Spring naar bijdragen

ddvddv

Leden
 • Aantal bijdragen

  104
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door ddvddv geplaatst

 1. ddvddv

  Titanium Prikstok

  Nogal controversieel, mijn titanium prikstokken. Toch al een paar verkocht, en nog maar enkele in de aanbieding. De advertentie was verlopen, dus nog maar een keer opnieuw geplaatst. Hij staat nu hier: http://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/militaria-algemeen/m682864880-zeer-moderne-titanium-mijnenprikker-geocaching-prikstok.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller
 2. ddvddv

  Titanium Prikstok

  Te koop via Marktplaats: High-tech titanium prikstokken die in delen in elkaar geschroefd kan worden. Met handig foudraal voor aan de riem. De advertentie vindt je hier: http://www.marktplaats.nl/a/hobby-en-vrije-tijd/overige-hobby-en-vrije-tijd/m669961396-mission-ta-2-titanium-geocaching-prikstok.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller Maar een PB'tje mag natuurlijk ook
 3. Recent ontving ik een automatisch bericht van GC.com dat iemand mijn cache had gelogd. Dat gebeurt gelukkig vaker, maar de entry in de log bestond uit ";" Jaja, een hele punt-komma. Deze cachehunter doet dat vaker, en dat zette me aan het denken. Ik doe een hoop moeite om een cache te verzinnen, de eigenaar van het terrein van nut en noodzaak te overtuigen en de zaak gepubliceerd te krijgen, en moet als beloning ook nog eens een paar keer per jaar naar de cache om logboekjes te vervangen en inhoud aan te vullen. Waar doe je dat allemaal voor? Een stukje waardering van zoekenden en wat leuke verhaaltjes die we logjes noemen. Als je daar nu ook nog de helft van kwijt raakt wordt het wel heel sip voor de cache-eigenaar. Voor mij hoeft het echt geen half boek te zijn maar geen enkele tekst vindt ik toch echt te kort door de bocht; dan log je toch gewoon lekker niet? De poll is om eens te onderzoeken hoe de rest van community hier tegenaan kijkt. Bedankt voor het meedoen.
 4. 'k Maak me nog niet al te veel zorgen. We schieten die dingen nog aan de lopende band (leuke woordspeling) leeg en die zogenoemde plastic cradle's zitten ook weer verpakt in... Juist ja, een stalen kist.
 5. Tja, ondanks de gemengde reacties hiervoor toch maar een poging gewaagd. 'k Had nog een cache in voorbereiding waar ik voor het plaatsen van de container maar geen antwoord kreeg. Wordt 't toch gewoon een Earthcache... Die moet virtueel zijn en dat komt dus mooi uit. Ben benieuwd hoe 't gaat met reviewen want het formulier dat ik heb ingevuld leek me niet erg uitgebreid. We gaan 't merken
 6. GPS was al eerder vrijgegeven, maar de Selective Availabillity is verkleind. Dit is een bewuste tijdsynchronisatiefout waardoor de afwijking (mogelijk) groter wordt. Dit kan op elk moment weer gebeuren maar de Amerikaanse overheid zal dit vermoedelijk alleen doen bij oorlog op het eigen grondgebied. Voor militaire toepassingen is er een tweede, gecodeerd signaal dat geen last heeft van de SA maar aangezien steeds meer militairen ook een "eigen" GPS gebruiken hebben eigen troepen net zoveel last van vergroten van de SA als de vijand. Inmiddels zijn er zoveel hulpdiensten die niet kunnen beschikken over het gecodeerde signaal dat het zomaar vergroten van de SA geen reele optie meer is.
