Spring naar bijdragen

J-Thread

Leden
 • Aantal bijdragen

  203
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

16 Goed

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  De Bilt
 1. De "officiele" voorschriften over het gebruik van de alt-tag bij afbeeldingen is hier te vinden: http://www.w3.org/TR/html5/embedded-content-0.html#alt
 2. J-Thread

  Coordinaat Berekenen Hoe?

  Ik denk dat je de vraag niet juist stelt, want een cache die zowel richting het zuiden als richting het noorden vanaf een bepaald punt ligt kan natuurlijk niet. Wellicht help de uitleg over projecteren je: http://wiki.geocaching.nl/index.php/Projecteren
 3. Nog irritanter dan de nietszeggende hint vinden wij hints die juist per se nodig zijn om de cache te kunnen vinden. Zo zijn we al meerdere keren multi's tegen gekomen met hints als "wp6 is tijdelijk weg, het antwoord is 4". Dat is toch geen "additional hint", maar gewoon essentiële info die in de cachebeschrijving thuishoort.
 4. Merk op dat er wel een verschil is tussen dat soort caches en challenge caches; een van de basisbeginselen van het cachen is dat het gaat om je naam in het logboek schrijven, en als dat is gelukt heb je de cache 'gevonden'. Bij puzzels of boomklimcaches heeft de legger het de bezoeker heel moeilijk gemaakt om zijn/haar naam in het logboek te schrijven, en dan is dat de uitdaging. Bij challenges wordt dit basisprincipe echter verbroken en mag je een cache niet als found loggen ondanks dat je naam in het logboek staat; het gaat dan vaak om statistieken of virtuele targets die men erbij bedacht heeft die niks te maken hebben met het vinden en beschrijven van het fysieke logboek.
 5. J-Thread

  Placespotting

  Hoax? Ik zie nergens info van Groundspeak hierover, heb je een link?
 6. J-Thread

  Fietstocht Maken

  Een beetje off topic, maar dit is een bekend 'moeilijk' probleem in de informatica, en het is dus zeer onwaarschijnlijk dat een programma als Basecamp voor meer dan een stuk of 25 plekken / caches de optimale route kan berekenen. Maar hij kan natuurlijk wel een route berekenen en die is misschien ook wel heel mooi om te fietsen.
 7. Een soort samenwerkings-puzzel dus? Interessant, zo'n mysterie zijn wij nog nooit tegen gekomen, heb je hier voorbeelden van?
 8. Vraag jezelf eens af: Waarom? Wat maakt dat jij denkt dat je iets kunt toevoegen aan de duizenden caches die er al zijn in Nederland, en waarom juist op die plek? Ik bedoel hiermee niet te zeggen dat dat bij jou niet het geval is, maar elke cachemaker zou zichzelf deze vraag moeten stellen, dus vandaar dat ik hem nog een keer stel. Het antwoord is namelijk niet in je post te vinden. Sluit erg aan bij wat voorgangers al zeiden maar voor de volledigheid toch nog even.
 9. Interessant, kun je uitleggen waarom het schrijven van je naam op een briefje in een doosje in een boom in jouw ogen wel zinvol is, maar het oplossen van een puzzel niet? Ik zou denken dat het klimmen in een boom zelfs ook nog wat mallotiger kan zijn aangezien je daar uit kan vallen, terwijl je bij het oplossen van een puzzel hooguit de volgende ochtend wakker wordt met hoofdpijn
 10. Ik ken jullie dorp niet, maar het moet er wel prachtig zijn! Ik kan me geen dorp bedenken waar het op maarliefst 7 verschillende plaatsen de moeite waard zou zijn om een cache te leggen vanwege de mooie omgeving. Jullie schrijven dat alsof dat heel normaal is, maar 7 caches in 1 dorp vind ik verschrikkelijk veel. Dit is natuurlijk een beetje cynisch, maar het punt is dat 'mooi' en 'de moeite waard' heel subjectief zijn. En 'veel/weinig' blijkbaar ook, want 'nog maar 373'!?! Dat is meer dan 1 per dag!
 11. J-Thread

  Coördinaten

  http://lmgtfy.com/?q=gps+coordinaten+converteren
 12. J-Thread

  Coördinaten Instellen

  Helpt de handleiding misschien (bv pagina 11)?
 13. Iets als Dropbox of een andere externe site werkt normaal gesproken prima, maar eigenlijk is dit een missende feature op de GC site. Waarom wel een jpg een geen pdf kunnen uploaden? Het probleem met de externe site is dat je weer afhankelijk ben van een andere server, daardoor duurt het langer om te laden en mogelijk is de externe server offline, dit hebben wij met onze cache (precies zelfde toepassing) helaas al vaker gehad. Misschien toch maar eens een verzoek indienen bij Groundspeak om PDF's toe te staan als upload.
 14. J-Thread

  Favorites

  Dat is het idee, maar zo werkt het alleen niet. Meningen verschillen, en het blijkt dat de 'gemiddelde' mening niet echt overeen komt met wat wij leuk vinden. Ondanks dat wij dus netjes favorites uitdelen aan caches die wij heel leuk vinden, kunnen we het systeem maar in beperkte mate gebruiken om nieuwe caches uit te zoeken, want we hebben al heel wat caches gedaan met een hoog aantal favorites waar we niks aan vonden, terwijl we geregeld bij caches met een lager aantal favorites een stuk meer verrast worden en we veel meer plezier beleven. (en waar ik schrijf aantal favorites mag je ook percentage/Wilson score lezen)
 15. Je kunt daarvoor deze site gebruiken, de html invullen en op 'encode text' drukken, het resultaat (met een hele hoop > en < erin) kun je dan in de cachebeschrijving plakken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...