Spring naar bijdragen

flet

Leden
 • Aantal bijdragen

  283
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door flet geplaatst

 1. flet

  Ik maak een cache voor jou

  Hé, leuk initiatief Keske27. Dit soort acties kunnen het Geocachen alleen maar ten goede komen. Niet iedereen kan even goed knutselen maar kan nu wel een leuke (eind) cache wegleggen. Prima aanbod!
 2. flet

  Vraag Over Qr Code

  Bedankt voor de tip. Wij hebben zelf ook een qr code multi en vinden het leuk om daarmee te werken. Deze cache gaan we proberen op te lossen. De codes halen we binnen op de smartphone. Wees niet bang voor virussen. Als je daar bang voor bent kun je onze Hieraigo (GC1yx7d)ook niet doen.
 3. Wij zijn gestart op 10 oktober 2004. Het duurt dus nog even. Bewerking: Oeps, vrouw Flet was me al voor.
 4. Tja, nu alle caches er liggen is het tijd voor de VUT. Beide reviewers, bedankt voor al het werk en Kruimeldief in het bijzonder voor de medewerking bij Rondje Bernheze. Het ga jullie goed.
 5. flet

  Mini-Pc, Tablet Of Phone

  Is dit misschien iets? Hebben wij ook. Wij gebruiken prepaid mobiel internet van Vodafone (USBstick). Op deze hebben wij gsak, mapsource, openofficeorg, gewoon van alles op geïnstalleerd wat je ook op een notebook kunt zetten. Is niet echt snel maar ik heb het apparaat helemaal schoongeveegd en alle programma's erop gezet die we nodig hebben. Draait op windows 7. Het kost een paar centen maar dan heb je ook iets. O ja, even toevoegen: Wij gebruiken er ook een GPS muis op via Bluetooth. Samen met Mapsphere.
 6. flet

  Challenges

  Wie legt nu de eerste virtuele 'planking' cache?
 7. Ooh... ik heb naast de desktop ook altijd een aggregaat bij me. Daarom maken wij onze caches "stroller accessible". Dan kan daar het aggregaat in.
 8. Hier wordt effe klare taal geschreven. Het is zo en niet anders. Ik sluit me hier volledig bij aan. Er zijn al zoveel discussies geweest op dit forum over hoe we het spelletje moeten spelen en toch komen we steeds weer op hetzelfde terug. Nederland is een redelijk tolerant land. Dat wil zeggen dat je hier niet zwaar gestraft zal worden als je de voorschriften en regels respecteert. Dat geldt voor iedereen. Of je nu met een GPSR of met een smartphone, laptop, desktop aan een verlengkabel, of wat dan ook een cache doet. Je speelt het spel en houdt je aan de richtlijnen. Er zijn inderdaad steeds meer mensen die met een smartphone het spelletje willen spelen en dan gaat het vaak mis. Dat ligt niet aan het feit dat er een smartphone wordt gebruikt maar aan de bediener ervan. Het is en blijft moeilijk om de boel netjes bij te houden. Wij weten daar ook alles van maar laten we idd, zoals hierboven aangegeven, het eens een keer proberen. Het aantal problemen zou zo maar eens minder kunnen worden.
 9. Omdat het cool is om Engels te praten, net zoals het vroeger chique was om frans te spreken. Tc Yep! Geweldige reactie.Hier hou ik van.
 10. Off topic: Waarom heeft iedereen het altijd over 'kids'. Dat heet in Nederland toch kinderen? Of kinders, zoals ze in België zeggen? Tot zover off topic.
 11. Ik ben even zo vrij geweest om het volgende citaat bij Geopatra te lenen: Geocaching is een stiekeme hobby die alleen kan voortbestaan indien deelnemers zich dit realiseren en zich er naar gedragen: ==> WEES STIEKEM !! Daarmee wil ik aangeven dat het ook steeds vaker voorkomt dat er hele groepen teams tegelijk eenzelfde cacheroute doet. Dat betekent dan weer dat heel veel mensen tegelijk rondom de waypoints en de uiteindelijke cache staan. Dat schreeuwt om aandacht van toevallige passanten. Kinderen die dat op een afstand zien willen natuurlijk weten wat daar te doen is en gaan kijken. De rest kun je invullen. Ik wil niet zeggen dat het zeker zo gebeurt maar mijn inziens draagt het verzamelen van veel mensen rondom te locaties niet bij aan het camouflerende gedrag dat nodig is bij het geocachen.
 12. flet

  Log Of Geen Log?

  De logrolletjes vergelijken met de logs op internet is ook niet altijd betrouwbaar. Er zijn teams die elkaar de coördinaten van een multi of mysteri doorspelen zodat de ander de cache als een tradi kan gaan doen. Ook voor elkaar loggen en stickers plakken is een tendens. Wij kregen ooit de coördinaten van onze eigen cache doorgespeeld. Die hebben wij overigens niet gelogd. Wij controleren de boel. Als we merken dat er erg veel mee geknoeid wordt archiveren we de cache. Dat deden we ook bij ons Rondje Bernheze. Daar werden ineens 52 traditionals gearchiveerd. Jammer.
 13. flet

  Cachen In Windows 7?

