Spring naar bijdragen

Ces 2013: Garmin Stelt De Nieuwe Oregon 600 & 650 Voor


DeYo

Aanbevolen berichten

Waarom sommige bestaande Oregon modellen met zoveel korting werden aangeboden weten we nu met zekerheid: Omdat er nieuwe modellen aankwamen: De Oregon 600 en 650 dus.
news-oregon1-610x250.png

Het eerste wat opvalt bij deze twee nieuwe modellen is het transreflectieve scherm dat bijzonder goed leesbaar is. Het is duidelijk lichtsterker dan dat van de oudere Oregon modellen. Volgens het filmpje werkt het aanraakscherm ook met handschoenen aan. Het scherm is nu eindelijk ook een multitouch type. De resolutie blijft evenwel gelijk: 240x400 pixels.

Er is ook ondersteuning voor de Russische Glonass-satellieten. Dit zou naar verluidt voor een nauwkeurigere en sneller positionering moeten zorgen.

De Dual-Accu techologie is ook nieuw voor de Oregon serie. Naast de geintegreerde NiNH accu kan je nog steeds de 2 vertrouwde AA-batterijen gebruiken. Inklusief batterijen wegen de nieuwe Oregons 210g. Da's ongeveer 20g zwaarder dan de voorgangers.

Het aantal geocaches dat je kan opladen is nu ongelimiteerd. (Tenzij het geheugen propvol zit uiteraard.)

Naast ANT+ bezit het apparaat nu ook Bluetooth om draadloos gegevens uit te kunnen wisselen. Samenwerken met een smartphone wordt aldus ook mogelijk als je bv. Basecamp Mobile software gebruikt.

Bij de Oregon 650 kan de foto LED nu ook als LED-zaklamp gebruikt worden, indien gewenst. Het interne geheugen van dit apparaat werd tevens vergroot tot 8GB. De 650 bezit een 8M camera en zou kwalitatief duidelijk beter zijn dan het voorgaande model volgens Garmin.

Men verwacht dat de Oregon 600 399EUR gaat kosten en de Oregon 650 479EUR. Wat de straatprijs zal zijn, moeten we afwachten.

Beschikbaar? Ergens in het eerste kwartaal 2013. Dus momenteel nog NIET te koop. En deze "leverbaarheidsvoorspellingen" zijn vaak te optimistisch.Yohan bewerkt door DeYo
  • Top! 3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Mooi nieuws!

 

Volgens het filmpje werkt het aanraakscherm ook met handschoenen aan.

 

Het scherm van onze Oregon 450 werkt ook met handschoenen, dus dat is niks nieuws. Wellicht reageert hij wel wat beter want het scherm is duidelijk, ook met de blote handen, een stuk minder makkelijk te bedienen dan de hedendaagse smartphones. De multitouch is in elk geval een zeer goede toevoeging!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie er met belangstelling naar uit. Het fotogedeelte in de 650 moet wel een aanzienlijke verbetering laten zien t.o.v. van de camera in de 550 want dat is 3 x niks en heeft eigenlijk geen toegevoegde waarde. Iedere smartphone doet het beter. Een verhoogde accuduur kan interessant zijn. Maar natuurlijk is het allerbelangrijkste de snelheid van de fix en de nauwkeurigheid. En dat weten we pas, wanneer de apparaatjes getest zijn door experts of na aankoop door onszelf. En daar wachten we dan maar even op.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meer gedetailleerde informatie over de Oregon 650 vind je via deze URL terug:

 

https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=145&pID=113520

 

Eeen aantal vragen die hierboven gesteld werden, worden daar alvast beantwoord.

 

Bijkomende onofficiele informatie gevonden:

 

Oregon 600: 379,– Euro; Oregon 600t: 449,– Euro;

Oregon 650: 449,– Euro; Oregon 650t: 519,– Euro.

Een vergelijkingstabel van de 4 nieuwe Oregon 6x0-modellen vind je hier:

 

https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=145&compareProduct=113548&compareProduct=113520&compareProduct=113538&compareProduct=113532&ra=true

 

De eerder vermelde 8GB intern geheugen blijkt volgens de tabel onjuist te zijn.

bewerkt door DeYo
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Is er ook iets bekend over de krasbestendigheid van het scherm?

 

Tc

 

 

Op http://www.pocketnavigation.nl/news/view_1039__garmin-presenteert-de-nieuwe-oregon-600-en-650/3.7.1.html lees ik:

 

"Het apparaat wordt bediend via een touchscreen, dat nu ook multitouch-bewegingen ondersteunt en duidelijk robuuster is dan het beeldscherm van haar voorganger. Dit betekent dat het scherm is gemaakt van krasvast gehard glas, zoals we dat ook zien bij moderne smartphones. Garmin belooft dat het nog steeds mogelijk is om het apparaten met handschoenen te bedienen."

 

Dus er is hoop, blijkbaar.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...