Spring naar bijdragen

Biegstra

Leden
 • Aantal bijdragen

  71
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 400t
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  1-7-2007
 • Lengtegraad
  N52.1000
 • Breedtegraad
  E005.2500
 • Twitter
  @biegstra

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Amersfoort

Recente profielbezoeken

2810 profielweergaven
 1. Hallo, Is er een mogelijkheid achter de waypoints van de labcaches t komen. Ik wil er meerdere door elkaar lopen ergens in een binnenstad. Via de app wordt dat een drama. Vooral de punten in mijn gps zetten kan een hoop schelen. Iemand een idee?
 2. Ik heb een cacheper abuis 2 keer gelogged: te weten cache GC3DH26, De polders van Sint Philipsland #2 Als ik nu naar de logs zoek op geocaching, dan zie ik ze niet. De cache wordt heel vaak gevonden, maar alle logs tussen 22 februari en 5 september lijken verdwenen. Ra ra hoe kand at? Ook mijn logs kon ik met bladeren niet vinden. De cache stond wel als gelogged op mijn naam rechtsboven met als datum 17 april. Als ik daarop klikte kwam ik wel op een log en die heb ik verwijderd (één stuks dus, de ander zou er nog moeten staan). In GSAK staan twee logs en nog heel veel andere logs tussen 22 februari en 5 september. Hoe kan dat???? Wie vindt de logs bij deze cache tussen de genoemde data terug?
 3. In mijn statisteiken zie ik dat ik 6771 caches heb geboekt, waarvan 6770 unieke caches. dat betekent dat ik ergens een cache 2 keer heb geboekt. Heb al op het forum gezocht naar een oplossing, maar kan alleen draadjes vinden over te weinig gevonden caches in de statistieken. Ik heb mijn laatste 250 gevonden caches handmatig doorgenomen, maar daar vind ik de fout niet, of ik kijk er overheen., Is er een snelle manier om uit te vinden welke cache 2 keer gelogged is?
 4. GSAK, het is top en wordt steeds beter! Ik doe alles met GSAK. - gewijzigde coordinaten van puzzels vastleggen - opmerkingen bij caches bewaren, ook bijvoorbeeld half afgemaakte puzzels - eindcoordinaten van multi's vastleggen (als ik dat wil) - selecties en routes maken van caches die ik ga doen - de GPS laden - eventueel de route of de caches downloaden naar MAPsource voor een te printen map-plaatje - statistieken genereren - enz..... Nu is GSAK zelfs op de android telefoon beschikbaar en dat betekent dat ik off-line al mijn gegevens aanwezig heb. Ben nu bezig om via dropbox mijn database op de android telefoon steeds up-to-date te houden. Dat is nog niet gelukt, maar slechts een kwestie van tijd. Ik lees regelmatig dat mensen zelf allerlei dingen programmeren. Dat kan. De GSAK database als basis gebruiken is daarbij een prima optie. Ik maak zelf nooit macro's. Kan ik (nog) niet en ga ik ook niet leren denk ik, want er is al superveel beschikbaar. Ook kun je meerdere databases gebruiken. Doe ik ook niet: alles staat bij mij in één database en door filteren en selecteren krijg ik die selectie te zien die ik wil. Het lijkt allemaal reuze moeilijk, maar dat is het niet. Als je rustig begint met een eerste ingelezen pocketquerie en daar eens mee speelt, dan kom je al heel veel te weten. In feite is GSAK niets meer en minder dan een spreadsheet met rijen en kolommen. Na verloop van tijd leer je vanzelf hiermee overweg gaan. Draait altijd, crashed nooit.
 5. Een bonuscache is een cache die als bonus verbonden is met losse ander caches. Je kunt bijvoorbeeld losse caches doen en in die caches vind je een cijfer of letter wat je moet gebruiken bij de bonuscache, of je mnoet een vraag ter plaatse beantwoorden en dat antwoord moet je bij de bonuscache weer gebruiken. Vaak kun je bonuscache alleen maar goed oplossen als je eerst de andere caches gedaan hebt. Dan heb je b.v. 6 caches gedaan, 6 codes gevonden en die codes zijn dan nodig om voor de zevende cache een coordinaat te berekenen. Een bonuscache is niets meer waard dan een gewone cache, het is meer de spreekwoordelijk 'kroon op het werk'. Het bewijs dat je alle bijbehorende caches ook gedaan hebt. Soms heeft een bonuscache ook als beloning een banner en vaak zijn de logjes die mensen achterlaten bij de bonuscache uitgebreider dan bij niet-bonuscaches. Je hoeft uiteraard een bonuscache niet te doen, je kunt ook alleen een of meerdere van de gewone caches die tot een serie behoren gebruiken. een paar bonus-series die ik m onlangs heb afgerond zijn: de 20 van Alphen aan den Rijn (bestaat uit 19 traditional caches waar je steeds een getal in vindt en van die 19 maak je uiteindelijk een 20ste: de bonus)en de bruggen van Alphen aan den Rijn. (10 korte wandelingen rond de grote bruggen in Alphen met als laatste ook weer een bonus) Alles is mogelijk: er zijn kleine series met 2 losse caches en een bonus (zwembadreeks in Zutphen) of grote series (meer dan 100 caches in het TURBO rondje Roosendaal)
 6. @Team PeEr. Goede constatering! Was al bevreesd dat ik alles weer moest invoeren. Dat punt dus gelukkig van de kaart.
 7. Ik raak de kluts een beetje kwijt. Wat constateer ik: - logs die je invoert zijn NIET meer zichtbaar bij de cache, teller gaat wel met 1 omhoog, op beta map komt er géén smile en op oude map wel. - tekstveld smaller en doorzichtig - in beta maps niet meer zichtbaar op cache temporarily disabled is. - in mijn profiel kijgen alle banners er een witte band en daarin een zoek-vergrootglas bij?? - Bij mij staan wel de GSAK ingecopieerde statistieken in mij profiel Al met al word ik niet blij hiervan. Zeker het eerste punt is uitermate onhandig. Mis ik nog belangrijke "foutjes"?
 8. Hallo,

