Spring naar bijdragen

Team Tammo

Leden
 • Aantal bijdragen

  274
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  9

Alles door Team Tammo geplaatst

 1. Wat was het spelletje toch leuk toen het nog "underground" was en een GPS device een zeldzaamheid...
 2. Team Tammo

  Geocaching Clublied

  Beschouw het dan gewoon als niet verzonden. Prima initiatief.
 3. Team Tammo

  Geocaching Clublied

  Of misschien kan je aandacht voor het lied verkrijgen door er een geocache omheen te bouwen. Misschien een kistje, wanneer het geopend wordt, automatisch het lied wordt afgespeeld, ben ik in Duitsland wel eerder tegen gekomen, Uwe's geburtstag volgens mij. Misschien kunnen er in het kistje ook nog wat A4 'tjes gedaan worden met daarop de tekst.
 4. Team Tammo

  Geocaching Clublied

  Misschien kan de tekst geplaatst worden op de hoofdpagina van geocaching.nl, de kortste weg tot succes lijkt me dat !
 5. Team Tammo

  Geocaching Clublied

  Klinkt goed, misschien zijn er wat kleine aanpassingen nodig, maar het heeft zeker potentie.
 6. Team Tammo

  Geocaching Clublied

  Als een hoop geocachers er zich in moeten kunnen vinden, dan kunnen we misschien wel iets doen op de tekst van "De Wielewaal" : Kom mee naar buiten allemaal Dan zoeken we een cache achter 'n paal En zien we het prul al van verre Dan schrijven het puntje toch met verve Puntje hier, puntje daar Allemaal puntjes, anders niets
 7. Team Tammo

  Geocaching Clublied

  En wanneer dient het clublied aangeheft te worden ?
 8. Nee, maar het mag best wel wat meer moeite kosten om achter bepaalde zaken te komen. De eerste cache is in 2000 verstopt, het heeft voor mij dus 6 jaar geduurd voordat ik achter het bestaan van het spelletje kwam, en dat kreeg ik nog te horen van een insider ook. Vond ik toch beter dan nu waar je dagelijks geconfronteerd wordt met geocachende mensen via (social)media.
 9. Geocaching in de media is bijna altijd een loss-loss situatie in mijn opinie. Of ze zoeken voor het item een paar slecht uit hun woorden komende zieltjes uit (goed voor de kijkcijfers) en de kijkers zullen denken dat het een spelletje is voor lutsers, of ze zoeken iemand uit die wel heel goed kan vertellen wat het spel inhoud, met als gevolg dat een deel van de kijkers ook gezellig met het spelletje aan de slag willen gaan, dus nog meer caches, nog meer prullen. Het mooiste is EN een goed verhaal EN daardoor een nieuw iemand bereiken die tijd en moeite wil gaan steken in een mooie cache, maar die kans acht ik zeer klein in dat dit gebeurd.
 10. Dit is precies waar het spelletje aan ten onder gaat. Doet mij een beetje denken aan mensen die een brief inzenden voor De Kampioen van de ANWB waarin ze vertellen dat ze al jaren in Frankrijk op een idyllisch plekje langs een zacht stromend riviertje staan in Ville de Non-Sens, waar de campingeigenaar zelf zijn stokbroden bakt, en zijn vrouw elke dag een potje honing komt brengen, en het is er zo heerlijk rustig !!!! Vervolgens wordt dat blad door een paar honderdduizend mensen gelezen, en Jan Doedel kan nooit meer op zijn geliefde plekje staan de komende 50 jaar ....
 11. Team Tammo

  Podium Generator?

  Daar heb je natuurlijk gelijk in, op een gegeven moment ontstaat er een gewenning en daar is ook niets mee. Het "probleem" voor mij is alleen dat ik graag dingen doe, die andere niet doen, dat zie je terug in mijn hobby's, werk, maar ook op de manier waarop ik denk. Geocachen was voor mij de eerste plaats de kick van het "verbodene", iets doen waarvan andere geen benul hadden dat het bestond, beetje vaag, beetje stiekem, ik mag dat wel.... Op de tweede plaats kwam voor mij pas de locatie en als laatste komt bij mij de cache en de inhoud. En voor mijn gevoel is punt 1 geheel verdwenen helaas en kunnen punt 2 en 3 mij op dit moment niet genoeg "bekoren" om deze hobby weer op te pakken. Maar ik gooi ook weer niet heel snel de handdoek in de ring, ik blijf op de achtergrond geocaching volgen... ;-) Mijn GPS staat voorlopig nog niet op Marktplaats...
 12. Team Tammo

  Podium Generator?

  @Marceld : ik heb mijn maximale aantal positieve stemmen voor vandaag bereikt, anders had je er nog eentje gekregen van me ! Blijkbaar had ik je verkeerd ingeschat, waarvoor excuses, het spelletje gaat me soms misschien iets te na aan het hart ...
 13. Team Tammo

  Podium Generator?

  Ik hoop dat het goed komt, ik vond het toch mooier om caches te vinden, waarbij mij de rillingen over de rug liepen of omdat de locatie bijzonder was, of omdat het zo midden in de nacht best wel een creepy ervaring was.... De laatste jaren echter sta ik de meeste caches al gapend achter een verkeersbord vandaan te trekken...
 14. Team Tammo

  Podium Generator?

