Spring naar bijdragen

Crankyhenkie

Leden
 • Aantal bijdragen

  316
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Oregon 600 - Zumo 340L
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2002

Profile Information

 • Geslacht
  Man

Recente profielbezoeken

2065 profielweergaven
 1. Crankyhenkie

  Oregon 600

  De Oregon aan de pc koppelen. Met de Verkenner naar de map GPX gaan. Daar de bestanden verwijderen.
 2. Crankyhenkie

  Straatput gevraagd

  Ik ben op zoek naar een straatput waar een ‘regular’ in past. Wie heeft er nog 1 liggen of heeft een tip waar ze te vinden zijn? Liefst in de Achterhoek of daar in de buurt.
 3. Wil dit wel met mijn Oregon proberen.
 4. Crankyhenkie

  Vaarwel!

  Phoenix-night, bedankt voor dit waardeloze bericht en voor je waardeloze caches. Ik zal ze missen maar bewaar er hele fijne herinneringen aan
 5. Crankyhenkie

  2 Gps-sen 1 Topo?

  De Europese Topo, die standaard op de Oregon staat, is niet erg gedetailleerd. Beslist geen vervanging voor een 'echte' Topo-kaart.
 6. Ik had ook problemen met Internet Explorer maar met Mozilla Firefox werkt het prima.
 7. De genoemde Franse kaarten werken niet met een exe-bestand. Ze eindigen op img. Klik op de link en sla het bestand op je pc op. Dit bestand kun je rechtstreeks op je gps zetten. Mr. Atari heeft wat dat betreft volkomen gelijk. Ik weet niet zeker hoe dat werkt op een 60CSX. Op mijn Oregon kan ik de kaarten op de gps gewoon hernoemen zodat er meerdere op kunnen staan. Als dat met de 60CSX niet kan dan is het een goed idee om het bestand te hernoemen naar gmapprom.img als het bestand in het geheugen van de 60CSX wordt geladen en als gmapsupp.img als je het bestand op je SD kaartje zet. Let wel, de kaarten die erop stonden zijn dan weg! Die kun je later vanuit Mapsource gewoon weer versturen. De OSM kaarten kun je vinden op http://garmin.na1400.info/routable.php Het beste kun je Mozilla Firefox gebruiken. Met de Internet Explorer lukt het vaak niet. Je kunt verschillende landen of regio's kiezen of kaartdelen aanklikken en dan klik je op Download map now! Je krijgt een link en kunt dan het materiaal downloaden. Het is een exe-bestand dat je kunt aanklikken. De kaarten worden dan geinstalleerd in Mapsource. De laatste installatie wordt telkens wel overschreven. Het is dus een goed idee om de exe-bestanden te hernoemen en afzonderlijk te bewaren. Vanuit Mapsource kun je de kaartdelen naar je gps sturen. Veel succes!
 8. Ruud, dit is echt iets voor mij! Ik wil me nu al wel opgeven ;-) Groetjes, Henk
 9. Het ligt niet aan OnRoute of Waypoint. Het ligt aan Garmin. Die heeft geen rekenig gehouden met bepaalde serienummers waar OnRoute gebruik van maakt. Mijn advies is om te wachten met updaten van zowel Mapsource als de Lifetime update van de kaarten. Er zal wel een oplossing komen. Er is al een soort work around maar ik ondervind nog steeds problemen met het plaatsen van het nieuwe kaartmateriaal op mijn Zumo.
 10. Slordig dat garmin zijn rommel in het register niet opruimt... Maar dat is een bekend probleem met windows, daarom worden windows pc's na verloop van tijd zo sloom Blij dat ik een mac heb zullen we maar zeggen Ik heb nu ook een mac; zou je kunnen aangeven welk programma ik op de mac kan gebruiken om met m'n 60csx te kunnen werken? Zou ik daar ook m'n topo nl op kunnen installeren en zo? Wel even on topic blijven he ;-)
 11. Als het de TOPO-NL is: daar kun je niet mee over de weg navigeren. Met de nieuwe Onroute Wandelkaart wel.
 12. Crankyhenkie

  Universele Usb

  Als de aansluiting hetzelfde is, b.v. een mini-USB, dan zou ik niet weten waarom niet. Ik gebruik mijn USB kabels ook wel door elkaar.
 13. De gegevens voor routeberekening kun en hoef je volgens mij in de NT versies niet meer aan te klikken. Bij de Onroute wandelkaart kun je het vinkje wel aan- of uitzetten. Heb je in de Oregon wel de juiste kaart geselecteerd?
 14. Crankyhenkie

  Nieuwe Topokaart

  Net geïnstalleerd en op mijn Oregon 400T gezet. Ziet er goed uit. Voor de zekerheid de TOPO-NL ook maar mee geïnstalleerd. Kan ik onderweg kiezen uit 3 topokaarten
×
×
 • Nieuwe aanmaken...