Spring naar bijdragen

Cache Langs De Weg: Storend Of Niet?


Sivota

Aanbevolen berichten

http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=331295&pid=5493883&st=0&&do=findComment&comment=5493883

 

Ingezonden brief op het Groundspeak forum van een rustzoekende bewoner van een gehucht in de VS.

Ik vond het wel aardig omdat het vanuit een totaal ander perspectief geschreven was.

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Ja, goed om te lezen. En zulke situaties kunnen zich in onze buitengebieden natuurlijk ook voordoen. Wij hebben zelf al eens een cache gedaan bij de toegangspoort van een rustig gelegen boerderij. Een paar dagen later lazen we, dat de cache gearchiveerd was omdat de bezitter van de boerderijwoning zich beklaagd had. Volledig terecht. Je vraagt nergens om en krijgt ineens hordes mensen voor je deur, waardoor honden e.d. van slag kunnen raken en je een gevoel van onveiligheid krijgt. Cacheleggers moeten hier hun verantwoordelijkheid nemen en drie keer nadenken voordat ze caches plaatsen. Veel narigheid kan ook voorkomen worden als er vooraf overleg plaats vindt tussen cacheleggers en omwonenden, maar we merken onderweg, dat dit nauwelijks het geval is. Te vaak wordt er door buurtbewoners gevraagd, wat we aan het doen zijn. Ze vinden het dan vaak wel leuk, als we het uitleggen, maar die uitleg had niet door ons, maar door de cacheleggers gegeven moeten worden. Mensen worden, net als de gepensioneerde man in het verhaal, volledig verrast door het plaatsen van zulke caches. Goed om dit aan te kaarten Sivota! Het stemt ons weer tot nadenken !

  • Top! 3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Zo'n luxeprobleem wil ik ook wel.

 

Tsja, hoe leer je je honden onderscheid te maken tussen slecht volk en geocachers. De verleiding om maar "pak ze!" te roepen is natuurlijk wel erg groot.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zou het ook snel beu worden als er een cache (of aanwijzing) nabij mijn oprit (als ik die had) of grenzend aan mijn erf zou liggen. Geocaches die in direct zicht van woningen of bedrijven liggen sla ik zelf meestal over. Toestemming of niet, je maakt mensen gemakkelijk nerveus met je gezoek.

bewerkt door Goonies Oosterhout
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed om lezen dat het uiteindelijk ook werd opgelost. Iets minder leuk om lezen is de ingesteldheid van Groundspeak zelf. Langs de andere kant ook een beetje begrijpelijk sinds er niks illegaals werd gedaan.

Doch kunnen problemen als deze vermeden worden door buurtbewoners te informeren vooraleer je onbezonnen geocaches gaat strooien. Wijzelf gaan steeds op zoek naar omwonenden - als deze er al zouden zijn - en gaan aan de deur. Wanneer we hen kunnen treffen, doen we een korte uitleg over het spel en wat we eventueel van plan zijn. Als we hen niet onmiddellijk kunnen treffen, komen we terug. Pas wanneer die buurtbewoners instemmen met ons plan, zal er een geocache worden geplaatst.

Enkel op deze manier, denk ik, kunnen onenigheden met omwonenden worden vermeden. Hoewel je ook wel mensen hebt waarvoor het nooit goed zal zijn. :-P

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er is een paar jaar geleden een keer aan mij gevraagd of ik kon opzoeken of ter hoogte van iemands adres een geocache zat. Want de vrouw des huizes zag regelmatig mensen een bankje aan de overkant van de straat uitgebreid onderzoeken, en daar kreeg ze een naar gevoel van. Degene die mij de vraag stelde hoopte haar te kunnen geruststellen dat het gewoon een speurtocht was. Ik kon destijds er niet achter komen of het een wp van een multi was, want een tradi was het iig niet.

 

Wat ik hiermee wil zeggen is dat zoekgedrag op straat ook binnen de bebouwde kom voor ongemak kan zorgen. Daar moet een legger dus rekening mee houden als hij binnen een stad of dorp een cache wil uitzetten waarbij het zoekgehalte hoog is. Dus iets wat lastiger is dan een infobord lezen of een foto herkennen.

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sinds de opheffing van de platteland politie zijn rondtrekkende roverbendes (net zoals in de Middeleeuwen?) op het platteland zeer actief. Schuren en huizen worden leeggeroofd en zelfs was laatst een bericht over 25 schaapjes die gestolen waren.

(Net zoals in de Wild-West hebben we weer veediefstallen.)

 

Dus als je gaat nachtcachen op het platteland: wees dan niet verbaasd als een boer een verdacht licht ziet en 112 belt.

Waarschuwing: boertjes in Frankrijk pakken hun jachtgeweer en gaan zelf op onderzoek uit.

  • Top! 2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...