  @Marco Domi : Ik hou nog steeds van het spelletje, maar niet zoals het nu gespeeld wordt en al helemaal niet met de mensen die het nu allemaal spelen. De grote doodsteek is geweest dat het spelletje van "underground" verworden is tot een familie uitje. Ik zie het hier in het dorp ook, daar is de plaatselijke huisvrouwenkring ook begonnen met geocachen, gezellig met een grote groep op pad en dan allemaal met de cache en het kokertje een selfie maken..... Maar ook vrienden/kennissen/collega's iedereen gaat of wil gaan cachen, en dan zijn ze 5 minuten op pad en dan gaat de telefoon weer, hey Tammo, heb je GCXXXX ook gevonden ? Waar ligt die ? Neuh, ik wacht wel even, ik denk dat er dit jaar al een teruggang zal komen in het aantal deelnemers, de meeste haken na een aantal caches gelukkig af...
 15. Team Tammo

  Podium Generator?

  Dat noem ik je kop in het zand steken. Je houd dan alleen mensen over die in jouw straatje praten. Ik weet heel wat mensen die ik hier zou willen negeren, maar soms hebben berichten na het even te hebben laten bezinken toch een kern van waarheid. Geloof me, dat lesje heb ik ook wel geleerd. ;-)
 16. Team Tammo

  Podium Generator?

  Ik moet dan misschien even een nuance aanbrengen, het ligt er misschien aan wie het podium wil maken. Is het de CO die denkt dat het een leuk plaatje is om zo de eerste drie vinders van zijn cache te eren, dan heb ik er persoonlijk geen moeite mee, hoewel ik er niet aan moet denken dat mij die eer te beurt valt, maar goed. Wil een cacher een podium generator echter gebruiken om te laten zien hoe goed hij wel niet is en hoe vaak hij wel niet een ftf heeft gevonden dan blijf ik bij ik mijn standpunt : sneu.
 17. Team Tammo

  Podium Generator?

  Bedankt voor de linken, ik zat te googelen op schaamstaalgenerator, egotripperscript en adultglimmerstickers.
 18. Team Tammo

  Podium Generator?

  Vaker gezegd, geocachen is helaas het zelfde lot toebedeeld als flashmobbing. Een relatief kleine groep verzint iets, een grote groep gaat er mee aan de haal en geeft er zijn eigen draai aan, daarna komt de commercie erbij, en voordat je het weet ben je iets bezig wat totaal niet meer lijkt op wat iets ooit was. Bij mij ligt de GPS al maanden in de la, lidmaatschap is allang verlopen, ik hoop dat geocaching de komende jaren weer wat in de vergetelheid raakt, er een hoop mensen en caches verdwijnen, en wellicht ga ik dan weer mee doen. Maar serieus, een podiumgenerator ? Waarvoor ? Op wie wil je indruk maken ? Waar wil je indruk mee maken ? Kijk eens naar deze FTF ! Die heb ik in de barre winter van 2014, in het heetst der Hoekse en Kabeljauwse twisten, slechts gewapend met een roestig nietpistool, onder de neus van een Muggle kunnen veroveren ?
 19. Team Tammo

  Mijn Eerste Tb

  Nog even afwachten, wellicht meegenomen maar heeft diegene nog geen tijd gehad om online te gaan. Nog niet wanhopen.
 20. Nooit mijn coördinaten ingevoerd en zal het niet gaan doen ook. Laatste waar ik op zit te wachten is dat andere geocachers mij opeens gaan benaderen. :-)
 21. Hoop dat ik niet een uitzondering ben, maar heb nog nooit een eindcoordinaat op een onjuiste wijze verkregen of weg gegeven, en op event zal je mij ook niet zien, 1x geweest en gelijk genezen. Dus nee, ik hoef mijn geweten niet bepaald te sussen :-)
 22. Wat mij verbaasd is dat er wel heel snel gezegd wordt dat mystery caches een soort van treiter caches zijn, of vreemde gedachtenkronkels die toch niet te doorgronden zijn, en dat deze caches het dus over zichzelf afroepen om dan maar "illegaal" gevonden te mogen worden. Persoonlijk denk ik dat ELKE CO een cache probeert te maken waarvan hij/zij denkt dat er iemand geïnteresseerd in is, geen enkele CO zal de intentie hebben om een cacher maar even lekker dwars te zitten, dit is puur je eigen beleving. En waarom zou er geen plaats zijn voor mystery's die je niet leuk vind, of niet op kunt lossen ? Een ander vind het wel leuk om deze mystery's te doen. Wat betreft het aansporen van de producent van caches om rekening te houden met de wensen, daar ben ik het best wel mee eens, maar dan wel op een opbouwende manier en niet door het "afstraffen" van zijn cache.
 23. Dus omdat jij de vijver van "acceptabele" caches al hebt leeggevist, vind je het wel oké om dan op wat minder fraaie manieren toch aan je cache honger te kunnen voldoen ? Klinkt mij als rupsje-nooit-genoeg..... Ik denk dat als ik alle leuke caches in mijn omgeving gedaan zou hebben, ik gewoon zou wachten op de volgende leuke die online zou komen. Maar blijkbaar is de verslaving zo groot, dat er wel gecached moet worden door sommige....
 24. Wat ik in deze discussie nog steds niet snap is waarom mensen het nodig vinden om op "illegale" wijze op het eindpunt van een mystery terecht te komen. Is het het puntje ? Is het dat de cache van de kaart verdwijnt ? Wat is het ? Voor mijn gevoel is het nogal nep allemaal, en dat is nou net iets waar ik niet tegen kan. ;-)
 25. Wedden dat je dat niet doet ? Want je weet donders goed dat je fout zit, en je bent maar al te bang dat je logje, en dus je found, door de CO gewist gaan worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...