Spring naar bijdragen

Heirbaut Hunters

Leden
 • Aantal bijdragen

  1277
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Heirbaut Hunters geplaatst

 1. Er valt van alles op zijn plek. Ik vind het alles behalve een amusante 'discussie' en ver beneden alle waardigheid van een topsite als geocaching.nl. Ik geocache wel weer verder zo af en toe, in een woud van kokertjes op rampzalige plekken die het bezoeken amper waard zijn. Loggen doe ik al niet eens meer, maar samen met anderen heb ik op zo'n dag lol voor 10. En daar was het allemaal om begonnen...
 2. Donateurs kunnen de hele fotocaroussel bekijken.
 3. Dat is Computer Techniek, een net iets beter blad Maar intussen weer meer media aandacht
 4. Gewoon Firefox installeren en de AdBlock-plugin. Wil je daarnaast IE gebruiken dan kan dat ook nog he. Werkt aardig, maar houdt ook weer dingen tegen die ik wel graag gezien zou hebben... Het blijft een lapmiddel.
 5. OK, niet vreemd dan, maar een compleet nieuwe relatie? Je wilt toch niet zeggen dat je helemaal ophoudt met cachen? Of stop je alleen met het leggen van caches? Maar laten we gauw naar dit draadje gaan voor e.e.a. verkeerd begrepen wordt. Ik blijf die rommel van anderen wel opzoeken hoor. Hopelijk weer wat meer.
 6. Ik vreemd gaan? Met wie of wat dan? Reclame? GoogleAds gaat verder: als ik op mijn cachepagina iets over Hattem schrijf, of over Welna etc etc, zal GoogleAds daar bijpassende reclame voor zoeken. Onbewust ga ik dan reclame maken voor iets wat ik niet wil of wat ik niet kan controleren en beinvloeden (Hattem bijvoorbeeld, wie wil daar nu reclame voor maken ? ). Bovendien, dat wordt verwerkt in allerlei statistieken en hitcounters. Daardoor wordt mijn pagina misschien wel vaker geraadpleegd en dus ook mijn eigen webspace waar mijn plaatjes staan. Oke, dat laatste is ver gezocht. Ik ben niet tegen reclame. Dat had ik toch ook al geschreven? Ik ben tegen GoogleAds. Google is best leuk, maar ik krijg steeds meer Big Brother gevoel bij dat bedrijf. 11.000.000.000 dollars in de kas. Daar kan je leuke dingen van maken die mijn doen en laten gaan controleren. Maar dat is een andere discussie. Geocaching is een soort peer-to-peer zoekspelletje. Misschien hadden ze bij gc.com ook een peer-to-peer software oplossing moeten bedenken voor hun software.
 7. Dag allemaal, Vandaag is mijn laatste dag als webdeveloper. Concreet betekent dit dat ik de laatste aanpassingen aan Geo d'Or al geplaatst heb en er vandaag niets extra's gebeurd. Wat ik betreur is dat deze aankondiging tegelijkertijd komt met die van Mumzle. Dit is uitsluitend toeval, al werd dat afgelopen week natuurlijk wel duidelijk achter de schermen; het zij zo. Het idee om te stoppen leeft een aantal maanden en is ingegeven door meerdere omstandigheden. Daarom had ik de datum 1 juli gekozen. Met enige tegenzin verlaat ik een team wat hard werkt achter de schermen. Ongeveer de helft van de tijd die geocaching.nl bestaat heb ik een bijdrage proberen te leveren, eerst als moderator, later als developer. Dat laatste is voor mij moeilijker geweest dan gedacht, maar ook de start die ik maakte als moderator was niet makkelijk. Geocaching.nl is duidelijk één van de beste geocachingsites ter wereld (duldt alleen .com voor zich ) en ik ben trots dat ik er een bijdrage aan heb mogen leveren. Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen 3 jaar, met uitzondering van december 2006. Nu mogen anderen er zich over buigen; nieuw bloed, nieuwe ideeën, nieuwe inspiratie. Ik wens het team veel succes maar bovenal veel plezier. Immers, hobbies uitoefenen is plezierig! Het leuke is dan ook dat ik weer iets meer tijd krijg om een cache te gaan zoeken. Daarnaast deed ik natuurlijk nog scouting, wat sowieso net voor geocaching komt. Sorry... Hartelijke groeten, Ronald Heirbaut / Heirbaut Hunters
 8. Neuh, paperless geloof ik niet in. Ten eerste is het slecht aantekeningen en krabbels maken op een electronisch apparaat. Maar ten tweede leert het verleden ons wat anders: eind jaren 80 werkte ik bij Philips aan een product met electronische dossiers. Documenten werden ingescand en konden grafisch worden getoond op een speciaal scherm. Werkte prachtig en er werd gezegd dat het paperless office heel dicht bij kwam. Da's de theorie; de praktijk wees uit dat het papierverbruik bij de klanten met 25% was toegenomen, want iedereen wilde zijn eigen kopietje van het dossier om aantekeningen op te maken. M.a.w. ik neem altijd een papieren uitdraai mee
