Spring naar bijdragen

Reintje de Vos †

Leden
 • Aantal bijdragen

  1053
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Reintje de Vos † geplaatst

 1. Voor de goede orde. Het mag misschien lijken dat ik alle bugs en problemen op de site op los. Dat doe ik echter uitdrukkelijk niet voor het forum. En voor de rest van de site is ook Heirbaut Hunters ook actief.
 2. Ik heb ze zojuist toegevoegd aan de GoogleMaps kaarten. Ze cijn Cyaan geworden. Op dit moment is er nog geen plan om ze ook aan de legacy kaarten toe te voegen.
 3. Je franse logs zijn al bekend, maar je kunt ze nog niet allemaal zien. Allemaal, omdat ik het weergeven van de caches in Frankrijk een zetje heb gegeven. Daar is "het systeem" nu lekker druk mee. Had het maar geen "systeem" moeten worden. De oostgrens is nog niet aangepast. Dat heeft te maken met het grote aantal caches bij onze oosterburen. Dat gaat performance gevolgen hebben en die moet ik dan eerst een beetje elimineren. Als gevolg van deze operatie is het mogelijk dat de weergave van de kaart met inactieve caches soms wat problemen oplevert als je zuidelijker gaat kijken. Maar dat komt (uiteraard) automatisch goed.
 4. Nee. Ja, onder andere. Morgen wordt ik waarschijnlijk weer opgenomen in het ziekenhuis. Dus de foto's zullen nog even op zich laten wachten
 5. Ik zou zeggen: "Het is een waarheid als een koe", dus 0 bit informatie. Het zou kunnen dat het meer dan 0 bit is. Maar voor mij is die matherie al 20 jaar geleden. Van GPSGek weet ik da hij potentieel nu met dat soort dingen bezig is in zijn studie. Van jou weet ik dat niet. GPSGek mag het wat mij betreft zeggen, of gewoon denken "Die zijn volstrekt losgeslagen".
 6. Wat een filosofie... Net terug van de Mekelweg neem ik aan, en dan een beetje een oude man op details gaan vangen... De uitspraak is namelijk volstrekt waar. Vakje Booliaanse algebra zeker nog niet gedaan? Nog een uitspraak die waar is: De nieuwe kaarten gaan uit van exact dezelfde informatie als de oude. In mijn tijd was er een vakje Informatie theorie. Daar heb ik geleerd dat de tweede uitspraak wel meer informatie bevat dan de eerste. Over de hoeveelheid informatie in de tweede wil ik geen uitspraak doen, maar volgens mij is de informatie van de eerste uitspraak 0 bit.
 7. Nou, die heeft het geheel zojuist met belangstelling gelezen. Ik heb me geconcentreerd op slechts een probleem: Ik zie geen caches. In een van mijn browsers zag ik ook geen caches. Het goede nieuws: Nu weer wel. RdV te A. had gisteren in de opmaat naar een snelheidsverhoging iets oliedoms gedaan. Daardoor werkte het bij sommige browsers niet meer en bij anderen wel. Zoals al aangegeven: De nieuwe kaarten gaan uit van exact dezelfde informatie als de nieuwe. Dus de informatie is net zo betrouwbaar.
 8. Eigenlijk moet Ruud4D deze vraag beantwoorden maar hij viel me toevallig op. Ik denk dat je naar een kaart zit te kijken waarbij boven in de banner "Niet gevonden caches" staat. Die kaart laat caches zien die je nog moet gaan doen. Net als bij de "oude kaart" zijn hier je eigen caches natuurlijk weggelaten.
 9. Nee, niet logisch. Net onder de douche de oplossing bedacht. Nu nog even maken.
 10. Er is wat mij betreft al maaaaanden niets veranderd aan de iMode pagina's. Een pagina die te groot is kan het gevolg zijn van een heeeeel groot plaatje in de cache beschrijving. Ik zal binnenkort eens kijken of de iMode pagina's nog goed werken na de server upgrade.
 11. Dat is een "klein" handigheidje op een Mac. Kun je een calculator in hebben, overzich over je load van je systeem etc. Iedereen die wat met JavaScript kan, kan er zelf een maken. GeoGerard heeft er ook een gemaakt, waarvan je het screenshot in dit draadje kunt zien. Hier kun je meer info lezen.
 12. Voor iemand die geen gelegenheid voorbij laat gaan te melden dat hij de statistieken hier niets vind maak je je behoorlijk druk over de materie. Lees voor de grap nou dit draadje eens door. Zal verhelderend werken.
 13. Sinds twee weken heb ik eindelijk OSX10.4 lopen, dus de widget geladen en getest. Wat ik handig vind is het springen naar een cache met een opgegeven WP. Maar het stuk GoogleMaps is wat mij betreft volstrekt niet funtioneel. Het opstarten duurt daardoor lang. Neemt een hoop ruimte in op mijn Dashboard en het ergste: Je hebt er niets aan. Ik zou zeggen: Terug naar de basics.
 14. Maak je niet teveel illusies: Ik ga aan de problemen met IE niets doen. En het up to date zijn van de caches is op de oude kaarten hetzelfde probleem. Van actief naar inactief wel. Van inactief naar actief niet. Ik moet eens naar het mechanisme kijken. Dat lijkt me handiger dan een losse oplossing te gebruiken. En ach, op die fout na die je een paar maanden geleden hebt aangetoond gaat het best wel redelijk. Toevallig dat het nu met Vissen weer speelt. Zo iets ben ik ook van plan.
