Spring naar bijdragen

n0kk0

Leden
 • Aantal bijdragen

  274
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door n0kk0 geplaatst

 1. n0kk0

  Grafieken Van De Statistieken

  ik heb je even een PM gestuurd..
 2. Super gedaan jongen, we hebben ook smakelijk gelachen om je verslag, zowel live op de twitter als achteraf. We zijn trots op je! :thumbup:
 3. n0kk0

  Done Of Not Done

  Hmm ik weet al wat jij er van gaat zeggen, heb jij vrijdag niet ook Knorretje gelogd op een verjaardag
 4. n0kk0

  Done Of Not Done

  Dan is het duidelijk, deze HH heeft ook een specifiek doel... dan is het not done.
 5. n0kk0

  Done Of Not Done

  Ik begrijp ergens de hitchhiker manie wel, normaal weet je waar je een cache kan vinden omdat je weet waar hij ligt, maar een hitchhiker kan ergens opduiken en misschien heb je daarna nooit meer de gelegenheid om hem te loggen.... Maar aan de andere kant.. Wij zitten al een flinke tijd te azen op de HH 't is maar een spelletje.. We hebben een aanbod gehad om hem op een event te kunnen loggen, maar de lol om met een stel vrienden een gezellige avond te beleven is veel aantrekkelijker.. Dus we wachten rustig af... Hij komt hopelijk nog wel een keer in de buurt. Daar is toch het coordinaat voor bovenaan de pagina? Dat vind ik echt not done, wij hebben in de buurt ook nog wel een serie liggen die ik niemand aan kan raden, zal ik daar voor het eerstvolgende event ook maar alle kokertjes weghalen om ze door iedereen te laten loggen, zijn de puntjes net zo snel verdient en het scheelt weer een hoop ergernis over de plekjes waar ze verstopt liggen....
 6. Super site Jan!! Ben bezig met een serie, waar deze zeker als link in vermeld gaat worden... In ieder geval is de informatie duidelijk en helder..
 7. n0kk0

  Kangatek Go Geocaching Tasche

  Misschien een idee om even te mailen naar de geocachingshop om te vragen of ze dit kunnen leveren? Miscchien staat het nu niet in hun assortiment, maar willen ze het er wel in opnemen??
 8. Aan jouw logs te zien is alles te moeilijk
 9. Als de multi tussen de 10 en 15 km is, zou ik de wp's niet te moeilijk maken, niet teveel puzzel en rekenwerk. In dit geval is de wandeling het belangrijkst en niets is vervelender met 10 km in de benen erachter komen dat er ergens een fout zit en dan een stuk terug moeten lopen om te kijken waar je fout bent gegaan. Projecties zou je hier wel in kunnen verwerken. Met een multi korter dan 7 km is kan je wat puzzeltjes of andere onverwachte dingen in de tocht verwerken. Wij vinden dit altijd erg leuk en alhoewel het niet voor iedereen geld zijn dit vaak wel de meest populaire caches, mits goed uitgevoerd. Om ideeen op te doen kan je ook eens in de geo d'or lijst kijken welke multi's wat meer geo d'ors hebben en er een aantal lopen voor inspiratie. zo wie zo is het aan te raden iemand de cache te laten proeflopen voor je de cache ter review aan laat bieden, dan weet je ook gelijk dat de foutjes eruit zijn en misschien heeft de proefloper nog wat extra tips voor de afwerking. Laat je in ieder geval niet opjagen, beter in een keer goed, maar een maandje later, dan snel en met mankementen (zegt degene die al meer dan een jaar een multi helemaal klaar heeft liggen, maar de afronding nog niet helemaal goed is Veel succes met uitzetten.
 10. Ho, kan ook zijn omdat ze niet wil dat anderen weten dat zij diegene is die ze legt. Nee is niet het geval, want ze stuurt wel netjes mails naar de mensen die ze gevonden hebben dat ze ze in verkeerde volgorde gelogd hebben Onder haar eigen naam wel te verstaan
 11. Zo dom is ze dan net weer niet...
 12. Yep die... ook zo'n vorm van jezelf voor de gek houden... onder een andere naam caches leggen om ze zelf te kunnen loggen...
 13. Ach loggen kan op allerlei manieren. Gisteren was het Cito en Purk had de nodige moeite gedaan oom een mooie multi neer te leggen in een vreselijk mooi gebied. Een van de cachers heeft haar neus laten zien bij aankomst en is toen bij een boswachter in de auto gestapt om heel andere dingen te doen dan een rondje lopen. Groot was mijn verbazing toen ook dat ze wel de cache gelogd heeft... De Log geeft aan dat de boswachter heeft laten zien hoe mooi het gebied is en dat de tocht dus ook wel mooi zal zijn... hoe erg hou je jezelf dan voor de gek.. Kortom alles voor de puntjes... Nou Purk, wij hebben geweldig genoten van je mooie wandeling, van de Schotse Hooglanders onderweg, de vlinders en de bijzettafelpaddestoelen.
 14. Ik zoek toch liever de kistjes zelf... bovendien werkt dit niet bij fotorolletjes, dus ik laat hem overgaan
 15. Mister B is ook terug van vakantie zie ik... WB Hoe is jouw cache gevaren tijdens je afwezigheid, of heb je hem ook echt weggehaald?
 16. n0kk0

