Spring naar bijdragen

Geocaching Clublied


ALeune

Aanbevolen berichten

ReizenReizen

Klinkt opzich niet gek, maar het is en blijft duits. Is het mischien een idee om een keer een wedstrijd te houden wie het beste clublied weet te schrijven?

bewerkt door ALeune
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wanneer de geo feuten een premium owner cache naderen onder de allom getrainde en spiedende ogen van een oude stomp, moet het geo lied zijn aanhef hebben. Iets in de trand van van (zie Wiki):

Stompie van het oude jouwen, Zijt gij van zuiver Geocachers bloed? De elleboog nu eens door de mouwen, Het haar al door de hoed. Ziet gij daar een vondst? Ziet gij daar een vondst ? Wel dan is het de Stompie die nu toch eens stevig fronst. Muziek: ons volkslied. Bron: De oorspronkelijk zeer eenvoudige melodie werd in 1626 van melismatiek (klankbuigingen) voorzien, genoteerd door de Veerse schepen Adriaen Valerius in zijn met een aantal liederen "geïllustreerde" geschiedschrijving "Nederlandtsche Geocache-Clanck". Lange tijd was het een vrolijk lied, dat graag werd gespeeld bij het spelen, de vondst en bij logging ceremonieën. In de 18e eeuw was het echter steeds meer een instrumentaal lied geworden, dat met name werd gespeeld op trompet en carillon. Bij dit lied, dat werd aangeduid als de Geocachemars, paste de oorspronkelijke tekst niet goed meer. Na de val van Barny en de introductie van het geo'huis in de Nederlanden in 1813, wist vrijwel niemand meer zich de oorspronkelijke tekst te herinneren. Het lied was onder het volk vrijwel alleen nog bekend van een Geuzenlied uit 1577, dat een spot was op de 'Spaanse Ouwehoeren'; Nederlandse geocachers die zich als log-carambool hadden aangeboden via het internet en door hun vertrek hun stand kwijt dreigden te raken.
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het is een leuk beginnetje, maar ik denk dat de meeste geocachers zich hier niet in herkennen... Ook klopt de tekst niet helemaal met de wijs. Ik denk het handig is voor een lied de volgende 'richtlijnen' op te stellen:

- Het mag op een bestaande wijs zijn (hoeft dus niet). Het is wel handig als het lied zonder muzikale begeleiding gezongen kan worden, dus mag de wijs niet te ingewikkeld zijn.

- Alle geocachers moeten zich er in kunnen vinden, zowel groentjes als gevorderden, CO's als niet-CO's en de reviewers.

 

Als er aanvullingen zijn, dan graag.

 

ALeune

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als een hoop geocachers er zich in moeten kunnen vinden, dan kunnen we misschien wel iets doen op de tekst van "De Wielewaal" :

Kom mee naar buiten allemaal
Dan zoeken we een cache achter 'n paal
En zien we het prul al van verre
Dan schrijven het puntje toch met verve
Puntje hier, puntje daar
Allemaal puntjes, anders niets

Link naar opmerking
Deel via andere websites

geen lied maar wel een dans https://youtu.be/KGJfmtLO9I8

ook had hij eens een lied, maar die was waarschijnlijk zo tergend om aan te horen dat hij die heeft verwijdert

 

Barny

 

ow ja, dat rechthoekige groene doosje die hij vol vreugde uit de bosjes plukt, was wat men vroeger noemde een geocache, daar kon men spulletjes in herbergen die de volgende vinder om kon ruilen voor iets gelijkwaardigs, leuk concept, maar de vooruitgang in het geocachen zorgde er voor dat je al die vertragende ruil handelingen niet meer hoefde te ondergaan, de huidige logrol ontrollen, stempel zetten en weer oprollen is al werk genoeg

bewerkt door barny
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...