 7. Volgens mij krijg je voor je neergelegde cache al een punt dus ik zie niet in waarom je om nog een keer zou mogen loggen. Zou eigenlijk door de server onderkend en tegengegaan moeten worden. Misschien kan de administrator het script wel zo aanpassen dat het loggen van eigen caches 10 punten strafkorting geeft.
 8. Ik gebruik een GPSMAP 60 C of GPS V. Daarnaast gebruikte ik tot vorige week m'n Ipaq 3970 voor de cache-notes maar aangezien mijn werkgever vorige week besloot een Ipaq 2210 te verstrekken is die er nu van.
 9. Militairen gebruiken meestal het MGRS (Military Grid Reference System) hetgeen veel overeenkomst vertoont met UTM maar waarbij tussen de indeling in zones (31U) en kaartvierkanten van een kilometer ook nog een verdeling in 100.000 meter vierkanten (100x100 Km) plaatsvind. Deze kaartvierkanten worden met lettercombinatie's aangegeven. Coordinaten binnen het 100.000 meter vierkant worden vervolgens afhankelijk van de doelstelling als 6, 8 of 10 cijfercoordinaat vermeld waarbij dus een locatie binnen 100 meter, 10 meter of 1 meter wordt aangegeven. Notatie: 31U FT 932-127 31U FT 9326-1268 31U FT 93256-12684
 10. Ja hoor, draadje weer eens niet helemaal gelezen...
 11. Rare jongens, als je het als pakket koopt kost het 459,- en als je het los koopt dan kost het "maar" 418,- . Fijn die pakketaanbieding
 12. Maar het is blijkbaar zowel een offset als een multi-cache... @Minou: Miaooow! Ik denk dat als je het heel letterlijk neemt, een multi-cache meerdere cache's dient te bevatten die naar de eindcache leiden. Nu kunnen deze tussencache's natuurlijk virtueel zijn, maar ze dienen vooral om informatie te verzamelen voor het vinden van de eindcache, waarbij het afleggen van de route een soort secundair doel is. Bij een off-set cache gaat het er vooral om dat je op de plek die je wilt laten bezoeken de cache niet kwijt kunt. Je gaat vervolgens de zoekende cacher niet via allerlei punten in het rond leiden, maar gebruikt alleen het door jou zo gewaardeerde punt om de geocacher naar het logboek te leiden. Ben benieuwd of hier nog veel commentaar op komt.
 13. Ik moet mezelf weer eens even uitlachen. In m'n naieviteit dacht ik dat berichten met ... als tekst alleen maar bedoelt waren om meer berichten te genereren en zo een activere status te krijgen; Ook iets voor de verstokte statistiekjager dacht ik steeds. Zat ik er toch gewoon helemaal naast. Weer wat geleerd
 14. Waarschijnlijk via de in bijna alle GPSrs ingebouwde "Track" functie. Als je deze bij de start op 0 zet en bij de finish je track stopt en opslaat, dan is aflezen van de lengte van de track bijna altijd mogelijk.
 15. ddvddv

