Spring naar bijdragen

eitjes

Leden
 • Aantal bijdragen

  641
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door eitjes geplaatst

 1. Volgens mij kun je ze nog gewoon gebruiken (in ieder geval werken ze op mijn cachepagina's nog gewoon). Voeg de volgende code toe aan je pagina <img src="http://www.gpsgek.nl/download/distance/distance.jpg?left=1km&right=2km" alt="Afstand: 1km - 2km" /> en pas de afstanden (op 4 plaatsen dus) even aan. Ik heb zelfs ook nog een fietsicoontje voor mijn fietscache. <img src="http://www.gpsgek.nl/download/distance/distance.jpg?left=25km&right=30km&bike=1" alt="Afstand: 25km - 30km" />
 2. eitjes

  Garmin Etrex30

  nog een kleine aanvulling: Als het werkt zoals op de Oregon, dan moet je dus via de waypoint manager je huidige (of een ander punt waarvandaan je wilt projecteren) opzoeken en dan in het menu de optie 'projecteer waypoint' kiezen.
 3. eitjes

  Lege Fotorolletjes

  Welkom Geert! Ik zie dat je al wat ervaring hebt opgedaan met cachen in de VS. Misschien is het leuk om ook eerst wat caches te zoeken in Utrecht? Zodat je weet waar al caches liggen? Er ligt genoeg moois!
 4. En nu gaat het opeens weer over ons!
 5. Mijn lijstje: Waar is Robin? Follow the White Rabbit Ambachtsmannetjes van de Plompetorengracht Die Grauen Wolfe Kluis van Stuuridius Monopoly Zilverstad Editie De Wolf, de Kool en de Geit Voetzoeker College Cache De Anomalie Krrrtsssplok De Negende Cirkel De Schat van Schenkenshul Lumen Traiectum Raiders of the Lost Ark Snelcursus Braille WAC 2: Zoo Zintuigen in het Bergsche Bos en dan vergeet ik er vast nog een paar...
 6. Die functionaliteit van gsak 8 kende ik ook nog niet! Bedankt voor de tip (niet dat ik erg vaak bookmarklists maak, maar voor het bijhouden van de 'eitjes' caches en 'sleutel' caches kan het vast van pas komen).
 7. eitjes

  29-2

  Ja, in 2008 niet bij stil gestaan, dus morgen staat wel als cachedag op de kalender gemarkeerd!
 8. eitjes

  Log Probleem

  tip uit ander draadje: Heb je je internet cache al eens geleegd? In Internet Explorer: Extra-Internetopties-Browsegeschiedenis-Verwijderen.
 9. eitjes

  Tijdelijke Cache Maken

  De nieuwe regels zijn dat een cache minimaal 3 maanden achtereen beschikbaar moet zijn. Caches die slechts een dag te loggen zijn tijdens een event mogen dus ook niet meer. Die moet je dan gewoon loggen als onderdeel van het event (niet als aparte cache). Ik denk dus dat het niet kan.
 10. Wij hebben nooit een wagen gehad (ok, dan tel ik die week dat er een wagen bij ons in de weg stond in de gang niet mee, omdat mijn schoonzusje na de geboorte van de oudste vond dat we echt een wagen moesten hebben...). Bij ons hebben de kinderen altijd in een draagdoek, BabyBjorn (de sportieve versie met extra rugsteun), rugdrager en Ergo Baby carrier gezeten. Net zo lang tot ze zelf konden lopen. In Amerika liep PapaEi soms met 1 kind op de buik (paar maanden oud) en 1 op de rug (not net geen 3). Vooral met de Ergo was ik erg tevreden. Kan zowel op de buik als op de rug gedragen worden en kinderen kunnen er ook goed in slapen. Met een drager heb je, zoals eerder ook al gezegd, veel minder last van mul zand, hekjes, trappetjes, bergpaadjes, etc. Je hoeft na het cachen niet meer te sporten en je laat je kinderen sneller zelf lopen, zodat ze niet op hun vijfde nog in een wagen rondhangen, maar lekker met stokken door het bos sjouwen. Overigens zijn de KrielEitjes ondertussen 8 en 5 en hoeven dus niet meer gedragen of gereden te worden. Maar het is natuurlijk wat je zelf het fijnste vindt! Succes met de keuze.
 11. eitjes

  Cordinaties

  In je hoofdmenu zit een icoon met daarbij als tekst 'waypoint middelen'. Probeer deze maar eens uit!
 12. Is Marienwaardt te ver of mag die nog (wel vlakbij de grens met Zuid-Holland): GCP8WW 16 km wandelen. Er zijn ook verschillende mensen die bookmarklijsten hebben gemaakt met lange wandelingen. Zie bijvoorbeeld die van BigFurryMonster, marelo en *BaJo* (bij bovenstaande cache te vinden). Je krijgt als je zo'n bookmarklist bekijkt meteen te zien hoe ver de cache van je thuiscoordinaten af is. succes met trainen! edit: natuurlijk kun je ook nog een pocket query maken en het icoon >10 km gebruiken (als je Premium Member bent)
 13. eitjes

