Spring naar bijdragen

Goedweerloper

Leden
 • Aantal bijdragen

  1101
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Goedweerloper geplaatst

 1. Als het lukt om helemaal naar Anloo te rijden, is de Achterhoek ook te doen. Dit zijn zoekcaches waar ik zo snel op kan komen: De Schat van Schinderhannes (GC1JPNR) dit is de eerste die bij mij op komt, ook de leukste cache van deze omgeving Het bos van Jonker Joost (GC35MPG) heb ik nog niet gedaan maar schijnt leuk te zijn, wel goed zoeken. Slangenburg (GC2C5HM) coordinaten zoeken Tandem (GC1RDBH) goed zoeken! ROSES ARE RED (GC1PC3H) en andere Flowerpowers caches Sprakelcache (GC3FJF4) als de cache wordt hersteld en WP 3 niet weer verdwijnt, even afwachten Suske en Wiske en de drijvende dichter (GC1B3WV) na de puzzel komt maar een korte multi, wel bijzonder!
 2. Dat ben ik met je eens en speedcachen doe ik zelf ook wel regelmatig, zie mijn profiel. Ik heb er pas wat op tegen als het aangemoedigd wordt om niet meer zelf te loggen. Daar draagt zo'n lijstje in mijn ogen wel toe bij. Tja, als mensen van alles verzinnen om vals te kunnen spelen dan schiet dat zeker het doel van dit spelletje voorbij. Als een ranglijst daar blijkbaar verantwoordelijk voor is, dan kan ik mij voorstellen dat je kritiek hebt op die lijst. Ik vind het leuk om te zien waar ik sta tussen andere cachers, en daarom volg ik die lijst. Maar als die wordt afgeschaft dan cache ik gewoon door hoor, misschien heeft het wel een beetje invloed op mijn verhouding multi's/tradi's. Erg veel zal dat niet zijn, dat ligt meer aan welke caches op mijn pad liggen. Maar meteen weer "puntjesjagers " zoals een van de andere reacties, dat schiet mij wel in het verkeerde keelgat. ... EDIT: zoals je ziet aan deze edit ga ik hier verder geen nieuw bericht neerzetten. Anders gaat het uitlopen op waar hier onder al voor wordt gewaarschuwd. Ik heb mijn laatste ei gelegd hierover.
 3. Pfff. Daar zal je de puntjeshaters weer hebben. Op geocaching.nl kan je daar de laatste tijd de klok op gelijk zetten en het begint mij steeds meer tegen te staan hier. Dit is dan ook de allerlaatste keer dat ik een reactie ga plaatsen van... het kan ook LEUK zijn om veel caches te vinden. Het gaat toch om het vinden? Een paar tips: - combineer een paar multi's met een aantal kortere caches - doe oppikker rondjes op de fiets - zoek het buiten de bebouwde kom, daar liggen de multi's EN de oppikkers in betere omgeving O ja, en vergeet niet: "het is maar een spelletje". Een not found is balen, maar niet het einde van de wereld. Geen valse log zetten maar gewoon door naar de volgende cache. Er liggen nog meer dan een miljoen te wachten. ... Maar ik ben het met BFM eens dat het geen wedstrijd is. Of beter gezegd iedereen loopt zijn eigen race. Er is altijd iemand met meer tijd of meer geld of beide. Of die verder kan lopen, harder kan fietsen, beter kan zoeken, wel in bomen durft te klimmen, enz. En vooral iedereen die wel mysterieuze mysteries kan oplossen. Die ranglijst is geen doel voor mij. Je doet wat je zelf leuk vind, toch? En dat ik dan door mijn manier van cachen redelijk hoog op dat lijstje sta (ook al zak ik langzaam) is mooi meegenomen. Meer niet.
 4. Zullen we dan ook maar een icoontje maken voor "pas op je kan modder op je broek krijgen"? Of "o jee nu komt er water in mijn aai foon".
 5. Waarom is die van jou beter dan de anderen? Ik heb in het verleden met veel plezier een aantal voortuincaches gedaan waar niks mis mee was. Je laat het attribuut dus weg uit schaamte? Beter dan de anderen? Nou je hoeft er in ieder geval niet de woonwijk voor in en de cache is relaxter te loggen dan de meeste voortuincaches. Over kwaliteit ga ik zelf geen oordeel geven, maar deze minpunten zitten er bij mijn cache niet bij. Ik laat het attribuut weg omdat "de voortuincache" bij veel cachers een slechte naam heeft, en ja dan plak ik dat etiket niet op mijn cache. Ik schaam mij niet voor mijn cache, maar wel voor het hokje waar die dan in wordt geplaatst.
 6. @ de-fam en Twentse mug Het is waar dat jullie er geen waardeoordeel aan hangen. Maar anderen wel en dat hebben ze al in dit draadje laten weten. Dan worden alle voortuincaches meteen over 1 kam geschoren. Daar zit ik dus niet op te wachten. Het is een mystery, dus om die te kunnen loggen moet de cache beschrijving worden doorgelezen. Dan is het meteen duidelijk dat het om een cache op eigen terrein gaat. De cache is aan de straat, maar toch. Dan zien ze ook meteen de foto van het uitzicht en kan iedereen voor zichzelf uitmaken of ze daar naartoe willen of niet. En ik wil dus niet dat mijn cache al vooraf wordt uitgefilterd in een pocket query en daardoor geen eerlijke kans krijgt.
 7. En wat nou als mijn voortuin in het buitengebied ligt? Zodat je eerder bekeken wordt door koeien dan door muggles Is het dan nog steeds "vervelend" genoeg om dat icoontje er op te moeten zetten?
 8. Goedweerloper

