Spring naar bijdragen

Mumzle

Leden
 • Aantal bijdragen

  391
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Mumzle

 • Verjaardag 13-12-1961

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPS60CSx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2000

Contact Methods

 • MSN
  ron.mumzle@xs4all.nl
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0
 1. Mumzle

  Vacature

  Beste Allemaal, Bij deze wil ik jullie melden dat ik mijn functie als contactpersoon voor de natuurbeheerders per direct heb neergelegd. De afgelopen 5 jaar heb ik getracht eensluidende afspraken voor jullie te maken, hetgeen niet altijd mee viel. Ook de natuurbeheerders zien onze sporen in het veld en ik ken plekken die nu niet echt representatief zijn geworden door onze hobby. Vaak ligt dat aan de wens van de cacheplaatser om maar zo goed mogelijk de cache te verstoppen. Als je dit kan uitleggen aan natuurbeheerders, heb ik inmiddels al meermalen meegemaakt dat de cache verder van het pad verstopt kan en mag worden. Er zijn dus openingn, maar je moet ze wel aangeven. In ieder geval wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en graag geef ik het stokje over. Groet, Ron Mumzle
 2. Beste Coen, geheel ontdaan las ik het droeve bericht van je overlijden……... Ik moest gelijk weer terugdenken aan de momenten dat we elkaar in ‘real life’ spraken, tijdens een jaarlijkse vergaderingen van de stichting, onderweg tijdens het cachen of de laatste keer tijdens de BBQ. Elke ontmoeting kende een of meerdere momenten waarin dol enthousiast vertelde over de vele ideeën die je had voor de website van geocaching.nl. Maar altijd was de motivatie het voordeel dat de geocachers daarvan zouden gaan ondervinden. We hebben veel met elkaar gesproken op de MSN. Regelmatig kreeg ik linkjes toegestuurd van je ideeën die in “pre-production” stonden. “Kijk eens wat je ervan vindt”, was steevast je vraag. Maar we hebben het ook vaak gehad over je ziekte. Dat waren voor mij moeilijke momenten, waar je mij - met je positieve instelling - weer bovenop wist te krijgen. Later dacht ik dan wel eens: “Wie moest nu ook alweer wie helpen?” Altijd stond je weer voor iedereen klaar om te helpen, hoe ziek je ook was. Je maakte je zelfs druk om de forum conversie afgelopen zomer. Je zag een logfile van 30 Mb staan met fouten over statistieken. Zover het in je vermogen lag probeerde je met humor de pijn te verdragen. “Ik heb in ieder geval een minder dikke nek”, was je antwoord op de operatie in je nek. “De hoop opgeven kan altijd nog”, was je zienswijze. Maar het was een ongelijke strijd…………. Coen, rust zacht. Marit, familie en bekenden, ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Ron en Anja
 3. Voor hen die geïnteresseerd zijn in het betreffende artikel uit het Wetboek van Strafrecht: Artikel 138a 1. Met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk en wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk of in een deel daarvan. Van binnendringen is in ieder geval sprake indien de toegang tot het werk wordt verworven: a. door het doorbreken van een beveiliging, b. door een technische ingreep, c. met behulp van valse signalen of een valse sleutel, of d. door het aannemen van een valse hoedanigheid. In bovenstaand lid zijn een aantal zaken van essentieel belang: * Het moet opzettelijk én wederrechtelijk zijn, dus niet één van beide. * Men heeft het over binnendringen, waarbij grote vraagtekens gesteld kunnen worden of het connecten geassicieerd kan worden met binnendringen. Immers, Barny was niet in de router binnengedrongen; hij kon de router niet beïnvloeden. De router gaf hem echter wel automatisch de rechten die benodigd zijn om het internet op te gaan. Het wederrechttelijke moet daarin dan nog maar eens bewezen worden, want je begeven op een terrein zonder bordje "verboden toegang" is zeker nog niet wederrechtelijk. Sterker, bij huisvrede- of lokaalvredebreuk wordt de wederrechtelijkheid pas bewezen, als de 'verdachte' op 'eerste' vordering van de bewoner het pand niet verlaat (in praktijk moet dit zelfs tweemaal geschieden, om de opzettelijkheid daarbij te kunnen vaststellen). Verlaat de verdachte na eerste vordering wél het huis of het lokaal, dan blijft alleen een vervelend incident over. Dus waar hebben we het over......? 2. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk, indien de dader vervolgens gegevens die zijn opgeslagen, worden verwerkt of overgedragen door middel van het geautomatiseerd werk waarin hij zich wederrechtelijk bevindt, voor zichzelf of een ander overneemt, aftapt of opneemt. 3. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk gepleegd door tussenkomst van een openbaar telecommunicatienetwerk, indien de dader vervolgens a. met het oogmerk zichzelf of een ander wederrechtelijk te bevoordelen gebruik maakt van verwerkingscapaciteit van een geautomatiseerd werk; b. door tussenkomst van het geautomatiseerd werk waarin hij is binnengedrongen de toegang verwerft tot het geautomatiseerd werk van een derde. Als ik het artikel zo bekijk, blijft er geen pepernoot over van de aantijging die is gedaan. Immers, de laptop, pda of wat dan ook deed het vanzelf, waardoor er geen sprake is van opzettelijkheid, toch? En van inbeslagname kan slechts sprake zijn, wanneer er een redelijk vermoeden van schuld is en die is volgens mij ver te zoeken. Dit wilde ik nog even kwijt.
 4. Mumzle

