Spring naar bijdragen

Geocachen in het Algemeen Dagblad


Aanbevolen berichten

Op de voorkant van het 'Reizen katern' van het algemeen dagblad van algelopen zaterdag (24 juli 2004) staat een goed geschreven stuk over een wandeling die de reporter door de Waterleidingduinen heeft gemaakt. Dit stuk heeft een samenvatting op internet. :yes:

 

In die samenvatting worden ook de twee caches die in dat gebied liggen genoemd. Evenals de sites van GC.COM, GC.NL, GC.NU en die van Megaheks. Ook kan er een LOC-file van de wandeling gedownload worden.

 

Het lukt mij helaas niet het papieren stuk te digitaliseren, maar er zijn vast nog meer AD lezers. Of misschien leest de reporter ook wel mee. :P

 

tot cache,

team Wij Drie B)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Alleen jammer dat je weer zo'n registratie formulier moet invullen

en wachten op een account met wachtwoord :yes:

 

Als je dat wilt overslaan:

 

gebruikersnaam: geocacher

wachtwoord: geocacher

 

B)

 

team JoWi

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Alleen jammer dat je weer zo'n registratie formulier moet invullen

en wachten op een account met wachtwoord  :yes:

 

Als je dat wilt overslaan:

 

gebruikersnaam: geocacher

wachtwoord:  geocacher

 

B)

 

team JoWi

tnx JoWi, ik heb er gebruik van gemaakt [:P]

 

Wij Drie: leuk stuk!

 

groetjes, Marij

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja, veel Nederlandse kranten doen dat: hun online artikelen onder een abo en/of aanmelding zetten. Maar wel deze webpages door Google laten bezoeken om zo later via Google-search mensen te trekken.

De truc bij "betalende abonee's inhoud" is: doe kwa ID alsof je Google himself bent. Dan kan je heel vaak overal gratis bij.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 5 months later...

Op een website had ik de cache 'Damhert' gevonden. Op de site staat dat hij met toestemming is van de 'Waterleidingduinen' en is geplaatst in het AD van july 2004.

Zie site: http://www.xs4all.nl/~rigter/geocaches/Dam...idingduinen.htm

 

Vandaag heb ik de tocht gelopen. Prachtige tocht, en prima uitgezet. Spannende cacheplek; niks op aan te merken.

 

Maar dan....

Ik wilde de cache-eigenaar mailen om hem te bedanken, want de cache staat niet op geocaching.com.

Ik op zoek via internet en kwam zodoende op:

http://kaboutercachers.geocacher.nl/

 

Als je klikt op 'kabouter cache's', zie je dat de Damhert-cache hier vandaan komt.

Klik dan ook maar eens op FAQ.....

Dan blijkt dat het dus om een cache gaat, die NIET LEGAAL is.

 

Ahum... Ik baal er van dat ik hem gelopen heb vandaag, ook al was hij nog zo mooi. ik vond het al vreemd dat ik zo vaak van het 'gewone pad' af ging en de kleine padjes door de struiken moest (ook al was het nog zo leuk).

 

Dit kan niet; dit verpest het geocaching gebeuren zo.

Gelukkig dat geocaching.com ervoor zorgt dat caches approved worden, na melding van goedkeuring vd eigenaar vd grond, met diens contactgegevens.

Het 'contact ons'-emailadres op de kabouter-site underground_520@hotmail.com werkt niet meer. Die lui hebben ook in de gaten dat het trikkie is.

 

Ik steun de regels van geocaching.com en baal er uiteindelijk van dat ik deze (prachtige) tocht gelopen heb.

 

Ik ben wel benieuwd of het AD dit artikel WERKELIJK geplaatst heeft en wat zij er van vinden als blijkt dat de cache geen toestemming had van de eigenaar vd grond, maar een illigale cache is.

 

Hiker

bewerkt door hiker
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ahum... Ik baal er van dat ik hem gelopen heb vandaag, ook al was hij nog zo mooi. ik vond het al vreemd dat ik zo vaak van het 'gewone pad' af ging en de kleine padjes door de struiken moest (ook al was het nog zo leuk).

 

Dit kan niet; dit verpest het geocaching gebeuren zo.

