Spring naar bijdragen

dutch-locutus

Leden
  • Aantal bijdragen

    354
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door dutch-locutus geplaatst

  1. In de huidige versie van de forum software kon stond er bij het inloggen onder of bover het knopje "onthouden" een knopje waarmee je onzichtbaar bleef, welke ik ook gebruikte. Enkele weken terug verdween die functie spontaan weer. Moet dus niet moeilijk zijn dat weer aan te zetten, blijven er natuurlijk nog een paar van je puntjes open staan. D.L.
  2. Ik draai garmin mobile XT op mijn N95. Je kan NT kaartmateriaal Garmin gebruiken maar daarvoor moet je dan wel een unlockcode voor (over) hebben. De unlock code is uniek voor het ID nr van het toestel waarop je hem gebruikt. Succes, D.L.
  3. Heb je de firmware al een update van je firmware gedaan voor dat uitvallen van de interne GPS?, in oudere versies duurde het lang voor je een fix hebt, en dat is in recente versies niet veel langer dan een 60CS van Garmin. Hoe dit te doen kan je op het N95 forum vinden: klikerdeklik D.L.
  4. Of wij met startnumer 24042003 een ouwe stomp moge heten of niet, het concept staat me aan vooral de combinatie met varen. Dus behoudens beschikbaarheid op de datum willen we graag aanwezig zijn. D.L.
  5. dutch-locutus

    Draadje verdwenen?

    Het zal zo hebben moeten zijn.... maar als iemand vond dat het genoeg was... had een slotje op het draadje dan niet de gepaste oplossing geweest, daar is het dingetje toch voor uitgevonden? Nu is ook de berichten historie geheel weg en niet meer terug te lezen. Niet dat het draadje nog wat toe voegde, maar ik vind dit wel een beetje rigoureuze actie . D.L.
  6. Bedankt wie het ook is die de stats op de NL site aan het oppoetsen is, zie net dat bij stats per hunter meer gegevens zijn gekomen, en een prachtige taart grafiek . Keep up the good work... ( en dat het af en toe niet klopt omdat ze op de .com weer aan het klooien zijn... ach het komt telkens weer goed. D.L.
  7. Geheel correct... wat doe ik hier nog . Gelukkig lees ik in een ander draadje dat je account niet gedist wordt als je hem enkel genruikt voor de kaart functie . Piccard out.
  8. Pfff....nou nou nou wat een pol weer Ik stem niet, ik ga denk ik een poll starten over vlut pollen.... wat is hier nou het nut / bedoeling van. Een oplossing is altijd simpel volgends een bepaalde verzekeraar... Ga cachen, vind je een bepaald soort of formaat cache niet leuk... doe hem niet. Maarhu... is dat laatste niet al zovaak het slot van dergelijke draadjes geweest? D.L.
  9. Hey softe…. Ik heb een afstapje naast die kast gezet… kom er nu maar af . ( Laat je niet opjutten man, zo kennen we je niet, en zo ben je ook niet . ) D.L. ( je weet wel je kameraad De Linke, kletst ongevraagt de oren van je kop... dus of je voor mij de leeftijdsgrens een half jaar moet opschuiven... ) Zomaar een kiekje , een event onstaan uit een grap, gezellig en iedereen kon komen.
  10. Ach en weee… ben ik na jaren van therapie over mijn lagere school “late leerling” trauma heen blijk ik ook nu weer net een paar maandjes te laat om me zelf een stomp te mogen noemen . Nou bedankt hoor kameraad… ( en dan bedoel ik die cola drinkende harddcore cacher .) komt er misschien een event dat zo kleijnschalig is dat ik er ook wel naar toe wil… val ik net buiten de boot. Ik ga maar weer uithuilen bij mijn psych . D.L.
  11. dutch-locutus

    GPSMAP 76CSx of 60CSx???

