Spring naar bijdragen

VindenPuntNL

Leden
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Team

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Zodra ik de antwoorden waar ik deze keer niet om gevraagd heb, heb laten bezinken, ga ik de vraag stellen hoe je moderator kunt worden.
 2. Klik eens op de link (zonder de punt) en kijk zelf eens!
 3. Je kon de klok gelijkzetten op de halfwekelijkse update van de lijst op http://www.cacherstats.com/Netherlands1_NL.html. De laatste dateert van 13 september. Weet iemand wat er aan de hand is? Mijn dank. VindenPuntNL.
 4. Het gezellig puzzelen in de middagpauze werd sneller een topper. Het valt echter niet mee om mysteries te vinden die geschikt zijn om zonder pc en met meerdere personen op te lossen. Of wij de caches ooit gaan loggen doet er verder niet toe. Is er al iemand die een lijst aangelegd heeft? Ken je mysteries die geschikt zijn, doe mij dan een plezier en vermeld ze. Voorbeelden, natuurlijk ook bedoeld voor geocachers met dezelfde collega's: - GC1052A Hersenkrakers, serie, Rijen - GC162CB Puzzelreeks, serie, Bathman - GC1GJWD Cijferen, serie, Kerkrade - GC12YTA Puzzelkampioen, deel van serie, IJsselstein - GC1Z653 Japanse Puzzel, Wijchen - GC1X9NR Een 10 voor Taal : CryptoCache, Lommel (!!!!!) - GC12PKD EKP 8 - Kakuro, Nuenen - GCYRFM Kakuro, Boxtel - GCQMB6 SuDoKu, Boxtel - GCQGVF ZoekPuzzel, Vught Onze dank. VindenPuntNL.
 5. In ons profiel staan stats van D Runners, aan wie ik deze vraag ook gesteld heb (geen antwoord gekregen). De rangorde van Europa is groter dan de rangorde van de wereld. Nou kan het aan mij liggen, maar dat kan toch niet? Wie weet hoe het zit? Alvast mijn dank. VindenPuntNL.
 6. VindenPuntNL

  Nieuwe Logregels

  Tijd voor een grapje in het licht van "het is maar een spelletje". Misschien wordt Barny wat vrolijker en krijgt Keske een leske begrijpend lezen. Oorspronkelijk ging het over schaken. Ik wandelde eens in een park toen ik op een bank een oude man zag zitten huilen. Ik sprak hem aan en vroeg naar de oorzaak van zijn verdriet. Hij vertelde mij dat zijn ouderlijk huis juist was afgebrand en dat zijn vader, zijn moeder en zijn zus in de vlammen waren omgekomen. Ik ging naast de man zitten en troostte hem: "Hopelijk hebben je dierbaren slechts kort geleden. Denk eens aan de familieleden die je nog hebt en geniet met hen van het leven." Ik wandelde verder en zag na een tijdje een andere oude man op een bank zitten huilen. Natuurlijk vroeg ik hem naar de oorzaak van zijn ellende. Hij vertelde mij dat zijn vijf kinderen in een vliegtuig zaten dat onlangs is neergestort op een berghelling. Geen van hen heeft het overleefd. Ik sprak de troostende woorden: "Gelukkig heb je nog meer kinderen. Met hen gaat het gelukkig goed. Jullie zullen dit alles verwerken en nog meer van elkaar genieten dan voorheen." En ik wandelde verder, benieuwd wat deze dag nog meer zou brengen. Na de volgende bocht zag ik weer een oude man op een bank zitten huilen. Ik vroeg hem wat er aan de hand was. Hij vertrouwde mij toe dat hij geocacher is en dat enkele dagen geleden een log van hem van de site is verwijderd, zodat zijn teller nu één lager staat. Ik ging naast de oude man op de bank zitten en huilde met hem mee.
 7. VindenPuntNL

  Nieuwe Logregels

  Tja, dan heb je gewoon een puntje minder ..... Zou dat team Knossos echt zo streng zijn? Ik ben begonnen met ALS VOORBEELD. Ik wil gewoon graag weten hoe de zaken in elkaar zitten. Zoals je weet, hebben we de brugbonus volgens de regels van de eigenaar gelogd. Ik vind wel dat dreigen tot slecht gedrag behoort. Of je doet wat je aangeeft, of je streept de tekst. Gelukkig heb ik bij Wereldreis niets verwijderd..... De loggers zagen de lol wel in van de fakefoto.
 8. VindenPuntNL

