een hond iets ruikt en de zaak bloot legt, waarna baasje .... Het barst van de mensen die als ze zien dat mensen ergens even rondhangen er daarna direct lijken te gaan rondneuzen. mensen die met schroevendraaiers op pad lijken te gaan om te... ja wat eigenlijk. Kabels werden doorgeknipt. Schuurtjes die worden afgebroken. Een ruine die nog verder gesloopt wordt door .... wie dan ook. Je kunt door blijven gaan : ik heb het allemaal meegemaakt en zal het wel blijven meemaken. En dan zijn er ook nog van die cachers die na 2-3 weken beginnen te zeuren over onderhoud dat je toch MOET plegen , omdat je als CO blij mag zijn dat je caches voor hen mag plaatsen. Nog wat langer en ze komen met needs archiving onzin. Waarom ga je dan toch door,Gp ? als jullie het weten, maar sinds ik weer wat tijd heb borrelt het weer, maar alleen lang en onderhoudsarm. Geopatra. Wat een hobby, he !
 6. Nou, dan zal de ouwe Gp ook nog maar een duit in het zakje doen, want ik reken meer dan 50 jaar en loop bijna 10 jaar mee in het geocachingwereldje en heb ook aardige ervaring in het ontwerpen van geocaches. Ten eerste van de topicstarter : ( A+B(C+D)E zou nmm. gelezen moeten worden als: [A + {B x(C+D)}] x E ofwel [1+{2x(3+4)}]x5 = 75. Het andere raadsel :004.04(025 + 4(C+B )+10xA) slaat nergens op en vanuit geocachestandpunt zal bedoeld zijn 004 04.(025+4(C+B )+ 10xA ). Ik zou dit dan vertalen als: 004 04.[025+{4x( C+B )}+(10xA )] en daar valt wel wat van te maken.De schrijfwijze 025 is mogelijkerwijze gekozen omdat in het geval dit los als laatste 3 cijfers van het coordinaat gehanteerd zou worden het gelezen dient te worden als 250.In dit geval is het onzinnig. Ik heb een jaar of 8-9 geleden ook al meegedaan aan dit soort discussies, waarbij ik oorspronkelijk ook altijd uitging van wiskundige regels zoals AB = A.B = AxB , maar dat blijkt in de geocachepraktijk veelal te hoog gegrepen te zijn en te veel voor verwarring te zorgen. Daarbij kwam dat dit in het computertijdperk niet meer kon. Mensen die opgegroeid zijn met pc zijn gewend om A*B te hanteren voor AB = A.B = AxB. Sindsdien gebruik ik altijd A*B voor vermenigvuldigen en heb toentertijd al mijn formules op cachepagina's en in het veld aangepast. Dat maakte het gezien de reacties duidelijker voor de meesten. Daarnaast is er ook nog een geocachers-specifieke wijze ontstaan voor de coordinatenotering, waarbij met name de laatste 3 cijfers ABC gezien moeten worden als niet wiskundig maar als 3 losstaande cijfers, die weer elk kunnen worden beschreven in een formule leidend tot bijvoorbeeld A((6+8)/2)(5*3-9) = A76. Conclusie: als we specifieke "wiskundige" notatiewijzen niet toepassen, voor vermenigvuldigen " * " hanteren, en verder wel rekenkundig te werk gaan zou alles duidelijk moeten zijn voor iedereen ! Tenminste, dat zou je mogen verwachten ...... . Tenslotte is er dan altijd nog "de cacheeigenaar heeft altijd gelijk", waarmee alle onduidelijkheden tenminste voor 1 persoon niet bestaan! Geopatra.
 7. Geopatra

  Uitkomst Cache Gevraagd

  Helemaal niet moeilijk: kun je hem niet oplossen ==> not found.( daar is die post nmm. voor.toch ! ), CO kan evt. een hint geven als men daar om vraagt, maar cacheopdracht aanpassen omdat sommigen hem niet kunnen oplossen : wat een onzin. Geocaching is een spel en daar hoort het risico bij dat je verliest. Niet meer en niet minder. Maar zo te lezen lopen er heel wat verwende kindertjes rond in dit wereldje die altijd met iets willen thuiskomen. Niets is zo goed voor je motivatie om een cache niet goed te beeindigen. Daar leer je wat van. Thuis nog eens flink nadenken en nagaan . Evt. een hint vragen en een volgende keer wel vinden. Dat is geocachen. Maar ja ..... ik heb ook geen hulplijntjes oid. in mijn telefoon, dan ben je tegenwoordig een uitzondering geloof ik. Geopatra.
 8. De eerste jaren dat ik caches plaatste schreef ik de teksten altijd in het engels, omdat dat nu eenmaal de internationale voertaal van het geocachen is/was. Konden buitenlandse cachers er ook goed mee uit de weg. Nu kan ik jullie meedelen dat het aantal buitenlandse logs bij wijze van spreken op de vingers van 1 hand te tellen waren. En toen lag Nederland nog lang niet zo vol met caches. Jongens en meisjes , het is de moeite niet waard om je caches meertalig uit te geven. Zeker al niet als je er een multi met iets bijzonders van maakt en/of opdrachten maakt die een buitenlander nooit zal begrijpen. Als ik op vakantie ga gebruik ik Google translate wel. En aangezien er in het buitenland voornamelijk tradies liggen is het over het algemeen ook geen probleem. Geopatra.
 9. Geopatra

