Spring naar bijdragen

GC.COM legt in toenemende mate beperkingen op !


Gast Team Kleijn

Aanbevolen berichten

Gast Team Kleijn

Vreselijk, Vreselijk,

 

Onze 'vrienden' in de States hebben de mogelijkheden binnen de site nog verder gekortwiekt.

Bah! nu zijn een aantal van mijn cachepagina's 'verruineerd' en zijn de ideeen die aan de pagina's ten grondslag liggen onmogelijk geworden.

 

Wordt je er blij van? Nee :blush: De tranen springen uit je kont.

 

In de inperkingsdrang van GC.COM heeft men het IFRAME statement onderdrukt. Ik (en met mij nog een bergje andere cacheplaatsers/zoekers) gebruiken IFRAME om intelligente HTML code vanaf een andere plaats op het WEB te gebruiken. De TimeSliceII pagina is daar een voorbeeld van, maar ook Rolmaatje. The Center en andere cachepagina's van mij.

 

Op de TimeSliceII pagina kun je de auto live volgen, het kaartje boven gaf telkens de actuele positie aan en wordt vanuit AspiCore dynamisch gegenereerd. weg IFRAME, weg leuk initiatief......

Op het US Forum een hele thread zitten lezen.

 

Je concudeert dan 2 dingen :

 

1. Een hele hoop mensen zijn niet blij met de opgelegde beperking.

2. In tegenstelling tot websiteuitbreidingen komen beperkingen niet op de announcementlist, je moet echt zoeken eer je het weet, en waarom het gedaan wordt.

3. We worden al zo erg beperkt en plaatsingsvrijheden door aanscherpende approvementregels.

 

Ben er absoluut niet blij mee, het ontneemt je de lol van het plaatsen.....

 

'Team Kleijn'

Rob

 

 

 

 

GRRRR,

bewerkt door Team Kleijn
Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Gast Team Kleijn
Is dit een reden waarom in DE een eigen groep is ontstaan onder de naam opencaching.de :blush:. Komt dit nu in NL ook dichterbij? :eek: Of zie ik het te zwart :cry:.

 

Ehh, commercieel en marketingtechnisch gezien verwacht ik dat niet. GC.COM is sterk gereguleerd en heeft doorgaans haar doelen goed voor ogen. Dat juich ik toe, want alleen met NoNonsense mentaliteit wordt je groot. GC.COM heeft de grootste marktaandeel onder de community, in het algemeen is de 'nuttige' functionaliteit veel verder dan de overige alternatieven. het is wel weer een argument om door die partijen aan te zwengelen om zo zichzelf weer onder het voetlicht te brengen, maar ik denk niet dat hun community sterk zal groeien.

 

Ik weet dat er om deze reden een bepaalde 'arrogantie' ontstaat. men kan het nu nog doen, maar men moet het niet te veel flikken anders wordt inderdaad lichtgrijs gauw richting zwart.

 

Ik denk dat als er een onafhankelijke 'accountingpartij' lees een algemene toepassing die de scores bij houdt van alle cacheintitieven zoals terracaching en ook opencaching, het verhaal wel eens anders zou kunnen worden.

 

Gezien de technische complexiteit van het geheel zal het vast niet gebeuren.....

 

Kortom, als kleine leverancier (54 cachelistings) in het succes van GC.COm trek ik uiteraard aan het kortste eind.....

 

'Team Kleijn'

Rob

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik snap het niet. Andere web-sites meenemen verlaagt toch de belasting op .com ?

Waarom dan dichttimmeren. Dan moeten ze referenties naar externe plaatjes ook verbieden,

en als dat gebeurt vallen 3/4 van de puzzels om.

Het mogelijke argument dat .com eigenaar is van een cache pagina geldt dus niet echt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik weet helemaal niet wat de reden is, maar ik vermoed dat het weer met beveiligingslekken te maken heeft.

Dat denk ik dus ook.

GC.com heeft veel toeloop. Dat moeten ze technisch in goede banen zien te houden. Daarom mag b.v. javascript al tijden niet.

En het blokkeren van de IFRAME-tag heeft tenminste een voordeel: Dan is de kans groter dat het ook via iMode te lezen is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast Team Kleijn

De truc van TimeSliceII is dat je de auto als het ware 'over de kaart' ziet rijden.

Voor het vinden van TimeSlice II is het erg belangrijk dat de gegevens dusdanig actueel zijn dat men de auto zelfs op de snelweg moet kunnen vangen. De meest optimale methode is de aspicorepagina erin zetten.

 

Omdat de auto instelbaar per 1,2 of 5 minuten een locatie kan verzenden, is er altijd sprake van het naijl effect. je ziet een stije verschijnen, maar inmiddels kan de auto al weer een stuk verder zijn.