 9. Yep! En ook het feit dat de luxemburgse en de nederlandse vlag beide naar geocaching.nl verwijzen. TOP
 10. Ach mien jong, als je zo doorredeneert kom je vanzelf in de tijd dat je het wief aan de haren de grot insleurde en de kinderen met de knots enige normen en waarden bij bracht. Vroeger was het niet beter, alleen anders.
 11. de enige reden om principieel tegen te zijn desondanks, veel succes toegewenst!
 12. Ik kan prima leven met advertenties in kranten, tijdschriften en de reclameblokken op TV (altijd handig om ff koffie/pilsje te pakken of af te wateren). Ik kan ook prima leven met ads op webpagina's. Wat ik vervelend vind is dat het bijna midden in mijn tekst staat; alsof ik zelf reclame maak en dat is niet zo. Ik kan ook de plek van de GoogleAd niet beinvloeden; ik vind dat ze 'mijn' cachepagina verkrachten. Nou deden ze al met al die extra plaatjes, buttons, kaartjes enz; it is just too much.
 13. Op sommige vlakken wel Waar ik van baal is dat 'mijn' cachepagina nu vervuild wordt met GoogleTroep en dat ze gaan 'verdienen' aan mijn pagina. Nu weet ik ook wel dat ik bij het plaatsen van mijn cache en de bijbehorende pagina allerlei 'agreements' aanging, maar dit had ik op voorhand niet kunnen bevroeden. Het is 2 jaar geleden voor mij de reden geweest om alles van schoolbank.nl af te trekken. Er werd verdiend aan mijn klassefoto's. Persoonlijk had ik het sjieker gevonden als ze geld hadden gegenereerd op een andere manier; bijvoorbeeld alleen premium members kunnen caches plaatsen. En dan bovendien betalen voor een aantal 'slots'. Standaard 5 caches voor het standaard bedrag. Elke volgende 5 caches weer 30 dollar. Zo hou je de database ook een beetje schoon en de gelegenheidscachers buiten de deur. Maar goed, daar hebben ze niet voor gekozen.
 14. Grrrr, tijd om te stoppen met deze hobby
 15. Om iets wat in spiegelbeeld is geschreven te kunnen lezen. Om iets te kunnen lezen op een plek waar je je hoofd niet in/tussen/onder kan steken. Neem nou maar mee... 6x4 cm is doorgaans groot zat.
 16. 15 EURO?? Voor iets wat je, zoals Geopatra terecht al aangeeft, niet nodig hebt? Uuuhhh, als je van je geld afwil, kijk nog eens op de "wie zijn wij" pagina en anders kan ik je wel een lijstje geven van organisaties die de infuusstandaards misschien wel willen hebben als .... infuusstandaard
 17. Nee, dat denk ik niet dat Alkie dat bedoeld. Als een moderator een draadje weghaalt, onzichtbaar maakt, of verplaatst naar een besloten forum (bijv geodating), dan krijg je een melding als deze (Sorry, de link blijkt doodlopend te zijn.)
 18. Nee, dat is wat anders want dan krijg je "deze link is doodlopend". Dit is niet wat Alkie bedoeld. Wat Alkie wel bedoeld is iets wat incidenteel fout gaat. Wat je zou kunnen doen is om je cache etc eens leeg te mikken (in FF kan dat met Ctrl+shift+Del) of eens te proberen of het in een andere browser ook fout gaat.
 19. Compleet offtopic, maar vooruit. De liefhebbers kunnen hier hun favoriete linux-distributie downloaden ipv een tijdschrift te kopen. En nu weer ontopic wat mij betreft.
 20. Tja, probleem van de hints is ook weer opgelost. In die zin, dat het vanaf nu weer goed werkt, maar dat van een heleboel caches de hint niet aanwezig/verouderd is. Ook dit is een restant van problemen die bovenkwamen vlak voor en na Coens overlijden. In de loop van de tijd zullen de hints automagisch weer worden verbeterd.
 21. Omdat het 'gratis' wordt meegeleverd met de meeste PC's zoals bijvoorbeeld DELL, HP etc. Daarnaast zijn de meeste mensen Microsoft Windows gewend. Voor de meeste mensen voldoet het en het is eenvoudig in gebruik. Windows is een prima product, goed doordacht en gebruikersvriendelijk. Uiteraard gaat er wel eens wat fout, maar dat is in Linux/KDE/Gnome of wat je maar gebruikt ook het geval. Ik heb voorkeur voor Linux, maar werk ook met Windows (legaal!). Ontwikkeling van geocaching.nl gebeurd (door mij) onder Linux.
 22. Nou nou, het valt allemaal nog wel mee. Alleen deze pagina heeft iets grotere letters. Ik pas het wel aan, speciaal voor de liefhebbers van Windoos.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...