  Challenges

  Ik zie het als een verkapte manier om logvoorwaarden weer terug te brengen... onmogelijk voor sommige mensen om te doen, en het hele zoekaspect is weg
 17. Helaas zijn het juist de "wegwerpkokertjes" waarbij het vaker goedgaat en juist de mooie caches en waypoint die mensen met geweld van z'n plek willen halen. Respect voor de CO is dan ver te zoeken. gaat een doosje niet gelijk open.... niet even kijken of er een ingenieuze manier is om hem toch open te krijgen... nee de hamer die tegenwoordig ook tot de standaard cache uitrusting behoort erbij en slaan maar... bij een volgend wp zit er iets aan een paaltje geschroeft, dan komt de koevoet tevoorschijn... bij mij komen er dan 2 vragen naar boven Waarom? en Wie? want de cachers die wij goed kennen zien we dit ook niet doen.. Ach ik hou het er maar op dat het net zulke mensen zijn als geoleaks... met een klein p*kkie en geen vrienden, die zo proberen te compenseren dat ze thuis zo onder de plak zitten. Ach, ik loop nog wel een extra cachecontrole van de week en geniet van wat ik doe en de vrienden die we hebben.
 18. Hier ook afhankelijk van wat voor cache het is is mijn log ook lang of kort. Wanneer ik een wegwerpmicro op een carpoolplaats vind kan ik er ook niet meer over zeggen dan 2 regels tekst. maar als het een cache is waar de cache owner duidelijk werk van heeft gemaakt, kan hij rekenen op een gelijkwaardige log, soms ontbreekt de tijd hiervoor, maar dan wacht ik net zolang tot ik er echt even voor kan zitten om de log te schrijven.
 19. Wij kregen laatst een belletje van een team wat onze cache had gedaan. Ze hadden 16 km gelopen en konden de cache niet vinden, later bleek dat er voor hen iemand was geweest die de cache open en bloot had zien liggen op het fietspad en deze had meegenomen. We hebben gezegd dat ze deze gewoon als found mochten loggen. Ze hebben het hele rondje gedaan en ze hadden het eindcoordinaat goed berekend. Het is dan aan hen zelf of ze het ook echt loggen of niet, maar dit rondje ging meer om de omgeving en de afstand dan het moeilijk verstoppen van waypoints en cache. Ik heb er op zo'n manier geen moeite mee. Of ik hem zelf op deze manier zou loggen? Ik heb geen idee, het ligt er denk ik aan of het in de buurt is en ik makkelijk terug kan komen of dat hij ergens ver weg ligt en ik weet dat ik hier neit snel meer zal zijn... en uiteraard of het een mooie multi is of een tradi. Een tradi valt onder de categorie jammer dan, maar een multi wat verder weg zal ik denk ik wel loggen, ook omdat ik dan een mooie log kan schrijven in plaats van na 2 jaar de cache op te pikken, niet meer te weten hoe de multi ging en er even snel een algemeen verhaaltje van moet maken... Wat betreft die andere manier van loggen... ik begrijp het niet, je houdt toch alleen jezelf maar voor de gek? (net als virtuals en earthcaches loggen vanuit je luien stoel... wat heb je aan het puntje als je er nooit bent geweest en niet weet hoe mooi de cache was... (oke ik kom er de laatste tijd ook veel te veel tegen waarvan ik zou wensen dat ik hem niet gedaan had, maar je kan beter spijt hebben van iets wat je hebt gedaan dan iets wat je niet hebt gedaan... )
 20. Ik weet niet of jullie al iemand gevonden hebben om uitleg te geven, maar houden jullie in de gaten dat als er iets voorgedaan wordt met bestaande caches het misschien handig is daar toestemming voor te vragen, daar niet iedereen erg blij zal zijn als zijn/haar cache als megaspoiler op de utrechtse tv te zien zal zijn.
 21. n0kk0