 

Als er per 2 minuten een locatie verzonden wordt dan kun je gemiddeld een naijlings effect van 1 minuut incalculeren. Gemiddeld genomen bevindt de auto zich bij een rijsnelheid van 120 km per uur al weer 2 km verder dan wat je op het kaartje ziet.

 

Als ik nu een scriptje zou maken, dan wordt het na-ijl effect steeds groter. Dat is niet de bedoeling, de auto moet gemakkelijk gevonden kunnen worden,,,,

 

'Team Kleijn'

Rob

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1. Een hele hoop mensen zijn niet blij met de opgelegde beperking.

2. In tegenstelling tot websiteuitbreidingen komen beperkingen niet op de announcementlist, je moet echt zoeken eer je het weet, en waarom het gedaan wordt.

3. We worden al zo erg beperkt en plaatsingsvrijheden door aanscherpende approvementregels.

 

Ik vind het heel vervelend dat, waarschijnlijk door allerlei beveiligingsmaatregelen, dit soort verfraainingen van cachepagina’s er steeds verder op achteruit lijkt te gaan. Ik ben het daarin dan natuurlijk ook helemaal met je eens. Ook ik heb al een aantal leuke javascriptjes weer weg kunnen gooien.

 

Ook ben ik het met je eens dat men best wel duidelijker mag zijn in een of ander announcementlijst. Het werkt soms wel heel erg traag en dat is ook voor de reviewers soms waardeloos.

 

Waar ik het in geen geval met je eens ben is je punt 3. Er is in feite maar een regel die ooit aangescherpt is en dat is het verhaal van wel of geen toestemming. verder is er geen enkele regel aangescherpt en verder zijn er helemaal niet zo veel regels die echt vervelend zijn.

 

Ik heb in 12 maanden tijd bijna 1200 caches online gezet en in die tijd is er geen enkele "approvementregel" aangescherpt. De regel die een paar jaar daarvoor aangescherpt is, is de eis voor toestemming in natuurgebieden. En dat is eigenlijk nog niet eens een aanscherping van geocaching.com maar dat is geboren uit het feit dat de beheerders van natuurgebieden in ons land dit als enige optie zien omdat anders ze geen cache meer op hun gebieden willen hebben.

 

Het lijkt erop dat dit in samenspraak is gegaan tussen geocaching.com en de natuurbeheerders omdat dit toevalligerwijs bijna tegelijk een feit was. Geocaching.com is door een aantal Nederlandse cachers, die verder niets te maken hebben met geocaching.nl, dus geen teamleden oid, geïnformeerd dat men in Nederland het niet zo nauw nam met toestemming en de Amerikaanse reviewers vern**kten met het melden dat ze toestemming hadden.

 

Als antwoord daarop heeft geocaching.com een aantal jaren terug een paar Nederlandse reviewers aangesteld met de bedoeling de caches op zijn Nederlands te reviewen, door de guidelines in acht te nemen, al dan niet aangevuld met Nederlandse regeltjes die hier volgens de wet gelden en volgens de “wetten”van de beheerders van de natuurgebieden in Nederland.

 

In dezelfde tijd werd geocaching steeds populairder en evenredig daaraan werden er steeds meer caches geplaatst en o.a. het SBB wist inmiddels van het bestaan van deze sport af en begon zich al danig te ergeren aan al die doosjes die maar te pas en te onpas overal neegekwakt leken te worden. Het SBB was al bezig met een grote schoonmaak door caches te zoeken en te rippen en wilde de caches die wel toestemming hadden ook ruimen. Dit werd zo nu en dan gemeld aan geocaching.nl

 

Naar aanleiding daarvan is er dus vanuit geocaching.nl iemand (o.a. Mumzle) bezig geweest om met al de natuurbeheerder om de tafel te gaan en om te zien hoe we een definitieve nee voor nieuwe caches en een definitieve ruiming van bestaande caches kunnen voorkomen en het zo kunnen ombuigen dat we toch weer caches mogen plaatsen.

Het resultaat is een ja, mits er toestemming wordt gevraagd en de cacheplek al dan niet samen met een boswachter wordt uitgezocht/aangewezen.

 

 

Wel zijn er een aantal opties op je cachepagina bij gekomen waar de reviewer om zal vragen ze ook te gebruiken. Dat is meer voor de gebruiksvriendelijkheid naar de cacher toe die je cache wilt bezoeken en voor de reviewer om sneller en beter te kunnen reviewen.

 

Ik denk dat wel 95% van de caches die niet direct online gezet worden de reden is dat men iets vergeten heeft of verkeerd heeft ingevuld.

 

De paar caches die daadwerkelijk afgekeurd worden omdat het toestemmingsverhaal niet klopt komen meestal na een tijdje wel online als men alsnog toestemming heeft geregeld.