  Ik had begrepen dat jullie in Amersfoort wonen. Zouden jullie/jij me voor zuurtjes powertrail vrijdag kunnen ophalen op het station van Amersfoort?

  Groetjes Toni

 9. Biegstra

  Uitgelogd Of Niet?

  Sinds kort log ik automatisch uit in geocaching.com map na een half uur. Het is niet echt uitloggen, maar alles dat bekend is van mij verdwijnt. Normaal worden de eigen caches en de gevonden caches getoond met een ster en een smile op de map. Ook worden de premium caches getoond, omdat ik premium member ben. Na dat half uur (precieze tijd weet ik niet), staat nog wel mijn naam als ingelogd, maar gedraagt de map zich daar niet meer naar: alles caches staan zichtbaar als nog niet gevonden en alle premium caches worden niet meer getoond. Iemand enig idee of dit normaal is of door een setting komt?
 10. Elke keer als ik een foto wil laden dan telt de uploaderwel naar 100% op (in zo'n minuut of anderhalf tot 2) en daarna komt de volgende melding: http://www.geocaching.com/error/500.htm Anderen daar ook last van?
 11. Kaarten opvragen is een drama, loggen is een drama, foto's uploaden kan al helemaal niet meer, gisteren lukte dat ook niet. Kortom: algehele misère. Ga lekker een boek lezen.
 12. Normaal als ik caches heb gelogd zijn die per direct zichtbaar in de Quick View van mijn profiel. Nu niet. Alle 10 de caches die ik heb gelogd zijn daar niet zichtbaar. Ze zijn wel als gelogd zichtbaar op het kaartje. Ook trackables die ik vandaag heb geplaatst in die caches worden wel getoond. Iemand een idee wat er aan de hand is?
 13. Via 'my account' en dan het kleine overzichtskaartje werk ik altijd. Levert een mooi overzicht van allerlei caches in een bepaald gebied. In het verleden opende een cache als ik die aanklikte op het kaartje. Nu lukt me dat niet meer en moet ik de cache rechts daarvan in een lijstje opzoekmen. dat is veel onhandiger. Is er een manier om toch weer via het kaartje te kunnen selecteren en aanklikken? Groet, Biegstra
 14. Met GSAK gewoon exporteren als HTML en de cache lezen in de standaard browser. Of cachemate aanschaffen en exporteren als cachemate .pdb bestand. Ik heb via GSAK een export naar HTML gedaan, ik krijg dan een 'map' met de naam CACHE met daarin een _1index.htm, _2bear1.htm, nog veel meer, o.a. alle GCnaam.htm's, gifs. e.d. In totaal heb ik wel 120 bestandjes in de map. Ik heb de map nu geplaatst op de card van de Palm, maar kan dat nergens mee lezen. Ik kan de CAHCE mapje nergens raadplegen, niet met palmreader, niet met Adobe reader Wat doe ik verkeerd?
 15. Beste medecachers. Ik print nog papier en dat moet over zijn! Op het forum heb ik heel oude draadjes gelezen uit 2004 over cachebeschrijvingen naar een PDA brengen. Ik kon daar niet zoveel chocolade van maken als niet al te best onderlegd in de computertechnologie. Mijn vraag: hoe kan ik snel en effectief ALLE informatie van een aantal vooraf geselecteerde caches downbrengen naar mijn PDA? Ik heb - premium membership (dus kan GPX-files maken) - PALM Tungsten/E - Ik gebruik mapsource - Ik gebruik GSAK Welke andere tools/software heb ik nodig om dit aan de praat te krijgen. Groet, Biegstra
×
×
 • Nieuwe aanmaken...