Spring naar bijdragen

TheFamily

Leden
 • Aantal bijdragen

  607
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door TheFamily geplaatst

 1. Inderdaad, ben het met Barny eens. Man man man wat een lol...NOT.
 2. Big brother is watching you. Het boek van George Orwell 1984 begint toch steeds meer waarheidsgehalte te krijgen. Overal waar je komt of gaat, wordt je gevolgd. Nu: pinpas, mobiele telefoon, ov chipkaart. Straks ook het rekeningrijden. Het is een enge ontwikkeling, die op een sneaky manier ingevoerd wordt. ( denk aan sms service waarbij je precies kunt bepalen waar iemand is). Mensen vinden dit nu nog grappig. Vreemd eigenlijk, toen de legitimatieplicht werd ingevoerd, was iedereen hier niet mee eens. Nu deze plicht er is, worden er steeds meer plannen die de privacy schaden erdoor gedrukt. Wel slim van Den Haag om nu te beslissen over rekeningrijden, omdat alle aandacht nu afgeleid wordt op de Mexicaanse griep en of de vaccinaties wel veilig zijn.
 3. Het verbaast mij ten zeerste dat er mensen zijn die echt geloven dat ze goedkoper uit zijn met rekeningrijden. De regering is al jaren het gewone volk aan het uitknijpen. Ze zorgen er echt wel voor dat ze niet minder geld binnen krijgen. Het kwartje van Kok was immers ook maar tijdelijk...... Ik ben ervan overtuigd dat iedereen meer gaat betalen dan nu. De invoering van het systeem zal klauwen met geld gaan kosten en dat moet Jan met de pet gewoon opbrengen. Oké BPM wordt afgeschaft, wat heb je eraan als je alleen maar een tweedehands auto kan betalen? Dat autorijden goedkoper wordt:
 4. Ik vind die provincie opdeling eerlijk gezegd helemaal niets. De provincies beslaan een klein gebied. We zijn toch allemaal Nederlanders? Laat ons maar lekker cachen in Nederland. En niet apart in Gelderland, Friesland, Overijssel etc. Ik vraag me af waarom wij mee willen doen met de andere landen.
 5. Het is geen wet van Meden en Perzen. Maar volgens mij als een cache niet meer gelogd wordt, verdwijnt hij vanzelf. Soms is negeren de beste oplossing.
 6. Daar kan ik me in vinden, maar dan moet men ook niet jammeren als de cache tegenvalt. Als je de cache de moeite niet waard vind, log hem dan niet op het internet, want het gaat ons allemaal natuurlijk niet om het aantal founds, maar om de kwaliteitscaches!!!! Kortom: flutcaches niet loggen op internet. Dan verdwijnen ze vanzelf. Of zouden de puntjes wel belangrijk zijn??????? p.s. niet persoonlijk bedoeld.
 7. Jij hebt hier de essentie verwoord. Als iedereen zelf bepaalde welke caches hij/ zij wil doen, dan had deze hele discussie hier niet gehoeven.
 8. ik weet zeker dat ik niet de enige ben, maar voor mij zijn de mysteries gewoon niet de caches waar ik warm van wordt. Er zijn maar weinig mysteries die door 'normale' mensen opgelost kunnen worden. Vaak is er sprake van enige kennis van programmeertaal. Als ik op de site van geocaching.nl lees, dan staat er het volgende: Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera. Met zijn hand-GPS (al voor 100€ verkrijgbaar) bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.
 9. Het is ook niet persoonlijk op jou bedoeld. En natuurlijk zijn er caches die verschrikkelijk, maar ook verschrikkelijk slecht zijn. We hebben wel eens proberen te zoeken bij een bushokje, langs een drukke weg. Hier hadden we dus geen zin in. Dus maar niet gedaan. Als iedereen dit deed, was het ook gauw afgelopen met dit soort caches.
 10. Wat is een slechte cache? Waarschijnlijk de opraper op een carpoolplaats etc. Maar dit is niet voor mij de grootste ergernis. Voor mij zijn de meeste mysteries gruwelijk slechte caches. Deze caches hebben niets, maar dan ook helemaal niets met geocaching te maken. Uren achter de computer naar een oplossing zoeken, daarna het coordinaat in Tomtom en gps en een oppikker erbij. Als ik wil puzzelen, koop ik wel een puzzelboekje. Geocaching doe je buiten en niet achter de pc. Dit soort caches zijn de grootste blunder ooit van Groundspeak.
 11. Ik had versie 0.5.5 op mijn pc staan. Nooit erbij nagedacht dat er een versie zou zijn zonder evb. Maar ik ben toch erg gelukkig dat alles weer werkt. En de tip evb opslaan heb ik ook onthouden. Het is mij al een paar keer gebeurd dat ik alles kwijt was op de pda.
 12. Of deze http://www.debruineberen.nl/download/msvbppc.armv4.cab Zie ook http://www.debruineberen.nl/faq.html vraag 2 Bruine beren en geebheart hartelijk dank voor de hulp. Ik ben weer een gelukkig mens.
 13. Deze link had ik ook gevonden, maar ik krijg hem niet geinstalleerd op de ppc
 14. Toen ik mijn HP IPAQ 2210 aanzette, is er waarschijnlijk een harde reset geweest, want ik moest alles opnieuw instellen en installeren zoals tomtom. Maar ook co-input. Helaas heb ik hiervoor microsoft embedded visual basic nodig. Ik kan dit programma nergens meer downloaden. Weten jullie een link, waar ik dit programma kan downloaden. Ik gebruikte co-input zeer regelmatig. Nu kan ik hem niet meer gebruiken
 15. We hebben erg veel bewondering voor het werk dat is verzet. Chapeau!!!.
 16. Wij zijn van geen enkele natuurorganisatie lid. Ach ja, we betalen wel indirect via de belasting.
 17. TheFamily

  Welk GPS apparaat?

