Spring naar bijdragen

Wanneer Mogen Logs Verwijderd Worden?


Twentse Mug

Aanbevolen berichten

Een vraag. Ik kan me voorstellen dat een cache-owner niet zomaar found-logs kan verwijderen. Maar hoe zijn nou eigenlijk de guidelines omtrent write notes en did not found logs? Mogen die altijd door een cache-owner verwijderd worden?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

In principe verwijder je geen logs van mede-geocachers.

 

Het kan natuurlijk zijn dat iemand een write note plaatst die op niks trekt. Dan kan je in eerste plaats de geocacher in kwestie een mailtje sturen met de vraag waarop de write note is berust en of hij deze wil aanpassen (indien beledigend of grof taalgerbuik, etc.) of verwijderen.

 

DNF's verwijder je sowieso niet! Deze zijn ten eerste voor de geocacher zelf. Op deze manier hebben we een overzicht van caches die we hebben bezocht, maar door een of andere reden niet hebben kunnen vinden en dus nog eens terug kunnen/moeten gaan. In de tweede plaats is het een signaal naar volgende geocachers. Wanneer meerdere DNF's na elkaar werden gelogd, kan de volgende geocacher al denken dat er iets niet pluis is of dat het gewoon een moeilijk te vinden cache is. In derde instantie is het een signaal naar de CO toe. Wanneer de DNF's elkaar blijven opvolgen, kan het zijn dat er daadwerkelijk iets niet pluis is met de cache en kan de CO op controle gaan.

 

Indien een FOUND IT log/write note/etc. écht niet naar wens is (en op niks is berust) én de geocacher die je hebt aangeschreven reageert niet of niet positief, kan er nog altijd een overleg gepleegd worden met een reviewer. Samen trachten jullie dan tot een oplossing te komen.

 

Maar ... BELANGRIJK ... logs verwijder je in principe NIET!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik zie dat toch iets anders.

 

Je hebt gelijk, een log (welke dan ook) verwijder je in principe niet.

 

Tenzij hij niet aan de richtlijnen voldoet: bv, niet bij de cache geweest, onbeschoft taalgebruik etc....

 

Ik zal dan de log verwijderen en DAARNA een mail naar de logger sturen met de redenen dat de log verwijderd is. Ik verwijder de log niet voor mezelf, maar meer voor andere cachers, die daar mee geconfronteerd worden.

 

Als we er dan samen niet uitkomen stap ik pas naar de reviewer.

 

Als je blikschade aan je auto krijgt stap je toch ook niet naar de politie voordat je probeert er samen uit te komen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik was vergeten melden dat je wel een FOUND IT log (online) mag verwijderen wanneer je zeker bent dat de nickname niet in het logboek staat. Geen naam in logboek = geen geldige log = online log archiveren. :wink2:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Als CO zondermeer een log verwijderen vind ik ongepast. Vraag eerst de logger om de log aan te passen als die je niet bevalt.

Ik heb ook de guidelines gelezen en vind dit wel wat:

MESSY SITUATION? We know that sometimes this issue can be contentious. If the other party is being stubborn, ask yourself, "Is this dispute really worth my time?" Try being the bigger person and conceding the point. You may discover that you feel better for doing so. At the very least, it will put the matter quickly behind you.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Valse, niet ter zake doende en/of ongepaste logjes verwijderen hoort dan ook bij het cache onderhoud:

 

"Geocache Maintenance

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Dat is niet de bedoeling. Er zijn vaker meerdere teams die met een "gelegenheidsnaam" loggen.

Die zetten wel vaak in hun log dat ze onder teamnaam zusenzo hebben gelogd, zodat de cache eigenaar het terug kan vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

daar ik nooit de cacheeigenaar beledig met de 4 *TFTC* letters maar een echt verhaal ophang zal ik nooit, maar dan ook echt nooit toestaan dat mijn log = mij herinnering, door welke sufkop ook verwijdert zal worden

zelfs de loginhoud veranderen zal niet zonder zwaarwegende reden gebeuren

ik log wat ik meemaak of wat mijn gedachten zijn bij de cache, mocht de pruts-cache eigenaar er aanstoot aan geven wat ik van zijn falende creatie vind had hij dat eigenhandig kunnen voorkomen.

zelfs de NLrevieuwers behandelen de klachten (er schijnen nog een hoop jankers te zijn die bij de revieuwers over mijn persoontje lopen te klagen) niet meer die over mijn logs worden aangedragen, de megaverdieners aan de andere kant van de plas mogen het "opknappen" en zelfs die hebben mij altijd in het gelijk moeten stellen.

 

Barny

  • Top! 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...