Spring naar bijdragen

t-bones

Leden
 • Aantal bijdragen

  258
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Alles door t-bones geplaatst

 1. Een handheld natuurlijk (GPSr). We cachen sinds 2003 en gebruiken zowel de smartphone als de GPSr (Garmin 60Cx). Natuurlijk kijken we wel eens op de smartphone als we toevallig ergens willen kijken of er een cache ligt. Waarom de hand GPSr? Veel minder kwetsbaar, beter tegen slecht weer bestand, en vooral: voeding uit penlights. Ook vind ik de aanwijzing -als je dicht bij de cache bent- handiger. Ik weet het: het kan allemaal ook met een smarthpone. Maar zoals met alle functionaliteiten op een smartphone is het een compromis. Ik gebruik ook nog altijd een digitale spiegelreflex camera. Het is voor dat doel gemaakt en verder nergens voor. Een smartphone is voor alles gemaakt en voor niks in het bijzonder. Het is maar wat je wilt: voor veel mensen zal de smartphone absoluut voldoen.
 2. En daar zijn de T-Bones het helemaal mee eens!
 3. Helemaal met Urslau eens. Als je in de winkel een vergunningvrije portofoon koopt is dat volgens de LPD of volgens de PMR norm. Overbrugbare afstanden hangen volledig af van het terrein/omgeving; de (maximale-) zendvermogens van beide normen liggen vast. Vooruitgang van techniek heeft daar niet veel mee te maken. LPD porto's zijn speelgoed en niet meer dan dat; PMR's zijn meestal professioneler uitgevoerd (worden ook veel voor BHV doeleinden gebruikt), duurder en groter (meer zendvermogen = meer accu of batterij). 5 km met een LPD setje uit een blister? Nog niet gezien. Voor insiders: tenzij er condities zijn natuurlijk.... T-Bones (E)
 4. t-bones

  Cachen In De Sneeuw

  Altijd weer genieten als Barny losbarst. Hij vergelijkt tijdbeelden. En ik hoef het op details niet met hem eens te zijn, net zo min als elke streep op een tekening mooi hoeft te zijn. Daarom kan de tekening nog wel mooi zijn en het tijdsbeeld kloppen... T-bones (E) Barny! Ik heb inmiddels een Wit Bussie!
 5. Hoi DiedB, Gefeliciteerd! Geweldig leuk om zo'n plan te zien lukken... Je krijgt van ons de ondernemersprijs voor de Nederlandse Geocachers voor 2011. Die bestaat niet, maar als-tie er was kreeg jij hem. Dit is het nieuws en de ondernemingsdrift dat ik hier graag zie! De T-bones lezen zeker je schema na, en hoewel wij al decennia een rijbewijs hebben kan het best zo zijn dat we je tocht een keer gaan nadoen. Met de nadruk op nadoen: het origineel is van jouw! T-Bones (E+C)
 6. Geocachen is nog een nieuwe hobby/ spel. En bij de ontwikkeling van zoiets gaat het er vaak onstuimig aan toe. Om dan een mening te hebben, daar voor te staan, je rug recht te houden, tegenspel te bieden... Daar is karakter voor nodig. Vaak heb ik met genoegen je reacties gelezen op meningen en op geneuzel. Tot dat je helaas naar het zoveelste medium -Twitter- verdween. Maar het was ook genoeg: er verscheen weinig nieuws meer. Door de groei vernieuwde het cachevolk en dus kwamen er vaker bekende vragen voorbij. Da's logisch. Het zou best kunnen dat je ook een keer uitgekeken raakt op dat hele gedoe. Zo zou het mij tenminste vergaan. Kruimeldief en Kralenfee: dank voor het keuren van mijn caches en van alle andere caches waar ik van heb genoten. Het cachelandschap in Nederland is vergeleken met andere landen heel druk bezet en daar hebben jullie een hoofdrol in gespeeld. Maar dan: wat gaan jullie nu doen? Oppassen? Puzzelen? Postzegels verzamelen? Modelbouwen? Breien? Fietsen in het zelfde trainingspak? Je huis eindelijk verven? Een zendvergunning halen? Tuinieren? Ik weet een leuke: Geocachen! Google er maar eens op op internet. Leuke hobby, heel veel aspecten van andere hobbies bij elkaar. T-bones (E+C) :thumbup:
 7. t-bones

