Spring naar bijdragen

Udoos

Leden
 • Aantal bijdragen

  111
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Samsung Galaxy I9000 S
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  18-05-2011

Profile Information

 • Geslacht
  Vrouw
 • Woonplaats
  Almere

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dat idee heb ik soms ook. Maar het is dan vreemd dat de hint qua vindplaats dan weer 6 regels is. De cache wordt nog net niet aangewezen zeg maar. En dan wordt de mysterie 70x gelogd met 9x een groene checker. Toch knap..
 2. Ik maak regelmatig gebruik van dehint. Of direct, als ik midden in een bos een micro zoek, of pas als het echt niet lukt. Flauwe hints vind ik jammer. Zeg dan niets, ipv 'echt niet nodig'. Wie bepaalt dat? De newbie bij zijn 15e cache of de CO met 8000 caches op zijn naam? Ik heb toch echt vaak nog wat hulp nodig. Ik zou het ook prettig vinden als er af en toe een puzzelhint is. Niet een heel duidelijke, maar de meeste mysteriecaches hebben dit niet. Soms wil je niet gelijk de CO mailen, maar een duwtje in de goede richting. Waarom voor de vindplek wel een hint en voor de puzzel niet?
 3. Heeee goede vraag! Dit heb ik me al zo vaak afgevraagd, maar dacht dat het niet kon. Thanks!
 4. C:geo is toch ook mijn favoriet en werkt erg prettig! Caches incl volledige omschrijving, logjes en foto's zijn offline op te slaan en ook zelf loggen kan direct of offline zodat je deze later kan plaatsen. Dus toch echt een aanrader ;-)
 5. Ik maak er toch geen probleem van? Ik vroeg het me gewoon af en ken geen andere cachers, dus dacht 'ik gooi de vraag op het forum'.
 6. Ik heb trouwens ook een mailtje gestuurd met de vraag of er wel/ geen honden mogen komen bij een bepaalde multi in een natuurgebied omdat het pictogram ontbrak. Ook daar (nog?) geen reactie op gekregen. Dit was vòòr de Kerst. Het verbaasd me , DanPan dat er zoveel redenen zijn om niet te reageren op een mail. Misschien ben ik te naief, maar ik kan ze niet bedenken, behalve vrij, ziek, vakantie. Nou ken ik geen CO's en geen cachers dus weet eerlijk gezegd niet wat er voor mails worden gestuurd. Ik mail in ieder geval geen oneerbare voorstellen, maar een simpele vraag ;-)
 7. Sattelietje? Huh? Nee daar gaat het niet om hoor. Dit is een cache die in oktober voor het laatst gevonden is. Ik heb in november en december gezocht maar niets gevonden. In mijn 1e not found log gevraagd of deze er nog wel ligt. Daarna geen nieuwe logs bij deze cache. In december een mail naar de CO of deze er nog ligt, maar geen reactie. Aanschrijven van de laatste logger is dan niet handig, want toen was de cache er nog 3+maand geleden. Zoals ik al aangaf, het is een voorbeeld op de algemene vraag wat te doen. Het gaat dus niet om wie de CO is. Bedankt voor de reacties, ik waag er gewoon nog een mail aan en anders vergeet ik deze gewoon. Ik log altijd not founds, dat zijn er bijna net zoveel als founds geloof ik haha, blijf een beginner hè
 8. Ik heb een paar keer een mail gestuurd naar een CO waar meestal heel snel aardige reacties op komen. Toch ook 2 of 3 mails waar geen respons op komt. En dan? De cache maar laten voor wat het is? Ik kan mailen naar de persoon die de cache het laatste vond, maar dat was, in dit geval, in oktober. Het is ook eigenlijk meer een algemene vraag. Wat doe je als de CO niet reageert? Udoos
 9. Udoos

  Wat Heb Je Nodig ?