  Challenges

  Al dan niet bedoelde typo Ik vind "challende" een betere, challenge + ellende. --- Maar zoals het nu is aangepast heb ik er vrede mee. De irritante melding van 0 challenges is weg en het wordt niet meer bij de founds opgeteld. En daardoor is die onzin nu buiten beeld, dus komen we op het punt van: wil je het niet, dan hoeft het ook niet. Ik kan gewoon via de normale kanalen zoals "hide and seek a geocache" en de geocache kaart en pocket queries blijven zoeken naar caches en dat is dan ook het enige wat in beeld komt. Toch netjes van Groundspeak dat ze geluisterd hebben.
 9. Zaterdag eindelijk weekend dag met goed weer dus geocachen (vergeet die domme challenges)

  1. de-fam
  2. Sivota

   Sivota

   Zo is dat Wouter. Ik heb al een paar mooie caches uitgezocht. Goed weekend...

  3. Sivota

   Sivota

   Was leuk hoor. Lekker naar buiten, doosjes vinden en elkaar tegenkomen en wat bijkletsen op het Heideweek event...

 10. Goedweerloper

  Challenges

  Tegenstemmen werkt blijkbaar niet. Dan maar negeren die tjap. Geen challenges maken. Geen challenges accepteren. Geen challenges loggen. Haha dit is wel toevallig, komt net in mijn winamp Jeremy voorbij. King Jeremy the wicked. ;o) /
 11. Goedweerloper

  Challenges

  Het wordt wel erg off-topic zo. Zal ik er maar een PM van maken? Anders ga ik ook tegen mijn banner in.
 12. Goedweerloper

  Challenges

  Dit gaat zo een welles-nietes worden en daarom zal ik het maar bij laten dat ik "wie wil pronken met cijfers" toch een negatieve klank vind hebben. Als dat niet zo op mij was overgekomen, dan had ik niet gezegd dat het wel wat minder negatief gesteld mag worden. Het "of dat belangrijk vindt" is al neutraler, maar wordt toch ook vaak bedoeld als "lekker belangrijk dan". Misschien alle subjectieve woorden maar laten vallen en gewoon kiezen voor wie dit wel of niet wil. En dan een voorstel als: "Ik wil niet dat anderen mij beoordelen op het aantal founds, daarom zou ik graag zien dat het aantal founds op de cache pagina niet meer standaard bij elk logje staat. Iedereen kan er dan voor kiezen om het aantal founds zichtbaar te maken of niet." Zou ik nog een goed idee vinden ook
 13. Goedweerloper

