Spring naar bijdragen

gr2

Leden
 • Aantal bijdragen

  861
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door gr2 geplaatst

 1. gr2

  Onze honden

  Ja tnx. Arm beest.
 2. gr2

  Onze honden

  Tnx Peetee en @Rend. Tommie heeft ons vanaf 2001 trouw vergezeld op onze cache- en wandeltochten. In zijn 15 levensjaren heeft hij alle hoeken en gaten van NL bezocht. Hij heeft een mooi leven gehad.
 3. gr2

  Onze honden

  RIP brave geohond Tommie de cairn.
 4. Hoe kan de politie nu eisen dat een cache wordt weggehaald van iemand die helemaal de eigenaar niet is. Ze kan hooguit vriendelijk verzoeken de gegevens niet te publiceren.
 5. Een bedrag in rekening brengen om het kaf van het koren te scheiden is prima. Geeft ook ruimte voor het ontstaan van gratis alternatieve cachesites. Levert een verfrissende verbreding op.
 6. gr2

  "bewegende" tb's

  De autosloopregeling, waarbij consumenten een premie krijgen als ze een oude auto inleveren en een nieuwe wagen kopen, gaat in Nederland ook gelden voor bestelbusjes. Nederland voert vermoedelijk eind deze week als economische stimuleringsmaatregel een sloopregeling in
 7. Iedereen moet zelf weten hoe hij logt. Wees blij dat iemand de moeite heeft genomen je cache te zoeken. Het zou een rare zaak worden als we in onze logs rekening moeten houden met de tere egootjes van de cacheleggers omdat ze anders misschien worden weggegooid.
 8. Hulde voor het zuiveren van het persbericht. Opgemerkt moet ook worden dat deze commerciele activiteit bij de cache heeft geleid tot de illegale aanwezigheid van voedingsmiddelen in de box. Mogelijk zitten die er nog steeds in, want ik kan me niet voorstellen dat deze brandweerman Laseroms gelijkwaardige ruilgoodies bij zich had.
 9. Wageningen, 12 december 2008 1e exemplaar thriller d3Zusjes gevonden Vrijdag 12 december is het eerste exemplaar van de thriller d3Zusjes door Johan Lasaroms gevonden in de bossen van de Veluwe. Met behulp van zijn gps wist hij het kistje te traceren waarin het boek zat. Op deze originele manier kreeg hij de debuutroman van de Ina Enssr in handen. De ‘d3Zusjes’ gaat over de verdwijning van Paul Bos. Als hij na twee maanden nog steeds spoorloos is, neemt zijn vrouw contact op met onderzoeksjournaliste Kristie Beekman. Al snel krijgt zij het vermoeden dat Pauls verdwijning te maken heeft met zijn hobby geocaching. Geholpen door twee ervaren geocachers gaat Kristie op onderzoek uit. Verborgen aanwijzingen, raadsels en hints van de mysterieuze GioMan brengen haar vervolgens steeds dichter bij de gruwelijke waarheid die diep in het bos verborgen ligt. Bijzonder is dat ‘d3Zusjes’ de eerste thriller is waarin geocaching (schatzoeken met een GPS) een prominente plaats inneemt. Geocaching is een populair outdoorspel waarbij men met een gps op zoek gaat naar schatten. De hobby wordt razendsnel populair. Wereldwijd zijn al bijna 700.000 schatten verstopt, en alleen in Nederland zijn meer dan 100.000 mensen regelmatig op pad met een GPS op zoek naar verborgen caches (schatten), en dat aantal is snel groeiende. Dat is niet zo vreemd, omdat geocaching een prachtige combinatie is van zoeken en puzzelen, een nieuwe techniek en in de natuur zijn. Al die ingrediënten komen in het boek aan de orde. Het duistere bos van de Zuid-Veluwe vormt het decor waarin het verhaal zich afspeelt en ingenieuze puzzels leiden de hoofdpersonen naar de oplossing van de raadsels rond de verdwenen computerexpert. Geheel in stijl werd het eerste boek niet uitgereikt maar verstopt ergens in de bossen van de Veluwe. De locatie werd bekend gemaakt op internet (www.********.nl) op vrijdag 12 december om precies 12 minuten over 12. Een kleine 20 minuten later arriveerde brandweerman Lasaroms uit Bennekom. Na enig zoeken vond hij het kistje, waarin naast het boek ook een fles champagne en lekkere bonbons zaten. Mod edit: Informatie waar je boek / site en verdere info kan halen weggehaald. Zoals in forum-regelement 16 staat: reclame en commerciële activiteiten (in welke vorm dan ook) zijn niet toegestaan.
 10. Ik denk dat we geen drama moeten maken van een schroefje in een boom. Hier bij Zeist gaat een heel bos (tot voor kort 'beschermde natuur') tegen de vlakte voor een autoboulevard. En in het aanpalende Panbos worden er telkens complete woudreuzen omgehakt als de beheerder op het idee komt om weer eens een paar paden ontoegankelijk te maken.
 11. Het betere werk. Handleiding graag. Een 20-jarige man uit Sint-Oedenrode is zondagavond in de Pastoor Teurlingsstraat aangehouden voor oplichting. De man zat in een auto met naast zich een laptop. Vanuit de wijk waren er verschillende meldingen binnengekomen over een verdachte auto die er vaak rondreed. Ook hadden meerdere mensen in de wijk een opvallend hoge telefoonrekening gekregen naar telefoonnummers die ze zelf zeker niet gebeld hadden. Door die twee feiten vermoedde men dat de man via draadloze netwerken belde. De politie is in de wijk gaan zoeken en trof de auto aan met de verdachte achter het stuur. De man is na verhoor heengezonden. Hij bekende dat hij via internet netwerken gebeld had maar ontkende dat dat geld kostte. De laptop is voor onderzoek inbeslaggenomen en de recherche onderzoekt de zaak verder.
 12. De vraag rijst ook waarom je midden op het pad een kuil graaft als je struikeldraden wilt spannen. Zelf doe ik dat altijd zonder schep. Misschien toch nog even doorrechercheren.
 13. gr2

