Jump to content

GEORIBO

Leden
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About GEORIBO

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 06/30/1968

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  eTrex Legend HCx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2 jaar

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Berkel-Enschot (NB)
 1. Veel van de wandelingen van Pielewiele22, zoals http://coord.info/GC39156, zijn zeker de moeite waard, maar ook hier weer niet erg kinderwagenproof
 2. GEORIBO

  Ipod Touch

  Ik overweeg de aanschaf van een iPod Touch. Doel is muziek luisteren, internet toegang als er gratis internet beschikbaar is en paperless caching. Voor wat betreft dat laatste heb ik al wat discussies op het net gelezen, maar wat me onduidelijk blijft is of op eenvoudige wijze omvangrijke aantallen cachebeschrijvingen (bijvoorbeeld als je op vakantie gaat) op de iPod Touch te laden zijn en of ze dan ook goed benaderbaar zijn. Ik heb nu een PDA. Via GSAK maak ik daarvoor HTML aan en dat werkt goed. Alleen de foto's uit de beschrijving komen dan niet mee. Verder heeft die PDA geen wifi. Kortom, via heeft ervaring met de iPod Touch en paperless caching?
 3. Hier kun je het nodige downloaden aan waypoints en Tom Tom bestanden: http://www.geocaching-france.com/?page=download. Veel plezier!
 4. Als je op het onderwerp Googled kun je hier wel wat over vinden (bijvoorbeeld http://geocachingwithweedboer.blogspot.com...ap-60-csx.html). Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar lijkt me zeker interessant!
 5. Lijkt me een leuke tool. Ik heb het dan ook direct geprobeerd. Wat me echter niet lukt (ook niet bij PhotoMapper) is om de track die ik heb aangemaakt in mijn Garmin Etrex Legend HCx te laden. Ik heb de track mbv Mapsource overgehaald en opgeslagen als GPX. Dat bestand kan ik echter niet inlezen. Zie ik iets over het hoofd?
 6. Voor de record, het is de eTrex Legend HCx geworden. Ontvangst is inderdaad merkbaar beter dan van de Legend Cx. Ik heb nu ook binnenshuis ontvangst en de miswijzing in onder bomen is ook kleiner. Ik wel het idee dat de kompas-naald hierdoor ook wat "zenuwachtiger" is geworden. Al met al prima apparaat!
 7. Ik ben een nieuwe GPS aan het uitzoeken (nadat ik mijn oude ben verloren ). Ik had een eTrex Legend Cx, waar ik bijzonder tevreden over was. Ik zie nu dat Garmin een nieuwe versie heeft in de eTrex serie, de HCx serie. Ik zie wel vergelijkingen met de GPSMAP 60 serie (die ik zelf toch net iets te duur vind), maar niet met de Cx serie. Heeft iemand hier al ervaring met het verschil tussen de Cx en de HCx? Andere vraag die ik heb is Legend of Vista? Levert zo'n barometrische hoogtemeter en elektronisch kompas toegevoegde waarde? Voor de volledigheid, gebruik alleen voor wandelen en Geocaching, voor in de auto heb ik TomTom. Alvast bedankt voor de reacties!
 8. Net even GSAK geprobeerd. Werkt nog een stuk beter dan POIedit om Tom Tom bestanden te maken. Maar het bestand op http://cve.gps.geocacher.nl/tomtomcaches.htm is helemaal makkelijk! Alles staat er al in!
 9. Ook een mogenlijkheid is om een of meerdere GPX bestanden mbv POIedit (http://www.poiedit.com/) te converteren naar een Tom Tom bestand. Via Batch Convert onder Tools kun je source format (GPX) converteren naar destination format Tom Tom (ov2). Je kunt de diverse *.ov2 locaties ook nog in 1 bestand zetten door alle *.ov2 bestanden te openen en te kiezen voor Tile Horizontally. Je kunt nu vanuit een bestand de locatie slepen naar het bestand waar alle locaties in moeten komen. Leuk symbooltje erbij met dezelfde bestandnaam en in de betreffende folder van Tom Tom zetten (Benelux of zo). Al je een Pocket Query kan aanmaken (alleen voor Premium Members) ontvang je ook een GPX bestand. Die kun je dan mbv POIedit in een keer converteren naar Tom Tom format en heb je direct in 1 bestand alle waypints van die query benaderbaar voor Tom Tom. Overigens kun je met POI Edit ook converteren naar bijvoorbeeld Google Earth (kml format). Succes!
 10. Het is wellicht wel logisch. Maar niet handig, maar niet onoverkomelijk, als www.geocaching.com wel GEO accepteert.
 11. Zit wat in om geen GEO te gebruiken voor administratieve redenen. Toen ik destijds de account heb aangemaakt was dat alleen maar om eens te kijken wat dat nou was dat geocachen. Dus een simpele inlog naam bedacht. Als ik nog eens een naam moet bedenken gebruik ik GeoTheo of GeoLeo Volgens mij is het nog niet echt aangepast, maar laat ook maar verder zitten. Ik zet het wel in mijn handtekening.
 12. Erg leuk, hier kom ik echt verder mee. Bedankt!
 13. Wellicht een domme vraag, maar waarom mogen namen niet meer beginnen met GEO?
 14. Bedankt voor de reactie! Ik heb geprobeerd op het Forum de account GEORIBO aan te maken. Ik krijg dan echter de melding dat die naam al bestaat. Ik was er dus vanuit gegaan (naar nu blijkt ten onrechte) dat deze was gekoppeld met www.geocaching.com. Als ik vervolgens probeer in te loggen met GEORIBO of om het wachtwoord vraag krijg ik de melding dat de gebruiker niet bestaat. Dus of ik doe iets fout, of er is iets fout in de administratie van het forum.
 15. Ik probeer met mijn nickname van www.geocaching.com/nl (GEORIBO) in te loggen of te registreren voor dit forum. Bij inloggen (of opvragen wachtwoord) krijg ik de melding dat de gebruiker niet bestaat. Als ik probeer te registreren krijg ik de melding dat de gebruiker al bestaat. Iemand enig idee hoe ik dit oplos? Ik heb nu maar even een ander account aangemaakt (nlmoose).
×
×
 • Create New...