 

Misschien combineer je de verkeerde dingen.

 

Ik heb net even zitten spitten in het AD-archief op het internet. Daar staat inderdaad een artikel (dd.24 juli 2004, zie ook de eerste bijdrage in dit draadje) over een door het AD uitgezette wandeling in de Waterleidingduinen.

 

De betreffende journalist is hier op het forum bekend onder de naam GR2.

 

Ik zou eens contact (bv. via PM) met hem zoeken. :yes: Hij kan je vast uitleggen hoe het zit.

bewerkt door Peetee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

...bovendien maakt je het moeilijker voor iedereen die wel bezig is met toestemming krijgen/vragen....

Want als je schat (die niet op gc.nl/com staat) toch gevonden wordt door een beheerder/eigenaar krijgen wij doorgaans op onze lazer dat we ons niet aan de gemaakte afspraken hebben gehouden...

Zou het? Voor de tijd van kaboutercaches zijn die moeilijkheden allang aanwezig. Maar DJ Bel heeft gelijk als ie zich afvraagt of je daar wel moeilijk over moet doen. En mocht er bij 'ons' een foutje insluipen, komen we daar ook wel weer uit.

 

Het is in elk geval gemakkelijk uit te leggen dat g.com noch g.nl verantwoordelijk kunnen zijn voor individuele acties. Op de kabouterkistjes staat natuurlijk niks vermeld over geocaching, maar wel de juiste eigenaars-info. Als men dan toch nog bij geocaching.nl terecht komt, vind ik dat een knap staaltje naamsbekendheid. En in dat geval is aan betrokkene ook wel uit te leggen dat het niet om een approved geocache gaat.

 

De in principe geocaching-minded clubs als staatsbosbeheer (uitzonderingen op individueel niveau daargelaten) zullen niet wakker liggen van die paar kistjes, en de moeilijke gevallen (de landschappen) worden geconfronteerd met hun eigen starheid. Ik voel weinig medelijden opborrelen, men kan daar prima voor zichzelf opkomen, beter dan wie dan ook tegenwoordig.

 

Ik zie het ook helemaal niet gebeuren dat het land overspoeld wordt met kaboutercaches etc. Als de inmiddels door g.nl opgezette overlegstructuren echt succesvol zijn is dat kabouterhoofdstukje ook nog wel zonder ruzie af te vinken. Mocht het met de hoeveelheid kaboutercaches opeens de spuigaten uitlopen, dan ligt er blijkbaar een behoefte. Maar voorlopig lijkt van een massale opkomst van het fenomeen geen sprake...

 

Kaboutercaches concurreren wel met geocaches, zij het slechts beperkt.

G.com/nl heeft pertinent niks uit te staan met kaboutercaches, laat staan dat ze ondersteund zouden hoeven te worden. Dat is natuurlijk duidelijk.

 

Het nemen van absolute verantwoordelijkheid door g.com/nl voor de kwaliteit van logs buiten de cache-eigenaar om (zijn dubbellogs toegestaan, wat wordt er zoal gelogd, verzin het maar) heeft ook zijn nadelen. Als je als organisatie die taak niet 'goed genoeg' op je neemt, in hoeverre ben je dan verantwoordelijk hiervoor? Of moet verantwoordelijkheid in deze alleen gezien worden als bonus? Het lijkt mij iets dat je niet moet willen, hetgeen niet betekent dat daarmee vanzelf alles mag.

 

Vooralsnog lijkt een vrees voor kaboutercaches wat mij betreft op koudwatervrees. Het fenomeen wordt door ons (notoire druktemakers :yes: ) teveel gewicht toegekend, als zelfs al dan niet verdachte logs zonder pardon (ditmaal letterlijk) worden verwijderd. Hetgeen overigens uitdrukkelijk niet uit de hoek van onze eigen approver schijnt te komen, zoals Peetee ook al opmerkt.

 

Gr.M.

 

Op de site http://www.xs4all.nl/~rigter/geocaches/Dam...idingduinen.htm

staat dat de cache tot stand is gekomen in samenwerking met de Waterleidingduinen en in juli 2004 met uitgebreide beschrijving en waypoints gepubliceerd in het Algemeen Dagblad.

