Spring naar bijdragen

flet

Leden
 • Aantal bijdragen

  283
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

12 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Niet ingevuld
 1. flet

  Ik maak een cache voor jou

  Hé, leuk initiatief Keske27. Dit soort acties kunnen het Geocachen alleen maar ten goede komen. Niet iedereen kan even goed knutselen maar kan nu wel een leuke (eind) cache wegleggen. Prima aanbod!
 2. flet

  Vraag Over Qr Code

  Bedankt voor de tip. Wij hebben zelf ook een qr code multi en vinden het leuk om daarmee te werken. Deze cache gaan we proberen op te lossen. De codes halen we binnen op de smartphone. Wees niet bang voor virussen. Als je daar bang voor bent kun je onze Hieraigo (GC1yx7d)ook niet doen.
 3. Wij zijn gestart op 10 oktober 2004. Het duurt dus nog even. Bewerking: Oeps, vrouw Flet was me al voor.
 4. Tja, nu alle caches er liggen is het tijd voor de VUT. Beide reviewers, bedankt voor al het werk en Kruimeldief in het bijzonder voor de medewerking bij Rondje Bernheze. Het ga jullie goed.
 5. flet

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Is dit misschien iets? Hebben wij ook. Wij gebruiken prepaid mobiel internet van Vodafone (USBstick). Op deze hebben wij gsak, mapsource, openofficeorg, gewoon van alles op geïnstalleerd wat je ook op een notebook kunt zetten. Is niet echt snel maar ik heb het apparaat helemaal schoongeveegd en alle programma's erop gezet die we nodig hebben. Draait op windows 7. Het kost een paar centen maar dan heb je ook iets. O ja, even toevoegen: Wij gebruiken er ook een GPS muis op via Bluetooth. Samen met Mapsphere.
 6. flet

  Challenges

  Wie legt nu de eerste virtuele 'planking' cache?
 7. Ooh... ik heb naast de desktop ook altijd een aggregaat bij me. Daarom maken wij onze caches "stroller accessible". Dan kan daar het aggregaat in.
 8. Hier wordt effe klare taal geschreven. Het is zo en niet anders. Ik sluit me hier volledig bij aan. Er zijn al zoveel discussies geweest op dit forum over hoe we het spelletje moeten spelen en toch komen we steeds weer op hetzelfde terug. Nederland is een redelijk tolerant land. Dat wil zeggen dat je hier niet zwaar gestraft zal worden als je de voorschriften en regels respecteert. Dat geldt voor iedereen. Of je nu met een GPSR of met een smartphone, laptop, desktop aan een verlengkabel, of wat dan ook een cache doet. Je speelt het spel en houdt je aan de richtlijnen. Er zijn inderdaad steeds meer mensen die met een smartphone het spelletje willen spelen en dan gaat het vaak mis. Dat ligt niet aan het feit dat er een smartphone wordt gebruikt maar aan de bediener ervan. Het is en blijft moeilijk om de boel netjes bij te houden. Wij weten daar ook alles van maar laten we idd, zoals hierboven aangegeven, het eens een keer proberen. Het aantal problemen zou zo maar eens minder kunnen worden.
 9. Omdat het cool is om Engels te praten, net zoals het vroeger chique was om frans te spreken. Tc Yep! Geweldige reactie.Hier hou ik van.
 10. Off topic: Waarom heeft iedereen het altijd over 'kids'. Dat heet in Nederland toch kinderen? Of kinders, zoals ze in België zeggen? Tot zover off topic.
 11. Ik ben even zo vrij geweest om het volgende citaat bij Geopatra te lenen: Geocaching is een stiekeme hobby die alleen kan voortbestaan indien deelnemers zich dit realiseren en zich er naar gedragen: ==> WEES STIEKEM !! Daarmee wil ik aangeven dat het ook steeds vaker voorkomt dat er hele groepen teams tegelijk eenzelfde cacheroute doet. Dat betekent dan weer dat heel veel mensen tegelijk rondom de waypoints en de uiteindelijke cache staan. Dat schreeuwt om aandacht van toevallige passanten. Kinderen die dat op een afstand zien willen natuurlijk weten wat daar te doen is en gaan kijken. De rest kun je invullen. Ik wil niet zeggen dat het zeker zo gebeurt maar mijn inziens draagt het verzamelen van veel mensen rondom te locaties niet bij aan het camouflerende gedrag dat nodig is bij het geocachen.
 12. flet

  Log Of Geen Log?

  De logrolletjes vergelijken met de logs op internet is ook niet altijd betrouwbaar. Er zijn teams die elkaar de coördinaten van een multi of mysteri doorspelen zodat de ander de cache als een tradi kan gaan doen. Ook voor elkaar loggen en stickers plakken is een tendens. Wij kregen ooit de coördinaten van onze eigen cache doorgespeeld. Die hebben wij overigens niet gelogd. Wij controleren de boel. Als we merken dat er erg veel mee geknoeid wordt archiveren we de cache. Dat deden we ook bij ons Rondje Bernheze. Daar werden ineens 52 traditionals gearchiveerd. Jammer.
 13. flet

  Cachen In Windows 7?

  Het is gelukt! Nadat ik op zoek was naar de tip van Mon-Roe, Garmin mobile (wat niet werkte op een gewone windows versie), stuitte ik op MapSphere. Ik heb het gedownload en het maakte probleemloos contact met de GPS muis via bluetooth. Het ziet er nu heel goed uit. Even afwachten he het zich in een later stadium gedraagt. Voorlopig doe ik het hiermee. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie reacties en het meedenken. Rini
 14. flet

  Cachen In Windows 7?

  Snapernixvan: Het gaat nog wel met de PDA maar op het netbook zit ook GSAK en Mapsource en daar heb ik laatst profijt van gehad bij een cache in Baarn. Op de PDA zit Windows mobile 5. Kalkendotters: Ik heb de link bekeken. Het is idd een omweg. Het zou bij Windows 7 ook moeten lukken. Ik kan het eens gaan proberen. Ongelooflijk hoe jullie altijd ergens iets kunnen vinden op een site staat waarvan ik het bestaan nog niet eens weet. Met het netbook over de hei valt best mee. Het is een relatief klein ding. (10 inch scherm). Het heeft ongeveer het formaat van een Ipad. Volgens de verkoopster moet het touchscreen een drupje regen kunnen hebben.(...) En verkopers hebben altijd gelijk. We blijven ook met de map 60 csx werken. De reden voor dit alles is niet alleen Wherigo maar op andere sites ontstaan steeds meer multimedia caches (wij hebben er zelf ook een) en die willen we ook zonder problemen gaan doen. Mijn Nokia E75 volstaat niet alitjd.
 15. flet

  Cachen In Windows 7?

  Er zit geen gps ontvanger op maar daarvoor gebruiken wij een GPS muis (via bluetooth) net als bij de PDA. Op de PDA zit ook geen GPS en doet het prima met die muis. We hoeven ook niet met de laptop open te lopen want het is de Dell duo. Daarvan kan je het scherm draaien en dichtklappen. Je hebt dan een tablet. Het is ook met touchscreen. Daarom heet het ding ook duo.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...