Spring naar bijdragen

Smurfin & Grote Smurf

Leden
  • Aantal bijdragen

    253
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Previous Fields

  • GPS of Smartphone Merk / Type
    Garmin GPSmap 60Cx
  • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
    1997

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.deruijter.be/geocaching
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Woonplaats
    Gelderland
  1. Nadat we onze 60Cx drie maanden kwijt waren toch maar een nieuwe gekocht (gelijk maar een Montana 650t). En jawel: natuurlijk vind je dan na een week toch het oude exemplaar weer terug... Zodoende hebben we nu een GPSmap 60Cx te koop. Het apparaat heeft uiteraard de nodige gebruikssporen, maar het scherm is bijna krasloos en de teksten op de knoppen zijn goed leesbaar. Wel heeft het apparaat één gebrek: als je het uitzet blijft er soms een pieptoon klinken, die je dan moet stoppen door de batterijen er even uit te halen. We kunnen 'm nu inruilen bij Garmin voor € 50,- (actie), maar wellicht is er een andere cacher die het piep-euvel niet erg vindt en het apparaat graag wil overkopen. Er zitten in elk geval twee (nog even zoeken naar de derde) houders bij voor op de fiets en Topo NL staat er op. De minimumprijs exclusief verzendkosten is € 80,-
  2. Hiker_R, onze dank is groot, inderdaad over die <p> paragraph heengekeken. Simpelweg weghalen bleek de remedie. Draad kan gesmurfd worden.
  3. Help! De nieuwe layout van gc.com vinden we best mooi, maar levert in ons geval een probleem op: we hebben twee caches waarbij de cachepagina was/is aangepast aan de eerdere layout. Nu is de tabel waar de 'Please note'-mededeling in staat gewijzigd: in plaats van één lijntje staan er nu twee lijntjes omheen. Als wij onze pagina aanpassen, krijgen we het 'uitroepteken'-icoontje op geen enkele wijze meer bovenin de cel geplaatst. We hebben al zitten loeren in de broncode, met marges, alinea en uitlijning zitten knoeien, maar krijgen het niet goed. Iemand suggesties? Het gaat om de caches GC1KVTR (lijnen reeds aangepast, iconen te laag) en GC1AV4Q (lijnen nog niet aangepast, iconen wel gecentreerd).
  4. Het interesseert ons echt geen fluit de hoeveelste we zijn bij een cache, maar er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen: toen de cache 't Smurfenbos on-line kwam hebben we meegedaan aan de race tegen de klok. Toch best goed voor je smurfenego om je eigen dorp als eerste te loggen. Maar om op de oorspronkelijke vraag terug te komen: er zijn zelfs hele statistieken over first-founds, het aftroeven van je mede-cachers is blijkbaar een aparte tak van sport binnen het cachen. En je kunt aan de gold-rush leuke contacten overhouden.
  5. Of een hint. Zo kwamen wij laatst de hint 'Tafel' tegen bij een picknickplek langs de Emsauenradweg. Heel die picknicktafel uit de grond getrokken, maar niks hoor... Nou 'Tafel' is dus geen tafel, gelukkig hebben we 'm toch nog gevonden!
  6. Eind vorig jaar wat caches in Barcelona gedaan. De meeste waren in drie (!) talen geschreven: Spaans, Catalaans en Engels. Erg prettig als je Spaanse vocabulaire niet op het niveau van Franco ligt. Wij vinden dat een cachebeschrijving duidelijk moet zijn voor de grootste (verwachte) groep vinders. Of dat dan in het Nederlands, Engels of Koeterwaals is maakt niet zoveel uit. Maar uiteraard prefereren we Nederlands. Ook vinden wij dat er veel (nu ja, dat is subjectief ja) caches zijn waar duidelijk te merken is dat de legger zich er 'makkelijk' afmaakt. Niet alleen aan de manier van 'verstoppen' of de mate van onderhoud, maar ook in allerlei opzichten taalkundig op de cachepagina. Zo zouden wij het meer dan logisch vinden dat je een Engelse vertaling maakt als je een cache in hartje Amsterdam legt. Het is maar in welk deel van de wereld je zit . Misschien met het ESPERANTO weer eens wat meer gepromoot worden!