  Cache Onderhoud

  ................ , en daar had je dit lijntje niet voor hoeven te starten ! Hoe meer de nadruk op "moeten kunnen doen wat je zelf vind" komt, hoe minder men zich aan de spelregels zal houden overigens. Amen. Geopatra.
 10. Geopatra

  Cache Onderhoud

  Als cache eigenaar sluit ik me volledig aan bij Malyenki's standpunt ! Geopatra.
 11. Geopatra

  30 Meter Op 18...

  Normaal gesproken zou het een projectie kunnen zijn naar 18 graden, maar gezien de puntjes kan het ook nog wel iets anders inhouden en zou je dat of uit de tekst of ter plaatse van het vorige waypoint hebben moeten vinden. Maar er mogen hier geen specifieke caches inhoudelijk besproken worden, dus je kunt de eigenaar eens mailen. Succes, Geopatra.
 12. Geopatra

  Uitleg In Cache?

  Het is mogelijk dat het wel eens heeft geholpen, maar neemt niet weg dat ze kunnen blijven verdwijnen als sneeuw voor de zon en van de meest onlogische cache/aanwijzing locaties. Dus, ja, doe er maar een bericht in en zeker voorzien van e-mailadres. (Mijn telefoonnummer krijgt niemand, want ik hecht aan mijn nachtrust, zondagsrust en alle dagenrust en ik moet ook nog werken. ) Geopatra.
 13. Geopatra

  Brandnetel Cachen

  Ik ken het "probleem". Je zet in het najaar of de winter een route uit door een mooi gebied en vind een cachelokatie , die niet direct in het vrije zicht ligt. Vervolgens bemerk je dat in voorjaar/zomer de betreffende plaats wordt overwoekerd door brandnetels. Puur natuur, dus wat wil je nog meer. Als je al een tijdje mee draait in dit wereldje, dan weet je dat je a. niet moet gaan geocachen op slippers oid. en b. dat je ook niet moet gaan geocachen met een korte broek aan. En dat niet alleen vanwege mogelijke brandnetels , distels en dergelijke , maar ook vanwege insectenbetenrisico mn van teken. Ik heb al lang afgeleerd 's zomers te gaan cachen met korte broek. Met slippers zal ik uberhaupt de natuur niet ingaan. En gaan zitten op de grond, op een dode boomstam oid laat ik ook achterwege. Teken, teken, teken ! Ik vermoed dat de topicstarter op dit gebied nog wel wat te leren heeft. En ook zwerfvuil, blikjes ed. zij niet altijd te voorspellen. Leer ervan en denk ook eens na over de geneugten van de natuur ! Geopatra.
 14. Het is echt heeeeeel simpel hoor. Het 25e teken van het alfabet is toch echt de Y . Dat was het toen ik leerde lezen zo'n 55 jaar geleden al en het is volgens mij nooit veranderd. Ik ken de aap-noot-mies bordjes nog en daar stond toch echt en Y op nmm. Ik zal dus altijd gebruik maken van de 2letterige ij als ik IJ bedoel en de griekse Y gebruiken als die gebruikt hoort te worden. DUS : IJ = IJ ! Geopatra.
 15. Geopatra

  Twitterhulp

  Ik had al verwacht dat het heel snel zou kunnen gaan! Bedankt Ringeling. @Heracross: misschien heb ik op dat gebied andere ervaringen opgedaan ...... ! Geopatra.
 16. Geopatra