    Allebij een goede keuze, technisch bijna gelijk voornaamste verschil voor zover ik weet is dat de 76 lichter is en blijft drijven in het water. De 60 cs is zwaarder en wat robuster (eigen ervaring) succes met je keuze. D.L. Edit: erben klikte sneller
  12. Arme Barny , de Somertjes hebben het er niet bij laten zitten na het vorige bericht. De afgelopen maand hebben zij even een score neergezet van ruim 120 caches, en zo de voor hun gemiddelde magere januari en februari maand ruimschoots gecompenseerd. Daar kan Barny, die tegenwoordig zijn werk maakt van in de rij staan in de file niet tegenop, en kwam maar nauwelijks op de helft van dat aantal. Heeft Barny hier een antwoord op, grijpt hij naar geheime wapens als het KGB team in de strijd om de top? Of besluit hij het maar te houden bij potje schaak tegen Kleijne mannentjes onder de geocache gemeenschap? ….word vervolgd?
  13. Ik zie net dat kameraad Barny in de NL stats lijst de tweede positie weer heeft overgenomen....pfff waar houd het op, en wanneer zou de kaart voor de bovenste teams echt leeg raken . We zien het wel of de strijd ooit eindigen zal, voorlopig gaat die gele oliekoker op volle toeren vooruit, een oliebollen walm achter zich latend . D.L.
  14. Even een update hoe dit verder is gelopen. De 276 terug gekregen maar het probleem bleek niet opgelost te zijn, dus een 3e rit naar Sailtron om hem nogmaals terug te brengen. Vandaag weer terug naar Houten waar ik een nieuw exemplaar van de 276 kon ophalen met een 0 factuur. men had het probleem niet weten te verhelpen, geen val schade en het problerem was duidenlijk intern in de GPS. Per mail een paar uur later een unlock code voor de kaarten die ik geactiveerd had. Dit is dus wel even 100 % garantie 20 maanden na aankoop.... . Ik snap dat het prijsverschil een reden is voor import te kiezen, maar denk niet dat een leverancier aan de andere kant van de oceaan het zo goed op lost... en zeker niet na zo'n lange tijd. Sailtron doet naar ik begrepen heb niet aan garantie service op parallel import. Grtz D.l.
  15. Tis wel wat vroeg voor een 1 april grap.... Ziet er echt uit of het zo bij conrad of display vandaan komt... wet je zeker dat je niet voor de GEK wordt gehouden gpsGEK ? D.L.
  16. Een onnodig omgeploegde cache locatie omdat men weigert hulp te vragen of geen vrienden heeft, dat is respectvol tegenover de cache legger en eventuele meewerkende natuurbeheerder . Pff... haal je schouder af en toe op, beter voor je hart. Hulplijntjes is iets sociaals zoals andere al schreven, en geloof me als iemand bij iedere cache voor hulp belt wordt hij/zij vanzelf uitgelachen. Een cache waar vaak hulplijntjes voor gebeld worden is ook iets mis mee, want het is uiteindelijk de bedoeling dat de cache gevonden word toch? Maak je niet dik, bovendien doe je er toch niks aan, behalve dat degene die op het forum zitten het bij jou caches voor jou nachtrust niet melden dat ze een hulplijntje nodig hadden.... of sommige juist weer wel om je op de kast te jagen , zelfs al hadden ze helemaal geen hulplijn nodig gehad. D.L., die ook wel eens een hulplijntje belt...
  17. Een gevalletje hoeveel pech kan je hebben. Je kan ( vanzelfsprekend) maar 1x stemmen, maar ik heb 2 ervaringen, en 1 lopende De Garmin Vista die ik had vertoonde nog net binnen de garantie uitval nukken, na wat heen en weer bellen met Notter deze naar Sailtron in houten gebracht, en kreeg tot mijn stomme verbazing direct een nieuw exemplaar mee ( 2004). Er werd enkel gekeken of er geen val schade was . Een streetpilot die ik voor op de motor kocht, gebruikt exemplaar via Waypoint bleek na een halfjaar minder waterdicht dan bedoeld . Dit werd in Notter geregeld, want waterdichtheid was echt levenslang onder garantie. Ik kon een ander gebruikt exemplaar krijgen, maar mocht toen ik er om vroeg ook bij betalen op een moderne GPS map 276... die nu bij Sailtron is wegens stilvallen interne klok met als gevolg elke keer dat je hem start autopositie> 15 minuten wachten en dan werkt hij pas. Wederom buiten garantie, maar ik weet nu al dat het gewoon weer opgelost wordt binnen ca 2 weken. Owja.... de vista werd verruild voor een Garmin 60cs, nu een jaartje of drie oud... werkt nog steeds probleemloos . Door de elke keer weer goede service zal ik nooit een import kopen, en ondanks de storingen... een volgende zal toch weer een Garmin zijn. D.L.
