Spring naar bijdragen

Flaker91

Leden
 • Aantal bijdragen

  433
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door Flaker91 geplaatst

 1. En als het 50 € op jaarbasis zou zijn? Er zijn grenzen. 50 euro per jaar vind ik veel te veel. Bij 20 euro per jaar zou ik al twijfelen, om vervolgens alsnog nee te zeggen. Eenmalig 20 euro gerust, in de veronderstelling dat mijn cache 2-3 jaar blijft liggen.
 2. Als men als grondeigenaar zou stellen dat ik voor 10 euro per jaar mijn mooie creatie daar mag plaatsen (terwijl er anders geen toestemming verleend zou zijn), dan zou ik dat er wel voor over hebben. Het ligt er ook maar aan hoeveel je voor deze hobby over hebt (zoals de TS al zei).
 3. Net zo'n gevalletje meegemaakt. Cache lag op priveterrein en mensen hadden eerdere bezoekers vriendelijk verzocht deze uit het bestand te laten verwijderen. Logger had vrolijk gelogd met de opmerking dat er geen toestemming was. Tegen mij zei ze nog nadrukkelijk dat deze uit het bestand moest. Nu staat er een dubbele NA-log. Dat zal voldoen, toch? Note: je moest hier over een hek klimmen om op iemands prive terrein te komen.
 4. Zakdoekje Leggen Niemand Zeggen in de buurt van Leerdam is erg leuk. Deels kinder-cache, maar erg leuk
 5. Flaker91

  Garmin Oregon 450

  Welkom op het forum! Een snelle blik op Marktplaats doet me denken dat dit erg lastig zal worden. Prijzen van de 450 liggen al gauw zo'n 50 euro hoger. :-( Wil je/Willen jullie per se een 450? Er zijn namelijk vergelijkbare GPS'en te vinden die wel binnen de genoemde prijsafbakening vallen. Succes!
 6. Flaker91

  Ftf Log Volgt

  Wij hadden dit vorige week op onze eigen nieuwe cache. Die hadden laat op de avond nog gelogd met FTF, log volgt. Waarschijnlijk om metaaljagers even te melden dat het hoogste plekje vergeven was. Vervolgens hebben ze de volgende dag een prachtige log geschreven waar ik helemaal blij van werd. Dus wees niet bang, over het algemeen is een FTF log volgt niet het enige wat je krijgt. Je zal alleen wel op de website moeten kijken, van wijzigingen krijg je geen mailtjes.
 7. Om even op die multi-lengte in te haken: Volgens mij liggen er rond de NL-BE-grens meerdere carmulti's, volgens mij een van 80 km en zelfs een van 340 kilometer o.i.d.
 8. Regenboog, het blijven richtlijnen he ;-) Od, als jij aangeeft dat het een langere fietsroute is, zou ik er geen bezwaar tegen hebben. 3 kilometer vind ik juist prettig, hoef je niet steeds af te stappen en kun je meer genieten van de omgeving. Voor het lopen is het eigenlijk wel wat teveel. En er mag gerust een verrassing (of twee) tussen zitten!
 9. Goedkoop met touchscreen: Garmin Dakota 20 (100-130 euro), Garmin Oregon 300 (150-180 euro) tweedehands. Zonder touchscreen kijk ik eigenlijk zelf niet naar, maar daar kunnen anderen je misschien meer bij helpen. Let wel: Om alle info van de cache op je GPS te krijgen, heb je Premium Membership nodig (30 euro/jaar). Wil je eerst proberen? c:geo of Locus voor de smartphone.
 10. Welkom op het forum! Er zijn veel verschillende soorten GPS-apparatuur in verschillende prijsklassen. Wil je met of zonder touchscreen? Wil je het nieuwste van het nieuwste, of is een ouder model ook goed? Pas als wij (als lezers) dit weten, kunnen we je helpen. Op het forum is een Koop/Verkoop-afdeling, daar wil nog wel eens het een of het ander te koop staan. En anders is er (natuurlijk) Marktplaats.
 11. Flaker91

  Spookloggers .....

  Kunnen jullie mijn gedachten lezen?! Ik dacht juist dit draadje op te zoeken omdat ik zelf "last" had van een spooklogger. Ze dachten dat alles op het eerste punt gelogd kon worden, zelfs van een 6 km lange multi. Daarbij dachten ze dat het inscannen van een Munzee-sticker voldoende was om een multi te kunnen loggen. Heb ze dus maar uitgelegd dat dat niet de bedoeling is en dat ze de basisprincipes van het cachen nog maar eens moesten lezen (dat hadden ze niet gedaan). Gelijk maar wat basis-lesjes van't forum erbij gegeven en ik heb goede hoop dat ze het nu beter gaan doen. :-)
 12. Verrekt, de simpelste vergeet ik nog. :-( Bedankt TM.
 13. Het is de week van de teek, daarom is er zoveel aandacht voor ;-)
 14. Flaker91

