Spring naar bijdragen

Udoos

Leden
 • Aantal bijdragen

  111
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Udoos geplaatst

 1. Dat idee heb ik soms ook. Maar het is dan vreemd dat de hint qua vindplaats dan weer 6 regels is. De cache wordt nog net niet aangewezen zeg maar. En dan wordt de mysterie 70x gelogd met 9x een groene checker. Toch knap..
 2. Ik maak regelmatig gebruik van dehint. Of direct, als ik midden in een bos een micro zoek, of pas als het echt niet lukt. Flauwe hints vind ik jammer. Zeg dan niets, ipv 'echt niet nodig'. Wie bepaalt dat? De newbie bij zijn 15e cache of de CO met 8000 caches op zijn naam? Ik heb toch echt vaak nog wat hulp nodig. Ik zou het ook prettig vinden als er af en toe een puzzelhint is. Niet een heel duidelijke, maar de meeste mysteriecaches hebben dit niet. Soms wil je niet gelijk de CO mailen, maar een duwtje in de goede richting. Waarom voor de vindplek wel een hint en voor de puzzel niet?
 3. Heeee goede vraag! Dit heb ik me al zo vaak afgevraagd, maar dacht dat het niet kon. Thanks!
 4. C:geo is toch ook mijn favoriet en werkt erg prettig! Caches incl volledige omschrijving, logjes en foto's zijn offline op te slaan en ook zelf loggen kan direct of offline zodat je deze later kan plaatsen. Dus toch echt een aanrader ;-)
 5. Ik maak er toch geen probleem van? Ik vroeg het me gewoon af en ken geen andere cachers, dus dacht 'ik gooi de vraag op het forum'.
 6. Ik heb trouwens ook een mailtje gestuurd met de vraag of er wel/ geen honden mogen komen bij een bepaalde multi in een natuurgebied omdat het pictogram ontbrak. Ook daar (nog?) geen reactie op gekregen. Dit was vòòr de Kerst. Het verbaasd me , DanPan dat er zoveel redenen zijn om niet te reageren op een mail. Misschien ben ik te naief, maar ik kan ze niet bedenken, behalve vrij, ziek, vakantie. Nou ken ik geen CO's en geen cachers dus weet eerlijk gezegd niet wat er voor mails worden gestuurd. Ik mail in ieder geval geen oneerbare voorstellen, maar een simpele vraag ;-)
 7. Sattelietje? Huh? Nee daar gaat het niet om hoor. Dit is een cache die in oktober voor het laatst gevonden is. Ik heb in november en december gezocht maar niets gevonden. In mijn 1e not found log gevraagd of deze er nog wel ligt. Daarna geen nieuwe logs bij deze cache. In december een mail naar de CO of deze er nog ligt, maar geen reactie. Aanschrijven van de laatste logger is dan niet handig, want toen was de cache er nog 3+maand geleden. Zoals ik al aangaf, het is een voorbeeld op de algemene vraag wat te doen. Het gaat dus niet om wie de CO is. Bedankt voor de reacties, ik waag er gewoon nog een mail aan en anders vergeet ik deze gewoon. Ik log altijd not founds, dat zijn er bijna net zoveel als founds geloof ik haha, blijf een beginner hè
 8. Ik heb een paar keer een mail gestuurd naar een CO waar meestal heel snel aardige reacties op komen. Toch ook 2 of 3 mails waar geen respons op komt. En dan? De cache maar laten voor wat het is? Ik kan mailen naar de persoon die de cache het laatste vond, maar dat was, in dit geval, in oktober. Het is ook eigenlijk meer een algemene vraag. Wat doe je als de CO niet reageert? Udoos
 9. Udoos

  Wat Heb Je Nodig ?

