Spring naar bijdragen

DeYo

Leden
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

4 Neutraal

Over DeYo

 • Rang
  Forum Newby

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 600
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  01/10/2002

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. Klopt. Sedert een paar jaar is Garmin gestopt met de ondersteuning van Wherigo in nieuwe GPSen. Terloops: Dit jaar zou Wherigo 2.0 uitkomen. Met nieuwe mogelijkheden en naar verluidt geoptimaliseerd voor gebruik op een smartphone.
 2. Op http://www.pocketnavigation.nl/news/view_1039__garmin-presenteert-de-nieuwe-oregon-600-en-650/3.7.1.html lees ik: "Het apparaat wordt bediend via een touchscreen, dat nu ook multitouch-bewegingen ondersteunt en duidelijk robuuster is dan het beeldscherm van haar voorganger. Dit betekent dat het scherm is gemaakt van krasvast gehard glas, zoals we dat ook zien bij moderne smartphones. Garmin belooft dat het nog steeds mogelijk is om het apparaten met handschoenen te bedienen." Dus er is hoop, blijkbaar.
 3. Meer gedetailleerde informatie over de Oregon 650 vind je via deze URL terug: https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=145&pID=113520 Eeen aantal vragen die hierboven gesteld werden, worden daar alvast beantwoord. Bijkomende onofficiele informatie gevonden: Oregon 600: 379,– Euro; Oregon 600t: 449,– Euro; Oregon 650: 449,– Euro; Oregon 650t: 519,– Euro. Een vergelijkingstabel van de 4 nieuwe Oregon 6x0-modellen vind je hier: https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=145&compareProduct=113548&compareProduct=113520&compareProduct=113538&compareProduct=113532&ra=true De eerder vermelde 8GB intern geheugen blijkt volgens de tabel onjuist te zijn.
 4. Waarom sommige bestaande Oregon modellen met zoveel korting werden aangeboden weten we nu met zekerheid: Omdat er nieuwe modellen aankwamen: De Oregon 600 en 650 dus. Het eerste wat opvalt bij deze twee nieuwe modellen is het transreflectieve scherm dat bijzonder goed leesbaar is. Het is duidelijk lichtsterker dan dat van de oudere Oregon modellen. Volgens het filmpje werkt het aanraakscherm ook met handschoenen aan. Het scherm is nu eindelijk ook een multitouch type. De resolutie blijft evenwel gelijk: 240x400 pixels. Er is ook ondersteuning voor de Russische Glonass-satellieten. Dit zou naar verluidt voor een nauwkeurigere en sneller positionering moeten zorgen. De Dual-Accu techologie is ook nieuw voor de Oregon serie. Naast de geintegreerde NiNH accu kan je nog steeds de 2 vertrouwde AA-batterijen gebruiken. Inklusief batterijen wegen de nieuwe Oregons 210g. Da's ongeveer 20g zwaarder dan de voorgangers. Het aantal geocaches dat je kan opladen is nu ongelimiteerd. (Tenzij het geheugen propvol zit uiteraard.) Naast ANT+ bezit het apparaat nu ook Bluetooth om draadloos gegevens uit te kunnen wisselen. Samenwerken met een smartphone wordt aldus ook mogelijk als je bv. Basecamp Mobile software gebruikt. Bij de Oregon 650 kan de foto LED nu ook als LED-zaklamp gebruikt worden, indien gewenst. Het interne geheugen van dit apparaat werd tevens vergroot tot 8GB. De 650 bezit een 8M camera en zou kwalitatief duidelijk beter zijn dan het voorgaande model volgens Garmin. Men verwacht dat de Oregon 600 399EUR gaat kosten en de Oregon 650 479EUR. Wat de straatprijs zal zijn, moeten we afwachten. Beschikbaar? Ergens in het eerste kwartaal 2013. Dus momenteel nog NIET te koop. En deze "leverbaarheidsvoorspellingen" zijn vaak te optimistisch. Yohan
 5. DeYo

  Hulplijntje Voor Klimmen

  De BigShot is zowel in Belgie als in Nederland te krijgen. Maar bij mijn weten niet voor een redelijke prijs. Bij Kletter-Spezial-Laden in Duitsland kost ie momenteel 175.49 EUR - 10% = 157,94 EUR inclusief BTW. Om de 10% korting te bekomen gebruik je de geheime CODE: GEOCACHING. Deze code vul je in zodra deze zin verschijnt: "Falls Sie einen Gutschein haben, tragen Sie den Code bitte hier ein:" De verzendingskosten zijn naar mijn ervaring altijd een vast bedrag voor pakketjes naar Belgie en Nederland. Is iets van 20 a 25EUR als ik me goed herinner. Dus als het even kan zorg je voor een voldoende grote bestelling, want anders is de verzendingskost relatief prijzig. Je kan bv samen met een paar andere T5ers een groepsbestelling plaatsen.
 6. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Ook wens ik alle betrokkenen veel sterkte toe. Het gaat hier om de 3.5 sterren terrein cache GC3JAJH, die ondertussen gearchiveerd werd door de CO. het is zeer begrijpelijk dat je als CO zulks doet na zulk een tragisch ongeval. Enzerzijds uit respect voor de overledene en de nabestaanden/betrokkenen en anderzijds omdat deze plek nu voor velen een beetje "eng" is geworden omwille van wat er gebeurd is. Het betrof een type "klimboom" waar praktisch elke cacher zonder enige zekering inklimt. Dat zulke ongelukken kunnen gebeuren is spijtig genoeg een feit. Bij de echte T5 (5 sterren terrein) boomcaches gebruikt men meestal professioneel klimgerief en is men dus altijd gezekerd, als je het doet zoals het moet. Weinigen beseffen dit, maar T5 boomcaches op 15-40m hoogte lichten is veel veiliger dan "even" een klimboomcache "meenemen" op 4-8m hoogte zonder enige vorm van zekering. Hopelijk trekken een aantal cachers hier een les uit. Zoals: Schat het risico in. Wat is het ergste dat er me kan gebeuren? Wil ik het dan nog wel doen? Heb ik dat er voor over? Hoe kan ik het risico minimaliseren? Bv. door jezelf te zekeren met een kortzekering a la of http://www.vesab.de/skt_kurzsicherung/skt_kurzsicherung.html. Niemand verplicht je elke cache te loggen. Er zijn er ruim voldoende, voor elk wat wils. Nogmaals sterkte gewenst aan de nabestaanden.
 7. DeYo

  Achtergrondmuziek

  Galloway by Pa en Ma Beer gebruikt: <bgsound src="http://img.groundspeak.com/cache/85048_700.wav" loop="10">
×
×
 • Nieuwe aanmaken...