 

Dat er 1200 online zijn gekomen wil niet zeggen dat er misschien wel 1500 of 2000 zijn aangevraagd en dus de resterende nooit door de goedkeuring zijn gekomen. Dat zijn er eerder 5 dan 10 :)

 

En dan zijn dat alleen nog maar caches waarvan de eigenaar het vertikt om toestemming te vragen aan een beheerder van een gebied als het SBB, UL en GL om maar wat gebieden/beheerders te noemen. Die cachers geven dan in een reviewernote aan mij aan dat als ik met alle geweld wil hebben dat zij toestemming moeten hebben voor een cache in het SBB gebied, omdat ze toestemming vragen voor een klein doosje in een groot bos maar je reinste onzin vinden. Leuk is dan de vermelding dat men dan wel de cache indient bij terracaching omdat die wel toestemmen dat een cache zonder toestemming in SBB gebied geplaatst mag worden. Alsof het SBB en cs.voor caches van terracaching.com andere voorwaarden heeft :) Alsof het moeten hebben van toestemming van een beheerder, voor geocaching.com, een voorwaarde zou zijn, als in Nederland iedere beheerder zou zeggen dat men zijn gang kan gaan.

 

Trouwens, van die eerder 5 dan 10 die nooit en te nimmer online zullen komen, waren er in ieder geval 2 die me de dood wensten doordat ik mocht stikken in de zooi en doordat ik wel mocht doodvallen, 1 die me wel een keer zou tegen komen, en een aantal daarvan die de cache dan wel ergens anders gingen aanbieden en een paar die helemaal niets meer van zich laten horen en nu de hele tijd dus een niet goedgekeurde cache in hun lijstje hebben staan.

 

Een paar hadden een meningsverschilletje omdat volgens hun de cache buiten SBB gebied ligt en volgens mij binnen of op de grens. De schuld daarvan kan de afwijking al zijn die de GPS heeft op dat moment met het bepalen van de cachecoördinaten.

Ik mag er vanuit gaan dat de grenzen van de gebieden van de natuurbeheerders kloppen in de files die ik van hun heb gekregen.

 

Dat een virtuele of een locationless of een webcam wordt afgekeurd is te danken aan het beleid dat men bij geocaching.com alleen nog fysieke caches wil hebben als geocache.

 

Voor de virtuele, webcam, locationless enz kan men immers terecht op de speciaal daarvoor aangemaakt (spinoff) site www.waymarking.com

 

Je merkt het, ik voel me enigszins (als vrijwilliger) aangesproken :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Even ter herinnering, de topictitel is:

 

GC.COM legt in toenemende mate beperkingen op !, Is het nog wel leuk om een bijzondere cachepagina te bouwen

 

En dan ging het met name om het feit dat allerlei extra frutsels om de cachepagina op te leuken, zoals Javascript en Iframe niet meer of al even niet meer zijn toegestaan.

 

Dus is de zoveelste discussie over terranogwat volledig offtopic.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vreselijk, Vreselijk,

...

Je concudeert dan 2 dingen :

 

1. Een hele hoop mensen zijn niet blij met de opgelegde beperking.

2. In tegenstelling tot websiteuitbreidingen komen beperkingen niet op de announcementlist, je moet echt zoeken eer je het weet, en waarom het gedaan wordt.

3. We worden al zo erg beperkt en plaatsingsvrijheden door aanscherpende approvementregels.

 

Ben er absoluut niet blij mee, het ontneemt je de lol van het plaatsen.....

 

'Team Kleijn' Rob

GRRRR,

 

De kern van gc.com is een commerciele onderneming.

De wijzigingen van de laatste jaren werken naar het beter verkoopbaar maken van het produkt en afgeleide producten zoals tb's (voorheen hitchhikers), waymarks (voorheen locationless caches) en downloadbare zaken zoals GPX bestanden en PDF printouts.

 

Ik voorspel dat zodra de pdf printouts goed werken de bruikbaarheid van de reguliere printouts geleidelijk aan steeds slechter zal worden.

 

De volgende stap is het in rekening brengen van administratiekosten voor het registreren van een cache.

 

Maar je kunt dit proces ook positief uitleggen. Door het wegsnoeien van zaken als iframes ed; het met type aanmeldbaar maken van tussenpunten; startpunten ed wordt het mogelijk om veel beter bepaalde zaken te gaan ondersteunen.

 

Wat is wijs..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

De commercialisering van GC.com zie ik een beetje net als de ringtones voor je mobiel. Vroeger was het vaak voor nop of kon je de ringtone wel ergens vandaan halen. Nu kan je ze bestellen a xxx cent/eur. Voor 95% van de mensen is dat blijkbaar het maximaal haalbare; die overige 5% haalt die ringtones wel ergens gratis vandaan. Zo zal het in dat geval met gc.com ook wel zo gaan.

 

Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat gc.com zo commercieel zal worden. Er zijn teveel alternatieven die altijd gratis zullen blijven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...