  Challenges

  Stel het maar voor bij GC! Mijn stemmen heb je Dit mag van mij wel wat neutraler, niet meteen zo negatief over iedereen die het wel wil. Een voorstel over een simpele keuze: ja/nee, aanvinken in je profiel.
 14. Goedweerloper

  Challenges

  Ik mag mijzelf (vooral de laatste tijd) tot de "eerlijke puntjesjagers" rekenen. Dat betekent: cache gevonden = puntje erbij, cache niet gevonden = geen puntje erbij. En op die manier vind ik dit erg jammer, dit zijn helemaal geen caches en dus moeten ze niet tellen als geocache founds. Ja en de earthcaches dan? Ook daar vind ik de laatste tijd de lol wel van af en doe ik nog maar heel zeldzaam. EDIT: had even het postje van rhr_nl gemist. Dat bedoel ik dus... ongeveer. Ik zou liever ook geen totaal zien. Geocache founds en challenges helemaal apart geteld.
 15. Goedweerloper

  Virtuele Log?

  Geen found... Hoe belangrijk ik het principe gelogd is gevonden ook vind, is dit toch een beetje een paarse krokodil. Een beetje flauw om mensen een found logje van een duidelijk gevonden cache af te nemen simpelweg omdat de krabbel niet kon worden gezet. En dan is het wachten op de cacher die dan op alle manieren de cache probeert open te krijgen, nadat die logt zijn alle bureaucraten tevreden want dan is aan hun regel voldaan. Cache gesloopt? Boeiend dan. Het wordt wel een heel ander verhaal als cachers iets proberen te loggen waar ze niet bij kunnen. De bedoeling van zo'n cache is ook dat je er niet zomaar bij kan. Toen ik zo'n cache tegen kwam, had ik de volgende keer een Ikea opstapje bij me.
 16. Over het slecht omgaan met caches... dat moet dan iets van de laatste tijd zijn, ik had een paar jaar geleden met mijn week serie nog niet een zo slechte ervaring. Oke af en toe was de cache iets anders verstopt en 1 op de 1000 keer raakte wel eens een dekseltje kwijt maar het grootste probleem was toch het rippen door dreuzels en niet slecht gedrag van cachers. Ook toen was het scoren en blijkbaar kon er fatsoenlijk worden gescoord. En mijn eigen gedrag? Ik doe altijd mijn best om de cache zo te verstoppen als ik die aantrof, of beter verstopt als die er te open bij lag. Dat kan ook bij wat meer caches per dag. Zoeken kost vaak een paar minuten, logrol uitrollen en loggen en logrol oprollen een minuutje, goed terugverstoppen maar 10 seconden. Maar af en toe gaat er wat mis, nee dat is niet onzorgvuldigheid maar een gevalletje 2 linker handen. Dan breekt de camouflage af bij het openmaken van een te vast gedraaide deksel, of valt er wat in het water. Dan laat ik het natuurlijk weten. Laatst een nano in het gras laten vallen, niet terug te vinden. Kan gebeuren ook met goede wil. Gelukkig had ik het telefoonnummer van de legger. Aan de cache leggers dus vooral het advies om de cache een beetje ROBUUST te maken, bestendig tegen weer en wind en tegen minder handige cachers. En dan moeten de zoekers de rest doen door de cache weer goed terug te verstoppen, en er zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan. Wat zijn nu een paar tellen extra op een hele dag? Als je de auto moet keren kost dat al meer tijd.
 17. Ik zie er het nut niet zo van in. Als geocaching.com premium member heb ik genoeg manieren om caches uit te zoeken voor wanneer ik weg ga, zoals een pocket query met tradi's draaien in een straal van waar ik kom, en die functie met caches op een route voor de heen of terugreis. Of gewoon de cache kaart en daar wat aanklikken, vind ik toch echt het beste werken voor multi's en andere niet-tradi's. Want een kaart vind ik veel handiger dan iets 6,2 km ZW of zoiets, dan heb ik nog steeds geen idee waar dat dan moet zijn vanaf de plek waar ik dan ben, en of het startpunt dan een beetje gunstig aan te rijden is. En de dan uitgezochte caches direct op de GPS laden. Ook de pocket queries gaan er zo op, in de GPX folder plakken en klaar. Tradi's helemaal paperless, voor multi's print ik nog een korte beschrijving uit via word. Coordinaten van opgeloste mysteries eerst gewoon in een bestandje op de PC opslaan en dan als ik ergens heen ga in mapsource inkloppen en op de GPS zetten. Kost niet meer tijd dan een ander programma en werkt voor mij makkelijk. De statistieken gaan met mygeocachingprofile.com Dat kan allemaal zonder macro's zonder programmeren zonder GSAK cursussen gewoon zomaar. En dat vind ik handig
 18. Goedweerloper

