Spring naar bijdragen

geo_taz

Leden
  • Aantal bijdragen

    495
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door geo_taz geplaatst

  1. Mijn cache, "Alice in Wonderland" doet nog steeds goed, zowel bij beginners als bij gevorderden.
  2. Dit moet natuurlijk zijn "Anders blijf ik die fouten natuurlijk maken."
  3. Een gpx file is puur tekst. Ik weet niet of je op zo'n phone ook html (webpagina's) kunt tonen? Die kun je nameliijk in GSAK ook aanmaken...
  4. Vanuit GSAK kun je bijvoorbeeld bij de optie "GPS - Send" in het veld "Waypoint description format (comments)" opnemen "%Hint". Dan heb je voor traditionals in ieder geval het (begin....) van de hint bij je.
  5. Is in GSAK inderdaad makkelijk te doen, zonder macro. Bij de export-functies kun je een "Name" opgeven. In die Name kun je gebruik maken van zogenaamde smarttags. Een voorbeeld van een Name: %smart %children %smart%c_Prefix In dit geval is het resultaat dat gewone waypoints (dus eigenlijk de caches) de naam krijgen van de smart-tag (een ingedikte versie van de naam). De children kijgen de naam van de smart-tag gevolgd door de child-prefix.
  6. geo_taz

    Cachen Met Tomtom

    Samenvoegen zou ook kunnen door - eerst F7 te drukken (clear all user-flags) - De set traditionals te selecteren - shift F6 (zet de userflag voor deze) - De opgeloste mysteries te selecteren - shift F6 - F8 (filter op alle caches met een userflag) Of je maakt een macro met het volgende commando MFILTER IF= NOT ($d_Found) AND NOT ($d_TempDisabled ) AND ($d_CacheType = "T" OR $d_HasCorrected)
  7. geo_taz

    Dnf Worden Verwijderd

    Ik zou in dit geval toch eerder een Note geschreven hebben. Echt gezocht is er niet...
  8. geo_taz

    Cachen Met Tomtom

    Hoort eigenlijk in het GSAK topic thuis, maar het is zo eenvoudig.... - Filter in GSAK de caches die je naar je TomTom wilt sturen (bijvoorbeeld alle caches van Nederland) - Menu "File" " Export" "TomTom POI File" - Kopieer de aangemaakte POI file naar de juiste directory op je TomTom (bij mij is dat "Western_Europe". Klaar. Ze zijn nu als "Nuttige Plaats" op je TomTom beschikbaar.
  9. Toppie! Een Event in Delft, als het enigzins mogelijk is ben ik van de partij
  10. Tot nu toe 19 logjes bij Alice in Wonderland.... (het kan nog, iedere log telt!) En zelf 1 cache gevonden....
  11. Tot nu toe twaalf Notes bij Alice in Wonderland.... Met die regen moet het toch mogelijk zijn om tot 100 notes te komen?
  12. Ook mijn cache, Alice in Wonderland doet mee. Voor de eerste 100 logjes gedurende dit weekend stort ik één euro per logje. Iedere log, dus ook een note.....
  13. De genoemde cache uit 2008 is erdoorheen geglipt, dan. Je kunt de cache-eigenaar vragen deze tabel aan te maken (via de 'waypoints' optie). Daar helpt hij ook andere cachers mee. Dit geldt uiteraard alleen voor caches waarbij de WPs van te voren bekend zijn. Het vervelende van de Waypoints optie is wel dat de cache-eigenaar ze een voor een moet toevoegen. We moeten Groundspeak nog maar eens vragen dat makkelijker te maken. En als de eigenaar dat niet wilt en je gebruikt wél GSAK... daarin zit een functie "Grab Waypoints". Die inspecteert de tekst van de cache (en eventueel van de hints) voegt de child-waypoints toe.... Toch wel handig hoor, GSAK....
  14. geo_taz

    Paperless cachen

    Op mijn HP iPaq heb ik naast internet explorer ook het programma file explorer er op staan (zit bij de standaard geleverde software) en daarmee bekijk ik de op mijn pda opgeslagen html files. Gaat prima succes ko en de catman Dat komt dan omdat je File Explorer zo slim is om Internet Explorer te starten ... Om de html files middels Internet Explorer te lezen hoef je niet online te zijn.
  15. geo_taz