  Jeetje wat een waslijsten allemaal! Ik neem mee: Mijn telefoon en een pen. Dat was het wel zo'n beetje. En soms, in een hele gekke bui, een flesje cola light. Oja, en af en toe de hond. Als beginner heb je daar echt genoeg aan hoor. Soms helpt het om logjes te lezen of staat er in de omschrijving wat je nodig hebt, bijv een magneetje. Maar dat heb ik pas 1x gezien. Veel succes! Waar komen jullie vandaan gekkegridje?
 10. Huh? Ik schrijf/ eindig altijd met TFTC omdat ik juist dacht dat dat gangbaar is of eigenlijk 'hoort'. Hoe kan iemand weten dat dit niet gewenst is door een CO/eigenaar? Ik vind het wel erg makkelijk om het bij de cachers neer te leggen. Ik hoor nu een soort WIJ oude stempel/cache-owners vinden dat ZIJ de nieuwelingen het niet goed doen. Maar is het niet een taak van de CO om zijn/haar wensen aan te geven? En op welke manier dan ook de newbees te leren hoe het 'hoort'? Ik lees geregeld ' uitgebreide logjes zijn welkom' dat nodigt uit tot schrijven en is ook duidelijk te zien in de logs. Feit blijft dat er ook caches zijn zonder echte omschrijving op een inspiratieloze plek. Dan is een tekst verzinnen echt lastig. En als er in de omschrijving staat 'en als je niet van een voortuincache houdt, blijf dan vooral lekker weg en ga niet zitten zeiken' Tja.. dan ga ik maar niet eens.. Want dan wordt een log schrijven een grotere uitdaging dan de cache zelf.
 11. Ik zou wel vaker willen, maar cache eigenlijk altijd alleen of met mijn zoon en vindt het niet prettig om dan door het bos te banjeren..
 12. Soms schrijf ik een heel verhaal, soms houd ik het kort. Het ligt erg aan de cache eigenlijk. Een rolletje op een niet prettige verstopplek krijgt inderdaad niet een heel verhaal, die telt gewoon mee als puntje. Een multi of mysterie krijgt eigenlijk altijd een uitgebreid verhaal, gewoon omdat ik dat zelf leuk vind. Maar wat moet ik zeggen van een cannister aan een vuilnisbak geplakt op een parkeerplaats..
 13. Ik zie op mijn Garmin een streep als weggetje en een pijl waar ik ben+ het aantal meters/richting waar ik heen moet. Op mijn telefoon zie ik Google maps, dat vind ik persoonlijk makkelijker. Daarnaast lees ik de logjes en zie ik de foto's en zonodig de hint op mijn telefoon. Ik krijg dit allemaal niet voor elkaar in mijn gps. Vandaar dus dat ik denk dat het makkelijker is.
 14. Ik ben begonnen met mijn telefoon en na zo'n 200 founds vond ik dat het tijd werd om een 'echte' cacher te worden ;-) Ik heb een Garmin Dakota 20 gekocht en.. Ik begrijp er weinig van. Het gebruik vind ik lastiger, omslachtiger, moeilijker en onduidelijker. Ofwel, ik gebruik eigenlijk altijd mijn telefoon en heb er weer bijna 200 bij. Ik neem de Garmin eigenlijk af en toe mee met de gedachte 'stel dat', maar gebruik 'm liever niet. Beide heeft zo zijn voor- en nadelen denk ik. Ik begrijp wel dat er cachers zijn die zo gewend zijn aan de gps het 'not done' vinden om te cachen met de telefoon. Ik ben het er mee eens dat een cache vinden op een gps veel moeilijker is dan met de smartphone, meer het 'echte' werk zeg maar. Conclusie, voor mij werkt de telefoon het beste, ik heb beide systemen voor de zekerheid en die combi bevalt prima!
 15. @regenboog, ja ik heb via via inmiddels begrepen dat dit een rd coordinaat is. Wat betreft mijn vraag, ik ken de pagina's die coordinaten omzetten, maar je moet altijd zelf invullen van welk coordinaat naar welk coordinaat. En als je dat niet weet is het lastig.. Dus ik zoek een site die het coordinaat herkent zeg maar.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...