  Cordinaties

  De dikste eik die je kunt vinden kan vrij dun zijn, vooral als je in een berkenbos staat te zoeken... Misschien kun je beter vragen: "Hoe lang (of hoe ver) moet je gezocht hebben?"
 14. Zelf gebruik ik ook gsak voor dit soort dingen en daarom heb ik het van Groundspeak niet echt meer nodig. Ik kan me echter wel voorstellen dat het een mooie feature is. Ik denk echter niet dat Groundspeak dit voor niet-PM leden gaat maken, als ze het al doen. De meeste nieuwe functionaliteit wordt doorgaans sowieso eerst alleen voor PM gemaakt om het op een kleinere groep te 'testen'. En bovendien wil Groundspeak natuurlijk wel dat er voordelen zitten aan een PM-lidmaatschap.
 15. eitjes

  Gestolen Garmin

  Balen zeg! Maar wel fijn dat je de rest van je spullen terug hebt... Hopelijk komt de Etrex ook nog terug!
 16. eitjes

  Vragen Over De Site

  Meteen maar even geprobeerd wat extra vertalingen toe te voegen over Pocket Queries, maar helaas is de vertaalsite zo traag als Zwarte Kip...
 17. eitjes

  Vragen Over De Site

  Een deel van de site is ook vertaald. Onderin (bij de groene achtergrond) kun je voor Nederlands kiezen. Misschien helpt dat nog wat?
 18. Dan zal ik eens een poging doen om vraag 4 (en misschien ook een beetje vraag 3) te beantwoorden. Op geocaching.com vind je alle informatie die je nodig hebt om te gaan cachen: cachebeschrijvingen dus en alles daaromheen. Op geocaching.nl kun je (in het Nederlands) je vragen stellen over geocachen, kletsen over geocachen en andere geocaching-gerelateerde informatie opzoeken. Niet alle functionaliteit op geocaching.nl werkt nog goed, omdat er gewerkt wordt aan een nieuwe site (hier zijn al erg veel draadjes over, dus ik hoop niet dat de discussie daarover hier weer opnieuw losbarst). Maar op de plekken waar het wel nog werkt, zou je dus, als je op een cache klikt (bijvoorbeeld tijdens het bekijken van een kaart) doorgestuurd kunnen worden naar geocaching.com om de cachepagina (listing) te bekijken. Wees er echter op bedacht dat de kaarten hier niet altijd volledig zijn. Succes met het vinden van je weg in de digitale geocaching-wereld en happy caching!
 19. eitjes

  Etrex 30 Vragen

  Volgens mij staat alleen vraag 1 nog open. Caches kun je volgens mij nooit verwijderen zonder aansluiting op een computer. Waypoints wel (1 voor 1). Waarom is het zo belangrijk dat het zonder computer moet kunnen?
 20. eitjes

  Etrex 30 Vragen

  Je bedoelt dat je alle gpx files verwijderd hebt via je computer? Of heb je de wp's handmatig verwijderd?
 21. eitjes

  Etrex 30 Vragen

  Tenzij je de aangemaakte WPs weggooit (waarschijnlijk). Ik neem aan dat ze bij de extrex 30 (ik heb zelf een Oregon, dus weet het niet zeker) ook weer per aanmaakdatum in een gpx-file komen te staan? Als je de etrex aansluit op je PC en die bestanden met datum verwijdert, dan begint hij weer met het getal dat dan een hoger is dan de hoogste die hij had. Kortom, je zult wat op moeten ruimen. Overigens kun je wel de namen van de waypoints wijzigen, ook als hij ze zelf doornummert. Zo kun je toch nog het nummer krijgen wat je zelf wilt. Succes!
 22. Leuk om te lezen! Was wel even spannend, vooral dat ongeplande stuk fietsen naar een ander station...
 23. Ben erg benieuwd of je het gehaald hebt!
 24. eitjes

  Geo D'or

  Het plaatsen van de banner heeft niets te maken met het kunnen toekennen van Geo d'Ors. De banner is er alleen maar om te kunnen laten zien hoeveel GdO's er zijn toegekend en om een gemakkelijk linkje te genereren naar de site waar je het kunt doen. Zolang er niets verbeterd wordt aan het inlezen van caches, zullen er inderdaad problemen blijven met het toekennen van GdO's (vooral bij nieuwe caches) en zul je op 0 blijven staan. Misschien moet je, zoals in een ander draadje gesuggereerd, de mensen vragen om Favorite points toe te kennen in plaats van GdO's? Die zijn misschien wat minder 'waard' dan de vroegere GdO, maar zolang het inlezen van caches onderuit ligt is het GdO-systeem nog veel minder waard... Gevalletje jammer, maar helaas!
 25. Precies, het bestaat al! GSAK is het antwoord op bijna al je geocachevragen... (of in ieder geval bij mij).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...