Jump to content

Team WilP

Leden
 • Content Count

  1,043
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Team WilP last won the day on November 24 2015

Team WilP had the most liked content!

Community Reputation

76 Uitstekend

About Team WilP

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 04/16/1954

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Montana 610
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  juli 2005

Contact Methods

 • MSN
  teamwilp@gmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Lennishill
 • Interesse
  My grand childeren, playing darts and geocaching
 1. Nieuwe bannercode Duits Lijntje serie. Met dank aan Team Poef voor het overzetten.<a href="http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=18a1daa1-8986-41be-ba5c-2dd60a937a1a">< img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/131ec445-bef4-48e1-890a-375b87901074.jpg" border="0" width="220" height="60"/>
 2. Na lang wikken en wegen en het in totaal ruim 20 jaar een viervoeter als metgezel gehad te hebben besloten dat hij (de laatste was Waldo) niet te vervangen was. Door andere prive omstandigheden besloten we daarna (voorlopig) geen hond meer te nemen. Je moet er altijd voor klaar kunnen staan anders met je er niet (opnieuw) aan beginnen. We missen hem nog vaak en gedenken onze trouwe viervoeter via een TB en een cache op een van zijn favoriete plekjes. GCXZ5H Npfw Remember Waldo http://www.geocaching.com/geocache/GCXZ5H_npfw-remember-waldo?guid=885aa859-6cf8-4c1c-8fb1-8ed177514778
 3. GC5V8j8 Npf J+W Benkskes Fietsroute van 15km met 7 waypoints grotendeels door natuurgebied de Kampina
 4. Voor dit doeleinde zijn de TB/Coin Hotels oorspronkelijk bedoeld. Locaties waar reizigers snel een Trackable kunnen ophalen/achterlaten zodat ze aan hun doelen kunnen voldoen. Locaties dus zeer nabij, luchthavens, stations, havens e.d. Dat is heel wat anders dan een TB hotel in een voortuin ver weg van reishavens of een TB hotel met een wandeling door vies terrein waardoor de reiziger met vuile kleren of schoenene op pad moet. Deze TB/coin Hotels hebben een heel ander doel wat vaak niets met het doel van de coin of TB te maken heeft maar veelal met het doel van de CO. Daarbij worden dan nog rare eisen gesteld zoals omruilen e.d. Klinkt wat negatief maar ben al voor ruim €100,00 euro aan trables kwijt geraakt. Zeg niet dat er een directe relatie is met bovenstaande.
 5. Toevallig 3 weken geleden exact dezelfde set gekocht bij Waypoint, heb daarvoor in totaal €498,00 betaald.
 6. Een TB hotel dient ervoor om trackables een makkelijk bereikbaar maar ook redelijk verborgen plekje te geven. Met als doel dat cachers ze snel mee kunnen nemen om aan het doel van de trackable te kunnen voldoen. Bij voorkeur in de buurt van (bus)stations, havens en vliegvelden. Alle andere zogenaamde TB hotels zijn over het algemeen gevangenissen en logeer plekken met allerlei restricties van een CO die geen enkele zeggenschap over tracables heeft. p.s. Ook hotels staan soms leeg en soms vertrekt er een heel gezelschap.
 7. Super vervelend, maar misschien was de locatie dan toch niet zo goed als je dacht. Leg iets wat een beetje opvalt op een beoogde plek en kijk na 2 weken of het er nog ligt. Ook geen garantie maar als je dan ook nog ergens uit het zicht staat heb je al iet wat meer kans dat het goed gaat. Blijft staan zoals gezegd dat het vervelend is dat anderen niet van andermans spullen af kunnen blijven.
 8. Het is toch zeker eerst nog wel in de Raad geweest?!?!? edit = typvautje
 9. Omgeving Boxtel, Staatsbosbeheer, gratis (schriftelijk aanvragen, plaatsen in overleg) Brabants Landschap, gratis (schriftelijk aanvragen, plaatsen in overleg met de lokale beheerde (die nog meedenkt ook)) Gemeente Boxtel, gratis (wel meldplicht (mailtje graag met foto's), soms overleg en bezoekje aan beoogde locatie, (dan nog steeds gratis)) Natuur Monumenten, (Kampina) geeft geen toestemming aan de kant van Boxtel, wel aan de kant van Oisterwijk/Moergestel (voor zover mij bekend ook daar gratis). @TT; Publicatie in Gemeentekrantje € 17,50, belachelijke geldklopperij. Persoonlijk vind ik dat nog ongewenst ook voor een stiekeme hobby.