  SBB - reactie op comotie

  Beste BigFurryMonster, De doelstelling van het vastpinnen van dit stukje is dus kennelijk héél anders dan je denkt. Het probleem was, dat diverse journalisten in tijden van journalistieke schaarste er brood in zagen om natuurorganisaties en geocachers tegen elkaar op te zetten, middels malse krantenartikelen. De interviews werden totaal uit zijn verband getrokken en dat was hét probleem. Daar konden de goedwillende geocachers die een interview gaven niets aan doen, maar ook de medewerkers van de natuurorganisaties niet. Om nu de eensgezindheid van ons en de natuurbeheerders te laten zien, hebben we gezamenlijk een stukje geschreven en op beide sites gezet. Ron Mumzle Namens de Stichting Geocaching Nederland Contactpersoon en PR m.b.t. Natuurbeheerders
 5. Mumzle

  Gestoken

  Goed bedoeld, maar dit is dus helaas pertinent niet altijd waar! Juist als je hevig allergisch reageert, dus meer dan de gemiddelde mens, is de kans alleen maar groter dat het erger wordt. Werd ik 20 jaar gedlen door een daas of zo gestoken, dan had ik een bult. 10 jaar geleden werd de bult een harde schijf die wel 1 tot 2 maanden bleef zitten. Nu loop in met een Epipennen met adrenaline op zak en dat is niet omdat het minder wordt . @ Team 16: Ik wil je niet bang maken, maar hou het wel goed in de gaten. Ik vrees dat het dezelfde soort muggen zijn die mij in eerste instantie hebben gevloerd. Het laatste bezoek aan de allergoloog is het Dijkzigtziekenhuis, vroeg mij met name naar deze muggensoort, waarvan ik overigens niet weet wat de soort precies is. IK weet alleen dat ze - zo ver ze me dat in het ziekenhuis wisten te vertellen - voornamelijk in het zuiden van het land (limburg en Brabant) voorkomen en tot op heden nog niet echt verder richting het noorden zijn getrokken.
 6. Mumzle

  60csx

  Raar eigenlijk, want die Micro SD is bij dezelfde tent en kost 45 Euries. Beiden zaken zijn eigenlijk dezelfde en vallen onder de CoolBlue club. Winkeladres is voor beiden gewoon Oudedijk 94 te Rotterdam. Het is me overigens al meer opgevallen bij hen dat ze intern prijsverschillen hebben. Opletten dus !!!
 7. Mumzle

  60csx

  Dit is de goedkoopste Micro SD die ik kon vinden. 45 Euries.
 8. Het is toch geen Ultra II kaartje hè? Want ik heb nl. uit verschillende hoeken gehoord dat die kapot gaan in samenwerking met de Garmin GPS-en.
 9. Mumzle

  Installatie Topo NL

  & Geïntrigeerd door beide stellingen, ben ik nu wel benieuwd over het hoe of wat. Immers, de opmerking van Roel kan ik me heel goed voorstellen, maar die gaat pas op wanneer je volgens de voorgeschotelde procedure de 2e installatie (op een andere pc) start. Wat ik totaal niet uit het verhaal van Spider haal is hoe hij de installatie heeft laten plaatsvinden. Velen hebben bij de installatie geen hashcode voorbij zien komen, omdat ze aan hebben gegeven met het internet verbonden te zijn. Dit heb ik dus niet gedaan, ondanks dat dat natuurlijk wel het geval was. Waar het mij om ging is de handmatige installatie en kijken wat je moet doen om de software aan de gang te krijgen. Dat hield in dat ik handmatig alles moest invoeren, maar daarentegen wel keurig alle codes heb kunnen noteren. Dus beste Spider, op welke manier heb je nu de software op beide machines geïnstalleerd, want dat zegt pas wat over het resultaat van je test. Ik ben benieuwd.
 10. Mumzle

