Spring naar bijdragen

solletjes

Leden
 • Aantal bijdragen

  299
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Alles door solletjes geplaatst

 1. solletjes

  Puzzel

  Ach geeft toch niks. Niet iedereen kan een marathon lopen, maar velen hebben lol met 5 - 10 km rennen, en zijn daar terecht heel trots op. Zo zijn ook sommige caches te moelijk ... ofwel qua terrein (5 sterren tegen een steile rotswand) of qua puzzel. Gelukkig zijn er dan nog een heleboel andere over.
 2. Haha, en dan denken ze dat het geen geocache waypoint zou kunnen zijn? Ik heb al heel wat lugubere WP's / Caches gezien hier hoor. Hoewel het wel altijd overduidelijk nep was.
 3. Toch niks mis met teams? Voorbeeld 1: We zijn met z'n 2-en op pad (1 team) en rijden langs een aantal oppikkers. Aangekomen bij een cache, stapt er een uit om de cache te loggen. De ander blijft in de auto, werkt de administratie bij (welke cache, hoe laat, opmerking over deze specifieke omgeving), en zet TomTom klaar voor de volgende bestemming... Is gewoon teamwork, natuurlijk mag dat Voorbeeld 2: Zelfde team van 2 personen. Eentje is voor het werk naar VS en vindt daar een cache. De ander is thuis en vindt diezelfde dag ook een cache. Lijkt me ook geen probleem. Voorbeeld 3: Zelfde team van 2 personen. Eentje lost de puzzel thuis op, de ander gaat het veld in om te loggen. Enz.enz. Je hoeft dus niet als geheel team bij elke cache te staan, dus om-en-om een powertrail cache loggen lijkt me niks mis mee. Behalve dat het misschien helemaal niet gezellig is...
 4. Een heel ander soort uitdaging, en die is denk ik veel moeilijker: Probeer zoveel mogelijk dagen achter elkaar minimaal 1 cache te vinden. Dat vereist heel wat discipline, zeker gecombineerd met een baan. Je vindt dit in je gc.com Profile Stats als "Longest Streak". Ons record is 10 dagen, maar dat is helemaal niks, want ik meen dat Cache Hopper ooit ruim een jaar heeft volgemaakt! Of probeer eens een hele lange "Slump" Nog meer stats-uitdagingen: probeer je gemiddelde loglengte op te krikken, verhoog het percentage multi's t.o.v. tradi's, probeer alle 81 diff/ter combi's te scoren, of krik je gemiddelde difficulty over al je finds op... Allemaal veel moeilijker dan heel veel puntjes scoren Uitdagingen zat dus, als je je maar vermaakt, caches en cachers met respect behandelt, en geniet van wat je meemaakt.
 5. Dat gaat net te ver, wijzigen van de teamnaam is een ander ding hier. Je bent er geweest en je hebt de cache gelogd, wanneer je nickname wijzigt dan verdwijnen je logs niet van internet.. en hoef je niet opnieuw de caches te loggen. Natuurlijk hoef je dan niet opnieuw te loggen... er zat een licht ironische ondertoon in mijn post
 6. Dus wie ooit zijn team naam wijzigt, moet dan al zijn founds verwijderen, want zijn nieuwe naam staat nergens in een logboek? Ik moet opeens aan Frank Boeijen denken... die schreef nog eens een mooi liedje over zwart-wit
 7. Volgens mij is het idd sinds de upgrade. Ik heb vreselijk "ruzie" gehad met de html opmaak voor onze caches. Met name omdat Firefox (4) en Internet Explorer (8) zich anders gedragen. Bij onze cache Pokemon Vermist (zie handtekening) heb ik eerst kleiner plaatjes moeten uploaden, anders stond de rechterkant van de pagina (met inventory, bookmarks, etc.) over de cache tekst heen. Nadat ik dat heb gedaan, staat het vergrootglas wel in FF maar niet in IE. En de HTML tabellen hebben in FF wel en in IE geen border (links en onder). Bij onze Tantrix Cache staat in FF het vergrootglas, maar in IE niet en daar komen de plaatjes nu voorbij de rechterkant. Hier zal ik ook wel kleinere plaatjes voor moeten uploaden?
 8. Als jij het nu leuk vindt, dan is dat toch mooi? Het is veel drukker dan toen wij 4 jaar geleden zijn gestart. En de die-hards van het eerste uur (10 jaar geleden) vonden het 4 jaar geleden waarschijnlijk al wel druk. Maar de drukte zal ook wel weer per regio verschillen. Onze ervaring (regio Veluwe) is dat we maar zelden geocachers tegen komen op een route. In je eigen omgeving leer je op een gegeven moment de cachers kennen en dan is het ook wel weer gezellig om die af en toe tegen te komen. Wij vinden het dus nog niet te druk. Welkom hier, en veel plezier
 9. solletjes