  7. Volgens mij hoef je bij 'Locate me' geen gegevens in te voeren, maar kijkt de pagina naar de locatie waar je IP-adres is gesitueerd - als het werkt natuurlijk.
  8. Ook niet iedereen snijdt direct zijn vinger er af als 'ie een mes vindt. Alsof iedereen gelijk gaat snijden met zo'n mes... - om even aan te geven dat wij dit niet zo'n sterk argument vinden. Laat je keuze van wat je in een cache stopt ook afhankelijk zijn van de soort cache en de locatie. Als 'ie midden in een dennenbos ligt en redelijk eenvoudig door rondzwervende koters gevonden kan worden, of vlakbij de krantenopslag van oma's gallerij zouden wij het niet doen. Maar er zijn vast ook zat locaties waar sterretjes niet echt veel kwaad kunnen. Wij stoppen ze nergens in omdat we weten dat er teams zijn die het niet waarderen, we vinden dat geen beperking van 'de sport'.
  9. Wij willen gelijk dat stukje script dan wel, zodat we het op onze eigen startpagina kunnen inbakken.
  10. Ik gebruik de 60Cx op de motor om te cachen, niet voor navigatie. Voor navigatie heb ik een soort tomtommetje dat via bluetooth ook met de speakers in m'n helm communiceert. Het scherm van de Cx is bij mooi weer een ramp, vaak slecht af te lezen, spiegelt als de neten. Misschien dat als je een kuipdeel hebt waar je 'm netjes in de schaduw kunt plaatsen en de achtergrondverlichting aan houdt het beter gaat. Je kunt tijdens het rijden nu eenmaal niet even vlot de positie van het apparaat veranderen. Voorts zijn de knopjes met handschoenen aan (zomerhandschoenen) slecht te bedienen. Motorhandschoenen zijn toch net even iets stugger dan gewone. Eerlijk gezegd zou ik voor cachen op de motor eerder kiezen voor een echte motorwaardige TomTom, die kan (eventueel in samenwerking met speciale software op je computer) èrg goed overweg met zelf ingevoerde coördinaten. Succes. GS.
  11. Nou wij zijn terug van een paar daagjes Duitsland. Als je zoals wij op de kortste dag van het jaar op zoek gaat naar caches, red je dit echt niet in één dag. We hebben twee halve en een hele dag gefietst (gerekend in tijd dat het licht is), en hebben er 58 (van de 91 die er nu nog liggen) gevonden. Maar wij zijn dan ook geen fanatieke racemonsters (het eten is in deze omgeving zo lekker dat daar ook de nodige tijd in ging zitten...) We hebben een paar stukken in het donker gefiets, maar raden dat echt niemand aan. Op de route zelf heb je behoorlijk goede verlichting nodig (understatement), en op de grotere wegen is het niet prettig fietsen.Mocht er deze laatste week van het jaar nog iemand afreizen naar de Ems: wij vonden het stuk vanaf 051 het mooist. Minder asfalt, meer geslinger, nou ja ontdek het zelf! Ook zonder deze serie is er genoeg natuur en genoeg te cachen.
  12. Smurfin & Grote Smurf

    graden?

    Ja leuk. Maar nu weer even on-topic: hierboven schrijft Peetee dat je met een Etrex kunt projecteren. Met een Venture, Vista of H kan dat inderdaad, maar wij hadden ooit een Euro, en volgens mij ging het daarmee niet. Als dat klopt (ik twijfel er nu wel aan omdat de H tenslotte de opvolger is van de Euro) is het voor Nike dus ook wel van belang met welk apparaat hij werkt. Dit draadje gaat ook over projecteren. @ Silkwood: als het een beetje doorzet ga ik mee, het is toch weer tijd voor een cachecontrole...
  13. Smurfin & Grote Smurf

    graden?

    Het is buiten 6 graden, die kun je niet instellen, gaat vanzelf naar beneden en boven.
  14. Zo voelen OS/2 gebruikers zich nou ook vaak... Maar je staat niet alleen hoor!
  15. Ook op internet te vinden: "Is Ina Enssr geïnspireerd door Twin Peaks? Ina Enssr is een fan van Twin Peaks. Twin-Peak-fans zullen het boek echter zeer kunnen waarderen." Er spelen zich vreemde dingen af achter de schermen... !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...