Spring naar bijdragen

emiledk

Leden
 • Aantal bijdragen

  130
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over emiledk

 • Verjaardag 18-12-1963

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin 62
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  vanaf 2003 PDA, vanaf 8/2008 Garmin 60 CSx, 2010: Garmin 62
 • Lengtegraad
  5
 • Breedtegraad
  52
 • Twitter
  emiledk

Contact Methods

 • Website URL
  http://home.deds.nl/~emiledk/home.html
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Utrecht
 1. emiledk

  Rekeningrijden

  Ook al kost het me goud geld, ik ben verslaafd, dus ik blijf cachen. Rijk dood gaan is ook niet alles.
 2. Kijk eens in bericht #26, met die handleiding zou het toch echt moeten lukken.
 3. emiledk

  Meest Gelogde Cache

  Ook die macro bestaat: linkje
 4. Zie ook dit draadje. Selecteer zelf de kaarten van de gratis Openstreetmap, en zet ze eenvoudig via mapsource op je Garmin.
 5. Voor een GPS-newbee annex PC-leek heb ik een handleiding geschreven over hoe je eenvoudig de gratis Open Street Map-kaarten op je Garmin-GPSr kan zetten met behulp van Mapsource. Over OSM is op internet veel te vinden, heel veel, zo veel zelfs dat ik door de bomen het bos niet meer zag en me er niet vanaf kon maken door even een simpele URL te sturen. Vandaar deze handleiding. Wellicht doe ik een ander er ook een plezier mee: OSM-Handleiding.pdf. Voor wie het niet weet: de Open Street Map-kaarten zijn gratis kaarten (Open source) die door vele vrijwilligers steeds verder up-to-date gehouden worden. Door continue aanpassingen zal de kaart soms zelfs veel completer zijn dan de dure kaarten die ook beschikbaar zijn. Ik heb mijzelf verbaasd over de kwaliteit van deze kaarten. Zeker als je op vakantie gaat, is het snel overzetten van zijn OSM-kaart ideaal, want je zal vast niet voor ieder plekje op de wereld een kaart willen kopen.
 6. Hallo Sandrakim72, Lastig om hierop te reageren, want om welke cache gaat het, en wat is precies gezegd? Maar in zijn algemeenheid: feedback krijgen is soms wellicht confronterend, maar uiteindelijk kan je er wel je voordeel mee doen. Zit er een kern van waarheid in de opmerking? Mogelijk kan je daarmee je eigen cachelisting dan nog beter maken. Persoonlijk heb ik liever dat iemand mij op een onvolkomenheid wijst (wel in nette bewoordingen uiteraard, we blijven toch wel beleefd?), dan dat iets op de pagina blijft staan waar anderen zich wellicht aan ergeren, en ik me van geen kwaad bewust ben. Ik heb even gekeken naar jouw caches, en kan me voorstellen dat het om 'Michael Jackson' gaat. Bij het lezen van de diverse vragen kreeg ik ook het idee van 'dat kan best wel wat duidelijker gezegd worden, een leesteken wil wel eens helpen.' Groetjes, Emile
 7. emiledk

  Petlingen 50 Ml

  Krijgen we straks na de reeks 'Erwtje 1 t/m 200' nu ook een cachetsunami van 'Petling 1 t/m 500'? Ik ben er klaar voor . Ik hoop Kruimeldief ook... Bij het cachen in Duitsland kom je vaak Petlingen tegen. Ik vind het een prima cachebehuizing voor micro's.
 8. emiledk

  Gpsmap60csx V4.00

  'Nieuw' is betrekkelijk, deze versie is er al sinds mei 2009. Tav Garmin Firmware (behoudens bij de allernieuwste modellen) zou ik in zijn algemeenheid willen adviseren: If it ain't broken, don't fix it. Oftewel: niet installeren, tenzij de nieuwe functionaliteiten echt van belang voor je zijn, of je nu bepaalde problemen ondervindt. Ik lees wel eens wat mee op een Garmin-forum, en de ellende die mensen ondervinden na het upgraden van firmware lijkt vaak niet te overzien. Of het allemaal niet goed uitgetest is door Garmin, en/of dat het apparaat-afhankelijke problemen zijn, dat weet ik niet.
 9. Mee eens, zo ga ik er ook mee om als legger. Als ik in found-logjes lees dat cachers de cache niet gevonden hebben gaan mijn tenen krom staan. Afgelopen zaterdag heb ik in Duitsland samen met een ander team lange tijd gezocht naar een cache. Duidelijk geript, dus een not*found log volgde. Als je dan vervolgens leest van een ander Nederlands team die daarna doodleuk in een FOUND-log schrijft dat ze hem NIET gevonden hebben (met Grüße aus Holland), dan schaam ik me zelfs een beetje. Maar er zijn voor mij wel degelijk situaties waar je als cachelegger een soort 'mededogen' kan hebben. Als de cache geript is, dit nog niet op internet kenbaar was gemaakt, de cachezoekers duidelijk genoeg moeite hebben gedaan om hem te vinden, niet naast de deur wonen, ahv foto's/situatiebeschrijving aan kunnen tonen dat ze echt op de juiste plek geweest zijn, dan heb ik er als cachelegger geen moeite mee dat ze hem wel als found loggen. Maar de logtoestemming is dan wel het besluit van de legger, en niet van de (niet)vinder. Ik vind het persoonlijk in zo'n geval niet nodig dat er weer een sloot benzine verbruikt wordt om wat inkt op een logrol te kunnen krabbelen die door mij toch nooit gelezen zal worden. Het is misschien het wat soepel toepassen van regels, maar die flexibiliteit mag er wat mij betreft best zijn. Bij belangrijkere zaken in het leven vragen we toch ook om die flexibiliteit zonder dat we gelijk een anarchie nastreven? Als vinder heb ik in het verleden na een (ongevraagde) toestemming van de legger een enkele keer ook wel eens een duidelijk geripte cache als found gelogd. Tegenwoordig zou ik daar (voor mijn eigen geweten) beslist meer moeite mee hebben. Ik kom wel een keer terug. Of niet.
 10. emiledk