  Geript

  De vraag is soms ook: "Wat is de cache?" Vaak vind je een munitiekistje ingegraven in een houten kist met deksel in de grond. Dat was hier waarschijnlijk ook de bedoeling. Maar soms is de cache alleen een houten kistje (bijvoorbeeld een vogelhuisje). Als die briefjes van die kinderen er niet waren geweest, dan had je misschien (hoewel onterecht) heel eerlijk kunnen denken dat je de cache had gevonden. Dan had je gewoon zonder discussie een found gelogd. Of je vind een micro, en de logrol is een natte onbeschrijfbare prop. Menig cacher zal dan een een eigen papiertjes in de micro erbij doen. Dat is nauwelijks anders dan dat mensen een briefje in het kistje in de grond hebben gestopt. (Beter wellicht om de micro af te drogen, nieuwe rol erin stoppen, en de natte logrol mee naar huis nemen en drogen en aan de CO aanbieden, maar dit is off topic.) Laatst hebben wij een cache zonder kistje gevondengevonden. Alles was er: goodies en logboek en het zat in een afgedekt gat in de grond. Alleen de munitiekist was geript. Wij hebben dus het logboek getekend en gewoon een Found gelogd. Natuurlijk hebben we ook de CO gewaarschuwd. Het is dus niet altijd zwart-wit. Vind je helemaal niets, dan is het een Not Found, maar soms is het niet helemaal duidelijk. En dan is het toch mooi om in overleg met de CO tot een oplossing te komen? Dan blijft het ook gewoon gezellig!
 10. solletjes

  Vragen Om Hulp Aan Co

  @kdv: Je hebt helemaal gelijk hoor. In principe helpen wij iedereen die om een hint vraagt. Maar we geven in principe ook de (eind)oplossing niet weg. Onbeleefde (heel korte, luie) mailtjes hebben we gelukkig nog nooit gehad. Maar wel soms mailtjes zonder enige uitleg van wat er al is geprobeerd. Die krijgen prompt een mail terug met de vraag wat ze al geprobeerd hebben en waar ze precies vastliepen, omdat we ze anders niet verder kunnen helpen.
 11. solletjes

  Het Gebruik Van De Hint

  Nog een reden voor een versleutelde hint: Als je wilt dat de vindkans voor je cache heel hoog is, dan is het wel aardig om extra info in de hint te zetten voor als men iets gemist heeft. Stel je moet op elk WP een getal vinden. In de hint zet je dan bijvoorbeeld het totaal van de gevonden getallen. Als men er dan eentje heeft gemist kunnen ze die uitrekenen en toch voor de cache gaan. Zo makkelijk hoef je het natuurlijk niet te maken, maar voor bijvoorbeeld onze Pokemons (doelgroep is gezinnen met basisschoolkinderen), willen we graag een "succes verzekerd beleving" bieden.
 12. solletjes