  Het is gelukt! Nadat ik op zoek was naar de tip van Mon-Roe, Garmin mobile (wat niet werkte op een gewone windows versie), stuitte ik op MapSphere. Ik heb het gedownload en het maakte probleemloos contact met de GPS muis via bluetooth. Het ziet er nu heel goed uit. Even afwachten he het zich in een later stadium gedraagt. Voorlopig doe ik het hiermee. Iedereen hartelijk bedankt voor jullie reacties en het meedenken. Rini
 14. flet

  Cachen In Windows 7?

  Snapernixvan: Het gaat nog wel met de PDA maar op het netbook zit ook GSAK en Mapsource en daar heb ik laatst profijt van gehad bij een cache in Baarn. Op de PDA zit Windows mobile 5. Kalkendotters: Ik heb de link bekeken. Het is idd een omweg. Het zou bij Windows 7 ook moeten lukken. Ik kan het eens gaan proberen. Ongelooflijk hoe jullie altijd ergens iets kunnen vinden op een site staat waarvan ik het bestaan nog niet eens weet. Met het netbook over de hei valt best mee. Het is een relatief klein ding. (10 inch scherm). Het heeft ongeveer het formaat van een Ipad. Volgens de verkoopster moet het touchscreen een drupje regen kunnen hebben.(...) En verkopers hebben altijd gelijk. We blijven ook met de map 60 csx werken. De reden voor dit alles is niet alleen Wherigo maar op andere sites ontstaan steeds meer multimedia caches (wij hebben er zelf ook een) en die willen we ook zonder problemen gaan doen. Mijn Nokia E75 volstaat niet alitjd.
 15. flet

  Cachen In Windows 7?

  Er zit geen gps ontvanger op maar daarvoor gebruiken wij een GPS muis (via bluetooth) net als bij de PDA. Op de PDA zit ook geen GPS en doet het prima met die muis. We hoeven ook niet met de laptop open te lopen want het is de Dell duo. Daarvan kan je het scherm draaien en dichtklappen. Je hebt dan een tablet. Het is ook met touchscreen. Daarom heet het ding ook duo.
 16. flet

  Cachen In Windows 7?

  Wij zijn van plan om ons Dell mini netbook mee te nemen in het veld om te cachen. We willen dit ding ook gebruiken voor Wherigo. Op het apparaat staat Windows 7, het is voorzien van 3G internet en bluetooth. Tot nu toe deden we Wherigo met een HP PDA met bluetooth (en losse muis). Daarop hebben we GateCacher geïnstalleerd. Weet iemand welke software we nodig hebben en hoe we hieraan kunnen komen? Liefst voor niets natuurlijk want bij ons is het ook crisis.
 17. Wij doen nog even niet mee. Wij zijn member vanaf 10-10-2004. Onze eerste found was Geoss.
 18. flet

  Chatiqette?

  Even een stukje preken: Och, Fotogravinnetje, het is, zoals Casteel het al (waarschijnlijk onbedoeld)aangeeft, de anonimiteit die iemand heeft tijdens het gebruik van de computer. Veel gebruikers van computers laten zich leven door dat ding en zien niet meer dat je een computer alleen maar gebruikt om het jezelf gemakkelijker te maken. Dat betekent dat bij 'persoonlijk' contact zoals oa in een chatroom ook zal blijken of je uit een beschaafde wereld komt of er probeert bij te horen. Het is als een brief schrijven zonder aanhef of afzender. Meestal heeft bij die mensen de brief ook geen inhoud. Ik kom nooit in de chatroom dus weet ik niet hoe het er precies aan toe gaat maar ik kan me er wel iets bij voorstellen gezien de reacties die je ooit hier op het forum leest. Inherent aan een chatroom? Inherent aan de hedendaagse mentaliteit zou ik willen aanvullen. Het is heel jammer maar er zijn er heel veel die steeds hun eigen gang willen gaan binnen een gemeenschap waarvan ze denken bij te willen horen. Citaat Casteel: 'Get alive". Jij hebt dat en gelukkig vele anderen ook. Nu de rest nog.
 19. Wij bekijken regelmatig de teams die onze caches bezocht hebben door de naam in het boekje te vergelijken met de naam op de site. Staat de naam niet in het logboek dan gaan wij ervan uit dat dat team de cache niet bezocht heeft. Er gaat dan een verzoek om de log te verwijderen. Wij kunnen niet controleren of iemand eerder deel heeft uitgemaakt van een ander team. En "ieder zijn ding"? Daar doen wij niet aan mee. Je speelt het spel zo goed mogelijk of je speelt het niet. Ongelooflijk hoe belangrijk die puntjes schijnen te zijn. Als ik onder een andere (team)naam verder zou gaan begin ik gewoon bij 1 found. Who cares?
 20. Beagle voor nog geen €100,00? Ik heb de site bezocht en de Beagle wordt aangeboden voor €109,00 excl. BTW en verzendkosten. Dus ietsje duurder. Verder lijkt het wel een leuk apparaatje maar ik bespeur nog wat onduidelijkheid over het gebruik van de simkaart en of de kosten voor de sms binnen of buiten de bundel vallen. Maar dat zijn pinda's. Ik zal het niet bestellen omdat ik nooit bestel op websites waarvan de herkomst niet is aangegeven. Ben wel op zoek naar iets gelijkwaardigs voor straks tijdens de 4-daagse. Misschien een of andere smartphone app?
 21. flet

