Spring naar bijdragen

De Kolonisten

Leden
 • Aantal bijdragen

  123
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door De Kolonisten geplaatst

 1. Als een gebruiker van een fietssteun voor een 62st met tyrips kan ik zeggen dat ik wel dik tevreden ben met het systeem.
 2. Rondje Wedde en Noaberrit voor zaterdag aan het plannen. Kijken of ik die achter elkaar kan fietsen!

 3. Het was inderdaad een interessante en leerzame ochtend! En de paaseitjes waren lekker. Inmiddels zijn we al in overleg met Harry Koster de terreinbeheerder. De cache ('t Kateekerspieker 4) die we drie jaar geleden maakten en toen afgeketst werd, mag nu misschien wel geplaatst worden! Het is een wandeling van 12 km, op het beginpunt en eindpunt na zonder GPS. We hopen dat de cache binnenkort online kan komen.
 4. De Kolonisten

  Kalender?

  Ik heb niet zo'n behoefte aan een kalender. Wel aan een uitvergrote foto van het filmkokertje in de polder. Hoe langer ik ernaar kijk, hoe mooier die foto eigenlijk wordt. Kan ik deze wens ook hier plaatsen?
 5. Wij hebben een multi met een eindcache waarvoor je een pin en een sterke magneet nodig hebt. Er zijn nogal wat teams die de cache niet open krijgen, omdat hun magneet, ondanks waarschuwingen, niet sterk genoeg is. De meesten snappen gelukkig het spelletje en komen terug met een sterkere magneet. Maar soms heb je een team dat toch meent te moeten loggen. Wij verwijderen zo'n log niet. Er gaat wel een mailtje die kant op dat hun manier van cachen beslist niet onze manier van cachen is. Met de hoop dat ze zich schamen voor hun brutaliteit en alsnog zelf hun logje verwijderen. Dat gebeurt helaas niet. Maatschappelijk probleem: gebrek aan goed fatsoen... Tja... waar leg je dan de grens? Wij hebben ook wel eens een cache zien hangen boven in een boom. Dan gaan we toch ook niet loggen?
 6. En ik maar denken dat we nodig een nieuwe, snellere laptop nodig hebben...
 7. De Kolonisten

  Landschap Overijssel

  Grappig dat er gereageerd wordt op een post van twee jaar geleden. We kregen ook al een bericht in de e-mailbox. Inmiddels hebben we niet meer de behoefte om een cache te leggen in dat bepaalde gebied, gedeeltelijk omdat een ander team door een gedeelte ervan een prachtige cache heeft gelegd. Overigens met veel moeite toestemming gekregen van het Landschap en alleen als de cache zelf niet in het gebied zou liggen (Kijk, dat vonden wij toentertijd ook geen probleem). Tja, misschien dat ze nu inderdaad een beetje aan het veranderen zijn.
 8. Jazeker, dit hebben wij ook meegemaakt. Er loopt zelfs ergens een draadje hierover op het Forum. Een van onze caches werd ook uitgebreid besproken in de krant door een ander team. Wij waren hier absoluut niet gecharmeerd van, omdat er geen overleg met ons was gepleegd. Wij hadden het dan ook liever niet gehad, omdat er al veel te veel aandacht in de media is.
 9. De Kolonisten

  In Je Eentje Cachen

  Meestal cache ik alleen, omdat De Kolonist niet zoveel zin heeft of andere hobby's te doen heeft. Alleen cachen bevalt me prima, helemaal de tijd aan jezelf en geen geleuter met andere mensen. Het liefst cache ik in gebieden waar ik geen kip tegen kom. Ik trek me niks aan van het feit dat ik een vrouw ben. Ik bedenk altijd maar dat het in zo'n afgelegen gebied wel heel toevallig is als ik iemand tegenkom met nare bedoelingen. Zo'n persoon zal eerder zijn/haar heil zoeken in wat dichtbevolktere gebieden. Wel houden caches in bomen en enge rotspartijen mij tegen. Als er een ongeluk gebeurt, is er niemand in de buurt. Die sla ik dus wel over. De Koloniste
 10. Nou, dat lijkt me duidelijk: als het logboekje niet uit de beuk gewaaid is, kan er niet gelogd worden.
 11. Alleen wanneer je het logpapier in handen hebt gehad en op welke manier dan ook er een teken op hebt achtergelaten dat je geweest bent, mag je wat mij betreft elektronisch loggen. Kan ook voordelen hebben! We hebben ooit de cache "De beuk erin" kunnen loggen. Niet omdat we 15 meter omhoog klommen, maar omdat na een storm de cache uit elkaar gevallen was en net toevallig het logboekje naar beneden gewaaid was... Oude logboekjes controleer ik niet. Ik ga ervan uit dat het klopt. Valsspelers moeten met hun eigen geweten in het reine zien te komen (zucht). Wanneer uit een elektronische log blijkt dat iemand de cache niet gevonden heeft, omdat die bijvoorbeeld zoek zou zijn, maar toch de cache elektronisch als 'found' logt, verwijder ik de log wel meteen, met een mail naar de logger met mijn uitleg erbij. Niet te geloven dat je dan soms hele scheldkanonnades terugkrijgt... Over hoe sportief ik dan wel niet zou zijn...
 12. Nee, je bent niet de enige onhandig persoon. Dit hoort bij het spel. Ook ik heb mijzelf meningmaal vervloekt. Over het niet gevonden, maar wel loggen gesproken. Gisteren liep ik het Rondje Veengronden. Cache 11 was helaas verdwenen. Jammer dan, niet gevonden dus. Ik was enorm verbaasd dat er toch mensen zijn die de cache virtueel menen te kunnen loggen, omdat ze bijvoorbeeld een papiertje in het gat waar het kokertje lag gelegd hebben. Ach ja... Zucht... En dergelijke...
 13. Wat mij betreft gaat het om het vinden van de cache en het loggen in het boekje. Loggen op internet is maar een virtueel speeltje, puur om de eigenaar te informeren dat je geweest bent. Cache niet vinden is dus niet loggen op internet. Hoe frustrerend het ook kan zijn als je de cache ziet hangen en je vingers 2 centimeter te kort zijn. Ik controleer trouwens de logboekjes niet. Als er mensen zijn die in mijn ogen vals willen spelen, is dat hun zaak. Ieder zijn spelletje. Ik lig er niet wakker van. In mijn ogen zijn dat echter geen cachers.
 14. In 2003 werd geocachen besproken in - toen nog - Twee Vandaag. Twee wonderlijke types met kinderen zochten met een apparaatje naar een schat en vonden vervolgens een kistje. Na een beetje gegoogel vonden we .nl en een kaart met een heleboel stippen (zo'n 1500 geloof ik). Eén stipje was heel erg dichtbij huis. We hadden nog ergens een GPS liggen, een enorm zwart bakbeest van Garmin dat ongeveer op 25 meter nauwkeurig meet. We gingen op pad en vonden dezelfde avond nog onze eerste cache. En we waren meteen verslaafd...
 15. De Kolonisten