  Cachen in het West-Veluwegebied

  Inmiddels heb ik een contract gesloten met de gemeente Ede v.w.b. het gebruik van digitaal kaartmateriaal. We weten dus vanaf heden precies welke cache in of door natuurgebieden ligt of gaat die vallen onder de verantwoording van de gemeente Ede. De volgende stap is het contractueel vastleggen onder welke voorwaarden caches geplaatst mogen worden in die gebieden. Ik hoop dat dat snel rond komt.
 11. Hallo Gert, Je vraagt enerzijds om ervaringen m.b.t. een GPS en anderzijds geef je je analyse over hetgeen je gelezen hebt. Dat is net zoiets als vragen naar de bekende weg of een bevestiging van hetgeen je wil horen en vasthouden aan het 'oude' bekende, ondanks dat dat ook wel wat problemen geeft. Ik begrijp het wel, maar wil je alleen maar meegeven dat veel van dat soort zaken nogal behoorlijk persoonlijk zijn. Wanneer zijn ervaringen steekhoudend? Negatieve reclame gaat 'verder' dan positieve reclame. Op bijvoorbeeld een verjaardag zal iemand eerder vertellen dat hij ergens bizar slecht heeft gegeven, dan dat hij ergens perfect heeft gegeten. Dat komt waarschijnlijk omdat een negatieve prikkeling van ons verwachtingspatroon veel meer emoties bij ons los maakt. (Phoe, wat een zwaar stukje.) Ik benadruk dit nog eens, omdat ik bijvoorbeeld een GlobalSat BT 338 GPS-muis heb. Persoonlijk, vind ik dat dus een prima ding. Daar waar mijn Garmin Map 76S mij in dichte bossen qua ontvangst in de steek liet, kon ik met deze GPS-muis i.c.m. een HP HX4700 met Ozie de cache perfect vinden. Elders in het forum is of werd anders beweerd (naar ik meen gelezen te hebben). Mijn korte conclusie is: * zeer snelle ontvangst / fix * een hele dag gebruiken, zonder op te laden * werkt perfect in de auto (TT5) én met Ozie in het veld De technische gegevens, zoals je verzocht: Incl autovoeding en thuislader en lederen riemtas. Externe antenne niet nodig Een echter aanrader door de Sirf III chipset werkt deze GPS zeer zuiver en in de slechtste omstandigheden. Gaat zo een 15 tot 20 uur mee op de 1700mAh accu. Feature: 1.SiRF Star III high performance and low power consumption chipset 2.Communication with Host platform Via Bluetooth Serial Port Profile 3.Built-in ceramic patch antenna 4.Superior sensitivity for urban canyon and foliage environment 5.3 LED to show the rechargeable Li-ion battery 6.Operation time:15 hours, in continuous mode 7.Bluetooth operation range:10 Meter Specification: ˙Chipset:SiRF Star III ˙Frequency:L1, 1575.42 MHz ˙C/A code:1.023 MHz chip rate ˙Channels:20 channel all-in-view tracking ˙Antenna Type:Built-in Ceramic patch antenna ˙Position:10 meters, 2D RMS    5 meters 2D RMS, WAAS enable ˙Velocity:0.1 m/s ˙Time:1 us synchronized to GPS time ˙Default:WGS-84 Acquisition Time (Open sky, stationary) ˙Reacquisition:0.1 sec., average ˙Hot start:8 sec., average ˙Warm start:38 sec., average ˙Cold start:42 sec., average ˙Altitude:18,000 meters (60,000 feet) max. ˙Velocity:515 meters/second (1000 knots) max. ˙Acceleration:Less than 4g ˙Jerk:20 m/sec3 ˙Voltage:Rechargeable and removable battery with 5V DC input charging circuit ˙Operation Time:Default 15 hours after fully recharged, in continuous mode Programmable >20 hours, in trickle power mode ˙Connection:Communication with host platform via Bluetooth Serial Port Profile ˙Protocol messages:NMEA-0183 output protocol ˙Output format:GGA(1sec), GSA(5sec), GSV(5sec), RMC(1sec),VTG(1sec) ˙Operating temperature:-20 ° to 60 ° C ˙Humidity:5% to 95% Non-condensing ˙Dimension:72.5mm × 40.4mm × 23mm