  18. Ook ik heb moeten ervaren hoe draadjes waarbij ik betroken was resoluut gesloten of zelfs verwijderd werden, vooral dat laatste steekt . Heb het frappant gevonden dat dat zoals door andere al opgemerkt werd vaak door verse modjes was, en die dan ongewild toch de vergelijking met de olifant in de porselein kast over zich afroepen. Er waren echt wel keren bij dat best wel duidelijk was dat er gebalanceerd werd in het grijze gebied van de forum regels waar iedereen mee akkoord gegaan is,… maar ik kan me uit het verleden wel een woeste Drent herinneren die daar heel goed in was en er ook altijd mee weg kwam. Edit: KNIP Dus de conclusie was als ik niet meer schrijf wordt ik ook niet gedist… wat ik ook weer niet zo’n probleem vind, maar vraag me nog steeds af of dan ook de aan mijn account gekoppelde DHZ functionaliteit dan in gevaar is….de reden om de site ieder jaar financieel te steunen… Zo ik heb mijn ei ook gelegd..lucht wel op. Ik ga weer even over op anoniem stil zwijgen en lezen. D.L.
  19. Hum... gisteravond, maar ik geloof je meteen wacht wel even af. Veel plezier in Oosterijk, en bedankt voor je antwoorden. Ze blijven leuk de statistieken, en een puntje meer of minder, zal wel bij treken zoals je voorspeld. Groet D.L.
  20. Wat mij zojuist opviel is dat de statistieken zichzelf tegen spreken. Als ik bij ranglijst op hunters kijk staat er voor mijn account op dit moment voor gevonden NL 1236. Ga ik door naar de grafiek per hunter staat er bij mij als totaal ( cumulatief per maand NL tabel) 1263. Hetzelfde bij gevonden wereld: 1355 op de ranglijst pagina, en 1382 in de grafiek pagina? In die laatste zat altijd al een verschil van 1 t.o.v. de .com, maar dat is te verklaren door een members only cache. Uit andere draadjes begrijp ik dat Xaa al tijd steekt in het probleem met eigen caches die weer op de kaart verschijnen, dus dit alleen ter info voor als je je daarna zou vervelen . ( volgens mij zit Koen daarboven zich op de kniëen te slaan als hij je ziet worstelen met alt die script regels die hij na liet . ) Gedult is een schone zaak hoor Xaa, geniet ook nog even buiten van deze (ahum) prachtige zomer nu het nog kan, veel beter dan achter een schermpje te zitten.
  21. Bokieto gevoel of Bokieto cache: Cache waarbij de cachelegger je vanuit de luiestoel recht in de ogen kan kijken... met alle mogelijke gevlogen van dien. Heb deze kreet al in meerdere logjes gezien, o.a deze : Log Barny D.L.
  22. Zwaar kl*te zoiets, maar begrijpelijke stap. Ik ben er net in de twee dagen voor het ofline gaan geweest, van twee series bijna allles gedaan en gegevens genoteerd om de bijbehorende hoofdcaches te doen als ik weer bij mijn broer in Winschoten zou zijn... . Het is niet anders hopelijk durven sn@g en Twin het op een dag aan om ze weer terug te plaatsen. Succes aan hun beide, dat jullie in ieder geval aan het zelf cachen nog veel plezier mogen beleven. D.L.
  23. Ik heb niet de illusie dat ik de kwaadwillenden ook maar iets kan leren. (Behalve fatsoen) als het serieus is dat er iets misgegaan is; wat mogelijk is, of dat ze het niet snappen, wordt er heir maar vanuitgegegaan dat ze lopen te klooien... is niet netjes.. Wie er wat loopt te doen is mij nog niet duidelijk, maar per ongeluk gaat het zeker niet. Ook gisteren werd mijn log weer verwijderd, en die van anderen . Of het de koeriers zelf zijn laat ik in het midden, maar met een goede verklaring is nog niemand gekomen inclusief de koeriers. Ik blijf er ook bij dat als ze berichten kunnen plaatsen zijn ze ingelogd. En als ze ingelogd zijn hebben ze de macht om het wachtwoord en gekoppelde mail adres te wijzigen.... rara waarom ze dat dan niet doen. Inmiddels bij Kruimeldief het verzoek gedaan mijn log uit het archief te halen en vast te spijkeren . Hij is nog niet online geweest de afgelopen twee dagen dus even afwachten. D.L.
  24. Je kan hier wel een poll starten, maar zoals al vaker gezegd, de medewerkers (vrijwilligers ) van de geocaching.nl hebben geen enkel mandaat om regels aan te passen. Ze kunnen hooguit iets aan bevelen richting hun meerdere van de .com site. En er zijn al zoveel regels, ik denkt dat onze aprovers het prima onder controle hebben. Dingen als hier gebeurt zijn, met of zonder opzet van deze cache legger zal je nooit kunnen voorkomen. En laten we wel wezen, dit is als ik me niet vergis is dit sinds de eerste cache in Nederland het eerste incident in zijn soort. Persoonlijk zou ik het overdreven vinden om het enthousiasme van een nieuwe cacher voor één incident als deze in de kiem te smoren. D.L.
  25. Heb ik al gedaan, was gedegradeerd vanb 1003 naar 1002, en nu eigenhandig naar 998 Maar goed nieuws.... IK KAN NU NOG EEN KEER KILO CACHER WORDEN??? D.L.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...