  Het Gebruik Van De Hint

  Hmmmm... Bij ons worden veld hints standaard ontcijferd, ofwel door GSAK, ofwel als we een print maken. De eerste paar keer was het nog wel grappig om in het veld de ROT13 te ontcijferen, maar dat weten we nu wel. Eerlijk gezegd gebruiken we in het veld dus altijd de hint (onderweg naar het WP, kijken we al wat de hint is). Dat is onze keuze. Dan is het dus erg fijn dat alle hints (ook van de waypoints) gewoon automatisch ontcijferd op de print staan. Voor puzzels kijken we (thuis) pas naar de hint als het niet lukt om op te lossen. Da's dus net anders. Kijk ik dan naar de voorstellen, dan: Half mee eens. Veldhint alleen plaatsen als het nodig is om de cache te vinden zonder (1) op te vallen in een dreuzelrijk gebied of (2) schade aan te brengen aan de natuur. Verder mag het natuurlijk altijd, maar dat moet de CO zelf weten. Niet mee eens. Eerlijk gezegd kunnen wij er wel om lachen als we zo'n "zoek het zelf maar uit" hint lezen. Helemaal mee eens. Richtlijnen en basisinformatie voor puzzel of wandeling moeten gewoon in de tekst, en dan ook niet versleuteld. Helemaal niet mee eens. Voor een puzzel is het juist goed om de hint onderin te hebben want dan kunnen we beslissen of we hem willen gebruiken. En als we hem dan willen gebruiken, dan is het 1 druk op de decodeerknop. En de veld hints gebruiken we dus altijd en als ze in de tekst staan, dan dan moeten we dus in het veld weer die ROT13 ontcijferen. Hebben we eigenlijk niet zo'n zin in. Dit voorstel is geschreven vanuit een bepaalde manier van werken. Wij doen het anders (niet beter of minder) en dan vinden we dat voorstel dus erg onhandig.
 13. Als er straks weer virtuals zijn, antwoorden op de pagina er bij zetten?
 14. O nee, gaan we weer... Kunnen we a.u.b. onderscheid maken tussen de volgende twee fundamenteel verschillende zaken: Wat mag er wel en niet van Groundspeak (feiten) Wat mag er wel of niet van jou persoonlijk (meningen) Het eerste is belangrijk voor geocaching. Het tweede is totaal onbelangrijk, en geeft hier alleen maar niet-constructieve "discussies". Beperken we ons tot het eerste, dan krijgen we een volwassen feitelijke discussie. En dan is het duidelijk hoe het zit met internet loggen (pas na een fysieke log) en spoileren (nooit). Wat je dan weer vindt van de mensen die zich hier niet aan houden ... dat is weer een mening en dus niet zo interessant voor anderen.
 15. Oh oh, wat laten we ons weer allemaal uit de tent lokken Ik heb ook wel eens voorgesteld om een event te organiseren waarbij elke deelnemer een dagje een aantal caches uit zijn buurt leent en meeneemt naar het event. Daar kan iedereen dan braaf al die caches loggen, en 's avonds brengt iedereen de caches weer braaf terug naar hun verstopplek. Allemaal puntjes erbij, want braaf een log in het boekje ... Dat was natuurlijk net zo serieus als Keske's sticker geintje. Wel leuk hoe erop wordt gesprongen (Enne richtlijnen en regels in de discussie betrekken? ... helluup!!)
 16. solletjes

  Uitkomst Cache Gevraagd

  Bijvoorbeeld een lettersudoku (die ekun je thuis al oplossen), en dan vind je in het veld de letterwaarden, en lees je op bepaalde posities de 3 eindcijfers noord en oost uit. Zoiets... bestaat vast al wel Maar volgens mij wil MacDD toch van de sudoku af.
 17. solletjes

  Uitkomst Cache Gevraagd

  @topzoekertje: ik wist wel dat we het eens zouden zijn. Vandaar ook eerst mijn oprecht verbaasde "Huh?" @anderen: Nou, een beetje negatief hoor. Wij vinden een puzzel aan het eind van een multi wel leuk. Moet die puzzel natuurlijk wel bij de rest van de multi horen. En inderdaad het liefst met coordinaten e.d. te maken hebben. Een sudoku is dat wellicht niet, kan ik niet beoordelen voor deze cache. Maar dat is de keuze van de maker @Gerrit Tabak: "3 x onze vader opzeggen"
 18. solletjes

  Uitkomst Cache Gevraagd

  Huh? Het is toch heel vaak dat je aan het eind van een multi iets moet puzzelen om de eindcoord te verkrijgen? Soms een snijpunt van twee lijnen, soms een sudoku, soms een enorme rekensom, maar het is toch heel vaak meer dan een eenvoudige invuloefening? Ofwel, het gaat toch heel vaak om meer dan het rondje? Overigens, als deze mensen de juiste tussenresultaten hebben, dan zou ik ze gewoon uitleggen hoe je zo'n puzzel oplost. En dan doe je het antwoord erbij zodat ze het zelf kunnen nakijken. Kunnen ze zelf wel beslissen of ze het alsnog proberen.
 19. solletjes