  Geript

  Inderdaad. Moeite heeft gedaan? Je loopt geen cache ten gunste van de cachelegger maar van jezelf. je schrijft een mooie log ten gunste van de cachelegger en dat gebeurt dan weer niet zo vaak. Volgens mij worden hier dingen anders gezien als dat ze bedoelt zijn. Die "kilometers" loop je voor je eigen plezier. Laatst leek het er even op dat wij een Earthcache niet mochten loggen omdat de antwoorden niet meteen goed waren. Jammer dan, we zijn er toch geweest. Dan maar een punt minder. Als wij veel kilometers gelopen hebben en we vinden de cache niet, zijn we natuurlijk hevig teleurgesteld en schrijven een didn't find. Als troost proberen we dan een traditional te scoren in de buurt. Ik denk dan: Het is maar een spelletje.
 22. flet

  Loggen Via Smartphone

  Perfetto!! Dit is al voldoende. Iets in deze geest zocht ik. Bedankt voor jullie reacties.
 23. flet

  Loggen Via Smartphone

  Ik heb een "gewone" Nokia E75 smartphone. Ik wil daarmee in het veld kunnen loggen. Met name de TB's wil ik snel kunnen loggen. Ook komt het weleens voor dat we op een camping zitten waar je voor 1 uur internet net zo veel betaald als thuis voor een hele week. Te duur dus. Mijn Nokia heeft Symbian 60 software, permanent internet, actieve GPS en een fysiek qwerty-bord. Wij cachen echter met een echte gps (GPSmap 60csx) dus gebruiken de telefoon alleen voor aanvullende info. Op dit moment heb ik als programma geïnstalleerd; I-mode van Reintje (geocaching.nl) en geocaching voor Iphone (werkt traag maar goed). Met beide programma's kan ik niet loggen. Wie heeft een gouden tip? Welk programma kan ik het beste gebruiken zonder dat het een maandloon kost (gratis dus, als het kan). Wij gebruiken ook een HP PDA met Windows 5 mobile maar die kan niet in het veld op internet. Rini
 24. Mijn inziens zit er een groot probleem in het wedstrijdelement wat overal opduikt. FTF, STF TTF, Ranking zus ranking zo, kilocacher, hoeveel kan ik er op een dag? Misschien moeten we eens naar een mogelijkheid zoeken om het wedstrijdelement, wat erop gebaseerd is om prestatie te leveren, te verminderen of te laten verdwijnen. Ik heb zo'n gevoel dat je dan een groep wegstoot en dat het vooral de groep is die het niet doen omdat de puzzel of de route zo leuk is maar om zoveel mogelijk puntjes te verzamelen. Maakt niet uit hoe. Je zag deze trent al enkele jaren geleden inzetten. Opeens werden carpoolcaches heel populair. Wij hebben er op ingesprongen met onze Rondje Bernheze serie. Traditionals op poepveldjes. Eigenlijk allemaal niet zo goed. Daarnaast denk ik dat je het niet helemaal tegen kunt gaan omdat het ook bij de tand des tijds hoort. Zoals Veendammer eerder schreef werden caches veranderd in mystery's en daardoor minder vaak geript. Daar liggen dus serieuze mogelijkheden om het kaf van het koren te scheiden. Helaas is dat vaak van korte duur. Wij hebben onlangs toch weer drie nieuwe caches geplaatst en we zien wel hoe het daarmee gaat. Maar leuk is anders. Tot nu toe hebben we leuke cachers op bezoek gehad. Misschien zijn de coördinaten al ergens geplaatst en moeten we halfweg de route ook een logboekje plaatsen.
 25. flet

  Not Found

  Als cache owners beschouwen wij een didn't find als een signaal. Het kan aan het team liggen maar de cache kan ook weg zijn. Wij houden het dan extra in de gaten. Komen er meer didn't find logjes dan gaan we poolshoogte nemen. Meestal is er echter al een attent team dat een email stuurt met wat informatie of een foto. Daar kun je dan heel veel mee. Als wij de cache niet gevonden hebben schrijven we meestal een didn't find maar ik moet eerlijk bekennen....niet altijd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...