  Wat Is Het

  Het is geen hamer, het is een pijp. Die vogel rookt gewoon. Wat is daar mis mee? (en binnen mag dat natuurlijk weer niet...)
 8. Wij vinden een mooie log van onze caches altijd welkom en waarderen die zeer. Soms ruist bij onszelf de lier en komt er een heel verhaal, soms ook niet. Over het algemeen waarderen wij de goede logjes en negeren wij de rest. Echt invloed op de kwaliteit van de logjes heb je niet en je er aan ergeren is zonde van tijd en gezondheid... T-Bones
 9. t-bones

  Nieuwe Trend?

  Grappig dat mensen een 'vrij internet' uitleggen als een plek waar 'alles mag'.
 10. Waar het om gaat is dat je niet op een andere manier bij zo'n cache kunt komen. Als daarbij niet iets in de beschrijving is opgenomen over afspraken met de terreineigenaar, vindt ik dat de cache-owner in gebreke blijft. Maar als ik de enige ben die zo denkt kan ik daar prima mee leven.
 11. Kijk, dat is duidelijk. En zo hoort dat! Dank daarvoor! Gelukkig zijn we de realiteit niet nodig om elkaar hier in de haren te vliegen, dat lukt zo ook wel. Ik ga er van uit dat dit probleem netjes opgelost wordt. Ik ken de cache die Wirholt bedoeld. En klopt, hij is uit de begintijd. Maar dan nog is het niet prettig om langs groene bordjes 'Niet Betreden' te moeten om hem te pakken. Een CO is en blijft m.i. verantwoordelijk voor zijn cache, zoals de eigenaar van de cryptocache keurig doet. En bij veranderende omstandigheden de cache aanpassen -of weghalen. Anderen (zoekers) in verlegenheid brengen is NIET de bedoeling van het spelletje.
 12. Zonnevlekken maxima zijn repeterend: ongeveer elke 11 jaar is er een maximum. Radiozendamateurs worden dan helemaal enthousiast: ze kunnen met behulp van de zonnewind -een gevolg van de 'explosies' op de zon, de zonnevlekken- verbindingen maken die normaal onmogelijk zijn qua afstand. Noorder- en zuiderlicht neemt toe. Er is vanalles over te vertellen... Feit is dat niet de zonnevlekken het probleem zijn, maar wij zelf. We verzinnen dingen die slecht tegen dit soort normale verschijnselen kunnen en geven dan het verschijnsel de schuld. Maar ja, voor één keer in de elf jaar ga je niet preventief investeren in de ontwikkeling van elektronica. Dat kost geld. Ik ben wel nieuwsgierig naar de informatie die de professionele navigatie over dit fenomeen ontvangt: lezen er toevallig gezagvoerders van lucht en zee mee die daar iets over kunnen vertellen? De zonnewind: laat maar lekker over je heen komen. Zo'n hulpeloze maatschappij met onvoorspelbaar gedrag van allerlei electronica verteld iets.
 13. Radiosignalen (en dat zijn dus ook de GPS signalen) kunnen zich op basis van dit soort uitbarstingen anders gaan gedragen. Maar om nu te voorspellen wat de effecten daarvan voor de individuele GPS ergens op de aardbol zijn, nou nee. Laat staan een bewering dat de nauwekeurigheid 10 meter zou worden.
 14. t-bones

  Het Forum Werkt Weer.

