Spring naar bijdragen

solletjes

Leden
 • Aantal bijdragen

  299
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

14 Goed

Over solletjes

 • Verjaardag 21-10-1966

Previous Fields

 • GPS of Smartphone Merk / Type
  Garmin GPS Map60Cx
 • Ik gebruik mijn GPS / Smartphone sinds
  December 2006

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Woonplaats
  Ede (GLD)
 1. solletjes

  Puzzel

  Ach geeft toch niks. Niet iedereen kan een marathon lopen, maar velen hebben lol met 5 - 10 km rennen, en zijn daar terecht heel trots op. Zo zijn ook sommige caches te moelijk ... ofwel qua terrein (5 sterren tegen een steile rotswand) of qua puzzel. Gelukkig zijn er dan nog een heleboel andere over.
 2. Haha, en dan denken ze dat het geen geocache waypoint zou kunnen zijn? Ik heb al heel wat lugubere WP's / Caches gezien hier hoor. Hoewel het wel altijd overduidelijk nep was.
 3. Toch niks mis met teams? Voorbeeld 1: We zijn met z'n 2-en op pad (1 team) en rijden langs een aantal oppikkers. Aangekomen bij een cache, stapt er een uit om de cache te loggen. De ander blijft in de auto, werkt de administratie bij (welke cache, hoe laat, opmerking over deze specifieke omgeving), en zet TomTom klaar voor de volgende bestemming... Is gewoon teamwork, natuurlijk mag dat Voorbeeld 2: Zelfde team van 2 personen. Eentje is voor het werk naar VS en vindt daar een cache. De ander is thuis en vindt diezelfde dag ook een cache. Lijkt me ook geen probleem. Voorbeeld 3: Zelfde team van 2 personen. Eentje lost de puzzel thuis op, de ander gaat het veld in om te loggen. Enz.enz. Je hoeft dus niet als geheel team bij elke cache te staan, dus om-en-om een powertrail cache loggen lijkt me niks mis mee. Behalve dat het misschien helemaal niet gezellig is...
 4. Een heel ander soort uitdaging, en die is denk ik veel moeilijker: Probeer zoveel mogelijk dagen achter elkaar minimaal 1 cache te vinden. Dat vereist heel wat discipline, zeker gecombineerd met een baan. Je vindt dit in je gc.com Profile Stats als "Longest Streak". Ons record is 10 dagen, maar dat is helemaal niks, want ik meen dat Cache Hopper ooit ruim een jaar heeft volgemaakt! Of probeer eens een hele lange "Slump" Nog meer stats-uitdagingen: probeer je gemiddelde loglengte op te krikken, verhoog het percentage multi's t.o.v. tradi's, probeer alle 81 diff/ter combi's te scoren, of krik je gemiddelde difficulty over al je finds op... Allemaal veel moeilijker dan heel veel puntjes scoren Uitdagingen zat dus, als je je maar vermaakt, caches en cachers met respect behandelt, en geniet van wat je meemaakt.
 5. Dat gaat net te ver, wijzigen van de teamnaam is een ander ding hier. Je bent er geweest en je hebt de cache gelogd, wanneer je nickname wijzigt dan verdwijnen je logs niet van internet.. en hoef je niet opnieuw de caches te loggen. Natuurlijk hoef je dan niet opnieuw te loggen... er zat een licht ironische ondertoon in mijn post
 6. Dus wie ooit zijn team naam wijzigt, moet dan al zijn founds verwijderen, want zijn nieuwe naam staat nergens in een logboek? Ik moet opeens aan Frank Boeijen denken... die schreef nog eens een mooi liedje over zwart-wit
 7. Volgens mij is het idd sinds de upgrade. Ik heb vreselijk "ruzie" gehad met de html opmaak voor onze caches. Met name omdat Firefox (4) en Internet Explorer (8) zich anders gedragen. Bij onze cache Pokemon Vermist (zie handtekening) heb ik eerst kleiner plaatjes moeten uploaden, anders stond de rechterkant van de pagina (met inventory, bookmarks, etc.) over de cache tekst heen. Nadat ik dat heb gedaan, staat het vergrootglas wel in FF maar niet in IE. En de HTML tabellen hebben in FF wel en in IE geen border (links en onder). Bij onze Tantrix Cache staat in FF het vergrootglas, maar in IE niet en daar komen de plaatjes nu voorbij de rechterkant. Hier zal ik ook wel kleinere plaatjes voor moeten uploaden?
 8. Als jij het nu leuk vindt, dan is dat toch mooi? Het is veel drukker dan toen wij 4 jaar geleden zijn gestart. En de die-hards van het eerste uur (10 jaar geleden) vonden het 4 jaar geleden waarschijnlijk al wel druk. Maar de drukte zal ook wel weer per regio verschillen. Onze ervaring (regio Veluwe) is dat we maar zelden geocachers tegen komen op een route. In je eigen omgeving leer je op een gegeven moment de cachers kennen en dan is het ook wel weer gezellig om die af en toe tegen te komen. Wij vinden het dus nog niet te druk. Welkom hier, en veel plezier
 9. solletjes