  Cache-Listing Delen

  Ik hoop stiekem de cache hufter-proof te maken, zodat onderhoud minimaal kan blijven. :-) Verder hoef ik niet in te grijpen (gok ik).
 15. Flaker91

  Cache-Listing Delen

  Hmm, dan zaten we er niet heel ver naast. Ik vertrouw mijn compagnon met de taak van het beheren van de listing. Dus dan blijft het bij het doorsturen van de mailtjes d.m.v. naam van de cache als criterium.
 16. Flaker91

  Cache-Listing Delen

  Simpele vraag, maar we konden het niet vinden: Ik heb samen met een medecacher een cache gemaakt. Nu zetten we hem op zijn naam. Maar het is en blijft onze creatie. Hoe kunnen we (behalve met mailboxsettings) het eigenaarschap instellen zodanig dat we allebei eigenaar zijn?
 17. Flaker91

  Tablet

  Even een vraagje vooraf (of twee): 1) Tablet voor navigatie, of extra info doeleinden? 2) Heb je er een databundel op zitten oid? (Of evt. via tethering via smartphone?) c:geo werkt als gratis app wel goed, soms even klooien als je handmatig coordinaten wil invoeren voor losse navigatie. En betaald... GroundSpeak app, toch maar wel. Tooltjes? GCC heet het volgens mij, staan alle omrekendingetjes in.
 18. Om maar een antwoord te geven: De gebruikte volgorde van termen heeft de volgende kenmerken: - Zoekt alleen maar met behulp van een smartphone (dus geen Garmin/Magellan/ander merk) - Denkt bijna niet na bij het cachen (snapt er over het algemeen ook niet al te veel van) - Denkt trouwens ook dat geocachen een wedstrijd is, met meer punten = hogere score = beter - Parkeren op de cache als't even kan - Regels? Wat zijn regels? Geen 24/7-cache? Ach, het is 21.20, kan hem vast wel even loggen.... - Omgeving maakt ze niks uit, alleen maar schermpie staren - Tradi-gehalte hoog in de percentages (80-95%) - Een nieuw kokertje neerleggen omdat ze de oude niet konden vinden. In extreme gevallen gerust een bogus-log omdat ze een van de 20 caches niet konden vinden na 2 minuten kijken... Vergeet ik wat?
 19. Flaker91

  Cito Equation

  Haha, zo zie ik het graag Barny! Vorige week heb ik ook een CITO-event bezocht. Heerlijk weer, een ochtendje wilgen knotten. Het resultaat bracht een lach op ieders gezicht. Smaakt naar meer. :-)
 20. Het voordeel is wel: Het "beschreven" stuk zit in een relatief droge container. Maar inderdaad, proberen kan geen kwaad. :-)
 21. Om nog even op het onderwerp UV door te gaan: Ik lees dat mensen hier wel ervaring mee hebben (ook als legger), maar.... Hoe watervast is dat spul? Ik heb van die leuke UV-pennetjes gezien, maar ook volwaardige verf. Tips? Edit: Het is inderdaad wel lichtelijk de bedoeling om de SPC'ers eruit te houden. Hoogstaand kunstwerk... Nee. Veel uren knutselwerk... ja :-) Het gaat een "ouderwetse" mystery worden, weinig info, ga maar zoeken. Enige info zou zijn: Let op attributen en ga ervan uit dat je 45 minuten nodig hebt.
 22. Proeflopen bij deze is niet nodig. De vraag was vooral: Zou bvb. een UV-toevoeging interessant zijn? En ik denk al met al dat ik wel betere manieren kan bedenken om een slotcode ergens te verstoppen. De vraag is zelfs: Is een slot wel nodig op een plek waar verder bijna niemand komt... Aan de ene kant had het leuk geweest om er een D5 oid van te maken. Het trekt mensen, maar schrikt er misschien nog wel meer af...
 23. Het is duidelijk. :-) Ik wist nog wel dat extreme tools (#6) sowieso een 5D of 5T nodig hadden.
 24. Brouwertjes, De website is niet veelzeggend (of ik mis echt iets). Ik dacht al dat UV geen invloed zou hebben, maar het zou carambalig zijn als er iets niet klopt. Maar ik vraag het liever even. :-)
 25. Beste lezers, Ik kan me vaag herinneren dat er ergens in de richtlijnen stond dat "als een cache een special tool nodig heeft, deze een 5* Diff. rating moet hebben om mensen te waarschuwen". Weet iemand nog waar dit te vinden is en/of wat er tot deze range behoort? Ik ben namelijk bezig met een cache, maar weet dus niet zeker of dit wel/niet binnen de special tools valt. Wat voor difficulty rating hoort er bijvoorbeeld bij een UV-lamp-requirement? Zorgt dit voor enige verandering bij de difficulty-beschouwing?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...