Spring naar bijdragen

vliegtuigteam

Leden
  • Aantal bijdragen

    23
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Profile Information

  • Woonplaats
    Soesterberg
  1. De allereerste keer dat wij hoorden van het begrip geocachen was in mei 2011 : Onze dochter mocht met een vriendinnetje mee op vakantie en de vader vertelde terloops dat hij onderweg extra zou stoppen om een "kesh"te vinden. Ongelovig staarden we hem aan. Ook na uitgebreidere uitleg geloofden we hem maar half. Zijn er echt malloten die plastic bakjes onder een steen verstoppen, en anderen die wilden vinden? Maar de nieuwsgierigheid was gewekt. We stortten ons twee dagen in gps, coordinaten (hoe zat dat ook al weer....) caches, logjes en nog veel meer. Nog 1 dag later huurden we bij een outdoorwinkel een oregon en gingen we op pad. We liepen interessant met de gps door het dorp op zoek naar de dichtstbijzijnde cache, Nog steeds ongelovig vonden we toch onder een steen een doosje en we vonden het zo grappig! Na twee dagen hadden we ook een eerste multi gedaan, en het virus had ons (mij) volledig in de greep. We stortten ons op fora, hongerig alles lezend wat we konden vinden en nog eind mei hadden we onze eigen gps aangeschaft. De kinderen vonden het (toen nog) prachtig, en uiteindelijk was deze aanschaf een investering in vele leuke dagtripjes, en veel goedkoper dan een pretpark. . Die vlieger ging helaas niet zo lang op en wandelen of fietsen is nog steeds niet favoriet. Maar wij genieten regelmatig van mooie routes. Voor ons zijn het vooral de mooie plekjes met een bijzonder verhaal waar we komen. De drive van een CO om een mooi verhaal over een boom in Engeland te schrijven, maakt weer goed dat er alleen een kokertje ligt. We zijn slechte zoekers, we missen menige bonus omdat we in het hele proces weer eens wat gemist hebben. Of we lopen een lange multi en kunnen dan de eindcache niet vinden. We vinden het zelden erg. Zo vinden we geocachen ook de manier om een vakantiestreek of een nieuwe stad te ontdekken. We hebben een heerlijke dag in Praag gehad, en heel veel bijzondere plekjes gezien, maar niet de eindcache. Of die tocht door de bunkers in de Ardennen, die de kinderen anders nooit in hadden gemogen. Nu wisten we dat het kon. Ik vind het nog steeds het leukst als het een beetje stiekem is en we op dat moment wel echt de enigen zijn. Ik wil nog steeds graag geloven dat alle mensen om ons heen geen idee hebben wat we doen. Ik lees graag mee op diverse fora en volg de soms vermakelijke, en vaak leerzame gesprekken, maar plaats zelden iets Ooit willen we nog eens een eigen multi maken in een stukje bos nabij waar nog niets ligt. Grappig: Een aantal van onze eerste caches (inmiddels gearchiveerd) ging over een hond, waarbij we kennismaakten met het ras waarvan we binnenkort een pup krijgen. Misschien wordt het weer tijd voor een hond in de hoofdrol. Wie weet, tot die tijd zoeken we zorgvuldig de mooie routes op. Veel cacheplezier!
  2. Tja, nog een vraag die wel bij dit onderwerp past: Wij hebben kortgeleden een TB op pad gestuurd, en om een goede start te maken hebben we deze in Chicago gedropt. Maar... nu staan er 0 reiskilometers voor deze! Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij de kilometers vanaf onze thuisplek rekent? Hij is nu in handen van een cacher, Ik heb bedacht, ik grab de TB, dan plaats en retrieve ik m in een cache die ik zelf in de buurt heb bezocht (met een eerdere datum) maar dan kan ik m niet digitaal teruggeven aan de vinder. Weten jullie een oplossing? Wachten tot ie weer in een cache ligt en dan zoiets doen? Groeten van het vleigtuigteam
  3. Family ID is inderdaad hetzelfde bij twee kaarten, dank! Kan ik hier nu zelf een willekeurig getal neerrzetten? (ik heb nu 2000 in 2001 veranderd... is dat de bedoeling?) Ik meende trouwens dat Javawa mij voorheen waarschuwde als er conflicterende namen en/of ID's waren..
  4. In Javawa lijkt er geen enkel probleem, daar is de kaart gewoon zichtbaar, naam en ID zij in orde. Moet ik ergens nog iets instellen?
  5. Na diverse zoekacties binnen dit forum geef ik het op en hoop op jullie hulp. Waarom is mijn OSM kaart niet zichtbaar in Basecamp? - ik heb er al meer, zijn netjes hernoemd en staan in dezelfde map. - ook in mapsource niet zichtbaar - het Javawa tooltje voor kaarten ziet m wel Ik weet even niet meer hoe ik dat dan voorgaande jaren deed, wat zie ik over het hoofd? Bedankt alvast!,