  Geript

  De vraag is soms ook: "Wat is de cache?" Vaak vind je een munitiekistje ingegraven in een houten kist met deksel in de grond. Dat was hier waarschijnlijk ook de bedoeling. Maar soms is de cache alleen een houten kistje (bijvoorbeeld een vogelhuisje). Als die briefjes van die kinderen er niet waren geweest, dan had je misschien (hoewel onterecht) heel eerlijk kunnen denken dat je de cache had gevonden. Dan had je gewoon zonder discussie een found gelogd. Of je vind een micro, en de logrol is een natte onbeschrijfbare prop. Menig cacher zal dan een een eigen papiertjes in de micro erbij doen. Dat is nauwelijks anders dan dat mensen een briefje in het kistje in de grond hebben gestopt. (Beter wellicht om de micro af te drogen, nieuwe rol erin stoppen, en de natte logrol mee naar huis nemen en drogen en aan de CO aanbieden, maar dit is off topic.) Laatst hebben wij een cache zonder kistje gevondengevonden. Alles was er: goodies en logboek en het zat in een afgedekt gat in de grond. Alleen de munitiekist was geript. Wij hebben dus het logboek getekend en gewoon een Found gelogd. Natuurlijk hebben we ook de CO gewaarschuwd. Het is dus niet altijd zwart-wit. Vind je helemaal niets, dan is het een Not Found, maar soms is het niet helemaal duidelijk. En dan is het toch mooi om in overleg met de CO tot een oplossing te komen? Dan blijft het ook gewoon gezellig!
 10. solletjes

  Vragen Om Hulp Aan Co

  @kdv: Je hebt helemaal gelijk hoor. In principe helpen wij iedereen die om een hint vraagt. Maar we geven in principe ook de (eind)oplossing niet weg. Onbeleefde (heel korte, luie) mailtjes hebben we gelukkig nog nooit gehad. Maar wel soms mailtjes zonder enige uitleg van wat er al is geprobeerd. Die krijgen prompt een mail terug met de vraag wat ze al geprobeerd hebben en waar ze precies vastliepen, omdat we ze anders niet verder kunnen helpen.
 11. solletjes

  Het Gebruik Van De Hint

  Nog een reden voor een versleutelde hint: Als je wilt dat de vindkans voor je cache heel hoog is, dan is het wel aardig om extra info in de hint te zetten voor als men iets gemist heeft. Stel je moet op elk WP een getal vinden. In de hint zet je dan bijvoorbeeld het totaal van de gevonden getallen. Als men er dan eentje heeft gemist kunnen ze die uitrekenen en toch voor de cache gaan. Zo makkelijk hoef je het natuurlijk niet te maken, maar voor bijvoorbeeld onze Pokemons (doelgroep is gezinnen met basisschoolkinderen), willen we graag een "succes verzekerd beleving" bieden.
 12. solletjes

  Het Gebruik Van De Hint

  Hmmmm... Bij ons worden veld hints standaard ontcijferd, ofwel door GSAK, ofwel als we een print maken. De eerste paar keer was het nog wel grappig om in het veld de ROT13 te ontcijferen, maar dat weten we nu wel. Eerlijk gezegd gebruiken we in het veld dus altijd de hint (onderweg naar het WP, kijken we al wat de hint is). Dat is onze keuze. Dan is het dus erg fijn dat alle hints (ook van de waypoints) gewoon automatisch ontcijferd op de print staan. Voor puzzels kijken we (thuis) pas naar de hint als het niet lukt om op te lossen. Da's dus net anders. Kijk ik dan naar de voorstellen, dan: Half mee eens. Veldhint alleen plaatsen als het nodig is om de cache te vinden zonder (1) op te vallen in een dreuzelrijk gebied of (2) schade aan te brengen aan de natuur. Verder mag het natuurlijk altijd, maar dat moet de CO zelf weten. Niet mee eens. Eerlijk gezegd kunnen wij er wel om lachen als we zo'n "zoek het zelf maar uit" hint lezen. Helemaal mee eens. Richtlijnen en basisinformatie voor puzzel of wandeling moeten gewoon in de tekst, en dan ook niet versleuteld. Helemaal niet mee eens. Voor een puzzel is het juist goed om de hint onderin te hebben want dan kunnen we beslissen of we hem willen gebruiken. En als we hem dan willen gebruiken, dan is het 1 druk op de decodeerknop. En de veld hints gebruiken we dus altijd en als ze in de tekst staan, dan dan moeten we dus in het veld weer die ROT13 ontcijferen. Hebben we eigenlijk niet zo'n zin in. Dit voorstel is geschreven vanuit een bepaalde manier van werken. Wij doen het anders (niet beter of minder) en dan vinden we dat voorstel dus erg onhandig.
 13. Als er straks weer virtuals zijn, antwoorden op de pagina er bij zetten?
 14. O nee, gaan we weer... Kunnen we a.u.b. onderscheid maken tussen de volgende twee fundamenteel verschillende zaken: Wat mag er wel en niet van Groundspeak (feiten) Wat mag er wel of niet van jou persoonlijk (meningen) Het eerste is belangrijk voor geocaching. Het tweede is totaal onbelangrijk, en geeft hier alleen maar niet-constructieve "discussies". Beperken we ons tot het eerste, dan krijgen we een volwassen feitelijke discussie. En dan is het duidelijk hoe het zit met internet loggen (pas na een fysieke log) en spoileren (nooit). Wat je dan weer vindt van de mensen die zich hier niet aan houden ... dat is weer een mening en dus niet zo interessant voor anderen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...