Spring naar bijdragen

Logvoorwaarden


Odlaniger

Aanbevolen berichten

Misschien is de vraag al eerder gesteld, maar ik kan het antwoord niet vinden.

Voor het eerst heb ik een Earthcache gelogd. Logvoorwaarde is dat ik een foto van mij op locatie moet plaatsen en een vraag moet beantwoorden.

Geen authentieke geocache, want geen box met logboek. En logvoorwarden zijn niet toegestaan, althans dat heb ik begrepen.

Maar op locatie realiseerde ik mij dat bij andere caches ook een logvoorwaarde is, namelijk het tekenen van het logboek.

Logvoorwaarde is er dus volgens mij altijd, al houden sommige mensen zich er niet aan.

Mijn vraag is dus of mijn gedachte juist is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

laten we beginnen dat in den beginsel je nooit gelijk heb, dat is makkelijk

daarbij heeft een aardecache niets met geocachen te maken maar met het tot nog meer geld genereren voor 3 Amerikanen na een mislukte investering

dus hier houd eigenlijk alles op. met wat dit forum beoogt

maar om jou kromme gedachtenkronkels toch te beantwoorden ga ik even verder

die mislukkelingen van aardecacheplaatsers mogen nooit van jou eisen dat je een foto plaatst, jij hoeft dus nooit-niet een foto te plaatsen

wel mogen ze vragen dat je ze een antwoord naar ze toe stuurt en pas bij goedkeuring van de plaatser, je een log mag plaatsen

maar zelfs dat (of is het "ook?") simpele opdrachtje weten de sneue aardcache prutsers niet te volbrengen

een log in het logboekje was bedoeld om te vermelden wat je vanuit de geocache had gerolen en je ervaringen van de dag te vermelden als dankbetuiging aan de plaatser,

tegenwoordig word er bijna niets anders dan de naam in het logboek vermeld, of erger een stikker geplakt, of nog erger een stempel gestempeld, of nog veel erger een stempel met een tb nummer er in gestempeld, of het ultieme bewijs van het spelletje niet snappen, een fotolog

het is dat ik weet dat organismes met 1 hersencel ook kunnen overleven, anders zag ik het voortbestaan van de mensheid somber in als ik de huidige geoprutser als menselijke maatstaaf zou nemen

 

Barny

 

 

oprechte geocachers bezoeken geocaches

puntjes stumpers maakt het niet uit wat ze doen, als als het maar puntjes oplevert

 

en ja, je staat er schattig op

 

315ed21.jpg

bewerkt door barny
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Volgens mij heb je in principe gelijk. Je moet altijd iets doen om te mogen loggen.

 

Regel 6 (vertaald) van de Earthcache richtlijnen:

 

 

6. Het loggen van een Earthcache vereist dat bezoekers een locatie-specifieke opdracht uitvoeren, die een leermoment met betrekking tot het onderwerp van de EarthCache biedt. De opdrachten moeten bezoekers uitnodigen om zelfstandig een vorm van analyse of interpretatie te maken, met behulp van de informatie uit de beschrijving en de eigen observatie(s) ter plekke. De opdrachten dienen tevens als bewijs dat de cacher daadwerkelijk de locatie bezocht heeft. Vragen die alleen tot doel hebben om te bewijzen dat een cacher de locatie bezocht heeft en die niet aan de geologie van de locatie gerelateerd zijn, zijn niet toegestaan. Het maken van foto's moeten altijd optioneel zijn. Bezoekers moeten de antwoorden via het profiel van de cache eigenaar kunnen opsturen. Auto-responders mogen niet gebruikt worden om antwoorden te verifiëren. (link to Help Center) Bij het voor review aanbieden van de cache moeten alle antwoorden op de opdrachten in een 'Note to Reviewer' worden gezet.

bewerkt door Peetee
Link naar opmerking
Deel via andere websites

De enige cachesoort (volgens mij) die je eventueel als uitzondering zou kunnen zien is de virtuele cache (het spookje op de kaart; inmiddels een grandfathered cachetype). Die hadden vroeger vaak het verplicht maken van een foto als enige logvoorwaarde. Die verplichting mag niet meer; vriendelijk vragen mag wel.

 

Maar logvoorwaarde is wel weer dat je er geweest moet zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maar op locatie realiseerde ik mij dat bij andere caches ook een logvoorwaarde is, namelijk het tekenen van het logboek.

Logvoorwaarde is er dus volgens mij altijd, al houden sommige mensen zich er niet aan.

Mijn vraag is dus of mijn gedachte juist is.

Klopt. De voorwaarde om een cache te loggen is dat je hem logt. Als je hem niet logt, dan telt hij niet als gelogd. Als je daarnaast de cache ook op internet wilt loggen, dan is er nog een extra logvoorwaarde bij bepaalde websites, je moet hem ook fysiek gelogd hebben. Een earthcache kun je dus niet loggen. Je kunt wel net doen alsof je hem gelogd hebt, en als je een beetje goedgelovig bent, dan ga je dat zelf ook geloven. Wat je gelooft dat is waar.

bewerkt door Diederikus
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Barny, ondanks mijn kromme gedachtenkronkels lijk je het met mij eens te zijn. Een earthcache is geen authentieke cache.

Bovendien wist ik het antwoord op de vraag al voordat ik wist dat er een earthcache was terwijl het antwoord niet ter plekke is te vinden volgens anderen.

Dit is overigens de enige foto waar ik opsta, de andere 276 heb ik gemaakt. Dat verklaart de titel die ik bij de foto heb geplaatst.

 

Peetee, je bent het dus ook met mij eens al heb je er minder woorden voor nodig dan Barny.

 

Diederikus, ik hoop dat je zelf begrijpt wat je zegt. Volgens mij wordt met logvoorwaarde het loggen op internet bedoeld. Het is dan ook die log die door de eigenaar kan worden verwijderd.

 

Twentse Mug, internationaal lijkt het dus een schemerig gebied of zoals jouw zuiderburen zeggen, tweeduuster.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Persoonlijk vind ik earth caches altijd wel leuk en soms leer je er nog wat van. Ook met de vaak verplichte foto's heb ik geen problemen, maar sta er in principe nooit ( zo ) 'frontaal' op.

 

Mooie foto Od!

bewerkt door Linkalovers
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 months later...

Ik vond/vind ze, voor mij als GeoLeek, ook wel leerzaam en het brengt je op interressante locaties.

Wat mij wel opvalt is dat de wat oudere Earthcaches veel toegankelijker zijn voor een gewoon mens als ik.

Ik merk dat de wat nieuwere caches veel meer gespecialiseerde info vragen om hem te mogen loggen.

Waarom is dat?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maarreh ... lang verhaal kort: Logvoorwaarden zoals vragen beantwoorden bij een Earthcache, op komen dagen bij een Event en naam op logrol schrijven bij fysieke cachetypes zijn nooit verboden geweest. Wat niet meer is toegestaan zijn Additional Logging Requirements (ALRs).

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...