Spring naar bijdragen

Doe Weken


rnijenhu

Aanbevolen berichten

Middelbare scholen hebben tegenwoordig "doe weken". Bruggers kunnen dan kennismaken met allerlei buitenactiviteiten, sporten, techniek etc. Bij beide scholengemeenschappen hier in de buurt hebben dan ook geocachen op het lijstje staan. Super! Leuke idee waar ik zeker achter sta en aan zou willen bijdragen.

 

Echter ..... met >30 bruggers (eigenlijk muggelers) een cache bezoeken is desastreus voor de houdbaarheid van de cache. De bezochte cache was dus na 3 dagen al geript. Hoeft natuurlijk geen verband te hebben maar het was hier voldoende aanleiding tot gespreksstof. De cache beter afschermen (premium) vind ik persoonlijk geen optie. We zitten hier in toeristisch gebied en zien dat veel mensen cachen (verder) ontdekken tijdens hun vakantie. En dat willen we eigenlijk wel zo houden....

 

Eigenlijk ben ik wel benieuwd of dit geen landelijk puntje is? en hoe dit elders wordt/is opgelost.

 

(Ja, het des betreffende account wordt benaderd maar verwachting is laag als het een stagiaire betreft met 30 founds)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

ReizenReizen

Het was misschien beter geweest om vooraf advies te vragen, maar goed:

Wanneer je een cache voor bijzondere gelegenheden maakt ( verjaardag, open dag etc.) wordt altijd (op dit forum ook al jaren) geadviseerd om een gelegenheidscache te maken die niet bij geocaching.com wordt gepubliceerd.

De kans op verdwijnen en/of vernielen is namelijk inderdaad heel erg groot.

Indien je de cache wel gepubliceerd wil zien, leg dan als organiserend team zelf (voor minimaal drie maanden) een aparte cache neer en stuur die ter review in.

Dan belast je de cache van een ander niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

@ant: de getroffen eigenaar is inderdaad flink geïrriteerd. In een kringgesprek proberen we de opgewekte energie de juiste kant op te leiden :D

 

@sivota: dat is zoals wij het zouden doen. Maar iemand met 30 founds denk ik niet. En afspraken maken met een stagiaire werkt ook niet (dat wij bijvoorbeeld helpen), volgende keer is er een ander. En dat dan voor alle scholen in de buurt

bewerkt door rnijenhu
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Je zou je tijd en energie maar in zo'n cache gestoken hebben en dan komen er 30 van die blagen op je cache af.... En die vertellen het ook nog eens rond zodat er nu minstens 150 van die puistenbekkies rondlopen die allemaal tot in detail weten waar jouw cache ligt..... Dan rest er nog maar één ding. In het archief met die handel en een nieuwe plaatsen (een stukje verderop) in de hoop, dat dit geen tweede keer meer gebeurt. Jammer hoor.

bewerkt door Team Tabak
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Lijkt me een goed idee Team Aragorn.

@rnijenhu: Met wie heb je dat kringgesprek?, met cacheleggers uit de buurt? Misschien kun je bij toerbeurt met school en/of stagiaire een cache maken in het kader van de Doe Weken. Dat lijkt me inhoudelijk ook leuker voor de kids, dan alleen een cache vinden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Inmiddels reactie begeleider gehad. Vrij vertaald (door mij), hij kon impact niet inschatten, en nog steeds niet "Heb ze spel uitgelegd ook dat het geheim moet blijven...dus geen mugglers". Maar het ergste is dat blijkbaar het doel de middelen heiligt "leerlingen waren enthousiast...potentieel nieuwe aanwas". Wel is er een lampje gaan branden.

 

@teamaragorn: yep opdracht uitbreiden is goed plan. Wil ik zelfs aan meewerken. Probleem hieraan is dat deze schooldagen zijn ontstaan door tekort aan leraren. De hogere klassen zitten in buitenland en de school heeft capaciteit tekort. Doe weken is een leuk idee om dit op te lossen, heb ik het idee.

 

@regenboog2: yep mee eens en ik wil hier zeker wel mijn tijd instoppen: een event organiseren met de bruggers zonder gedoe over koffie+lokatie wel incl het plaatsen (wel de lusten en niet de lasten ;D. We zullen het eens aanbieden

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Misschien heeft de begeleider het ook wel goed uitgelegd en hebben de leerlingen het (min of meer) geheim gehouden, maar wanneer je met een volle klas of in groepjes op één dag langs een cache loopt dan val je wel op en heel erg "stealth" zijn kinderen (grote groepen) gewoon niet.

Vervolgens is het niet ondenkbaar dat leerlingen enthousiast met hun ouders (en minder goede uitleg) nog eens langs zijn gegaan.

Kortom, er kunnen een hoop goede bedoelingen zijn, maar met grotere groepen nieuwe cachezoekers gaat het bijna altijd mis.

Het zou fijn zijn wanneer je dat goed onder de aandacht brengt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

argg mijn haren rijsen ten berge, wat een stumpers zijn dat die nu de larfen moeten onderwijzen

zit er dan nu totaal geen enkel verstand onder die hersenpan?

nu weet die hele klas van het spelletje af, iedere larf heeft tegenwoordig een telefoon, de geocaching app is gratis, en daar gaan de cache's in de buurt, daar gaan de mooie coins en TB's die er inzitten,

man ow man ow man, als beginnend leerraar zulke stomme dingen doen, het is gedaan met de toekomstige generatie

 

Barny

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Nou, dat geloof ik niet hoor. Als wat Barny beweert klopt, zouden dus in de omgeving van de cache waar T S het over heeft, ook veel andere caches geript moeten zijn. Is dat zo? T S schrijft er niet over, terwijl ik denk dat hij dat beslist wel zou doen als het om meerdere geripte caches ging.

 

Op zich zie ik het positief: de bruggers gaan naar buiten in plaats van binnen achter hun mobieltje geplakt te worden. Ze zijn in beweging, zien misschien wat van de natuur, leren wellicht iets bij over coördinatenstelsels. Allemaal prima toch? Als het om het inpikken van mooi spul in caches moet gaan: in de meeste caches zit niet veel dat de moeite waard is. Of willen we beweren dat pubers op pad gaan voor McD-speeltjes? Kom nou.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Verwacht ook niet dat ze actief op jacht gaan. Meer de caches op plekken waar de jeugd vlakbij samen komen om te vissen, skaten, hangen etc. En iemand roept dan dat hij wat weet. Veel van die plekken zijn ook aantrekkelijk voor caches, net uit het oog, aan de rand van plaatsen etc. waar ze hun gang kunnen gaan. Gelijk hebben ze.

 

Het punt van @barny betreffende de begeleider deel ik wel, helemaal na de mail wisseling. Geheel volgens de NL regeldrift denk ik dat we na de reken en taal toets nog een toets moeten invoeren :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
  • Onlangs hier   0 leden

    • Er kijken geen geregistreerde gebruikers naar deze pagina.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...