  Prikstok

  Helemaal mee eens! Maar de realiteit is helaas zo dat je soms wel degelijk onder de grond moet zijn. Hoe vaak lees je niet op de cachelisting 'Een prikstok kan handig zijn'. In een bos met beperkte GPS-ontvangst prikken naar een cache is niet helemaal mijn ding, maar dan is zo'n prikstok toch wel handig om snel van de plek weg te kunnen zijn (zodat je geen aandacht trekt...je weet wel, stiekem doen).
 11. emiledk

  Prikstok

  Ik gebruik deze: http://www.geocoinshop.de/product_info.php...-Stick-Pro.html. Bevalt goed.
 12. Wees gerust, ik voelde me hier niet aangesproken. Ik heb er nog geen 3000 gevonden. Respect voor veelvinders lijkt me niet echt nodig: veel caches vinden is toch vooral het resultaat van de keuze hoe je de al dan niet spaarse vrije tijd benut. Het is geen wedstrijd, er zijn geen prijzen.
 13. Ik verbaas me er toch steeds weer over wat een stelligheden in dit forum geponeerd worden die op niets gebaseerd lijken te zijn. Dit is er ook weer zo een. Ik heb (wel) even de moeite genomen om te kijken hoe het zit met deze 3000-plussers. We hebben er in Nederland 29 van. Ik heb hun vondsten gedeeld door het aantal dagen dat zij bij GC.COM geregistreerd zijn. Gemiddeld is er door deze groep 2,1 cache per kalenderdag gevonden. Voor fanatieke cachers (en dan hoef je niet eens een 'puntjesjager' te zijn waar iedereen ook van alles over schijnt te weten en van te vinden) is dit een laag gemiddelde. Van de 29 3000-plussers zijn er 6 cachers met een score tussen 3,0 en 4,1 cache per kalenderdag. Als je bereid bent er genoeg tijd in te steken, en genoeg te reizen, dan zijn dit cijfers die zonder fraude gewoon haalbaar zijn (weet ik uit eigen ervaring). Dus dan vraag ik me af: waar baseer jij je uitspraak op? Graag feiten! Of heb je misschien gekeken hoe lang men lid was van GC.NL. Tsja, het verschil tussen .COM en .NL wordt hier al vaak genoeg ter sprake gebracht, ik heb geen behoefte daar ook nog een duit in het zakje te doen. Maar de stellige uitspraak komt dan wel in een ander daglicht te staan. Groeten, Emile
 14. emiledk

  Geocaching.com ligt plat

  Vorige week heb ik het bewuste gebouw nog vanaf de Space Needle gefotografeerd. Toen deed alles het nog...
 15. emiledk

  Nieuwe Topokaart

  Iedereen maakt hierin uiteraard zijn eigen afweging. Ikzelf heb ook een 60CSx, en gebruikte de Topo NL. Routering was voor mij ook niet belangrijk. Mijn advies zou zijn om het geld voorlopig even in je zak te houden, zeker totdat de (snellere?) update beschikbaar is. De nieuwe kaart is gedetailleerder en recenter, maar in de (nog korte) praktijk heb ik daar nog niet veel voordeel aan ondervonden. Het snelheidsnadeel is wel dusdanig dat ik nu Topo NL weer gebruik, en slechts bij twijfel of paden op Topo NL volledig zijn switch ik. Om een indruk te geven van de snelheid: als ik 1 keer op in- of uitzoomen druk, dan duurt het 25 seconden voordat het scherm bijgewerkt is, waarbij op enig moment de gehele kaart gewist is. Dit gebeurt dus ook als de kaart verschoven wordt. Bij Topo NL is dat slechts enkele seconden, en is de kaart wel steeds zichtbaar. Groet, Emile
×
×
 • Nieuwe aanmaken...