Spring naar bijdragen

snoopy and woodstock

Leden
 • Aantal bijdragen

  243
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  9

Alles door snoopy and woodstock geplaatst

 1. Toch was opa's tijd een hele leuke. In het begin van ons geocachen namen we vaak een topo kaart mee waarop we navigeerden. Gps, kaart en kompas waren toen deel van de cache uitrusting. En veel vaker dan nu gingen we toen wel eens dwars door het terrein in de ardennen om het volgende wp te vinden. Ook was het vinden van het startpunt toen niet altijd even eenvoudig omdat er geen navigatie in de auto zat en je het dus gewoon met een pijl en afstand op je e-trex moest zien te vinden.
 2. Tja dit is een wisselwerking. Er zijn mensen die willen alleen natuur en rust en er zijn mensen die willen Crossen. De mensen die rust willen maken bezwaar tegen motorcross circuits. Die worden meestal na verloop van tijd gesloten. Maar daarmee snijden de rustzoekers in hun eigen vlees, want de crossers trekken vervolgens de natuur in. Illegaal natuurlijk maar niet te vermijden of te bestrijden. Dan gaan de rustzoekers zelf maatregelen nemen zoals nu gebeurt is. En dan wordt het bos helemaal gesloten en heeft niemand iets.
 3. ja dat is inderdaad een worst case scenario. Als dat zo is dan zou de beheerder eens goed aangesproken moeten worden.
 4. Alle dieren zijn potentieel gevaarlijk. Ook in mijn thuiswandelgebied "Nationaal park De meinweg" lopen Hooglanders. Deze staan vaak op of naast paden. Wat mij wel eens opvalt is dat veel mensen totaal geen idee hebben over de omgang met dieren. Blijkbaar gaan ze er van uit dat andere mensen voor hun denken. "tja de beheerder laat deze dieren hier vrij rondlopen dus is het veilig"! Dat is natuurlijk totale onzin zo'n hooglander kan jou met het grootste gemak zwaar verwonden of doden als jij een bedreiging vormt in zijn ogen. Ikzelf loop altijd met een grote boog er omheen of draai zelfs om als ik anders te dicht in de buurt van zo'n kudde kom. Ook houd ik mijn hond aan de lijn maar wel zo dat ik hem heel makkelijk los kan laten. Ik ken een waar verhaal waarbij een rund een hond aanviel en de eigenaresse daarbij de dood vond. In zo'n geval laat je de hond los en dan redt die zich over het algemeen wel. Maar ik heb het al zien gebeuren dat hele groepen mensen tussen de dieren door lopen inclusief kleinen kinderen. Of ze lopen zo druk met elkaar te praten dat ze niet eens opletten hoe de dieren op hun reageren. Of laar de hond er lekker achteraan rennen dat is toch super leuk??? Dat is vooral een slecht idee bij paarden! Deze trappen je hond in een handomdraai dood en dan is lijden een last en zijn de loslopende dieren het schuld. Het is helaas een feit. Heel veel mensen kunnen niet meer zelf denken.
 5. Wat is geocaching toch ingewikkeld geworden. Als je een leuke multi wilt maken beslissen anderen de route en moet je eerst op tig plaatsen toestemming vragen. Dit weerhoud mij al een hele tijd om nog caches te plaatsen. Ideeën zat maar als ik aan de rompslomp van het toestemming vragen denk, heb ik al geen zin meer om er aan te beginnen.
 6. Tja deze Betty wil zonder al te veel moeite caches vinden en natuurlijk gratis! Dat er veel mis is met het huidige geocachen staat buiten kijf. Maar not founds zijn er altijd geweest en dat sommigen maar wat raak loggen is ook niet nieuw.Met een beetje moeite vind je echt wel leuke caches. Ik denk dat er niet dat er heel veel verloren gaat aan deze deelnemer.
 7. Volgens mij doden wolven niet voor de lol, maar is het eerder enn gevolg van de razernij die ontstaat omdat de prooidieren opgesloten zitten in een beperkte ruimte (weiland). Hetzelfde gebeurt als er bv een vos in een kippenstal terecht komt. alle kippen worden gedood terwijl er maar één wordt meegenomen.
 8. Ter ere van Geowolf heb ik samen met Chamook nog eens de plek bezocht van onze eerste Geowolf cache: Iron Rhine. Hij wist ze wel te vinden die mooie plekken.
 9. Wat een vreselijk bericht, Geowolf een cacher van het eerste uur is niet meer. één van de eerste caches die wij deden was iron Rhine by geowolf. En ook eleven thousend virgins was een mooie cache van zijn hand. Tijdens een kanotocht van een week in Zweden vonden we "the wolves of varmland" die ook van geowolf bleek te zijn. Na het loggen nam hij kontact met ons op en maakten we een afspraak om elkaar eens te ontmoeten. Ons interesse ging ook uit naar Bora zijn saarlooswolfshond. helaas ging de afspraak op het laatste moment niet door en hebben we elkaar uiteindelijk nooit ontmoet. In de jaren die volgden bleek zijn grote liefde voor het "echte geocachen" Ik vond het wel heel jammer dat zijn quality cache site geen succes werd. Het was helaas te laat de menigte was niet meer los te weken bij groundspeak.Wij wensen zijn nabestaanden heel veel sterkte bij dit verlies. Frank thanks and greetings from Snoopy and Woodstock
 10. snoopy and woodstock

  Onzorgvuldig

  De meerwaarde zou zijn dat het logboek en dus de code eerst eens gevonden moeten worden voordat je een found kunt loggen. Het zelf maar een kokertje achterlaten en zo een found loggen behoort daarmee tot het verleden.
 11. snoopy and woodstock