  Nieuwe Logregels

  Ik heb Wereldreis inmiddels aangepast. De bruggen zijn niet van ons, zoals je weet. In dat geval liepen wij tegen het probleem aan: we wilden, op vakantie, deze schitterende serie afronden met de bonus. De cache van brug 5 bleek echter gejat te zijn. Bléék, na twee bezoeken dus. Omdat we in het hotel zagen dat er een nieuwe cache geplaatst was, konden we net voor de thuisreis terug naar de brug en deze cache, zowel als de bonus loggen. Dit brengt mij bij de volgende vraag: wat te doen indien een cache-eigenaar zich niet aan de regels houdt en de log verwijdert? Eerst mailen natuurlijk. Maar stel dat hij/zij volhardt?
 9. VindenPuntNL

  Nieuwe Logregels

  Graag zou ik aan de hand van twee voorbeelden te weten komen of er in strijd met de nieuwe logregels gehandeld wordt. Een liefst Nederlandstalige (leest wel zo prettig) opgave van de lijst heb ik trouwens nog niet gevonden. 1) Bij onze eigen cache Wereldreis GC1MDBY eis ik een foto van de logger bij het betreffende gebouw. Zelfs de eerste loggers begrepen overigens meteen dat de foto fake mocht zijn. In de tekst staat: "Logs zonder de juiste foto worden vanzelfsprekend onmiddellijk verwijderd." 2) Bij 0172 Brug # ? "BONUS" GC11Q5R staat: "Alleen te loggen indien ALLE voorgaande bruggen gelogd zijn. "Ongeldige" logs worden verwijderd!". Ik ben benieuwd. Bedankt voor de hulp. VindenPuntNL.
 10. Het gebeurt, dus is het "done". Ik vind het nergens op slaan, dus mijn mening: "not done" Maar.... Hoe vaak kom je het tegen? Ervaar je het als een probleem? lig je er wakker van? Ik bedoel: wie houdt wie nou voor de gek door een eigen cache te loggen? Niet over opwinden......gewoon Geocachen zoals jij vindt, dat het hoort en de rest? lekker belangrijk..... Als ze blij worden van dat extra "puntje" ...laat ze lekker. Cachen is een hobby...geen wedstrijd. Fijn dat je even reageert. Zoals in mijn tekst staat, is de vraag ONBEVANGEN bedoeld. Ik heb het niet gehad over een probleem. Er valt me wat op en daar heb ik een vraag over gesteld. Dat is alles.
 11. Beste medegeocachers, Soms kom ik eigenaren van caches tegen die hun eigen cache gelogd hebben. Mijn onbevangen vraag luidt: is dat done of not done? En in dat laatste geval: waarom is het dan technische mogelijk? Ik ben benieuwd naar jullie mening. VindenPuntNL.
 12. VindenPuntNL

  Gevonden cache

  Sorry, ik meende iets goeds te doen, maar bedankt voor de tip! Kun je evenwel even uitleggen hoe het systeem werkt? De negen keer dat ik met succes logde, was dat meteen te zien aan mijn lijst met gelogde caches en, waar het hier om gaat, aan het verdwenen ballonnetje bij de niet gevonden caches. Ik ging er dus vanuit dat er een pc is, die het werk doet. Dat kan toch niet anders? Gaat het fout - de ballon blijft staan - wie moet dat dan corrigeren??? Is dat de eigenaar van de cache, die steeds (wist ik niet) een e-mail krijgt? Hopelijk heb je even tijd om uit te leggen. Mijn dank.
 13. VindenPuntNL

  Gevonden cache

  Ik heb de oplossing. Althans: bij mij is het gelukt. Ik had na 13 keer loggen vier caches op de kaart "niet gevonden" staan. Ik heb de logs een voor een verwijderd (eerst de begeleidende tekst gekopieerd) en weer opnieuw gelogd. Na enkele minuten waren alle 13 ballonnetjes te zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...