  Jeetje wat een waslijsten allemaal! Ik neem mee: Mijn telefoon en een pen. Dat was het wel zo'n beetje. En soms, in een hele gekke bui, een flesje cola light. Oja, en af en toe de hond. Als beginner heb je daar echt genoeg aan hoor. Soms helpt het om logjes te lezen of staat er in de omschrijving wat je nodig hebt, bijv een magneetje. Maar dat heb ik pas 1x gezien. Veel succes! Waar komen jullie vandaan gekkegridje?
 10. Huh? Ik schrijf/ eindig altijd met TFTC omdat ik juist dacht dat dat gangbaar is of eigenlijk 'hoort'. Hoe kan iemand weten dat dit niet gewenst is door een CO/eigenaar? Ik vind het wel erg makkelijk om het bij de cachers neer te leggen. Ik hoor nu een soort WIJ oude stempel/cache-owners vinden dat ZIJ de nieuwelingen het niet goed doen. Maar is het niet een taak van de CO om zijn/haar wensen aan te geven? En op welke manier dan ook de newbees te leren hoe het 'hoort'? Ik lees geregeld ' uitgebreide logjes zijn welkom' dat nodigt uit tot schrijven en is ook duidelijk te zien in de logs. Feit blijft dat er ook caches zijn zonder echte omschrijving op een inspiratieloze plek. Dan is een tekst verzinnen echt lastig. En als er in de omschrijving staat 'en als je niet van een voortuincache houdt, blijf dan vooral lekker weg en ga niet zitten zeiken' Tja.. dan ga ik maar niet eens.. Want dan wordt een log schrijven een grotere uitdaging dan de cache zelf.
 11. Ik zou wel vaker willen, maar cache eigenlijk altijd alleen of met mijn zoon en vindt het niet prettig om dan door het bos te banjeren..
 12. Soms schrijf ik een heel verhaal, soms houd ik het kort. Het ligt erg aan de cache eigenlijk. Een rolletje op een niet prettige verstopplek krijgt inderdaad niet een heel verhaal, die telt gewoon mee als puntje. Een multi of mysterie krijgt eigenlijk altijd een uitgebreid verhaal, gewoon omdat ik dat zelf leuk vind. Maar wat moet ik zeggen van een cannister aan een vuilnisbak geplakt op een parkeerplaats..
 13. Ik zie op mijn Garmin een streep als weggetje en een pijl waar ik ben+ het aantal meters/richting waar ik heen moet. Op mijn telefoon zie ik Google maps, dat vind ik persoonlijk makkelijker. Daarnaast lees ik de logjes en zie ik de foto's en zonodig de hint op mijn telefoon. Ik krijg dit allemaal niet voor elkaar in mijn gps. Vandaar dus dat ik denk dat het makkelijker is.
 14. Ik ben begonnen met mijn telefoon en na zo'n 200 founds vond ik dat het tijd werd om een 'echte' cacher te worden ;-) Ik heb een Garmin Dakota 20 gekocht en.. Ik begrijp er weinig van. Het gebruik vind ik lastiger, omslachtiger, moeilijker en onduidelijker. Ofwel, ik gebruik eigenlijk altijd mijn telefoon en heb er weer bijna 200 bij. Ik neem de Garmin eigenlijk af en toe mee met de gedachte 'stel dat', maar gebruik 'm liever niet. Beide heeft zo zijn voor- en nadelen denk ik. Ik begrijp wel dat er cachers zijn die zo gewend zijn aan de gps het 'not done' vinden om te cachen met de telefoon. Ik ben het er mee eens dat een cache vinden op een gps veel moeilijker is dan met de smartphone, meer het 'echte' werk zeg maar. Conclusie, voor mij werkt de telefoon het beste, ik heb beide systemen voor de zekerheid en die combi bevalt prima!
 15. @regenboog, ja ik heb via via inmiddels begrepen dat dit een rd coordinaat is. Wat betreft mijn vraag, ik ken de pagina's die coordinaten omzetten, maar je moet altijd zelf invullen van welk coordinaat naar welk coordinaat. En als je dat niet weet is het lastig.. Dus ik zoek een site die het coordinaat herkent zeg maar.
 16. Is er ook ergens een coördinaten converter die zelf het type coördinaten herkent? Ik heb nu coördinaten die 1 lange reeks getallen is, maar moet overal aangeven van wat naar wat je om wilt zetten. Bijv. 1613056891242 (fictief!) moet ik omzetten. Maar als je niet weet wat dit is, wordt dat erg lastig..
 17. Udoos

  Virtueel Punt Driehoek

  Tatadadaaaaa....Vanavond de cache gaan zoeken en.... MISLUKT Dacht dat ik 'm doorhad, maar blijkbaar gaat er ergens nog iets mis, want ik heb niets gevonden en kon niet eens bij GZ in de buurt komen. Toch maar weer even terug naar de basis geloof ik. Speltip 9, weet wanneer je moet stoppen
 18. Udoos

  Virtueel Punt Driehoek

  Ik ga nog niet heel enthousiast doen, maar volgens mij is het gelukt! Nu natuurlijk nog de cache gaan zoeken, maar het uitgerekende punt ziet er al een stuk beter dan het kanaal waar ik in uitkwam Jammer dat ik de tools niet 'in het veld' kan gebruiken, maar dan kan ik wel iets met de andere tips. Bedankt voor alle hulp! Ps @Heracross, ipv de linkerkolom heb ik gekozen voor navigatie 2 Opp en zwaartepunt driehoek. Ook goed toch?
 19. Udoos