 15. De keuze voor alleen Nederlandse caches is indertijd gemaakt door Albrt. Dat kan ook anders, maar dat brengt ons terug bij de discussie wie er dan in die lijst mag voorkomen. Wat vrienden uit de USA met mega veel founds willen we op die lijst niet. "Alleen Nederlanders" is snel geroepen, maar ik heb al eens aangegeven dat het lastig is om te bepalen wie er nu eigenlijk een Nederlandse cacher is. Jurgen & Co viel bij een controle namelijk uit de boot. Doe je het anders zit Merel weer in de boot. Alle twee niet goed.
 16. Heel schrep opgemerkt. Ik had gehoopt dat niemand het zou opmerken. Dat witte ringetje wordt namelijk via een truuk op de kaart gezet. Omdat GoogleMaps heel anders werkt gaat die truuk niet werken voor de nieuwe kaarten. Maar ja, hoe dan wel? Mogelijk een aparte kaart, maar dat zie ik wel als zwakte bod. Maar ik ga de uitdaging aan. En uh, de instelling voor de cache beschrijving op gc.nl gaat terug komen.
 17. Ik geef toe, de laatste tijd ben ik idd af en toe wat cinisch, maar dit meen ik echt. De rede dat ze er nog niet bij zitten heeft te maken met de "oude kaarten". Dus ik moet wat gaan knutselen om dat draaiende te houden als Frankrijk meekomt. Die knutsel zal naar verwachting wel een snelheids winst(je) tot gevolg hebben. Het data verkeer heeft veel aandacht van mij. Door alle leuke speeltjes trekken we 60Gb per maand. Best wel een beetje veel. De "nieuwe kaart" is exact zo actueel als de "oude kaart". Ze gebruiken namelijk dezelfde gegevens. Er zit echter ergens een probleem met het snel detecteren van status overgangen. Van actief naar inactief is dat meestal niet zo'n probleem. Van inactief naar actief blijkbaar wel. Ik heb de betreffende cache een schop gegeven.
 18. Nee, je ziet niets over het hoofd. Die gegevens kon ik niet betrouwbaar leveren. Dus is de optie verdwenen.
 19. Op zich een kreatief idee. Ik gebruik echter meestal hetzelfde stukje kaart: Omgeving Amersfoort dat ik van Amsterdam tot Apeldoorn heb ingezoomd. Die instelling heb ik als voorkeur opgeslagen. Met de eerste keer lden weet ik dan wat ik meestal weten wil.
 20. Weet je wat ik gisteren heb zitten doen? Eens even eenblik geworpen op Frankrijk. Daar liggen nog geen 1400 caches, dus die zouden best even meegenomen kunnen worden. Ik ken er namelijk al ruim 1000..... Nee, dat ga ik niet maken. De twee kaarten werken technisch volkomen anders. Dat gaat een chaos worden. Bij uitzoomen moet je dan weer terug keren op de oude kaarten. Dat gaat zeker problemen op leveren. Mee eens. Ik moet dat nog anpassen. Ik zit er over te denken om het voor GoogleMaps helemaal anders te gaan maken.
 21. Dat is niet de kern van mijn betoog. Het gaat juist om de efficiëntie van het processen van grote hoeveelheden data door de JavaScript engine van de browser. FF doet dat veel beter dan IE en Safari. Het laden van de bitten is juist nauwelijks een issue. Maar handig gebruik maken van de kaarten, zoals ik eerder schreef, wil ook helpen.
 22. Ik denk dat de tevredenheid ook sterk afhangt van het feit of je de moeite neemt om even door te lezen hoe je ze handig kunt gebruiken. Ruim 2 jaar geleden kocht ik bij Alternate een nieuwe PC voor weinig: 200 Euro. Daar zit dus weinig geheugen in en ik geloof een 1.6Ghz AMD processor (goedkoop). Daar draait XP op. En zelfs op die machine vind ik de performance heel bruikbaar. Je moet alleen wel zorgen dat je de "Basis kaart" eerst inleest voordat je gaat zoomen en pannen. Anders is het natuurlijk 3 keer niks met de performance. Dan blijft hij cache gegevens laden.
 23. Het probleem met het plaatsen van de foto's heeft ook te maken met de nieuwe server. Ik heb de pagina voorlopig buiten gebruik gesteld.
 24. Ik heb goed/slecht* nieuws! Bij mij werkt het ook niet (meer).
 25. GoogleMaps heeft niets te maken met FireFox, maar wel met een aantal andere zaken. Om de kaarten te laten zien zijn gegevens van de caches nodig. Die worden bepaald op basis van de database op geocaching.nl. De manier waarop de cache gegevens worden bepaald is identiek aan de manier die gebruikt wordt voor de traditionele kaarten. Dat is dus even snel. Dat levert een file op van pakweg 70K. dat is dus minder dan de 180K van het kaartje dat je normaal opgestuurd krijgt. Dus sneller. Echter, dan gebeurt het. Je browser gaat aan de slag met de ontvangen data. Dat gebeurt door een stuk JavaScript. De snelheid waarmee dat gebeurt is afhankelijk van de snelheid van je PC en van de efficiëntie van de JavaScript implementatie in je browser. Uit gebruikers ervaringen blijkt dat de implementatie in FireFox significant sneller is dan de implementatie in IE. Het werkt dus wel in IE, maar trager. Het kan overigens de moeite lonen om de gebruik tips te lezen, omdat bij "Handig" gebruik de snelheid van de applicatie dramatisch sneller is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...