  Onzorgvuldig

  Het hele gedoe rondom loggen op het internet zonder dat het logboek is gevonden had men allang kunnen voorkomen door, aan elke cache een logcode toe te kennen. Hetzelfde als bij een TB. Deze code wordt dan vermeld in het logboek. Dus geen logboek ook geen internet log. En ook nog eens veel minder valse logjes. Natuurlijk kunnen deze codes doorgespeeld worden door valsspelers, maar ik denk dat het toch een hele hoop zou schelen
 12. Waarom reageer je niet op het punt dat ik stel? Je staat weer gewoon op een lompe manier in het rond te schoppen. Echt heel sneu.
 13. Ik lees nergens dat Basje de logs heeft verwijderd, alleen dat ie flink commentaar krijgt als hij nep loggers hierop aanspreekt. Of?
 14. Ik kan me goed voorstellen dat reviewers met de beste intenties aan hun job beginnen. Maar als er een paar powertrails zijn langsgekomen, het een vrij vervelend baantje wordt. Waarvoor je als dank dan ook nog een hoop gezeur en tijdsdruk krijgt. Eerlijk gezegd verwonderd het mij dat er überhaupt nog mensen zijn die dit willen doen.
 15. snoopy and woodstock

  Kwaliteit

  Natuurlijk worden favo's om allerlei redenen uitgedeeld. Toch kun je vaak aan het aantal favo's zien of het om een bijzondere cache gaat.En dat helpt wel bij het uitzoeken in het grote aantal dat er tegenwoordig verstopt ligt. Vroegah was het makkelijker je keek of er een cache in de buurt was en dan ging je die doen. Nu merk ik dat ik vaak zolang naar een (perfect)geschikte cache zoek dat ik op een gegeven moment denk laat maar zitten, ik ga gewoon wandelen.
 16. Ik woon zelf in de buurt van Nationaal park de Meinweg. Ook hier wordt beheerd door SBB. Ik ben geen bioloog oid maar moet ze toch een groot compliment geven hoe ze dit doen.Vroeger was dit in principe een aangeplant bos met voornamelijk dennenbomen voor de mijn. De afgelopen dertig jaar is het gebied veel wilder en minder opgeruimd geworden.De diversiteit van bomen is veel groter nu. Er zijn vele vennetjes met allerlei planten er om heen Regelmatig zien we reeën, wilde zwijnen, vossen,eekhoorntjes, div roofvogels,padden kikkers,salamanders en adders. Blijkbaar zitten er ook nog wasberen al hebben we die zelf nog nooit gezien.Verder zie je in de aangrenzende gebieden ook nog de das,de steenmarter, bevers egels,hazen, konijnen, ganzen, zwanen, eenden,fazanten plus hele lijsten met andere vogels Dan heb je toch wel over natuur lijkt me. Ook al is het geen ongerepte natuur, het is wel de natuur zoals hij er hier uit ziet en daar kunnen we toch maar mooi van genieten. En een storende drukte heb ik hier nog nooit meegemaakt. Wellicht zou de auteur van het artikel hier eens een bezoek moeten brengen.
 17. Tja Romano misschien krijgen sommige cache-owners ook wel een punthoofd van de vele vragen. Een cache is bedoeld om zelf op te lossen, dat is het spelletje. En als je een oplossing hebt ga je op de bewuste plek kijken of je het goed hebt. Dat maakt het spel toch ook spannend?
 18. Nou dan zijn we het eens. Je stelling is correct, en je uitspraken raken kant noch wal. Dus neem ik je niet meer serieus.
 19. waarom schrijf je "Geestelijk totaal niet in orde" over iemand die een cache iets te goed verstopt. Je taalgebruik gaat toch helemaal nergens meer over.
 20. Wat doe je toch rare uitspraken Barny, ga eens bij je zelf te rade waarom je dit soort uitspraken doet. Wat mij betreft ben jij echt niet meer serieus te nemen
 21. Ik ben benieuwd naar de resultaten van dit "overleg event". Ik mag aannemen dat daarvan, hier verslag zal worden gedaan.
 22. Ja stel je voor Gs wordt aangeklaagd en moet al het zand weer aanvoeren om het gat te dichten. Dit hele gedoe is toch te zielig voor woorden. Ik zou toch wel eens heel benieuwd zijn naar de werkelijke beweegredenen om de betreffende caches aan te pakken. Ik gooi zomaar eens een balletje op: zou het kunnen dat iemand op zoek is naar geschikte plek om een eigen cache te plaatsen of toch in ieder geval ruimte voor nieuwe caches???
 23. Dat is wel een hele interessante waar ik nog niet bij stil had gestaan, Guidelines betekend richtlijnen en niet regels. Dat betekend dus dat deze helemaal niet bindend zijn???
 24. Kennelijk is DAT dus niet zo. Een aantal oudere, ingegraven caches is afgelopen dagen door de reviewer op disabled gezet omdat deze ingegraven zouden zijn ! Dan gaat deze reviewer drukke tijden tegemoet. Ik denk dat 90% van de multi's die ik gelopen heb ingegraven zijn.
 25. Zo'n kistje zul je zelf moeten maken. Als je niet over een zaag beschikt kun je het hout of plaatmateriaal bij sommige bouwmarkten op maat laten zagen. Naar mijn ervaring kun je de bodem het beste weglaten om indringend water de kans te geven om weg te zakken in de bodem. Tenzij je speciaal materiaal gebruikt zal het kistje binnen enkele jaren verrotten en moet je het vervangen. De discussie over het wel of niet ingraven lijkt me erg ver gezocht als je gewoon je boeren verstand gebruikt en de bovenzijde van de cache zo ongeveer gelijk met het maaiveld plaatst zal er echt niemand over vallen (ook letterlijk niet )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...