Spring naar bijdragen

Ringeling

Leden
 • Aantal bijdragen

  1,072
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  7

Waardering in de gemeenschap

33 Uitstekend

Over Ringeling

 • Rang
  Normale Poster
 • Verjaardag 07/01/1956

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin 62s en voor in de auto de Garmin Nüvi 2599LMT-D en verder een iPhone 7 voor paperless cachen
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  oktober '04 Quest 1/ vanaf december '07 de 60CSX / mei 2012 de 62s en vanaf juli 2009 de iPhone / Nüvi 2599LMT-D vanaf augustus 2015
 • Twitter
  hiker_nl

Contact Methods

 • Website URL
  https://sites.google.com/view/wandelcaches-in-nederland
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Tilburg
 • Interesse
  Wandelcaches, met het accent op de natuur!
  Fietscaches.
  Caches, waarbij je mooie, bijzondere plekjes te zien krijgt.
  Fotografie
 1. Ringeling

  GPSmap 66 ?

  @Team Fozzy Misschien goed om je bevindingen als feedback naar Garmin te sturen. Mogelijk kunnen zaken aangepast worden via een firmware-update, b.v. de kwestie van de gegevensvelden die je noemt.
 2. Ringeling

  GPSmap 66 ?

  Idd een mooi toestel. Ik heb de video bekeken , maar kan daar niet uit opmaken of de kaartopbouw op het scherm nu sneller gaat dan bij de voorgangers 60/62/64. Dus wacht ik ook maar eens de gebruikerservaringen af. Mijn 62s doet het nog uitstekend, dus geen reden om nu al tot een nieuwe aanschaf over te gaan. Daarnaast vind ik de 66 toch tamelijk prijzig en die kan nog wel eens gaan zakken na een tijdje.
 3. Kwaliteit is een subjectief begrip. Voor mij zijn dat dan vooral de multicaches door de natuur, met mooie, creatieve waypoints en liefst met een afstand van 5 - 25 KM. Een mooie trailwandeling kan ik ook nog wel waarderen, maar een multi is toch spannender, aangezien pas op het laatst duidelijk is of je de cache gaat vinden. Bij een trail is dat dan weer de bonus, maar dat is toch van andere orde. Ook een mooie (multi)fietscache van 15-75 KM kan ik waarderen, mits het door de natuur/ buitengebied gaat. Nu zie ik de laatste jaren steeds meer trails verschijnen en ook mysteries (via geoart). Nieuwe multi's zijn vaak beperkt tot een of enkele waypoints met een (zeer) geringe afstand. Wat meespeelt is dat bepaalde regio's in Nederland al aardig vol liggen en het dan ook lastiger is om nieuwe multi's te leggen. Ook lees ik hier en daar dat natuurorganisaties en/of gemeentes geld gaan vragen voor het verlenen van toestemming voor een cache. Ik cache al bijna 14 jaar, maar zie in mijn regio (Midden-Brabant) de laatste jaren minder caches uitkomen. Om de mogelijkheid van nieuwe caches te bevorderen heb ik de caches die ik zelf weggelegd heb op een bepaald moment gearchiveerd. Daarvoor had ik contact gelegd met een collega-cacher waarvan ik wist dat die wel interesse zou hebben om in het gebied een nieuwe (kwalitatieve) multicache weg te leggen. En zo is het ook gegaan. Dat zouden mogelijk meer cachers kunnen doen, wanneer hun cache al x-jaren er ligt (en nog betrekkelijk weinig bezoek krijgt).
 4. Ringeling

  Lijst ophalen voor offline gebruik lukt net

  Blijkbaar heeft men het probleem al opgelost, want ik kan de lijst weer compleet downloaden voor offline gebruik.
 5. Ik heb al vaker lijsten (met 1000 caches) gedownload in de GC-app op de smartphone voor offline gebruik zonder problemen. Vandaag weer zo'n lijst aangemaakt, maar ik krijg steeds de melding 'Lijst download mislukt'. Ervaren meerdere mensen dit probleem?
 6. Ringeling

  Multicache Maken.

  Kijk ook eens hier...
 7. Ringeling

  Plaatsen Achtergrondfoto Lukt Niet

  Kijk ook eens hier..., optie 3 Achtergrondafbeelding toevoegen.
 8. Ringeling

  Oei Dat Is Schrikken

  Interessant! Groundspeak zou dat kunnen inbouwen als optie. Wil je wel of niet aan anderen je aantal founds tonen in je profielinformatie en logs?
 9. Ringeling

  Jpeg

  Probeer deze online service eens.
 10. Ringeling

  Heeft De Handheld Gps Nog Toekomst?

  Gebruik met veel plezier de Garmin 62s, ook op de fiets met navigatie. Daarnaast de iPhone om paperless te kunnen cachen en wat tooltjes te kunnen gebruiken (woordwaarde, codes, enz). Ik ben wel benieuwd wanneer Garmin met een nieuwe handheld uitkomt die ook geschikt is om het signaal van de Galileo satellieten te gebruiken en geschikt is voor geocaching. De berichtgeving hierover is nogal vaag. Alleen 2 Garmin Foretrex devices ondersteunen Galileo, maar met een dergelijk gps-horloge wil ik niet geocachen.
 11. Ringeling

  Galileo

  Ik ben benieuwd wanneer Garmin met nieuwe producten op de markt komt die Galileo ondersteunen. Dit bericht van Garmin vind ik tamelijk vaag. Vooralsnog zie ik alleen de Foretrex 601 en 701 als compatible met Galileo op de site van Garmin.
 12. Ringeling

  Aanraders: Caches In Omgeving Luik, Maastricht En Eupen?

  Yep, Cave Cache Kanne is een topper!!! Zie bericht #4
 13. Ringeling

  Topo Benelux Pro

  Is versie 2 van de topo Benelux pro de nieuwste versie of is er inmiddels al een update beschikbaar (versie 3)?
 14. Ringeling

  Quick Links.com Suspended

  OK, was al bang dat ik geschorst was...
 15. Ringeling

  Quick Links.com Suspended

  Als ik op de Quick links.com knop klik krijg ik deze melding: This Account Has Been Suspended. Is dit bij meerderen het geval? Tot nu toe altijd prima van deze pagina gebruik kunnen maken.
×