Spring naar bijdragen

geo_taz

Leden
 • Aantal bijdragen

  495
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over geo_taz

 • Verjaardag 23-07-1956

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin Oregon 400T/ in reserve: GPSmap 60Cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  2005
 • Lengtegraad
  4.3631
 • Breedtegraad
  51.98533

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Delft
 1. Mijn cache, "Alice in Wonderland" doet nog steeds goed, zowel bij beginners als bij gevorderden.
 2. Dit moet natuurlijk zijn "Anders blijf ik die fouten natuurlijk maken."
 3. Een gpx file is puur tekst. Ik weet niet of je op zo'n phone ook html (webpagina's) kunt tonen? Die kun je nameliijk in GSAK ook aanmaken...
 4. Vanuit GSAK kun je bijvoorbeeld bij de optie "GPS - Send" in het veld "Waypoint description format (comments)" opnemen "%Hint". Dan heb je voor traditionals in ieder geval het (begin....) van de hint bij je.
 5. Is in GSAK inderdaad makkelijk te doen, zonder macro. Bij de export-functies kun je een "Name" opgeven. In die Name kun je gebruik maken van zogenaamde smarttags. Een voorbeeld van een Name: %smart %children %smart%c_Prefix In dit geval is het resultaat dat gewone waypoints (dus eigenlijk de caches) de naam krijgen van de smart-tag (een ingedikte versie van de naam). De children kijgen de naam van de smart-tag gevolgd door de child-prefix.
 6. geo_taz

  Cachen Met Tomtom

  Samenvoegen zou ook kunnen door - eerst F7 te drukken (clear all user-flags) - De set traditionals te selecteren - shift F6 (zet de userflag voor deze) - De opgeloste mysteries te selecteren - shift F6 - F8 (filter op alle caches met een userflag) Of je maakt een macro met het volgende commando MFILTER IF= NOT ($d_Found) AND NOT ($d_TempDisabled ) AND ($d_CacheType = "T" OR $d_HasCorrected)
 7. geo_taz

  Dnf Worden Verwijderd

  Ik zou in dit geval toch eerder een Note geschreven hebben. Echt gezocht is er niet...
 8. geo_taz

  Cachen Met Tomtom

  Hoort eigenlijk in het GSAK topic thuis, maar het is zo eenvoudig.... - Filter in GSAK de caches die je naar je TomTom wilt sturen (bijvoorbeeld alle caches van Nederland) - Menu "File" " Export" "TomTom POI File" - Kopieer de aangemaakte POI file naar de juiste directory op je TomTom (bij mij is dat "Western_Europe". Klaar. Ze zijn nu als "Nuttige Plaats" op je TomTom beschikbaar.
 9. Toppie! Een Event in Delft, als het enigzins mogelijk is ben ik van de partij
 10. Tot nu toe 19 logjes bij Alice in Wonderland.... (het kan nog, iedere log telt!) En zelf 1 cache gevonden....
 11. Tot nu toe twaalf Notes bij Alice in Wonderland.... Met die regen moet het toch mogelijk zijn om tot 100 notes te komen?
 12. Ook mijn cache, Alice in Wonderland doet mee. Voor de eerste 100 logjes gedurende dit weekend stort ik één euro per logje. Iedere log, dus ook een note.....
 13. De genoemde cache uit 2008 is erdoorheen geglipt, dan. Je kunt de cache-eigenaar vragen deze tabel aan te maken (via de 'waypoints' optie). Daar helpt hij ook andere cachers mee. Dit geldt uiteraard alleen voor caches waarbij de WPs van te voren bekend zijn. Het vervelende van de Waypoints optie is wel dat de cache-eigenaar ze een voor een moet toevoegen. We moeten Groundspeak nog maar eens vragen dat makkelijker te maken. En als de eigenaar dat niet wilt en je gebruikt wél GSAK... daarin zit een functie "Grab Waypoints". Die inspecteert de tekst van de cache (en eventueel van de hints) voegt de child-waypoints toe.... Toch wel handig hoor, GSAK....
 14. geo_taz

  Paperless cachen

  Op mijn HP iPaq heb ik naast internet explorer ook het programma file explorer er op staan (zit bij de standaard geleverde software) en daarmee bekijk ik de op mijn pda opgeslagen html files. Gaat prima succes ko en de catman Dat komt dan omdat je File Explorer zo slim is om Internet Explorer te starten ... Om de html files middels Internet Explorer te lezen hoef je niet online te zijn.
 15. geo_taz

  Cache Met Waypoint Lopen

  Ik doe het volgende: - Vanuit GSAK stuur ik de caches (dus ook de multi's) naar de Oregon. Daar is een handige Macro voor die er ook voor zorgt dat alle waypoint als POI in de Oregon staan, inclusief het toepasselijke icoontje. - In het veld ga ik dan eerst naar de Parkeerplaats en dan alle waypoints af. - Pas als ik de cache gevonden heb, log ik deze op de Oregon. Het effect hiervan is dat de cache op de Oregon bij de gevonden caches komt te staan en dat er een log-filetje wordt aangemaakt met datum/ tijd en found/not found - Weer thuis is er een andere GSAK macro om de gevonden caches van de Oregon uit te lezen, bij te werken in GSAK en vandaar direct middels een Field Note te loggen op Geocaching.com Voordeel voor mij is dat er direct automatisch de juiste datum en tijd bij het logje staat en dat ik niet vergeet een cache te loggen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...