Spring naar bijdragen

daanvindtze

Leden
 • Aantal bijdragen

  113
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  pda+tomtom
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  deze week

Contact Methods

 • Website URL
  http://leonardo.geocacher.nl
 • ICQ
  0
 1. Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Auteursrecht#Geldigheidsduur_van_het_Europese_auteursrecht Samengevat: De rechten op het schilderij zelf zijn al lang vervallen hij is uit de 16 eeuw (later dan 70 jaar na overlijden auteur) . Volgens http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Dale/Romme-arrest kunnen er op de foto van sec een schilderij geen auteursrecht zitten. Verder discussie graag op een apart draadje.
 2. Een voorbeeld voor Hamburg. Voor Delft moet er toch ook zo iets mogelijk zijn. via Dus volg deze link om te voten http://uservoice.com/a/cY25j met 300 votes zijn we er. Je mag er pp max 3 geven.
 3. Zie http://blog.geocaching.com/2010/12/help-decide-the-next-geocaching-com-souvenir/ Ik heb de Delftse regio aangemeld voor een souvenier. Volg deze link om te voten http://uservoice.com/a/cY25j met 300 votes zijn we er. Je mag er pp max 3 geven. Met deze afbeelding:
 4. forward van log bij twee kerkjes cache Het gaat hier om:
 5. Gezien de blangstelling van dit onderwerp wellicht een idee om mbt oude kaarten een vast item aan een van de fora toe te voegen. Zodat alles netjes bij elkaar staat. Om een voorzetje te geven. Zelf mag ik graag met GE en oude kaarten schuiven met bijvoorbeeld onderstaande resultaat. Zien in Google Earth / Zien in Google Maps Bovenstaande plaatje is mogelijk onderdeel van een puzzelcache in de nabije toekomst.
 6. Door alle media aandacht nieuwsgierig geworden ook maar eens een bezoek gebracht aan de virtuele wereld genaamd Second Life. Zelfs reuters heeft een filiaal geopend in Second Life in het kort ook wel SL genoemd.Een leuke video van een geocacher die bij IBM werkt toont de mogelijkheden van secondlife. Een gratis account was snel aangemaakt. En toen maar op ontdekkingstocht in deze ontsnappingswereld. Natuurlijk na binnenkomst direct op zoek naar de SL variant van geocachen. De besturing heb je je vrij snel eigen gemaakt maar waar begin je te zoeken in deze giga virtuele 3D ruimte. De lokale zoekmachine scoorde gelukkig vrij snel op het woord geocachers. De groep "geocachers of SL" bleek open te staan voor iedereen die lid wil worden. Maar toen werd het stil. Dus toen zelf maar een geocache gedropped op het grondstuk van de group owner en dit bij de group via een poll bekend gemaakt. (Je bouwt zo een virtuele cache met een box, wat textures en als inhoud een logbook en een readme.) . Resultaat: 1. Ik werd gecontact door een actief lid van de SL Geocachers met de tip naar het HQ te gaan. De SL Geochachers was de andere groep met geocachers (whats in a name) en deze is wel actief. (Een box op andermans grond droppen zonder toestemming bleek trouwens niet te gaan. Die zat de volgende ochtend weer vrolijk in mijn eigen inventaris.) Op zoek dus naar het HQ. Dat is me zonder hulp in eerste instantie niet gelukt. Uiteindelijk maar wat groupsleden geIMd met de vraag waar het HQ was. BadAndy bleek bereid me een landmark te sturen. (Een bookmark van een plaats in SL) En daar stond ik op een eiland met ook maar iets wat op een HQ leek en het ook bleek te zijn. Al snel werd ik door de eigenaar van een landstuk 30 seconden bevroren en gebanned omdat ik iets te neuzig was. (Naar later bleek lag hier vlakbij toch een geocache met daarin de aanwijzing naar het werkelijke HQ.) Dus maar weer wat breder op zoek. Uiteindelijk stond ik hier en ging de SL geocache wereld - waar ook omhoog een bruikbare dimensie is - voor mij open. Mocht je op zoek gaan geocaches in Second Life schrik dan niet van de andere kant van deze virtuele wereld. En je kunt het zonder virtueel geld maar bij sommige caches heb je net zoals in RL (Real Life) hulpmiddelen nodig die ook in deze virtuele wereld geld kosten.
 7. De kern van gc.com is een commerciele onderneming. De wijzigingen van de laatste jaren werken naar het beter verkoopbaar maken van het produkt en afgeleide producten zoals tb's (voorheen hitchhikers), waymarks (voorheen locationless caches) en downloadbare zaken zoals GPX bestanden en PDF printouts. Ik voorspel dat zodra de pdf printouts goed werken de bruikbaarheid van de reguliere printouts geleidelijk aan steeds slechter zal worden. De volgende stap is het in rekening brengen van administratiekosten voor het registreren van een cache. Maar je kunt dit proces ook positief uitleggen. Door het wegsnoeien van zaken als iframes ed; het met type aanmeldbaar maken van tussenpunten; startpunten ed wordt het mogelijk om veel beter bepaalde zaken te gaan ondersteunen. Wat is wijs..
 8. De Ierse eiland cache heeft me op een idee gebracht. Is er belangstelling voor een geocache op Euro Platform (kaartje)? Of zijn broertje Meetpost Noordwijk? Een magnetisch cache op zo'n stalen poot moet toch geen probleem zijn. Moet te regelen zijn.
 9. Check hokjesgeest cache daar staat postcode coord bestand van prof lupardi.
 10. daanvindtze

  Google Earth

  Moet je de randstad nu eens in GE zien liggen. Wassenaar heeft duidelijk meer zonne uren. En Zoetermeer voor het eerst volledig in detail.
 11. De vertaling van de pagina voor de mensen die dit truukje nog niet kennen: google vertaling
 12. En daar zit ik met smacht op te wachten. <{POST_SNAPBACK}> M2
 13. Wanneer komt deze in de shop?waymarking sticker
 14. Vervallen. Ik lees net in de FAQ dat het bij logs mogelijk moet zijn foto's te uploaden. Mij is het nog niet gelukt maar het zal nog wel in de pen zitten.
 15. Voor de liefhebber. Een xls2kml spreadsheet. Ik heb hem gemaakt voor de Hokjesgeest cache. Dit is het resultaat in GoogleEarth. Dit is de resulterende kml file. (Opslaan en dubbelklikken. Wel even Google Earth installeren.) Dit is de gebruikte xls file inclusief macro's.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...