Spring naar bijdragen

Geocachen voor Azië


moljaire

Aanbevolen berichten

GEOCACHERS, TOON JULLIE HART !!!

Jullie hebben ondertussen allemaal reeds de beelden gezien van de ramp die zich 4 dagen geleden heeft voorgedaan in Azië. :eek:

Hoe meer beelden er komen van getuigen van deze catastrofe, hoe meer mijn geocachershart gaat bloeden en roepen om iets te doen...

Hopelijk sta ik niet alleen, maar zijn jullie, geocachers uit België en Nederland, bereid om deze actie te steunen.

Ik hou het gewoon héél eenvoudig. Mijn voorstel is dat iedereen die vanaf zaterdag 01 januari gaat geocachen en een cache weet te vinden, per cache een gift doet op een nog mee te delen rekening. Ik stel een gift voor van minimaal 2,50 €, maar meer mag ook. Je kan jouw cache-verslag meedelen op dit forum, of doorsturen naar het volgende e-mail-adres : geocachevoorazie@hotmail.com.

 

U kan uw reacties op dit bericht kwijt langs dezelfde weg. Mensen uit Nederland die een gelijkaardige actie willen opzetten met storting op een bankrekening in Nederland kunnen zich via het e-mail-adres aanmelden om hun medewerking toe te zeggen. Ook geocachers uit andere landen kunnen hun interesse tonen. Aldus kunnen we misschien een hele kettingreactie op gang brengen in de hele wereld.

 

Wie gewoon wil storten op de bestaande rekeningen van de hulproganisaties, dan kan dit voor België op 000-0000012-12 en voor Nederland op Giro 555.

 

Ik dank alle geocachers voor hun medewerking en steun, en hoop op een massale respons van iedereen. :blush:

 

Thx

Luc Ghijs (alias mojaire)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Dat gij hier durft vragen om geld, bij die gierige Ollanders. Da getuigt van een edele moed. Of van een Belgisch domheid. Iets wat ik ik niet weet. :eek:

 

Nee hoor, alle gekheid op een stokje. Ik vind het een erg leuk initiatief. Maar als je het niet erg vind doe ik niet mee. Ik stort sowieso een paar tientjes en voordat ik dat bij elkaar gecached heb is het al weer zomer 2005.

 

Maar ik wens je veel succes met je actie "cash per cache"! :blush:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wel Cameleon, ik ben blij dat je op jouw manier je steun betuigt, want dat is de bedoeling. Voor de geocachers onder ons die echter die extra stimulans nodig hebben om over de brug te komen met een milde gift, is mijn initiatief hopelijk het hulpmiddel om via een aangename cachetocht tot het besef te komen dat wij het hier in feite wel goed hebben, terwijl elders in de wereld waarschijnlijk 100.000 mensen zijn gestorven door een natuurramp. Vele dorpen en gemeenten in Belgïë en Nederland tellen nog niet half zoveel inwoners. Stel je eens voor dat een volledige gemeente met alle inwoners en woningen op enkele minuten tijd wordt verwoest en verdwijnt? Alles weg? Niemand bij ons kan het zich inbeelden. Maar 4 dagen terug is dit wel gebeurd op verschillende plaatsen in Azië. Die mensen hebben de hulp nodig. Thx

bewerkt door moljaire
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Sorry hoor,

mijn hart zit echt wel goed, maar dit vind IK niet zinvol!

 

Er zijn al genoeg initiatieven en acties door de grote landelijke organisaties, die tevens weten hoe ze ermee om moeten gaan en kunnen zorgen dat het geld op de juiste manier op de juiste plaats komt.

Er is het landelijke gironr. 555 en donderdag 6 januari komt er een hele grote tv-inzameling via 3 landelijke tv-zenders.

 

Het lijkt mij zinvoller om daaraan een bijdrage te leveren dan aan een individueel initiatief door iemand die ik niet ken, en die -weliswaar heel positief gemotiveerd- vrijwel zeker de weg niet kent.

 

Verder heb ik geen behoefte om namens de geocachers NL. en Be. een gift te doen. Ik zit niet te wachten op dat soort publiciteit en prefereer anonimiteit.

 

Wat wil je ermee bereiken om namens "de geocachers"geld te doneren?

 

Overigens wel petje af voor je goede bedoelingen, maar toch bedankt!

 

Geopatra.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik denk dat een apart bankrekeningnummer niet nodig is, giro 555 is tenslotte al beschikbaar. niet dat je daar zeker weet dat alle penningen in het rampgebied aankomen, maar bij een aparte bankrekening is dat ook al wat lastig. Of wil je het zelf gaan brengen? :blush:

 

wel een goede actie trouwens. :eek:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Goed initiatief, maar ik denk dat één ieder die wil storten toch wel gestort heeft of gaat storten. Een aparte bankrekening lijkt me niet nodig. Giro 555 is voldoende, daar zit (lijkt mij) de professionaliteit om het geld te verdelen naar daar waar het nodig is.

Verder, vraag over een half jaar tot een jaar nog een keer aandacht. Iedereen is dan de ramp vergeten en juist dan is er geld nodig!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Donatie gegeven aan locale organisatie waar ik mensen ken die heel goed werk doen. Hebben de kennis en middelen in huis om direct aan de slag te kunnen en werken voornamelijk met vrijwilligers en minimumloonwerkers (doen ze altijd al) om zo zoveelmogelijk mensen te kunnen helpen.

http://www.amritapuri.org/Mother-page.php

http://www.amritapuri.org/tsunami/

 

noodziekenhuizen opgezet

direct met artsen aangekomen

noodopvang verzorgd in bijna al haar schoolgebouwen

massa crematie geregeld

etc etc....

 

Hoezo niemand locaal kan wat doen???

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verder zoek ik me suf op ilse.nl en reliefsearch.org die een bedragje per zoekopdracht doneren.
En jouw zoekopdracht is 3 dagen lang geld waard! Want ilse stort voor elke 'zoeker per dag' 1 eurocent op Giro555. De actie loopt tot en met vrijdagmiddag en we gaan voor de € 10.000!

 

1x per dag dus. Dus vandaag en morgen 1 zoekactie is 2 eurocent.... Dat schiet lekker op. :cry: (niet vergetende dat alle kleine beetjes helpen :eek: )

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind de reacties hier - in verhouding met de "flame wars" die op de GC.com forums zijn uitgebroken - heel gezond.

 

Bij GC.com had je vooral de Australiërs die de Amerikanen ongeveer het schuld gaven voor de Tsunami, omdat Geocaching.com weigerde een "Tsunami virtual cache" goed te keuren. Zoals Geopatra heeft gezegd, als er één ding is die de mensen daar niet nodig hebben, da's meer publiciteit. En ik denk toch niet dat Dan Rather een speciale aflevering van "60 Minutes" gaat maken ter ere van de verenigde Geocachers van de wereld.

 

Groetjes uit Frankrijk,

 

Nick

Link naar opmerking
Deel via andere websites

inderdaad. Er is al genoeg publiciteit aan gegeven.

Wie daar nog niets van heeft opgenomen, is waarschijnlijk ook niet geestelijk of fysiek in staat om te doneren.

Je hoeft geen polsbandje of lintje te kopen om te storten voor een goed doel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik vind eigenlijk dat je gewoon kan storten op 555 als je dat wilt. het voorgestelde initiatief is goedbedoeld maar ik vind een nieuw rekeningnummer niet noodzakelijk. ik vind dat iedereen moet kunnen storten wat ie zelf wil en als ie dat wil op 555 en meer niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...