  6. Jeff, dat had ik inderdaad ook gedaan, alle caches opnieuw overgezet, via basecamp. Toen zag ik ze wel, en ik heb ze ook gebruikt. Maar na het verwijderen van alle zichtbare caches in de verkenner blijft er nu nog een restant caches over die ik niet verwijderd krijg. Nergens zichtbaar, alleen op de Garmin. Vreemd hoor! Wat ik nog wel vermoed, bij basecamp: Eerst deed ik zoals bij alle windows software rechtsklik, copy en dan bij alle gegevens van de Garmin paste. Het lijkt erop dat er dan iets misgaat. Als ik gewoon een waypoint of cache via het menu verzend naar de GPS lijkt eht wel goed te gaan en blijft alles zichtbaar. Ben benieuwd naar meer tips.
  7. Hallo allemaal, Enthousiast heb ik voor mijn vakantie via gc.com netjes een aantal caches van mijn vakantiebestemming gedownload, en in basecamp een aantal waypoints geupload naar mijn map62. Helaas bleek een deel van deze gegevens niet zichtbaar op mijn map62, terwijl ik via windows-verkenner in de map garmin/gpx keurig een rijtje gc...gpx files zag staan. In basecamp waren de caches wel zichtbaar!! Na het toevoegen van een volgend waypoint zag hij wel de waypoint weer, maar de caches nog steeds niet. Een aantal caches nu handmatig ingevoerd om toch verder te kunnen. Terug van weggeweest via basecamp de caches verwijderd, in basecamp zie ik geen enkele cache meerr staan, in de verkenner staat er ook niets meer op dse map62, echter nu laat het gps apparaat ineens toch een lijst van 15 caches zien, die ik dus niet meer verwijderd krijg. Weet iemand wat er aan de hand is, kan ik toch beter niet meer gegevens verwijderen via basecamp? Het is lastig dat er nu caches opstaan die ik niet meer verwidjerd krijg, maar het stoort me vooral dat het overhalen van gegevens zo onbetrouwbaar is, soms wel en soms niet zichtbaar. Hebben andere gebruikers van de map62 hier ook last van? Groet, Vliegtuigteam
  8. Ook hier is interesse! We zijn helaas niet de eerste, we horen het graag als de map60 nog te koop is! Als het tenminste een beetje aan te rijden is (regio Utrecht) Groet, Brigitte
  9. Op het gevaar af dat het domme vragen zijn...maar ik kom er niet uit, na een middagje forum surfen. Ik zie heel veel bomen en steeds minder bos... Wij zoeken een GPS met kleurenscherm en kaarten. We denken nu aan de etrex legend of vista hcx, of de map62 (maar die is weer een stuk duurder)We willen niet alleen een rechte roze streep zien maar soms ook een route berekenen. Kun je dat met je GPS doen, of doe je dat vooraf op je PC? Kan dat met alle kaarthoudende GPS-sen? Ik begrijp dat je er dan wel een bepaalde soort kaart in moet laden? Kan elke kaart-gps elke kaart aan? Ik heb al heel wat vergelijkingen gezien, maar waar kun je vinden hoe goed de ontvangst is? DE firma Garmin vond natuurlijk alle apparaten goed.... En waarom is de map62 zoveel duurder? Meer geheugen en draadloos communiceren kan ik vinden maar zit er een betere ontvanger in oid? Waarom zou je meer geheugen willen hebben als je er toch een memorycard in kunt doen? Bedankt alvast, voor diegenen die de moeite nemen om wat licht te schijnen op mijn vragen.
  10. Beste collega-cachers, Bedankt voor het mee-filosoferen over de cacheactiviteit in Nederland. Ik voel me iig niet ongewenst als nieuwkomer, dat is prettig. De Global-cache suggestie gaf me nog het meest wat ik wilde weten. Daar staat hoeveel cachers in welk jaar hoeveel caches gelogd hebben! De derde kolom is het aantal actieve cachers dat jaar. 2003 33038 2048 16 2004 82744 3618 22 2005 136817 5607 24 2006 229217 8427 27 2007 407931 12220 33 2008 619304 18358 33 2009 938660 26732 35 2010 1291125 35045 36 2011 662771 23024 28 Zo kun je zien dat bijv. in 2010 meer dan 1,2 miljoen caches zijn gevonden door bij elkaar ruim 35.000 cachers.(met een gemiddelde van 36 caches per cacher) Dat zal dus ongeveer het aantal actieve cachers zijn in Nederland. Laat ik me niet door tegenhouden! Nu alleen nog een GPS-apparaat, of een I-phone (ga nog even spitten in het forum...)
  11. Als startende cacher ben ik heel benieuwd hoeveel mensen in Nederland deze hobby beoefenen. Tot twee weken geleden had ik er nog nooit van gehoord, maar na veel internet sites lezen krijg ik de indruk dat het aantal erg snel groeit. Zijn er binnenkort misschien teveel spoorzoekers en lopen we elkaar overal voor de voeten, of blijft het zo leuk als ik het nu vind?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...