Spring naar bijdragen

Wij Hebben Een 10 Kilo Cacher In Nederland!


Aanbevolen berichten

ReizenReizen

Ook vanuit Utrecht de hartelijke felicitaties!

Vraag me af of het ons ooit gaat lukken bij de 10.000 te komen, maar het was ons in ieder geval al niet gelukt om op 10 oktober 2010 voor 10 uur het huis uit te zijn (laat staan er al een multi van 3 uur op te hebben zitten).

 

Klasse!

 

MamaEi en de andere eitjes.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is 'm gelukt om precies om 10:00 uur te loggen op 10-10-'10 (want 10x10x10x10= 10.000).

Hij was echter zo zenuwachtig dat we 'm wel wat moesten helpen om dat binnen de gestelde tijd (3 uur) voor elkaar te krijgen, maar dat hadden we er graag voor over.

Het was, ook voor hem, een fantastische ochtend!

 

Biertje (lid van organiserend team 10K)

 

3e43d1aa-fd7f-45d7-a08a-042b1504d64c.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

En dit was Wilxlii's 10.000e log:

 

“Weet je al wat je gaat doen voor je 10.000e cache?” Nee, dat wist ik in april van dit jaar nog niet. “Misschien,” zo opperde ik, “is er een aardig team bereid een leuke cache te plaatsen.” Toen ik dat antwoordde aan Els van de Naakslakkies, was het in één seconde geregeld. In principe dan. Want ik weet nu, dat er heel wat werk verzet is om deze “leuke” cache te plaatsen. Ze heeft namelijk samen met echtgenoot Jacob een bijzonder creatief team samengesteld bestaande uit henzelf plus Biertje, Gpsgek, Brouwertjes, IkbenMamma, Grote Griezel en Bonzo B. Voortvarend en heimelijk voor mij is dit zogenaamde 10k-team enthousiast aan de slag gegaan voor een climax op 10-10-10 om 10 uur.

 

Er werd in de Delftse Hout een parcours van exact 10 kilometer uitgezet, waarbij ELKE METER dus een door mij gevonden cache symboliseerde. Met om de 1000 meter een way-point om letterlijk even stil te staan.

Vandaag op deze heuglijke dag stonden op al die way-points mij bekende en ook geliefde cachers me vrolijk op te wachten om zich vervolgens aan te sluiten bij een groeiend gezelschap dat zich vrolijk kletsend fietsend en wandelend op weg begaf naar het eindpunt. Biertje en Bonzo B. waren speciaal geselecteerd om mij onderweg in het gareel te houden. Dat was niet echt gemakkelijk, maar het lukte, zij het soms werd met wat zachte dwang en een flinke portie overredingskracht.

 

Ging alles goed? Nee natuurlijk niet, anders zou het geen cache in geest van Carrotte zijn geweest. Verkeerde startcoördinaten en tot overmaat van ramp ging ik vrolijk wandelend op weg en zou dan voor 10 uur ’s avonds niet mijn doel hebben bereikt, dus werd ik snel op mijn eigen vouwfiets gehesen en met een uurtje vertraging ging ik echt van start. Mijn op 3 uren geschatte fietstocht moest nu in 2 uren worden afgelegd. Vooral in het begin betekende dat stevig doortrappen, maar tussen wp5 en wp6 zat ik al op het originele door Biertje voorbereide schema en kon de rest van de tocht afleggen zoals bedoeld.

 

Dus op de wp’s ZELF aanwijzingen zoeken ipv dat iedereen me aanwees waar ik moest kijken. Desondanks ontgingen mij in mijn enthousiasme allerhande schitterende door hen speciaal voor mij gecreëerde details. Gelukkig toonden Biertje en Bonzo B mij steeds alle dingen die mijn spiedende ogen hadden gemist.

 

Zo arriveerde ik voordat dat ik het door had na 10 kilometer fietsen op de stash area. Ik verbaasde me dat hier niemand op me stond te wachten en het drong slechts langzaam tot me door dat ik er een cache moest zoeken, iets waar ik toch wel enige ervaring in heb. Zo plukte ik om 09.40 uur vanonder een mij bekend type locatie een enorme wortel vandaan, zijnde de cache en bevattende een logboek. In triomf werd deze meegevoerd naar restaurant Het Rieten Dak. Nou ja, in de fietstas van mevrouw Bonzo B., want deze door de Naaktslakkies geknutselde creatie was behoorlijk zwaar.

 

Bij het restaurant haalde ik de cache-wortel tevoorschijn om te tonen onder een daverend applaus van en aan een groot gezelschap geocachers plus andere belangstellenden die door de organisatie heimelijk hierheen waren geloodst om samen met mij deze bijzondere gebeurtenis luister bij te zetten. Het deed mij heel goed op deze prachtige zonnige dag op deze manier in het middelpunt van de belangstelling te staan.

 

Toen was het wachten op de klok van 10 uur om DE LOG te zetten. Nadat massaal de seconden waren afgeteld kon ik op een tafel staande met bibberende vingers eindelijk mijn 10.000e log plaatsen. Voor mij een bekroning van zeven jaren cache-emotie. Alsof dat nog niet genoeg was, werd massaal het schone lied “Cachen is gezond” door het voltallige publiek aangeheven waarna het feliciteren kon plaatsvinden.

 

Maar niet nadat ik had aangekondigd dat na de Carrotte-methode en de Carrotte-pot er nu ook een Carrotte-pen bestond en dat ik aan iedereen zo’n pen wilde aanbieden. Men moest alleen even wachten, want ze lagen nog in mijn auto, tamelijk ver van hier… Met enige vertraging is het uitdelen toch gelukt. Iedereen werd voorzien van groot tot klein, zelfs Watje 18 die nog maar net op deze wereld is.