 

Maar.....

Kijk dan eens op: http://kaboutercachers.geocacher.nl/FAQ.htm

Dan blijkt dus dat het om een illegale cache gaat, WAT MEN HIER ZELF AANGEEFT!

 

http://kaboutercachers.geocacher.nl/Damhert%20ree%20vos.htm

Op die site staat ook 'contact ons'.

Dat heb ik dus gedaan, maar helaas.....

Dat mailtje is dus onbestelbaar. Waarschijnlijk bestaat het emailadres niet (meer).

Zie de melding die ik kreeg:

----- The following addresses had permanent fatal errors -----

<underground_520@hotmail.com>

(reason: 550 Requested action not taken: mailbox unavailable)

-----------------------------

 

Ik voel me dus misleid door de boodschap op de site dat de cache toestemming heeft verkregen, terwijl ik op de kabouter-site zelf lees dat de cache illegaal is.

Ik ben - te goeder trouw - uitgegaan van het artikel op de website, waar staat dat de cache toestemming heeft van de 'Waterduinen' en dat hij - met waypoints en al - in het Algemeen Dagblad heeft gestaan.

 

Ik steun dus het principe van geocaching.com dat een cache pas goedgekeurd kan worden door hen, wanneer duidelijk is dat deze toestemming heeft van de eigenaar vd grond, met naam en adresgegevens van de persoon die de goedkeuring heeft verleend.

 

Ik baal er van dat ik deze tocht gelopen heb, ook al was hij nog zo mooi.

bewerkt door hiker
Link naar opmerking
Deel via andere websites

De betreffende wandeling door de Waterleidingduinen is, zoals overal vermeld, uitgezet in samenwerking met deze instantie. De paginagrote publikatie heeft ook maandenlang in de hal van het bezoekerscentrum gehangen. Misschien hangt hij er nog steeds wel. De Waterleidingduinen hebben prints gemaakt van de door het AD vervaardigde routekaart, die door wandelaars konden worden geleend bij het bezoekerscentrum.

In de Waterleidingduinen mag je je buiten de paden begeven.

Hopelijk neemt deze informatie de onbehaaglijke gevoelens die wandelaar Hiker van zijn tocht heeft overgehouden weg.

bewerkt door gr2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

...Ik voel me dus misleid door de boodschap op de site dat de cache toestemming heeft verkregen...

 

... Ik steun dus het principe van geocaching.com...

 

Zoals ik het lees is weliswaar de wandeling in overleg tot stand gekomen, maar niet het uiteindelijke kistje. Daarom staat er ook uitdrukkelijk een k-woord voor. Dat is ook niet te missen op de pagina´s die je geraadpleegt hebt. Eventuele discussies over k-caches zet ik echter liever voort op het forum van geocaching.nu, omdat dit forum zulke discussies liever niet hier ziet plaatsvinden.

 

Natuurlijk mag je het principe van geocaching.com een warm hart toedragen. Voor zulke caches kun je dan ook gewoon hun site raadplegen.

 

Gr.M.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik steun dus het principe van geocaching.com dat een cache pas goedgekeurd kan worden door hen, wanneer duidelijk is dat deze toestemming heeft van de eigenaar vd grond, met naam en adresgegevens van de persoon die de goedkeuring heeft verleend.

 

Ik baal er van dat ik deze tocht gelopen heb, ook al was hij nog zo mooi.

 

Verder kan ik melden dat de directie van de Waterleidingduinen weet heeft van het feit dat er ook caches op het terrein liggen die zijn geregistreerd bij geocaching.com. Voor deze caches is geen toestemming gevraagd, vernam ik. Men is er nog niet uit of er actie wordt ondernomen tegen deze caches. Gezien het feit dat ze er nog steeds liggen, zal het zo'n vaart niet lopen.

Hopelijk verdwijnt de nare nasmaak die Hiker heeft overgehouden van de prachtwandeling, nu duidelijk is dat de kaboutercache in de Waterleidingduinen even ' illegaal' is als de 'offici"ele' . Wij hopen dan ook wandelaar Hiker te mogen begroeten bij de overige kaboutercaches van het Cairnteam.

bewerkt door gr2
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...