  Virtueel Punt Driehoek

  Bij distance/ bearing kan ik 2 wp's ingeven en dan rekent de tool uit hoever en hoeveel graden ze uit elkaar liggen. Maar dat heb ik nu niet nodig helaas. Jaaaah Heracross die zocht ik! Is dat de tool op de pc? Want deze keus heb ik niet op mijn ipad. Bedankt Twin peaks, maar ik zie geen lijnen op mijn telefoon dus ook geen kruising.. Misschien eerst maar eens leren hoe mijn gps werkt geloof ik.. Ik dacht dit 'even' te doen, hoop dat het lukt met die tool. Soms vraag ik me af waarom ik dit ingewikkelde gedoe ook alweer leuk vindt Maar het feit dat allemaal vreemde mensen zomaar willen helpen vind ik echt super! Nu eerst die tool installeren.
 20. Udoos

  Virtueel Punt Driehoek

  Hahaha, jij woont vast heel dichtbij Maar die tools heb ik op m'n Ipad en ik zie dan nog steeds niet welke ik moet hebben Bij project kan ik maar 1 coordinaat invullen, dus als ik dat 2x doe krijg ik toch 2 verschillende wp's? Dan wordt mijn driehoek een vierkant. Bij distance/bearing kan ik geen graden invullen dus dat lijkt me ook niet en de andere geeft een middelpunt met cirkels.. Of moet ik de tools ook op m'n laptop zetten, zijn er dan meer mogelijkheden? Bah, voel me weer zo'n domme doos..
 21. Udoos

  Virtueel Punt Driehoek

  Goedemorgen! Ik begrijp er echt geen fluit meer van.. Dus dan maar weer een topic starten, want jullie weten meestal alles Ik heb waypoint A en waypoint B. Ik moet bij Wp A +97 graden en bij wp B +121 graden doen ( dus geen meters) om het virtuele wp van een driehoek te bepalen. Waar tel ik deze dan bij op? Waarschijnlijk denk ik veel moeilijker dan het is, maar ik zie het niet. Ik ben nog niet thuis in m'n garmin dus liever niet uitleggen in Dakota taal want dan ben ik zelfs met een gps helemaal de weg kwijt Waarschijnlijk komt er dan nog een vraag over het zwaartepunt bepalen, maar ik wil het eerst zelf proberen (naief als ik ben haha) Bedankt!
 22. Udoos

  Telefoon Versus Gps

  Mijn volgorde was andersom, eerst altijd alleen met de telefoon en nu een gps erbij. Het voordeel van de gps is de nauwkeurigheid, zeker in een bos. Ik heb de gps pas een paar dagen maar heb al caches gevonden die met de telefoon niet gelukt waren. Toch heb ik de gps nu nog voor 'erbij', het werkt namelijk erg prettig met de telefoon en ik ben nog niet zo thuis in de gps. Batterijen van gos gaan inderdaad langer mee, maar grootste + is toch de nauwkeurigheid. En ook al sla je offline op in je telefoon, je gebruikt toch data met bijv. Direct loggen, kijken wat er in de buurt ligt etc. De app is ideaal en ik heb bedacht dat ik beide gewoon gebruik. Opslaan in tel. Globaal navigeren met telefoon. Ter plaatste de gps en dan loggen met telefoon. Succes!
 23. Udoos

  Wat Is Een Event Eigenlijk?

  Denk niet dat manlief het goedvindt als ik 'een ouwe stomp' in een gele bus gezelschap ga houden. Zelfs niet op een event
 24. Udoos

  Wat Is Een Event Eigenlijk?

  Maar als je de hele dag in een gele bus gaat zitten dan kun je toch ook thuis voor de deur gaan zitten? Of gaat het om het uitzicht?
 25. Udoos

  Wat Is Een Event Eigenlijk?

  Bedankt voor alle reacties! Ik lees alleen maar positieve dingen, dat scheelt @Langzaam, ik had me al aangemeld voor het event in Almere, dat is een thuiswedstrijd @Barny, wie weet tot morgen, moet ik dan maar gewoon zoeken naar een ouwe stomp? Wat betreft de 'reclame' ik ga eerst maar eens kijken of we het wat vinden, voordat ik me gelijk op andere events stort, bedankt voor alle uitnodigingen, het voelt in ieder geval als welkom. Ik zal zondag laten weten hoe het was!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...