Van de aanwezige geocachers kende ik de meesten wel. Sommigen kwamen overigens van behoorlijk ver, wat ik bijzonder waardeer, want dit was een puntjesloos “event”. Maar gelukkig was de dag nog lang en zonnig genoeg voor andere cache-activiteiten. Prettig vond ik het om kennis maken met door mij zeer gewaardeerde cachers die ik alleen van naam kende, maar die nu persoonlijk hun opwachting maakten, zodat ik hen eindelijk in het echt kon ontmoeten, de hand schudden en een praatje maken.

 

Natuurlijk kun je 10.000 caches alleen maar vinden, als er mensen bereid zijn die doosjes ergens te verstoppen. Dat hebben er dus heel veel gedaan. Mijn dank gaat dan ook naar hen uit voor al hun inspanningen.

Voor deze dag bedank ik vanzelfsprekend het 10k-team, dat mij een prachtige dag in mijn leven heeft bezorgd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Deze Haiku elders reeds gepost, maar nu er een speciaal topc voor is aangemaakt, hier maar even een reprise.

 

10.000 caches

Wilxlii Gefeliciteerd

in een woord: RESPECT!

 

5 jaren terug

zagen wij elkaar voor t eerst

ergens op een pont

 

Jij reeds in de VUT,

ik nog volop aan het werk

verbazing alom

 

De man en zijn werk

uitgegroeid tot een begrip

door de jaren heen

 

Wilxlii Carotte,

Door de jaren oud en …

vult u zelf maar in

 

Ik zou zeggen: wijs

want hij doet relaxed zijn ding,

cache, na cache, na cache

 

Forumgekrakeel

Wilxlii laat het achter zich…

gepasseerd station

 

Geo-cache-ethiek?

Wilxlii weet waar het om draait,

prio 1: PLEZIER!

 

Nogmaals, diep RESPECT

want ik geef het je te doen

10.000 caches

 

 

Willem & organisatie, bedankt voor dit spontane samenzijn. Ik vond het erg gezellig.

 

Grtz, Sjoerd (aka Twin Peaks)

bewerkt door Camo Crew
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Willem,

 

Ik heb niks met puntjes jagen, maar als je de 10.000 haalt, op de manier zoals jij ze hebt gedaan en gelogd: RESPECT!

 

Van harte gefeliciteerd met deze enorme joekel van een mijlpaal!!! :beerchug:

 

En 10k-team geweldig hoe jullie er een bijzonder onvergetelijke found van hebben gemaakt. :thumbup:

 

groetjes GeoVlinder

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wilxlii Carrotte van harte gefeliciteerd met je 10K

 

namens mij en de 2 super cachers

 

we zijn elkaar ergens in 2006 voor het eerst tegen gekomen.

je had toen 2379 caches op je teller staan .

samen hebben we GCX8MP Cache Getters Present: Weg van de snelweg gelopen.

en er nummer 2380 van gemaakt :blush:

 

we zijn inmiddels 4 jaar verder en waarschijnlijk ook een dozijn wandelschoenen :dribble:

en heb je de 10.000 op de teller staan.

je loopt soms wel te klagen dat de jeugd snel loopt, maar met het aantal gevonden caches kan niemand jou bijhouden

 

we zijn elkaar nog diverse malen tegen gekomen, en altijd vraag je hoe het met de 2 super cachers gaat.

ik had verwacht dat je nederland wel leeg zou hebben,maar ik heb hier in Zeewolde nog een paar stipjes die je van de kaart moet vegen.

dus als je een keer deze kant op komt regel ik de koffie met gebak :beerchug:

bewerkt door dutchgoldwing
Link naar opmerking
Deel via andere websites

So hey, Gefeliciteerd :thumbup:

 

10000 caches :eek:. Zover zijn wij nog lang niet, weet ook niet of wij ooit zover gaan komen.

Maar in elk geval super gefeliciteerd. En dat er nog vele mogen volgen.

Onze bewondering heb je in elk geval.

 

Ozzy's Team

 

PS: en dan vonden wij het al bijzonder om de 1000 van de oliva's mee te mogen vieren!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wilxlii Carrotte. Een mooi voorbeeld van hoe fanatiek cachen, veel caches vinden, veel plezier hebben en niet met grote haast moeten jagen goed samen kan gaan. :thumbup:

Zo kan het gebeuren dat terwijl ik ergens in Twente net voorbij Haaksbergen ben en mijn best doe om voor 10:10 op het 10-10-10 event aanwezig te zijn, Willie Carrotte zijn 10000-ste log kan bijtekenen in het westen van het land. GEFELICITEERD! :clap::holiday:

En ook hier kan ik voor koffie en gebak zorgen. Nu niet meer in het zuiden maar in het oosten van het land. Nog wel een klein puzzeltje oplossen, maar die is juist erg goed geschikt om met de carrotte methode te worden opgelost.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gelukkig konden we gisteren bij dit memorabele moment aanwezig zijn. Hieronder onze bijdrage aan het boek dat Wilxlii gekregen heeft.

 

Haiku voor Willxii

 

Haiku voor Willxii

man met een echte missie

gaan wij het halen?

 

Tienduizend caches

gevonden na speurtochten

wat een prestatie

 

De carrotte-pot

ondertussen ook bekend

bij menig cacher

 

Haiku kennen we

dankzij een carrotte schat

dat was een leuke

 

Cachen is topsport

spannend of het gaat lukken

ontmoet je iemand?

 

Schat niet gevonden?

de Carrotte-methode

als laatste manier!

 

Bij 6666 stuks een dans

wat wordt het dan nu Willem

parachute sprong?

 

Gefeliciteerd,

we gunnen je nog veel meer

dus weer snel op pad!

 

De Zaaiers

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...