 10. Het mag wat kosten, het kost ook wat. Zoals, maken, plaatsen, controleren, onderhouden, (aan)vullen, e.d. Je koopt een mooie kist voor een prikkie je vult hem met goodies van bijvoorbeeld de Acti** en je moet wat op en neer rijden. Voor een behoorlijke cache ben je de tijd niet meegerekend dan al gauw € 20,00 kwijt. Waar gebeurd: de kist word na een half jaar geript, je plaatst een nieuwe, dus weeer € 20,00. Ook deze word geript, vreemd want het is een dreuzelvrije plaats, maar toch. Je besluit een tupperware bakkie te kleggen met wat kleine spulletjes erin. Al met al ben je ongeveer € 50,00 kwijt. Wat wel opvalt het bakje vanaf plaatsing gewoon blijft liggen. Als "bedankje" lees je in de logs of een PM dat zo een cache meer verdiend dan een klein bakje en dat de goodies tegenvielen. Het mag wat kosten, het lezen van zo een log is voor mij onbetaalbaar! Maar laten we hopen dat het betalen van leges nooit zal plaats vinden. Maar ik hoor dat die hier en daar toch al wel gevraagd worden. Al met al, het mag wat kosten en dat doet het dan ook.
 11. Geocachen is wel een spelletje een serieus spel en kan heel leuk zijn.
 12. Zomaar een gedachtengang terwijl ik dit draadje lees. Gaat het bij geocachen over een spelletje om kistjes of doosjes te zoeken of gaat het over de klimsport. Krijg hierbij zo een zelfde gevoel als ik heb als er weer zo een belachelijke gedachtenkronkel puzzel gepubliceerd word die op denksport thuis hoort en niet bij geocachen. Als er iemand verongelukt is dat altijd erg en dat kan inderdaad overal gebeuren ook in het verkeer. Maar als het gebeurt bij een activiteit die jij faciliteert/organiseert zul je je altijd zwaar kl*ten en ook een beetje schuldig voelen ook al treft je op het moment supreme geen enkele blaam. Maar och, het zal allemaal wel (weer) aan mij liggen.
 13. Mijn kop is niet zo leeg dat ik dat zelf al niet bedacht had maar waar ik erg nieuwsgierig naar was was met name jou reactie maar ook die van anderen op dit forum. Met name dat je zegt dat je dus beide kunt zijn stelt me gerust omdat ik een beetje de indruk kreeg dat je wel mensen in een hokje aan het plaatsen was. Om die twijfel hier weg te nemen mijn "gewetensvraagje" je antwoord maakt het voor mij duidelijke en mijn kop weer wat leger. Tussen cachen en Geocachen zijn voor mij nogal wat verschillen een van de belangrijkste is dat ik bij het ene mijn kop hoef te gebruiken maar leeg kan maken en bij de andere mijn verstand wel moet gebruiken. p.s Cachen is niet alleen kokersrapen, ik ken een behoorlijk aantal trails, o.a die ik vorige week in Drimmelen deed, die heel veel meer zijn dan het zogenaamde kokerrapen, als een paar van die caches wat groter zouden zijn was het een route geocaches. .
 14. Gewetensvraagje is de titel van dit draadje. Ik vind cachen wel aardig en Geocachen heel erg leuk, beiden doe ik dan ook regelmatig in wisselende samenselling met mensen die ik en die mij aardig vinden. We hebben dan erg veel plezier, de ene keer genieten we van de omgeving en het gezelschap en zijn we lekker simpel en soms melig bezig en maken zo de kop leeg na een week serieus bezig zijn op het werk. Dan hebben we o.a een trail gedaan met behoorlijk wat opikkers. Een andere keer zijn we aan het wandelen en puzzelen in het veld en genieten we van de natuur, schrijven we een mooie log in een boek dat we in een mooie kist vonden. We ruilen bijna nooit spullen want de inhoud stelt meestal niets voor. Het ene noemen we cachen het andere geocachen. Nu mijn gewetensvraag, ben ik een puntjesjager of een Geocacher of ben ik het misschien wel allebei of vind de goegemeente dat dit niet moet kunnen? Wat de reacties ook zullen zijn mijn geweten zal me niet in de weg gaan zitten, ik heb plezier als ik na een week kantoor buiten kan zijn met een spelletje dat ik leuk vind en waaraan ik veel plezier beleef. Ik ben alleen benieuwd in welk hokje ik geduwd word omdat ik van beide walletjes snoep en heus het onderscheid wel ken en maak.
×
×
 • Create New...