  Log Of Geen Log?

  Het onterecht loggen van een cache is niet perse vervelend voor de cache plaatser, alleen de logger houdt zichzelf voor de gek. Ze doen maar. Als cache eigenaar kan ik het mij voorstellen dat een log met spoilers erger is en dat je die dus wil verwijderen.
 19. gc.com heeft er nu voor gekozen om de breedte van de cachepagina vast in te stellen, vroeger werd de breedte automatisch aangepast aan de breedte van het scherm. Het kan toch niet zijn dat we bij alle fratsen van geocaching.com een miljoen cachepagina's moeten aanpassen... De nieuwe upgrade van hun site is om mee te . Ze leren niet uit hun fouten, luisteren ook niet naar hun klanten en geen enkel van de Top 50 Feedback ideeën hebben ze uitgevoerd in de laatste versie van hun site. Ben je het eens met mijn stelling dan kan je hier stemmen. Hier zal je geen vrienden mee maken bij geocaching. Wat ik wel zou willen weten is waar ik kan stemmen op "maak het beeld weer breder". Als genoeg mensen dat roepen is de kans groot dat ze daar WEL naar luisteren.
 20. 1) De cache plaatser mag helemaal zelf weten of er een hint voor de zoekplaats komt. Daarmee bepaal je de moeilijkheidsgraad van de cache, en dat is iets wat de legger beslist. Als het een drukke plek is, is het redelijk (maar niet verplicht) om wel altijd een hint te geven. Dat maakt ook het verschil tussen de geocacher die wel de cache mag vinden en de geomuggle die niet de cache mag vinden. 2) Opmerkingen als "een hint is niet nodig" en "gewoon goed zoeken" vind ik wel flauw, zeker als je de cache even niet kan vinden. Geen hint willen geven = leeg laten dus. 3) In principe mee eens, maar denk er ook bij na dat als je paperless tradi's gaat cachen, de hint vaak het enige is wat je ziet (behalve de naam van de cache natuurlijk). De beschrijving is vaak te verhakseld door slecht weergeven van html en bijna altijd te lang om op een klein GPS schermpje goed door te kunnen lezen. Dus een extra opmerking van voorzichtig zijn met de cache helpt wel als het een kwetsbare constructie is. 4) Een oplossing is natuurlijk voor het printen al ontcijferen. Maar voor wie dat niet wil of niet heeft gedaan is er een betere oplossing die al vaak zo wordt gedaan. [waypoint 2] rvxraobbz [waypoint 3] baqre oeht [cache] gjrrfgnzzvt Wat tussen haakjes staat is ook voor decrypten al te lezen. Dan weet iemand die bij de cache de hint wil gebruiken echt wel welk deel van het hele gebeuren handmatig moet worden ontcijferd. Dit kan natuurlijk ook met hints voor [puzzel] en [cache] worden gedaan.
 21. Een kleine vuistregel die bij de meeste cacheberekeningen opgaat. Als er tussen de haakjes nog een teken staat zoals +, -, * of / dan is het een berekening volgens de wiskundige regels. Eerst tussen de haakjes uitrekenen, dan vermenigvuldigen en/of delen en dan optellen en/of aftrekken. Met als voorbeeld A = 1, B = 2, C = 3, D = 4, E = 5 en (A+B )*(C+D)+E wordt het (1+2)*(3+4)+5 = 26. Als er tussen de haakjes niks meer staat zou het wiskundig een vermenigvuldiging zijn maar bij geocachen BIJNA NOOIT. Het geeft dan de posities in het coordinaat aan. Dan heb je bijvoorbeeld (A+B )(C+D)E, dit wordt dan (1+2)(3+4)5 en dat wordt (3)(7)5 en dus 375.
 22. Goedweerloper

