Jump to content

mgr

Leden
 • Content Count

  361
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About mgr

 • Rank
  Normale Poster
 • Birthday 06/08/1969

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Geen
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  ---

Contact Methods

 • Website URL
  http://enschede.xs4all.nl/services
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Woonplaats
  Enschede
 • Interesse
  Wij cachen zonder GPS, mbv de HKS-handrekenmethode.
 1. Och ja. Als cache-eigenaar wil je toch een soort maximum toegankelijkheid voor je cache. Dus wat mij betreft houden ze de extra service wbt GPX files beperkt tot de Pocket Queries (voor de echte freaks, en het stijgt uit boven het werk van één cache-eigenaar), maar goed daar ga ik niet over. Ik heb met mijn betaalde account een GPX gemaakt. Vervolgens de relevante lijst waypoints daaruit met de hand vervangen door een zelfgemaakte GPX uit OZI van mijn originele route met de juiste namen. En die gemodificeerde GPX op de cache-pagina ter download gezet. Dat scheelt weer een hoop herbenoemwerk voor de hunters. Maar ik hoop dat voor 'ons' de gebruikersvriendelijkheid en bruikbaarheid van de door GC.com gegenereerde GPX ook nog zal verbeteren. Want het is toch een aardig klusje om zo'n lijst Additional Waypoints op te stellen (en nog verplicht ook tegenwoordig) en het is fijn als iedereen van het werk van de cache-eigenaar kan meeprofiteren. En zo hoort het eigenlijk vind ik. Het enige echte voordeel van de lijst is nu dus voor de reviewers, die zo goed kunnen kijken waar de routepunten zich bevinden. Voor deze personen scheelt dat echt een hoop tijd. Dat is ook iets waard natuurlijk. Ik hoop daarom van harte dat zij een goed woordje willen doen bij GC.com om ook voor ons de functionaliteit te laten verbeteren. Gr.M.
 2. Waarom dan niet de cachepagina een beetje moderniseren/updaten? Als je de waypoints en de daarbijbehorende coördinaten invoert onder de additional waypoints, dan zijn ze, net als de coördinaten bovenaan de cachepagina, met een klik te downloaden. Dit is sinds mei 2006 zelfs een verplichting voor nieuwe caches. Het zou leuk zijn als de cache-eigenaren van de oudere caches dit ook zouden doen. Het risico dat een nieuwe cache te dicht in de buurt komt te liggen is zo goed als nihiel als deze punten ingevoerd zijn. Eindcoördinaat kan op invisible (alleen zichtbaar voor eigenaar en admin van .com) Nou, dat heb ik gedaan. Best een hele klus bij een route van 60 WP's. Wat is nu precies het voordeel voor de gewone cacher? Als je premium member bent, kun je er een GPX-file van maken, als je dat niet bent, moet je ze op de een of andere manier overtypen in je GPS. Ik heb zelf geen GPS, dus geen ervaring met dat soort dingen. Maar ik vind het wel jammer dat GC.com het niet gewoon gemakkelijk maakt en de waypoints in de voor iedereen beschikbare loc-file laat zetten. Ik heb de lijst WP's immers voor ieders gemak ingevoerd. Daarnaast, als ik de GPX importeer in OZI, blijken de waypoints opeens heel anders te heten dan de namen die ik er in de additional waypoint tabel aan heb gegeven. Dus als iemand het via GPX importeert in OZI of GPS, dan krijgt men andere namen dan ik im mijn teksten heb gebruikt. Ik heb nu maar een half puntje bij de moeilijkheidsgraad van de cache opgegooid Maar goed, de klus zit erop en ik hoop dat men er baat bij heeft. Groetjes, M.
 3. Hee, het draadje is er nog wel, ik had gehoord dat het onvindbaar zou zijn. OK teams, het was gezellig!! Hulde voor het zo stipt aanwezig zijn en het als een speer volbrengen van Weldaad! Groetjes, M.
 4. OK, stand van zaken tot nu toe: Pentagram KarelKraak TuuronTour BBosman Goedweerloper Elisa1955 & Kelientje JandeBeHanger komt misschien nog langsfietsen. Wandeling begint om 10:00u. Het wordt mooi weer: Groetjes, M.
 5. Het scheelt wel dat de route al gegeven is en dus niet elk volgende punt ingetypt hoeft te worden, maar het is nog steeds zo dat er telkens wat gezocht en genoteerd moet worden en dat drukt al met al het tempo behoorlijk. Gr.M.
 6. Op zo'n fiets moet het in twee-drie uurtjes wel kunnen. Kom je ons uitzwaaien dan? Groetjes, M.
 7. Maar natuurlijk! Groetjes, Mark
 8. Naar aanleiding van berichten die mij hebben bereikt is de stand van zaken nu als volgt: In principe hebben de volgende teams zin om mee te gaan: Pentagram KarelKraak TuuronTour BBosman JandeBehanger Goedweerloper Cairnteam We beginnen te lopen om 10:00u. Groetjes, Mark
 9. Mr. John, dat lijkt me duidelijk. Gecondoleerd en veel sterkte gewenst. Gr.M.
 10. De volgende teams hebben in principe belangstelling: Pentagram KarelKraak TuuronTour Surdo + moeder Mr. John BBosman JandeBehanger Vorige keer zijn we om 10:00u begonnen. Dat was in de winter, waardoor de dag sowieso wat later begint. Wat mij betreft starten we ditmaal eerder, maar voor de teams die van verre moeten komen moeten we het wel leefbaar houden. Voorstel is om ditmaal om 09:00u van start te gaan. Als dit voor iemand niet haalbaar is hoor ik het wel. Gr.M.
 11. Nieuwe formaten inmiddels toegevoegd aan routebestand. Gr.M.
 12. Oew, ik zou dat ook niet uitsluiten. Ik was nog niet op de hoogte van deze mogelijkheid. Zodra ik wat meer tijd heb zal ik er weer eens induiken. Gr.M.
 13. Ja, dat was hier: We zijn er toen inderdaad creatief mee omgegaan Gr.M.
 14. Wij als GPS-loze hunters spelen dit Mapsource probleem ff door aan onze secondanten. Ik zal zsm ff een moderner bestandje aan de downloadbare ZIP toevoegen. Groetjes, M.
 15. Een klein stukje van de route mag eigenlijk niet met hondjes. Maar dat stukje is gemakkelijk af te snijden(!) over een brede zandweg, of wat dan ook. Het tussenliggende antwoord zul je wel kunnen spieken van de rest van de groep misschien . Groetjes, M.
×
×
 • Create New...