  Twitterhulp

  Om Kruimeldief te bereiken om een cache uit het archief te halen schijnt het het best te zijn om dat via twitter te doen. Ik heb geen twitter en doe er ook niet aan. Wil iemand svp Kruimel twitteren met het verzoek om mijn cache GCXPA2 : Doodlopend 9: Zijweg Duo 2 uit het archief te halen ? Bij voorbaat dank, Geopatra.
 17. Hier ben ik het absoluut niet mee eens. Uit jouw verhaal maak ik op dat jij zonder controles het veld in gaat. Zo zullen er best nog wel meer cachers rondlopen, het gebruik van een checker is immers iets dat de puzzelaar zelf kan bepalen. Je bent immers niet verplicht om een controle uit te voeren voordat je op pad gaat. Aan de andere kant wordt een mogelijkheid om te controleren door velen als handig ervaren. Soms wil je toch wel vrij zeker zijn dat je naar een goede locatie afreist (vooral als de afstand groter is) zodat je tenminste een kans hebt om een cache te vinden. En neem eens de gevallen waarbij de puzzel niet met 100% zekerheid is opgelost, omdat je bijvoorbeeld over een antwoord twijfelt. Ook dan kan een checker erg handig zijn. En dus is een checker iets voor watjes zonder een greintje avontuurlijkheid. Terwijl avontuur altijd een basisingredient van het geocachen is geweest . Geopatra.
 18. En zo wordt er weer eens een poging gedaan om het allerlaatste beetje avontuur dat er nog in het geocaching zit ook nog om zeep te helpen. Deze mensen doen zeker ook geen multies, want o jee o jee je zou toch eens een fout maken .......... Volgende stap zal dan wel worden om de cache te mogen loggen als de berekende coordinaten blijken te kloppen. Daarna komt dan nog het verzoek om aub. iets te ontwerpen dat er in dat geval automatisch een puntje wordt bijgeschreven. Waar blijven de avontuurlijk ingestelde geocachers die het juist een uitdaging vinden om er in het terrein achter te komen of je berekening klopt? Geopatra.
 19. Ik voel MIJ helemaal niet de dupe van iets wat jij persoonlijke vete's noemt. Ik weet wel dat samenwerking met een zekere persoon en zijn als anti-gc.nl opgestarte site een garantie is voor heibel nu en in de toekomst en dan is voorkomen veel beter dan genezen ! En aan nog meer technische foefjes heb ik al helemaal geen behoefte noch boodschap. Per slot gaat het om een kissie zoeken. Niets meer en niets minder. Geopatra.
 20. Geopatra

  Beeldmerken

  Waarom denk je dat ik mijn op het monopolyspel gebaseerde cacheroute "Mijnopolie" heb genoemd en het bekende logo van dat spel ook niet gebruikt heb ?! Je kunt soms niet voorzichtig genoeg zijn. Geopatra.
 21. Nog een optie: je kunt nu nog als eigenaar van de cache naast jouw naam ook de naam van je collega plaatsen zodat er een dubbele naam staat. Aan de andere kant is het na aanmaken van een nieuw account niks meer dan knippen en plakken . Dat lijkt me nu ook niet zo'n boel werk en dan heb je precies wat je wilt, want je kunt allebei inloggen in die cachepagina, zonder je privecodes prijs te geven. Geopatra.
 22. Beste Zaanhoeve, afgezien van het feit dat ik het helemaal afkeur dat er zo geheimzinnig wordt gedaan over "de personen die achter jou staan" meen ik toch een paar vraagtekens te moeten plaatsen bij je mooie rij van aangrijpingspunten. - Weet je zeker dat iedereen al die punten draagt? - Kan het niet zijn dat je daarmee wat te optimistisch bent? - Zou het niet beperkt kunnen zijn tot bijvoorbeeld - ik noem maar wat - de shapefiles? - Hoe denken jullie ooit "DE nederlandse geocacher" te kunnen vertegenwoordigen zonder enig verband, zonder orgaan , zonder afdwingbare regels, zonder sanctiemogelijkheden of wat dan ook om ongewenste elementen te weren ? - Zou het kunnen zijn dat 1 van die ongewenste elementen zich achter jou schuil houdt en op een of andere manier nu zijn ban op GCN kwijt is? - Wat moeten die zwolse cachers in godesnaam in je clubje ? Zo maar wat vragen , die mij kwamen aanwaaien ! Geopatra.
 23. Ondanks dat ik niet positief sta tegenover enkele deelnemers - mn. 1 ervan natuurlijk - zie ik toch ook wel mogelijke positieve zaken in dit overleg obv. de genoemde onderwerpen. Het is wel jammer als vervolgens een hardwerkende vrijwilliger op haar eigen punten - in ieder geval in eerste instantie - gepasseerd lijkt te worden. Ik lees tenminste niet dat ze inmiddels al benaderd werd om haar bijdrage te leveren. Aan de andere kant is het - naar ik aanneem - wel zo dat er nog niet inhoudelijk gesproken kan/zal zijn. Dat er nu eerst op een gesloten forum wordt gecommuniceerd vind ik wel terecht in dit stadium: als vervolgens iedereen zich meent te moeten gaan bemoeien met overlegsituaties dan zal er nooit iets zinnigs uitkomen, want zoveel acteurs , zoveel meningen. En dus een onwerkzame puinhoop. Geef de "onderhandelaars" rustig de tijd om op 1 lijn te blijven en met hopelijk breed gedragen resultaten te kunnen komen ! Geduld dus. Geopatra.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...