  GPSMAP 76CSx of 60CSx???

  De fietshouder voor mijn 76S is een plat bakje waar je de gps in schuift. De rubberen lijst van de gpsr heeft van dat schuiven wel te lijden gehad. Ondanks jarenlang intensief gebruik van mijn 76S heb ik nooit problemen gehad met de batterijhouder. Die batterijklemmetjes zijn toch, vreemd genoeg, een zwak punt bij de (dure) Garmin-gpsr's. Bij mijn GPS V zitten de batterijen te los, met uitvallen tot gevolg, en ik lees ook over veel batterijhouderproblemen bij Garmin 60's. Dit terwijl het eerste het beste piepbeertje van 1,50 euro doorgaans feilloos functionerende batterijklemmetjes heeft. Nuttig te lezen dat de klemmetjes van de 76-serie problemen kunnen hebben, ik zal nu extra voorzichtig zijn bij het wisselen van batterijen van mijn nieuwe 76Cx.
 14. gr2

  Loggen met voorkennis

  Het levert wel vermakelijke logjes op. Dit moest vaker gebeuren.
 15. Helaas blijkt dat onwetende agenten voor alle zekerheid toch een bon uitschrijven onder het motto: hier is vast iets mis en we zien wel of justitie er iets mee doet. Of ze zoeken een ander punt waarop de wifiboef te pakken is zoals het niet bij zich hebben van een ID-bewijs. Past allemaal wel in de bananenrepubliek NL.
 16. Ja zet op straat je laptop aan en ziet de signalen van een modem binnenkomen. Wie dringt er nu binnen bij wie?
 17. Laat justitie eerst maar eens bewijzen dat die in de kraag gevatte man op internet zat. Het zou me niet verbazen als hij alleen maar offline internetpagina's zat te bekijken.
 18. Het Cairnteam heeft afgelopen weekeinde de banden aangehaald met de buren. Het bleek dat ze een paar maanden geleden wekenlang op ons onafgesloten modem hebben gezeten, wat wij uiteraard konden billijken omdat wijzelf ook geregeld aan het wardriven zijn. De initiatiefnemer van de 'inbraak' op ons eigen modem was KPN, dat de buren op adsl aansloot maar zo gauw nog geen modem kon leveren. De monteur zag dit als een goed tijdelijk alternatief. Het Cairnmodem zit overigens alweer geruime tijd beveiligd achter een wachtwoord.
 19. Toestand steeds nijpender: http://www.politie.nl/noord_en_oost_gelder...internetten.asp
 20. gr2

  Politie aan de lijn

  Vragen staat vrij, ook voor de politie. Antwoorden hoeft natuurlijk niet. Als de box van De Hellendoornse Berg ooit verdwijnt, heeft de politie in elk geval de naam van de hoofdverdachte.
 21. gr2

  Podcast

  Goed idee, het Cairnteam heeft veel met podcasts. Wat ons betreft houd je het zakelijk en puntig. Amateurpodcasts worden nogal eens geteisterd door melig gedoe en en zinsneden waarvan je jeuk krijgt op moeilijk bereikbare plaatsen zoals ,,ehhhh wat zullen we vandaag eens gaan vertellen.''
 22. De lengte van deze discussie zegt veel over de actualiteit van het onderwerp. Een verhaal over geocachen heeft zo langzamerhand evenveel nieuwswaarde als een reportage over een spelletje ganzenborden.
 23. gr2

  Lange wandeling Weldaad

  Het Cairnteam gaat het wederom door drukke werkzaamheden helaas toch niet redden zondag. Jammer, we hadden graag Kruimel eens in levenden lijve ontmoet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...