Spring naar bijdragen

ioHpeiH

Leden
 • Aantal bijdragen

  328
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

48 Uitstekend

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik heb een mooie Apple Watch, een heerlijk apparaatje. Je kunt er mee navigeren, maar dat vind ik persoonlijk niet zo handig. Ik gebruik het om mijn muziek te bedienen onderweg en om mijn stappen en fietskilometers bij te houden. Je kunt er ook op zien hoe laat het is trouwens ? Caches vinden doe ik nog steeds met de GPS en mijn onafscheidelijke telefoon. Ik kan me de laatste keer dat ik een cachebeschrijving heb uitgeprint niet meer herinneren ? De beschrijvingen staan in de telefoon, navigeren nog steeds met de 60CSX.
 2. Onlangs op vakantie een aantal caches van WiGe gevonden, die liggen bij Nijmegen. Deze cachemaker heeft ondertussen de meeste favo's van de wereld binnen gesleept. Kwaliteitscaches? Jazeker. Maar hoe mooi ze ook waren, na er een stuk of wat gevonden te hebben begon het te vervelen... We beleven toch het meeste plezier aan een multi merken we steeds, 1 of 2 puntjes op een dag is dan echt genoeg. En gelukkig liggen er nog zat multi's die we niet gevonden hebben ?
 3. Maar, maar, ehh, waarom zou je de weg kwijtraken als je met je telefoon gaat cachen / navigeren?? Dat lijkt me dan niet de schuld van je telefoon ;-)
 4. Onze 60csx is nu 10 jaar oud, je kunt er op geoacaching-gebied bijna alles mee. Projecteren, kruispeiling, coördinaten omzetten. Een heerlijk apparaat dus. In de tijd dat die 60csx in huis kwam kochten we ook onze eerste smartphone, toen nog totaal ongeschikt om mee te geocachen en te navigeren. Mobiele telefoons waren in die tijd nog ongeschikt om echt mee naar buiten te nemen leek het wel. Drie druppels regen en je telefoontje deed het niet meer. 1 uur GPS gebruik en de accu was leeg. Goede off-line kaarten waren er nog niet, goed on-line kaartmateriaal voor sommige gebieden wel. Maar mobiel internet in het bos was meer af- dan aanwezig. Voor “echte” geocachers was een echte GPS lange tijd onmisbaar. Maar de smartphones zijn steeds beter geworden, Garmin hobbelt daar mijlenver achteraan. De accu van mijn telefoon gaat lang mee en mijn telefoon is echt waterdicht. Met de juiste combinatie van apps op mijn telefoon kan ik offline geocachen, snel in- en uitzoomen op een kaart naar keuze, berekeningen uit laten voeren. Terwijl ik dat doe kan ik ook nog Pokemons vangen, Ingress spelen en een Munzee scannen als ik er toevallig 1 zie zitten. Tijdens al die bezigheden blijf ik via mijn smartphone op de hoogte van wat mijn “vrienden” uitvoeren op dat moment. De 60csx blijft in gebruik tot hij echt uit elkaar valt, al blijft hij bij het cachen steeds vaker thuis. Op het moment dat het apparaat echt met pensioen gaat komt er waarschijnlijk geen nieuwe dedicated gps. Of Garmin moet me echt verrassen met een vernieuwend apparaat, met soepele gebruiksvriendelijke software. Zo, heel verhaal, lekker kort ook :-)
 5. Villadora, als er een log in het boekje staat kun je reageren wat je wilt. Een log is een log. Maakt niet uit hoe je aan de coordinaten gekomen bent. Maakt niet uit wie er in die boom geklommen is. Wat mij betreft doe je jezelf te kort als je bij een mooie multi rechtstreeks naar het eindpunt loopt. Maar ja, dat is dan het probleem van de eindcoordinaten loper. Je kunt ook huilie doen als je geen virtual toegewezen krijgt....
 6. Morgen goede vrijdag. Biertje opentrekken dan maar?
 7. Ik vond de oude app nog best OK om even wat caches binnnen te halen en te zoeken als dat toevallig zo uit kwam. Maar sinds ongeveer een jaar gebruik ik eigenlijk altijd L4C / Looking4cache op de iPhone. De nieuwe officiële app gaat mijn vriend niet worden. Gelukkig zijn er alternatieven.
 8. ioHpeiH

  Geocoin

  Om daar iets zinnigs over te kunnen zeggen is de vraag waar de coin virtueel en fysiek is op dit moment. Als je zoon de coin nog fysiek in handen heeft kun je nog heel wat rommelen.
 9. Dat is inderdaad een hele leuke. Staat op de kaart als tradi, maar is eigenlijk een multi.
 10. Oh, kikker was van het padje af. Maakt niet uit, nog een reden voor een feestje.
 11. Hey bedankt! Mooi op tijd ook, ik ben over 2 maanden pas jarig. Of ben ik 5 jaar lid hier? Of
 12. Kikkers en Beren. Thee-tje drinken, broodje smeren. Ouwe koeien in de sloot. Het café is herrezen uit de dood. Het schijnt, wat was het hier vroeger leuk. Een gedeelte van de oude garde denkt, erin met de beuk. Maar helaas, die sfeer van weleer. Die hangt hier allang niet meer. Maar ondanks alles zijn we blij. Dat de Kikkers kwaken hier vrij. Met de juiste inzet en goede moed. Komt het met dit café wel goed. Proost! ;-)
 13. Jammer dat de eigenaar niet reageert, die zou je wellicht kunnen helpen met wie je kunt benaderen voor toestemming om daar een cache te leggen...
 14. Als je op zoek gaat naar micro's is de kans op volle logboekjes bovengemiddeld :-) Als je zo'n overvolle, uitpuilende logrol aantreft is de kans klein dat de eigenaar het logboek controleert erg klein, je kunt dan overwegen om niet te loggen op het aanwezige vodje. Al zal ik nooit online loggen als ik geen plekkie zou kunnen vinden op de logrol. Een cache adopteren is wat mij betreft alleen een optie bij heel bijzondere caches. Type micro met overvolle logrol lijkt me meer een kandidaat voor het archief. Dan kun je zelf wat nieuws neerleggen, bij voorkeur geen micro ;-)
 15. Zo jammer dat mensen maar wat roepen zonder dat ze zich in het spelletje verdiept hebben... Als je de Pokemon kunt zien op het schermpje van je telefoon kun je hem vangen, je hoeft echt geen herbergen, politiebureau's of ziekenhuizen binnen te gaan. Geocachen en Pokemon vangen is perfect te combineren. Voordeel van Pokemon en Ingress, je kunt het in je directe omgeving blijven spelen. Voor een mooie Geocache moet ik steeds verder weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...