  Ik gebruik sandisk zonder problemen. Heb hem eerst altijd in mijn mobiel gebruikt, maar heb toen het kaartje van de gps omgewisseld met die van mijn mobiel.
 18. TheFamily

  Welk GPS apparaat?

  Dat denk ik dus niet. De Gps 60CSX is 293.50 dollar. Zo'n 190 euro. Met 27 euro verzendkosten erbij 217 euro. Misschien als je pech hebt 42 euro invoer. Maak 259 euro. Scheelt weer 80 euro.
 19. TheFamily

  Welk GPS apparaat?

  Gps 60 csx bestellen in de VS bij Kandrsolutions via Ebay. http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...em=120293271154 Zal iets hoger worden met de verzendkosten en invoerrechten. Maar je krijgt er geen spijt van. Heeft de voordelen van alle gpsen en een robuust apparaat. Of dat met de HCx ook is weet ik niet. Anders kun je met het programma GSAK de naam veranderen. Want problemen met te weinig letters kwamen wij ook tegen bij de Etrex-serie. Alleen werd de laatste letter veranderd, maar moest je wel uitzoeken welke cache er nu bedoeld werd. En als je een serie doet zoals rondje bernheze, dan weet je helemaal niet meer bij welke cache je bent. Maar zoals je hebt gelezen. Nu ik een gpsmap 60csx heb, ben ik helemaal om. Voor mij geen etrex meer. Kijk goed rond. Slaap er nog een dagje over. Je hebt al aardig wat gps'en uitgeprobeerd. Probeer ook eens de GPSMAP60CSx uit en maak dan een overweging. Je moet het gewoon ervaren.
 20. Of toiletpapier. Soms is het Chinees verkeerd gevallen of de Mac. Dan zit je hier ook om te springen.
 21. Bij een zwager een gps gezien. Deze heeft er wat over verteld. Toen via internet gaan kijken . Gewacht op het vakantiegeld en toen een gele garmin etrex euro gekocht. Na het vinden van een paar caches ons aangemeld op het forum. Newbies als wij waren meteen met onze eerste vraag bijna een ban gekregen, maar omdat Heirbaut hunters nog niet helemaal wist hoe dat moest, is dit door de vingers gezien. Nee niet voor het beledigen of verkeerd taalgebruik, maar voor het vragen over iets dat verboden was en is. Als eerste cache aan het lijntje gedaan. Na een 2 tal jaren ging het rubber loslaten en verloren we die. Een bekend probleem van de Garmin Etrex. Toen hebben we de etrex legend gekocht. Nu hebben we sinds kort ook een gps 60 CSX.
 22. Ik zou me maar niet hierover opwinden. Als newby denk je nu zo. Maar ik ben er bijna zeker van dat je over een jaar, misschien korter, of wat langer, er net zo over denkt als het gros van de cachers. We hebben regelmatig met gene een koker gezocht. We gingen toch door, want je had je benzine er al voor verreden. Ja, bij een bushalte langs een drukke weg, aan een schutting, een boom voor een woonhuis en ga zo door. Nou dat zoekt niet lekker. En zo zijn er wel veel meer. Een cache loggen? Het liefst zonder pottekijkers. Niets is zo hinderlijk als tussen de hondendrollen een koker opvissen en daarna je schoenen schoonmaken. Op een drukke parkeerplaats langs een van onze rijkswegen een koker of kistje opvissen, echt boeiend, als je tenminste tussen de tissues, toiletpapier, gebruikte condooms of nog erger mensen die bezig zijn, wilt zoeken. Dit soort caches daar moet echt een eind aan komen. Want dit verziekt echt de hobby. Nederland is geen vrij land. We hebben ons gewoon te houden aan de regels die er zijn. Dus de regels in acht nemen in een bosgebied, maar ook op andere plaatsen. Dit alles zorgt ervoor dat onze hobby kan blijven bestaan. Een paar jaar terug heb ik een boswachter uit Arnhem uitgelegd wat geocaching was, ik kwam hem tegen op de school van mijn dochter. Zijn dochter bleek bij onze dochter in de klas te zitten. Hierna was hij behoorlijk enthousiast. Niet om zelf te gaan cachen, maar ik zie wel af en toe een cache verschijnen, waarin zijn naam genoemd wordt, omdat hij toestemming gegeven heeft. En natuurlijk hadden we alleen verteld over de multi's in bossen of andere natuurgebieden. Soms zijn de oppikkers wel handig, als er iemand geinteresseerd is in cachen, maar je denkt die moet er niet mee in aanraking komen, dan vertel je gewoon dat ons land vol zit met opraapcaches in verkeersborden etc. Het heeft al aardig wat mensen afgeschrikt.
 23. Dat is mooi verwoord. We staan hier helemaal achter.
 24. TheFamily

  LOC WAYPOINT FILE

  Ik zou het ook niet weten. Bij loc krijg ik ook alleen het bovenstaande coordinaat. Met GPX kan ik wel child waypoints grabben m.b.v. gsak.
 25. Wij vinden dit ook een gek idee. Waarom apart per provincie. Is ook heel vervelend voor de statistieken. Als je in Belgie hebt gecachet, staan sommige caches bij Belgie en de andere bij overige landen. Laat Nederland maar lekker Nederland in zijn geheel blijven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...