Spring naar bijdragen

Ringeling

Leden
 • Aantal bijdragen

  1073
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  8

Alles door Ringeling geplaatst

 1. Ringeling

  GPSmap 66

  @Team Fozzy Misschien goed om je bevindingen als feedback naar Garmin te sturen. Mogelijk kunnen zaken aangepast worden via een firmware-update, b.v. de kwestie van de gegevensvelden die je noemt.
 2. Ringeling

  GPSmap 66

  Idd een mooi toestel. Ik heb de video bekeken , maar kan daar niet uit opmaken of de kaartopbouw op het scherm nu sneller gaat dan bij de voorgangers 60/62/64. Dus wacht ik ook maar eens de gebruikerservaringen af. Mijn 62s doet het nog uitstekend, dus geen reden om nu al tot een nieuwe aanschaf over te gaan. Daarnaast vind ik de 66 toch tamelijk prijzig en die kan nog wel eens gaan zakken na een tijdje.
 3. Kwaliteit is een subjectief begrip. Voor mij zijn dat dan vooral de multicaches door de natuur, met mooie, creatieve waypoints en liefst met een afstand van 5 - 25 KM. Een mooie trailwandeling kan ik ook nog wel waarderen, maar een multi is toch spannender, aangezien pas op het laatst duidelijk is of je de cache gaat vinden. Bij een trail is dat dan weer de bonus, maar dat is toch van andere orde. Ook een mooie (multi)fietscache van 15-75 KM kan ik waarderen, mits het door de natuur/ buitengebied gaat. Nu zie ik de laatste jaren steeds meer trails verschijnen en ook mysteries (via geoart). Nieuwe multi's zijn vaak beperkt tot een of enkele waypoints met een (zeer) geringe afstand. Wat meespeelt is dat bepaalde regio's in Nederland al aardig vol liggen en het dan ook lastiger is om nieuwe multi's te leggen. Ook lees ik hier en daar dat natuurorganisaties en/of gemeentes geld gaan vragen voor het verlenen van toestemming voor een cache. Ik cache al bijna 14 jaar, maar zie in mijn regio (Midden-Brabant) de laatste jaren minder caches uitkomen. Om de mogelijkheid van nieuwe caches te bevorderen heb ik de caches die ik zelf weggelegd heb op een bepaald moment gearchiveerd. Daarvoor had ik contact gelegd met een collega-cacher waarvan ik wist dat die wel interesse zou hebben om in het gebied een nieuwe (kwalitatieve) multicache weg te leggen. En zo is het ook gegaan. Dat zouden mogelijk meer cachers kunnen doen, wanneer hun cache al x-jaren er ligt (en nog betrekkelijk weinig bezoek krijgt).
 4. Blijkbaar heeft men het probleem al opgelost, want ik kan de lijst weer compleet downloaden voor offline gebruik.
 5. Ik heb al vaker lijsten (met 1000 caches) gedownload in de GC-app op de smartphone voor offline gebruik zonder problemen. Vandaag weer zo'n lijst aangemaakt, maar ik krijg steeds de melding 'Lijst download mislukt'. Ervaren meerdere mensen dit probleem?
 6. Ringeling

  Multicache Maken.

  Kijk ook eens hier...
 7. Kijk ook eens hier..., optie 3 Achtergrondafbeelding toevoegen.
 8. Interessant! Groundspeak zou dat kunnen inbouwen als optie. Wil je wel of niet aan anderen je aantal founds tonen in je profielinformatie en logs?
 9. Ringeling