    Cache Met Waypoint Lopen

    Ik doe het volgende: - Vanuit GSAK stuur ik de caches (dus ook de multi's) naar de Oregon. Daar is een handige Macro voor die er ook voor zorgt dat alle waypoint als POI in de Oregon staan, inclusief het toepasselijke icoontje. - In het veld ga ik dan eerst naar de Parkeerplaats en dan alle waypoints af. - Pas als ik de cache gevonden heb, log ik deze op de Oregon. Het effect hiervan is dat de cache op de Oregon bij de gevonden caches komt te staan en dat er een log-filetje wordt aangemaakt met datum/ tijd en found/not found - Weer thuis is er een andere GSAK macro om de gevonden caches van de Oregon uit te lezen, bij te werken in GSAK en vandaar direct middels een Field Note te loggen op Geocaching.com Voordeel voor mij is dat er direct automatisch de juiste datum en tijd bij het logje staat en dat ik niet vergeet een cache te loggen...
  16. Google Earth? Die kan in ieder geval wel een route bepalen en de nieuwe versie ondersteunt ook (gratis) GPS.
  17. De Jeep kwam van links...
  18. geo_taz

    Email adres wijzigen

    Voor mij is de reden om GMail te gebruiken dat ik zo weinig mogelijk afhankelijk wil zijn van de provider die ik dit jaar gebruik. Nu de contracten niet langdurig meer zijn, wil ik de vrijheid hebben om van provider te wijzigen. Hoe minder "banden" ik met die provider heb, hoe makkelijker dat gaat.
  19. Als het probleem zit in het terugvinden van de caches en child-waypoints omdat de namen onhandig zijn, dan kun je overwegen GSAK te gebruiken. In GSAK kun je aangeven, zowel voor de cache als voor de childeren, hoe de naam moet worden opgebouwd. Ik gebruik bijvoorbeeld voor het aanmaken de volgende waypoint-name: %smart %children %smart%c_Prefix Dit betekent dat de cache waypoint als "naam" de smart-name krijgt De childeren krijgen als naam de smart-name gevolgd door de child-prefix. Wat door Nemelis in Mapsource gedaan wordt, zou (denk ik) ook moeten kunnen met de volgende waypoint-name: %code %children %code%c_Prefix Kijk in de GSAK help-tekst maar eens bij Special Tags voor een uitleg van de beschikbare codes.
  20. Een cache die op veel bookmarks staat, zal wel interessant zijn. Dus een overzicht van caches, gesorteerd op het aantal bookmarks waarop de cache genoemd wordt lijkt me de moeite waard.
  21. geo_taz

    Topics Sluiten

    Ik wil me graag aansluiten bij de opmerking van Kalkendotters. Wat is het voordeel van het sluiten van een topic (met uitzondering van topics die ontaard zijn in een welles/ nietes spel) ? Gewoon open laten staan. Ze verdwijnen vanzelf van de eerste pagina's. En is er over een jaar toch nog iets interessants over te melden, dan is het topic gewoon nog beschikbaar.
  22. Alternatief zou kunnen zijn om naar de kaartjes op geocaching.com te kijken... Die zijn in ieder geval op dit moment meer up-to-date dan de kaarten op geocaching.nl.... Ik weet niet of deze optie voor iedereen beschikbaar is, of alleen voor Premium Members op Geocaching.com... Ga naar je account op geocaching.com Aan de rechterkant staat een optie "search for nearest caches from your home coordinates" Boven de lijst van dichtsbijzijnde caches, staat een optie "Search for caches using Google Maps" Houd er wel rekening mee dat het bij Mystery caches gegeven coordinaat alleen maar een indicatie is. Je moet eerst de puzzel oplossen om het echte coordinaat te achterhalen....
  23. geo_taz

    gevonden kaart

    Op dit moment ligt het inlezen van logs (en dus ook het bijwerken van gevonden/ nieuwe caches) stil. Zie ook dit draadje
  24. Ik vraag me af of die "opt-out" optie zoals door Broekies beschreven wel eerlijk is. Je kunt toch niet van een cache-legger vragen dat hij allerlei sites afgaat om daar aan te geven dat hij niet wil dat er zaken gepubliceerd worden die hij liever niet gepubliceerd ziet. Ik begrijp wel dat er cachers zijn die graag vooraf een idee van de lengte willen en volgens mij zijn daar ook voldoende mogelijkheden voor. De meeste caches (daarin verschil van mening met de Broekies) geven wel een indicatie van de lengte (al kun je er wellicht niet op selecteren). En als het er echt niet instaat kun je altijd een mailtje sturen. Overigens vind ik de initatieven om tot nieuwe opties te komen door de Broekies prima
  25. Jawel, als je dat document eenmaal op je PDA hebt staan is het geen probleem. Ik vul mijn PDA echter vanuit GSAK en documenten waar alleen maar naar verwezen wordt komen dan dus niet mee. Fotos wel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...