 12. Nou Kruimel, het zit je kennelijk niet echt mee. Zojuist de proef op de som genomen en de navolgende kaartbestanden op de Map 76S gezet: Alphen a/d Rijn MapSource Topo Nederland 910 kB Amerongen MapSource Topo Nederland 909 kB Amersfoort MapSource Topo Nederland 896 kB Amsterdam-Zuidoost MapSource Topo Nederland 900 kB Barneveld MapSource Topo Nederland 781 kB Delft MapSource Topo Nederland 1.69 MB Dordrecht MapSource Topo Nederland 1.33 MB Gorinchem MapSource Topo Nederland 761 kB Gouda MapSource Topo Nederland 1.18 MB Haarlem MapSource Topo Nederland 1.27 MB Harderwijk MapSource Topo Nederland 915 kB Hilversum MapSource Topo Nederland 1.24 MB Hoenderloo MapSource Topo Nederland 1.05 MB Huizen MapSource Topo Nederland 892 kB Leiden MapSource Topo Nederland 938 kB Maarsen MapSource Topo Nederland 1.14 MB Mijdrecht MapSource Topo Nederland 966 kB Nunspeet MapSource Topo Nederland 942 kB Rotterdam MapSource Topo Nederland 1.22 MB Sliedrecht MapSource Topo Nederland 850 kB Utrecht MapSource Topo Nederland 973 kB Woerden MapSource Topo Nederland 905 kB Zeist MapSource Topo Nederland 947 kB Totaal: 23,7 MB Normale laadtijd van ongeveer 48 minuten. Dit is dus gelijk aan MetroGuide 7. Baudrate: 9600 (daar schakelde hij zelf naar terug) Ik heb in het verleden ook wel een paar keer een error gehad met het uploaden van kaarten. Maar - ik ben natuurlijk geen kenner op dat gebied - het viel mij wel op dat dat telkens gebeurde als de screensaver inschakelde. Als ik gewoon achter de pc aan het 'rommelen' bleef was er niets aan de hand. Misschien kan je hier iets mee.
 13. Hé Kruimel, is dit dan iets voor je ? Ik denk wel met je mee hoor .
 14. Niet zo min hoor over de 60CS !!!! (zonder X), daar verwacht ik het ook zonder problemen op te kunnen installen, en ik weet dat jij andere navigatiemiddelen hebt (Hx4700 met Tommy) die prima het ontstane gat van metroguide dichten...... 'Team Kleijn' Rob <{POST_SNAPBACK}> Zuid Nederland op de 60CS met CS en Topo Nederland gaat goed en is in een kleine 5 minuten geïnstalleerd, m.a.w. voldoet in mijn ogen perfect. En 5 minuten eerder denken dat ik ga cachen? Even klaarzetten en downloaden terwijl ik de overige spullen bij elkaar pak <{POST_SNAPBACK}> Een Map 76S heeft een seriële aansluiting, waardoor het uploaden nu eenmaal vele malen langzamer gaat dan met een USB aansluiting. Dat ging dus over de snelheid in relatie tot de gootte van de kaartsegmenten die je zou kunnen meenemen in een 76S. 24 MB MetroGuide is ruim half Nederland en zover ik kon zien met de kaartsegmenten van Topo is dat beduidend minder. OK, de 60CS heeft het dubbele aan geheugenruimte, maar - en daar ging het in mijn betoog om (!!) - Topo heeft minder kaartmogelijkheden (routing / straatnamen etc.) t.o.v. van de City Navigator en MetroGuide versies. Wil je dus geen afstand doen van je bekende functies die deze kaartversies met zich mee brengen, dan kom je waarschijnlijk met een geheugenprobleem te zitten.
 15. Niet zo min hoor over de 60CS !!!! (zonder X), daar verwacht ik het ook zonder problemen op te kunnen installen, en ik weet dat jij andere navigatiemiddelen hebt (Hx4700 met Tommy) die prima het ontstane gat van metroguide dichten...... 'Team Kleijn' Rob <{POST_SNAPBACK}> Hohohoho, ik zeg niets ten nadele van de 60CS. (Let wel: Wie wijst er nu met regelmaat naar mijn Map 76S en zegt daarbij dat het een oude roestbak is ???? ) Nee Rob, ik geef alleen mijn bevindingen weer, voor zover ik dat nu kan zien. Topo-kaartsegmenten slokken behoorlijk wat geheugen weg en als je dan ook nog bijvoorbeeld MetroGuide erbij wil installeren wordt het gebied wel héél erg klein. Kijk, ik ga ervan uit dat iemand die Topo aanschaft, dit ook daadwerkelijk gebruikt in het veld. Dat zo iemand waarschijnlijk in een eerder stadium om diezelfde reden MetroGuide of City Navigator heeft aangeschaft. Dat tezamen installeren op een GPS die geen "X" heeft kan tot geheugenproblemen leiden. Dat wilde ik er alleen mee zeggen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...