Spring naar bijdragen

giantsteps

Leden
 • Aantal bijdragen

  6
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  garmin gps60
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1995

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 1. giantsteps

  Ipod Touch

  Ik gebruik sinds 2 jaar Geosphere. Het is weliswaar een betaalde App maar z'n geld waard. Pocket querie downloaden vanuit de app kan op vele manieren. vanuit email, dropbox, rechtstreeks vanaf GC.com noem het maar op, zeer flexibel dus. In het veld gaat het ook allemaal prima. De gehele cachebeschrijving inclusief plaatjes staat erin. Vooral bij een tripje naar het buitenland kun je vooraf de hele handel inladen en heb je onderweg geen internet nodig. Onderweg kun je handig zoeken en logjes maken en die thuisgekomen uploaden. Ik ben nog niet tegen beperkingen aangelopen oftewel een aanrader.
 2. Je hebt toch wel een browser op die palm? Ik gebruik op mijn TX de voorgeinstalleerde Blazer browser. dus : exporteer vanuit GSAK naar html (wel de plaatjes laten downloaden dat kun je instellen in GSAK ) in een map op je pc, daarna de hele map exporteren naar de sd-kaart en de browser starten en index.html openen en klaar is kees. gemakkelijker kan niet , bovendien krijg je indexbestanden gesorteerd op naam van de cachelegger, nearest caches , not found caches, gc.com code etc. reuze handig allemaal.
 3. Ik ga op korte termijn zeker geen Colorado kopen, de huidige 60Cx doet alles wat je van een handheld GPS mag verwachten. Natuurlijk is het prima dat er nieuwe initiatieven zijn, alleen heb ik wel een beetje het gevoel dat het de commerciele kant opgaat: straks moet je die cartridges kopen om te kunnen spelen. Bovendien staat het geheel nog zodanig in de kinderschoenen dat het geen euro 500+ uitgave rechtvaardigd, tenzij je huidige GPS een ernstig ongeluk krijgt. Wherigo draait op Lua(-player) , een GRATIS! te verkrijgen scripttaal die de dames en heren van Garmin ingebouwd hebben in hun nieuwe speeltje, bovendien is Lua een heel kleine runtime. Ik zou niet weten waarom dit niet middels firmware update ingebouwd zou kunnen worden in mijn huidige Cx.
 4. Prof X begrijpt precies waar het om gaat. Als je mee wilt doen aan een FTF-goudjacht is het vinden van de cache een wedstrijd(je) geworden en dan is het flauw om dan hulp van de cachelegger in te schakelen, ook al heb je twijfels of de cache goed gelegd is of dat er andere zaken in de cachebeschrijving misschien niet kloppen. dat kun je achteraf dan wel met de cachelegger communiceren. Als je een wedstrijdje speelt moet je nou eenmaal spelregels handhaven. Hulpjes beschouw ik dan als spelbederf. De lol van de FTF is mi toch het als eerste vinden en niet het puntje scoren. Ik vind dan ook dat de cachelegger er niet aan mee moet werken om een hint te geven totdat de FTF er uit is. Buiten de goudjacht om moet een ieder zelf maar beslissen of hij/zij een lijntje wil uitgooien.
 5. Al geruime tijd lees ik met regelmaat in logjes dat cachers hulplijntjes uitgooien om een cache te vinden. Nu zal een ieder daar wel z'n reden voor hebben maar is het zo erg om eens een keertje een not found te moeten loggen? Juist dat het af en toe niet lukt maakt de voldoening van het wel vinden groter. Dat is nu toch juist de sport of begrijp ik het niet helemaal? Ik zie de functie van die hulplijntjes niet zo, lekker doorzoeken en puzzelen zou ik zeggen en als het niet lukt, jammer dan, een andere keer beter. Ik wil wel eens de mening van anderen hierover weten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...