  Wie beheert dit gebied.

  Deze bordjes zijn gewoon te koop bij leveranciers voor bos-, park- en landeigenaren. Grote afnemers laten ze inderdaad vaak van een eigen naam of logo voorzien maar gezien het gefotografeerde bordje is dat bij dit exemplaar niet het geval. Aangezien het openstellen van een gebied voor het publiek de eigenaar een soort subsidie oplevert zijn dit soort bordjes bij eigenaren wel in trek. Nazoeken van wie het gebied is kan prima bij Het Kadaster, zeker als er een vestiging in de buurt is. Ook hebben sommige gemeenten een soort dependance van Het Kadaster. In mijn omgeving zat ik met eenzelfde vraag voor een nieuwe cache en voor een paar euro had ik de benodigde informatie. Succes er mee.
 16. ddvddv

  Mascotte ontvoerd.

  Commissaris Rex heeft misschien ook nog wel tijd over; Die zie je op TV in ieder geval niet zo vaak meer.
 17. ddvddv

  Kompas

  Al lang voor de GPS gebruikte ik kompassen en kan geen afscheid nemen. In m'n horloge (Suunto) zit er ook een die 't prima doet maar voor nauwkeurig peilen is een peilkompas onontbeerlijk. Zelf heb ik ervaring met Recta, Silva en Suunto kompassen. Van de 5 die inmiddels de revue hebben gepasseerd is de Silva 54 mijn all-time favoriet. Inmiddels heet dit model Expedition 54 maar het concept is nog steeds hetzelfde. Een klein en licht plaatkompas wat je gemakkelijk op de kaart kan gebruiken en waar je makkelijk mee in de hand kan lopen, maar ook een uitstekend optisch peilkompas met de mogelijkheid om totop een halve graad nauwkeurig te peilen. Dit kompas heb ik dus altijd in m'n rugzak zitten; Of ik nou aan 't geocachen ben of niet. Voor meer informatie zie de site van Silva en meer in 't bijzonder blz 12 en 13 van dit document.. Omdat ik zo op "gewone" kompassen vertrouw heb ik bewust een GPS zonder gekocht. Dit werd de Garmin GPS 60C waarbij het ontbreken van kompas en luchtdruksensor de levensduur van 2 penlights van 20 tot 30 uur verlengd. Voor mij een goede reden en aangezien een GPSkompas nauwkeurig peilen sowiezo onmogelijk maakt dus geen kompas in de GPS nodig. (De hoogtemeter is in NL ook ernstig overbodig dus die hoef ik al helemaal niet in m'n GPS) Succes.
 18. ddvddv

  GSM & GPS

  Voorlopig niet. Alle gadgets hebben de neiging regelmatig kuren te hebben, en met 3 gadgets in 1 wordt de kans denk ik groter dat ik 't tijdelijk zonder alle 3 moet doen.
 19. ddvddv

  Windows XP SP2

  Bij mij draait SP2 inmiddels ook al een paar weken zonder problemen. Met aparte beveiligingssoftware (Trend) werkt alles goed samen op 1 klein pestpuntje na; Na het updaten van Trend (gemiddeld 1x per dag) geeft een pop-up in de systemtray even aan dat er een mogelijk beveiligingsprobleem is. Dit duurt enkele seconden en dan staan alle systemen weer op safe. Zal wel geen kwaad kunnen denk ik.
 20. Dat is natuurlijk zowieso niet goed. Vocht in je batterijvak dient natuurlijk altijd voorkomen te worden.
 21. ddvddv

  mapsource

  'K snap 't probleem niet zo. Ook mijn 60C voedt ik met Mapsource CitySelect en dan kan zo'n 90% van Nederland in 't geheugen. Als ik ergens anders heen moet dan laad ik 't betreffende stuk Nederland of Europa en kan prima uit de voeten. Het laden via USB gaat betrekkelijk snel en het enige dat ik bij langere buitenlandse reizen moeilijk kan missen is m'n laptop. Misschien is dat 't probleem wel waar je mee worstelt. Sparen dus.
 22. Vandaag geprobeerd deze te vinden maar ondanks een groot aantal verse zoeksporen geen cache te vinden en ook geen "didn't find it" op de pagina. Als we allemaal zo proberen elkaar te helpen dan schiet dat lekker op. Ik ben benieuwd hoe mijn collega-cachers hier mee omgaan.
 23. Ja, da's lekker commercieel; Wie haalt er nou ineens 50% van de prijs af. Als ik hier weer 10% onder moet gaan zitten dan moet er al bijna geld bij
 24. Bedankt. Mijn cache "Zandenbos" aangepast dus nu ook met symbooltjes.
 25. Deze link nog nooit gezien maar na even neuzen moet ik zeggen dat 't een prima aanvulling lijkt. Gezien het mailtje van de eigenaar toch wel vreemd dat ie niets terughoort . Dat zou niet moeten kunnen dus wat mij betreft steun voor Ed Hall
×
×
 • Nieuwe aanmaken...