  Wat leuk! Het forum is weer actief! Kunnen we gewoon weer verder gaan waar we waren gebleven. Indy& Jones: welkom op het forum en in de wereld van het geocachen. Er is maar één belangrijk ding: cachen. De rest is franje en kun je ook prima zonder. Je zult zien dat er allerlei leuke hulpstukken voor het cachen zijn en dat iedereen je hier graag wil helpen. Veel plezier met de leukste hobby ter wereld (tot nog toe...) de T-Bones
 15. t-bones

  Pas Op Voor Jagers

  Vervelende lui is niet zo erg, maar met een vuurwapen worden ze gevaarlijk en is hun bereik veel groter. Zo kom ik ze bij het winkelen, bij het zwembad of op de tennisbaan nooit tegen. Trouwens, ik ken een hapsnurker met een snor, Vagebond! Maar die joeg toch op heel andere dingen?
 16. t-bones

  Lege Logjes

  Vroeger had je een 'leeg' ASCII teken, ik weet niet meer welke.
 17. t-bones

  Te Koop

  Het is zo sinterklaas, ik denk er nog even over na... Er kan wel veel in...
 18. t-bones

  Batterijen

  Meer info? Probeer het hier. http://batteryuniversity.com/learn/ :-) t-bones
 19. t-bones

  Wandelkaart Nodig??

  Deze zomer op vakantie in Schotland. Kaarten in de GPS geladen (mapsource), maar net niet genoeg: het reisschema veranderde en we kwamen zover westelijk dat we stukken kaart misten. De caches stonden wel in de GPS, dus dan maar 'blind' of beter gezegd met een topgrafische (papieren) kaart. Ik zou bijna zeggen: da's nog veel leuker! Kortom: kwestie van smaak... Als alles maar nauwkeurig genoeg wordt (bijvoorbeeld een GPS zonder afwijking) dan is er niks meer aan en bloed het cachen vanzelf dood. T-bones
 20. Voordat ik ga cachen nog even deze uit de electronische Van Dale: re·pu´ta·tie de reputatie (vrouwelijk); de reputaties 1 hoedanigheid waaronder iemand of iets bekend is voorbeeld + bijvoeglijk naamwoord een goede, slechte reputatie hebben, genieten + voorzetsel alleen bij reputatie bekend zijn 2 goede naam voorbeeld + werkwoord zijn reputatie ophouden + voorzetsel iets aan zijn reputatie verplicht zijn een man van reputatie Hier zit trouwens een cache in... T-bones
 21. Een forum is een forum en bedoeld om meningen uit te wisselen over een bepaald onderwerp. Uiteindelijk kan dat tot gemeenschappelijke meningen of standpunten leiden. Het anoniem beoordelen van iemand zijn mening binnen een forum is daarom onwenselijk: het haalt de nuance uit de discussie en brengt hoogstens een 'gesundenes volksempfinden' naar de oppervlakte. De afwijkende mening krijgt het dan op voorhand moeilijker. Schrijven wat iedereen graag wil horen ligt dan voor de hand. Dat er communities zijn waar dat wel werkt zegt nog niets over de kwaliteit van wat daar gebeurt: het is maar wat je wilt horen. De mening dat dat iets zegt over de gebruikers van dit forum hier laat ik graag aan de steller. Ik zie tien keer liever dat mensen elkaar hier verbaal de tent uit vechten (mèt oog voor de spelregels...) dan de anonieme druk van de meute door een plusjes en minnetjes systeem. Het probeersel is leuk en mag van mij tot december duren. Zo zie je nog eens wat langskomen aan meningen! En nu ga ik weer cachen. T-Bones
 22. Dit is een forum. Dat is bedoeld om met je eigen (nick-)naam een mening te ventileren. Waarop anderen dan weer kunnen reageren. Het vervolgens opnieuw (anoniem) waarderen van de gedane boodschappen maakt een forum waardeloos: mensen hoeven niet meer te reageren met argumenten. Of zijn we op zoek naar het 'onderbuikgevoel' van de Nederlandse cacher? Die hebben hun plek al; op andere fora. Wat mij betreft: niet doen. T-bones
 23. Bij onze cache 'Bukken' hebben we als leggers zelf een spoiler geplaatst. Nou ja... een spoiler... Het enige dat de foto laat zien is de cache, beeldvullend. Je ziet niets van de omgeving of iets waar je iets aan hebt bij het zoeken. Behalve: hoe de cache eruit ziet waar hij in zit. Waarom: anders graven mensen het hele terrein om. Nu weten ze waarnaar ze zoeken en dat scheelt schade aan het terrein en gedoe met de grondeigenaar. Het aantal 'founds' is sindsdien gestegen en de cacheplek blijft 'natuurlijk'.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...