  Goud

  Wij laten er niet alles voor vallen, maar een enkele keer is het wel lekker als je een drukke dag hebt gehad even alles te vergeten en met z'n tweeen in de auto te springen, het is meer de race naar het kokertje die de adrenaline naar boven haalt en als er dan al iemand bij de cache staat is het jammer... Maar dat is het niet alleen, wat is er nu gezelliger dan een mini eventje met bekende cachers als er net een online is gekomen..
 22. Ik kan best voorbeelden geven, maar de mensen in kwestie weten zelf wel wie ik bedoel, ik ga me niet tot hun niveau verlagen door ook de namen nog eens hier rond te roepen, als je echt wil kan ik ook zonder namen te noemen wel eea via de mail aangeven. Ze zijn er echt wel, ook in een ander draadje is er al melding gemaakt van grote, mooie caches die ook uit de lucht gehaald zijn omdat er mensen geen respect op konden brengen voor andersmans werk. Voorlopig doen wij ons best om te genieten van de caches die er wel liggen en je bent bij deze van harte uitgenodigd om een keer mee te lopen hoor
 23. Sorry, wist niet dat je je aangesproken voelde, maar dan liep je in ieder geval nog op de paden en bij het cachen wijk je daar wel erg vaak vanaf.
 24. De CO helemaal de schuld geven is mss wat overdreven. Ik weet niet per wanneer toestemming verplicht was, maar ik heb in nederland ook wel eens mensen gevraagd bij wie ik moest zijn om toestemming te vragen voor een cache, waarbij ik als antwoord kreeg dat ze het niet zouden weten omdat ze de cache hebben gelegd op een moment dat toestemming nog niet verplicht was... ik weet even niet per wanneer dit is ingegaan, maar misschien was het op het moment van plaatsing ook niet van toepassing voor deze cache. Desondanks heb ik wel een hoop verhalen gehoord en stond hij ook op mijn verlanglijstje... Ook al heb ik wel het gevoel dat bij sommige caches achteraf toestemming ook geen overbodige luxe is en vaak mogelijke discussies kan voorkomen.. Ik merk de laatste tijd dat er wel erg vaak door puntjes of goudbeluste cachers wordt gedacht dat de regels voor iedereen gelden behalve voor henzelf. Met moeite geregelde toestemming kan door makkelijk of laks gedrag er ook toe leiden dat juist de mooiste uitdagende caches weer in het archief kunnen en dat het gebied ook voor de toekomst wordt afgesloten door slechte ervaringen met cachers.
 25. n0kk0

  Teken!

  Ze zijn er weer....!!!! Patje heeft net de eerste van het jaar uit mijn welgevormde achterwerk mogen halen , de winter is weer voor bij, het zonnetje gaat schijnen en ze kruipen weer uit hun schcuilplaatsen tevoorschijn... weer tijd om te gaan checken dus als je uit de bossen komt..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...