  Jpeg

  Probeer deze online service eens.
 10. Gebruik met veel plezier de Garmin 62s, ook op de fiets met navigatie. Daarnaast de iPhone om paperless te kunnen cachen en wat tooltjes te kunnen gebruiken (woordwaarde, codes, enz). Ik ben wel benieuwd wanneer Garmin met een nieuwe handheld uitkomt die ook geschikt is om het signaal van de Galileo satellieten te gebruiken en geschikt is voor geocaching. De berichtgeving hierover is nogal vaag. Alleen 2 Garmin Foretrex devices ondersteunen Galileo, maar met een dergelijk gps-horloge wil ik niet geocachen.
 11. Ik ben benieuwd wanneer Garmin met nieuwe producten op de markt komt die Galileo ondersteunen. Dit bericht van Garmin vind ik tamelijk vaag. Vooralsnog zie ik alleen de Foretrex 601 en 701 als compatible met Galileo op de site van Garmin.
 12. Yep, Cave Cache Kanne is een topper!!! Zie bericht #4
 13. Is versie 2 van de topo Benelux pro de nieuwste versie of is er inmiddels al een update beschikbaar (versie 3)?
 14. OK, was al bang dat ik geschorst was...
 15. Als ik op de Quick links.com knop klik krijg ik deze melding: This Account Has Been Suspended. Is dit bij meerderen het geval? Tot nu toe altijd prima van deze pagina gebruik kunnen maken.
 16. Dit filmpje kan ook nog eens behulpzaam zijn om de instellingen van je 62s te verkennen.
 17. Ik heb in Firefox de Greasemonkey geocaching scripts uitgezet en toen werkte de kaart (aanklikken van caches) weer naar behoren. Daarna de scripts weer aangezet en kijk aan, de kaart werkt nog steeds goed.
 18. Ringeling

  Cachen Met De Iphone

  Zie hier informatie voor de oude iPhone app. De nieuwe app gebruik in nog niet, want die klapt er steeds uit de de iPhone 4s of werkt heel erg traag.
 19. Foto's op eigen cachepagina: Op de cachepagina onderaan staan de foto's die je hebt toegevoegd. Wanneer je bent ingelogd moet daar naast de naam van de foto 'Bewerk' staan. Klik daar op en dan 'Verwijder afbeelding'. Foto's bij een log: Klik op de naam van de betreffende foto. Klik onder de foto op 'View log', dan op 'Afbeelding bewerken' en dan 'Verwijder afbeelding'
 20. Op het forum van gps.nl las ik dat op dit moment nog geen enkel bestaand Garmin toestel overweg kan met Galileo. Zie hier. En ergens anders las ik nog: Zie hier. Overigens begrijp ik dat wanneer je de optimale precisie (één meter - 20 cm) wilt, dat dat een betaalde service is. Zie hier onder het kopje 'Technische voordelen'. En ook vond ik nog een interessant artikel over 'Galileo receivers'.
 21. Fijn dat het eindelijk bijna zover is. Aanvankelijk was het plan dat Galileo al in 2013 operationeel zou zijn. Ik ben wel benieuwd welke gps-apparaten/ smartphones geschikt zijn om het signaal van Galileo te ontvangen.
 22. De link van .com is idd verouderd, maar ik heb de juiste in mijn bericht #4 hierboven opgenomen. Maar het ging mij om de link in het bericht #2, nl. deze
 23. Zie hier! En hier En hier een filmpje e.d. (ned. ondertiteld) En kijk ook eens hier En op de site van onze zuiderburen 'geocaching.be' vond ik ook nog een aantal presentaties. Zie hier Ach en deze gps-presentatie kan ook handig zijn. En nog een gps-presentatie hier En dan als toegift nog een presentatie over het (technische) gebruik van de gps (60 CSx) bij geocaching. In deze presentatie steeds klikken om verder te komen. Zie hier
 24. Ringeling

  Groentje Met Vragen

  Ik ben (al ruim 11 jaar) basic member en gebruik de volledige (betaalde) app van geocaching.com Ik weet niet hoe het nu is, maar ik heb destijds de app gewoon kunnen kopen als basic member, voor € 8,99. De enige beperking is dat je geen Premium Member opties kunt gebruiken in de app. Maar ik kan zonder die mogelijkheden prima cachen met de app! Wel gebruik ik nog een Garmin 62s naast de iPhone, omdat die toch nauwkeuriger is. Ik gebruik de app dan vooral om paperless te kunnen cachen en snel te zien waar caches in de buurt liggen. En verder om in het veld alvast logs aan te maken als veldnotitie, dan kan ik mijn logadministratie goed bijhouden en verwerken wanneer ik weer thuis ben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...