  Nieuwe Trend?

  Omdat voor deze "iedereen speelt het spelletje op zijn eigen manier" geocacher dit te ver gaat. Ik speel het spelletje op mijn eigen manier maar ga het niet voor de volgende cachers verpesten. En dat is hier wel gedaan. Maar ik ben ook tegen geoleaks en zo, dus misschien ben ik niet "iedereen speelt het spelletje op zijn eigen manier" genoeg. En @ CSI Hoogezand: dat iets mag betekent ook niet dat je het dan ook moet doen. Er zijn zoveel dingen die niet verboden zijn maar wel onbeschoft om te doen. Nav2paddy heeft volgens mij zoiets gedaan. Volkomen legaal, maar ook respectloos naar de cache plaatser. En er dan ook nog eens zo onschuldig bij doen, zo van wat heb ik nu helemaal gedaan. Dit had bijna een grap kunnen zijn zo.
 23. Hoe eenvoudig kan het antwoord zijn! Daarom is het dus niet de bedoeling is om caches te loggen die ik heb laten adopteren. Net alsof je een al eerder gevonden cache als gevonden wil loggen, onzin dus. Dat die nu toevallig op een andere naam staat maakt daarvoor niet uit. (wel voor het wel of niet not-done zijn, want het is nu een cache van iemand anders dus zou het wel mogen) De topic starter was er al veel eerder uit, maar dit antwoord werkt dus ook voor mijn vraag. En het is nu niet moeilijk meer te bedenken waarom een mede-organisator wel het event mag loggen, daar gaat het niet om het vinden van een door jou verstopte cache maar om het bij een bijeenkomst van cachers aanwezig zijn.
 24. Ik heb mij al een tijdje iets afgevraagd, en ga het toch even in de groep gooien. Zelf mijn eigen caches loggen is zinloos en not-done. Maar wat als je een jaar geleden bent verhuisd en een deel van je caches hebt laten adopteren. En komend voorjaar of zomer wil teruggaan om met een fietsrondje langs een aantal van deze caches te gaan (de EKP serie) en deze te loggen. Mag dat?
 25. Even geduld. Ik heb ze net vandaag binnen gekregen! Misschien dat ik morgen ga cachen, misschien niet. De caches die ik eigenlijk van plan was worden er nu massaal uit gehaald (zie een ander draadje op dit forum). Als je er een wil hebben, kom dan langs bij de Verhuizing In die cache zitten nu 3 van de 4 "algemene" coins van 2011 die ik erbij heb gekregen, die kan iedereen dus meenemen. Wie het eerst komt die het eerst maalt. Mijn eigen coins liggen binnen, maar gaan wel in de betere caches verschijnen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...