  100 Op Een Dag

  Goh, kwam ik toch in de buurt met 30 op 1 dag (Zuid-Oost Groningen - leuke fietsroutecaches, maar dan met de benenwagen).
 16. De Kolonisten

  100 Op Een Dag

  "Lopen" zei je? Dan zou ik de route ook wel willen hebben.
 17. Hi, hi... ben ik blij dat ik alles voor het dauwtrappen morgen al uitgeprint heb en in de GPS gezet heb!
 18. Ach, een beetje minder nauwkeurigheid doet oude tijden herleven. Met ons eerste 'bakelieten' toetstel vonden we de caches ook wel. We zijn tegenwoordig te verwend. Men klaagt al bij een afwijking van 2 meter. Oh ja... Anders kun je geen 50 caches op een dag scoren...
 19. En al die rupsjes worden zoals deze 'engerd': de grote wintervlinder
 20. Nu ik het stukje gelezen heb, begrijp ik dat het nachtvlindertjes worden. Jammer... Ook hier in Twente hier en daar een winters landschap door kaalgevreten eikenbomen. Het is mij nooit eerder opgevallen. Het lijkt mij dit jaar een erge plaag. Ik zal de rupsen op mijn bessenstruiken dan maar niet gaan rapen. We hebben koolmeesjes in de buurt. Ik vertrouw er maar op dat de struiken weer uitlopen.
 21. Ook ik ben die rupsen tegengekomen, zeer irritant. Maar rupsen worden vlindertjes en die zijn wel weer mooi! Nu weet ik trouwens ook waar dat geknirsper en getik vandaan komt tijdens het wandelen overal om mij heen. Dat zijn dus die vretende en poepende rupsen! Trouwens, mijn bessenstruiken hangen stikvol bessen, maar zitten ook stikvol groene rupsen die de bladeren opeten. Heeft iemand hiervoor nog een biologisch middeltje, behalve rapen?
 22. Graag jullie aandacht voor het volgende: Rond de diagnose en behandeling van de ziekte van Lyme zijn grote problemen die de aandacht verdienen van de politiek, vindt de Nederlandse Vereniging voor Lymepatienten. De NVLP schat dat door de foute diagnoses het aantal Lymepatienten in Nederland een factor 10-15 hoger is dan de officiele cijfers. Vaak krijgen patienten de diagnose MS of fybromyalgie of reuma - dat moet echt anders! De Lymevereniging is een burgerinitiatief gestart. Ze streven o.a. naar de ontwikkeling van betere testen; een (coordinerend) Lyme Centrum voor meer onderzoek naar de microbiologie van de Borrelia-bacterie, hoe deze bacterie zich gedraagt in het menselijk lichaam en naar betere behandelingmogelijkheden; en het in Europees verband ontwikkelen van een vaccin. Dat dit breed gedragen wordt, blijkt wel uit de ruim 11.000 handtekeningen die de petitie heeft gekregen binnen 12 weken. Help mee en onderteken ook! Een burgerinitiatief heeft 40.000 handtekeningen nodig om besproken te kunnen worden in de Tweede Kamer. De ziekte van Lyme kan iedereen overkomen door de toenemende aantallen besmette teken, maar de gevolgen zijn onnodig onrechtvaardig door hoe momenteel in Nederland met de ziekte om gegaan wordt. Kijk op www.lymevereniging.nl om te ondertekenen! (rechterknop 'Teken de Petitie' en dan 'Naar de petitie'). Moderators: ik weet niet zeker of dit toegestaan is. Verwijder het anders maar weer.
 23. Dank je wel voor de reacties. Ik zal verder afwachten. Overigens heb ik inmiddels al weer 253 caches gevonden en is een aantal toegekende Geo d'Ors al weer teruggevonden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...