  Een Team Maken

  Een team is niks anders dan een account op geocaching.com. Dus als je daarheen gaat zie je evast wel een plaats waar je je kunt registreren. Let op, dat is dus een andere site als waar je hier bent. Deze (geocaching.nl) is ook heel leuk hoor
 20. Zucht... ik geef het op... Ik had gehoopt op een volwassen discussie en handreikingen van twee kanten ... maar helaas... jammer... En houd aub op met gezeur over lastige puzzels en rare kronkels. Ja die caches zijn er, maar de meeste puzzels (en mysteries zijn niet eens allemaal puzzels) zijn goed op te lossen maar zitten, neem ik aan, toch in die databases. Evenals de eindcoords van multi's. Het gaat jullie dus helemaal niet over lastige puzzels en rare kronkels. Nogmaals... zucht. Iemand nog constructieve ideeen?
 21. @barny: Slechts enkele honderden die het spelletje “zuiver” spelen… ik geloof er helemaal niks van. Ik vind het ook nogal een beschuldiging richting de community. Inderdaad zullen velen wel eens ooit een mysterie hebben gelogd die ze niet zelf hebben opgelost. Ja wij ook, ik kan me 1 geval herinneren op 970 founds (de cachers waar we mee op stap waren hadden hem wel zelf opgelost). Mijn vraag ging natuurlijk over de aantallen die structureel coords delen. Als je bang bent dat de coords database opdroogt als je toestemming gaat vragen aan de CO’s dan geef je dus eigenlijk toe dat de CO’s blijkbaar niet willen dat hun coords gedeeld worden. Waarom ze dat niet willen (veilig antwoord, principe, of nog iets anders) dat doet er helemaal niet toe. Simpel feit is dan dat ze aangeven dat ze het niet willen. Het enige dat wordt gevraagd is respect voor die keuze. Het is namelijk hun cache. Je zult hebben gezien dat er nu in dit draadje pogingen worden gedaan om tot overeenstemming te komen. Ik hoop dat de coords delers ook een stap willen zetten.
 22. @barny: Dat je daaraan schuldig bent weten we. Je maakt daar als enige geen geheim van, en dat is dan wel weer heel eerlijk. Het zou de rest sieren als ze er ook voor uitkwamen. De discussies over het bannen van gc.com zijn puur uit frustratie gekomen omdat CO's volledig machteloos staan tegen het spoileren van hun caches. Ik durf te stellen dat niemand echt dat ban-pad op wil. Het geeft alleen aan hoe diep de frustratie zit/zat. Maar misschien ben ik ook wel schuldig hoor, aan hat naief zitten te slapen dan. Hoe groot is volgens jou dan die groep "zondaars" die eindcoords verspreidt ongeveer? Ik kan me niet voorstellen dat dat meer is dan een paar honderd. Of ben ik echt zo verschrikkelijk naief? En nu we toch in gesprek zijn, en ik bestempel je nu even als de vertegenwoordiger van de coordinaten-uitwisselaars (excuses als dat ongepast is), is er misschien een mogelijkheid waarop we in overleg kunnen treden om de wensen van CO's die echt niet willen dat hun coords worden gedeeld tegemoet te treden?
 23. Gelukkig, de discussie begint weer constructief en waardig te worden. Wat mij betreft heeft Cernunnos het perfect verwoord. Zodra de wens van de individuele CO's om zijn/haar caches niet te bespreken gerespecteerd wordt, is wat mij betreft het grootste bezwaar tegen GL vervallen. En dat is al een enorme handreiking, want eigenlijk moet GL (volgens de Terms of Use) vooraf toestemming vragen aan de CO om een cache te mogen bespreken. Overigens moeten we allemaal niet vergeten dat GL nog de gematigde tak is van het spoileren. Er is ook nog de harde kern die gewoon eindcoords rondmailt/twittert/dropboxed/etc.
 24. De banner is heel leuk... en we hebben hem ook "verdiend"... maar... het is allemaal aandacht (lees reclame) voor GL. Wij gebruiken hem dus niet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...